To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku

zooshe - Śro 07 Maj, 2014 11:26

Jakie smaczne zdjęcia przyuważyłam. :slina:

Anaru - Śro 07 Maj, 2014 13:33

Fantastyczny kolor tej bluzy czy kurtki! :excited:
BeeMeR - Śro 07 Maj, 2014 13:49

Cytat:
BeeMer :kwiatek: gdybyś jednakowoż zdecydowała się na romans z DokGo Jinem i jego Greatest Love
Ja już jestem zdecydowana - już mi zgłębianie fenomenu popularności Miśka okrzepło
Nawiasem, rozważałam, czy nie zapoznać się choć trochę z jego k-popową stroną, ale wystarczyło mi jeden filmik - czyjś przegląd okropnych i jeszcze okropniejszych fryzur Miśka (doprawdy nie widzę innego klucza do wyboru scen :P ) z czasów gdy był jeszcze chudym szczypiorem - bym szybko doszła do tego samego wniosku co w przypadku Siwona - te tańczące chłopaki to wszystkie dla mnie wyglądają tak samo - gdybym nie wiedziała na kogo patrzę to nie jestem pewna czy zgadłabym :P
http://www.youtube.com/watch?v=NyY3ekRkgOQ
Tak więc moją edukację k-popową po raz kolejny uznaję za uzupełnioną ;)

Tak więc jestem gotowa na nową fazę i nowy obiekt zachwytu :mrgreen: (jakby mnie zachwycił :mrgreen: )
Napisy początkowe mam, więc spoko - nie pali się. Jak faktycznie uda mi się zacząć - to wtedy będę się uśmiechać :kwiatek:
Wczoraj jednak dobrze, że nie brałam się za to, bo padłam po kwadransie oglądania.

Cytat:
Classic. Muszę zdecydowanie sobie ten film przypomnieć (BeeMer :kwiatek: ).
Spotkanie jest 24. maja, w sobotę - wezmę ze sobą dysk - Classic już na nim siedzi wraz z innymi fimamii :mrgreen: Gdyby były jakieś problemy zawsze mogę podesłać na pendrivie :kwiatek:
Piosenka bardzo ładna :serce:

OJ, Trimurti faktycznie równie kuriozalne jest co AAA - ale to AAA zaczęło mi się śpiewać :mrgreen:

RIP emediabuzz02 :grobek:
Rankiem jeszcze uzupełniłam sobie SLA 14 :mysle:

Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 14:33

zooshe napisał/a:
Jakie smaczne zdjęcia przyuważyłam. :slina:

:slina: A patrz, jakie to niewinne chłopię

Choć takie zdjęcia namiętnie mu robią

BeeMer :kwiatek: podeślę Ci w takim razie tyle, ile mam - pracuję nad resztą.

zooshe - Śro 07 Maj, 2014 15:03

Anaru napisał/a:
Fantastyczny kolor tej bluzy czy kurtki! :excited:

Kolor bluzki, dokładnie ja też w pierwszej kolejności na to zwróciłam uwagę. :twisted:

Admete - Śro 07 Maj, 2014 16:00

Jakbyście miały namiar na stronę w stylu emediabuzz to dajcie znać.
Aragonte - Śro 07 Maj, 2014 16:43

Na soompi są już jakieś pierwsze wrażenia z nowego odcinka NL :)

I scenki :) Tutaj np. Seok Joo ogląda jakąś dramę :) Ale mam też wrażenie, że mimochodem udziela jakichś prawniczych porad w tym szpitalu :-P (ciekawe, czy cokolwiek zgadłam :wink: )
http://www.youtube.com/watch?v=V2Z5A60wOHw

A tu rozmawia z robaczywym szefem (ciekawe, czy moment, w którym bohaterka zaczęła się krztusić, to chwila, kiedy np. Seok Joo powiedział coś o pomaganiu ludziom jako adwokat :-P )
http://www.youtube.com/watch?v=dcZsgG6T_XA

Ufff, wraca garnitur :D I scena w windzie :lol: I jak bohaterka zagania Seok Joo w odpowiednim kierunku i coś podpowiada :lol:
http://www.youtube.com/wa...d&v=GdHeINzQY4A

Edit: a tu zajawka czwartego odcinka:
http://www.youtube.com/wa...d&v=2gcdmCNCFdo

zooshe - Śro 07 Maj, 2014 17:03

Dokończyłam w końcu Chingoo 1 ale nie kapuję jak to było z zabójstwem Dong Su?
Jeong Suk niby przyznał się do winy ale to współpracownicy Dong Su go zaatakowali?? :co_stracilam:

Admete - Śro 07 Maj, 2014 17:10

Ja chcę NL...Ze też akurat teraz wcięło tę stronę...nie moglo po zakończeniu serialu? ;) Dobra ta scena w szpitaku - najwyrażniej poucza jakiegoś prawnika :lol:
Aragonte - Śro 07 Maj, 2014 17:14

Dorzuciłam jeszcze jakiś link, Admete - zabawny jest :)
zooshe - Śro 07 Maj, 2014 17:16

Może nie tak łatwo i przyjemnie ale tutaj też mają nowości.
http://www.getdrama.com/

Admete - Śro 07 Maj, 2014 17:23

To ja może poczekam, aż ktoś wypróbuje ;) Na tej stronie chcą numerów telefonów. Oglądam na soompi kolejne fragmenty.
Aragonte - Śro 07 Maj, 2014 17:48

Ja już obejrzałam wszystkie dostępne i jestem na głodzie :wink:
BeeMeR - Śro 07 Maj, 2014 18:39

zooshe napisał/a:
Dokończyłam w końcu Chingoo 1 ale nie kapuję jak to było z zabójstwem Dong Su?
Jeong Suk niby przyznał się do winy ale to współpracownicy Dong Su go zaatakowali?? :co_stracilam:
No ja właśnie też nie zrozumiałam tego mam wrażenie :co_stracilam:
W każdym razie też tak zrozumiałam.
Agn? :kwiatek:

Tu też są bieżące (i zakończone) dramy, z napisami, najczęściej w małych plikach jako mp4 lub mkv:
http://doramax264.com/ongoing-series/

Admete - Śro 07 Maj, 2014 21:24

Mediabuzz wróciło z taką notką:

Cytat:
start receiving multiple DMCA notice from Google
please bookmark FB page, Google+ and Tweeter for backup blog
in case this blog got removed from blogger, Thank You

Agn - Śro 07 Maj, 2014 21:43

Trzykrotka napisał/a:
Przesyłka z pendrivem jest ode mnie :kwiatek:

Kiedy przeszło mi zaćmienie, to się domyśliłam, że to pewnie twój penik dotarł bezpiecznie. :)
Trzykrotka napisał/a:
A o to, że on en masse (mam na myśli celebrytki) na oko są mało azjatyckie. Podejrzewam że to w dużej mierze kwestia poprawiania urody (robienie powieki, prostowanie kącików oczu, zwężanie nosa itd). Panów to tez zresztą dotyczy. Nie wszystkich rzecz jasna, ale moje ogólne wrażenie jest właśnie takie.

Ja wiem? Dla mnie są wystarczająco azjatyckie. W ogóle mi europejek nie przypominają. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Zdecydowanie nie wie :wink: Niektórzy nie tknęli jeszcze 5 odcinka :zawstydzona2:

Ja zapomniałam wziąć ze sobą dram i siedzę o suchym niedodramowanym pysku myśląc o szósteczce...
Admete napisał/a:
Kobiety strona emediabuzz02 zniknęła.

O k... NIEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Admete napisał/a:
Ciekawe czy na goodrama będą chociaż odcinki online. Nie będę mieć KMM...Ciekawe czy oni wydają dvd z angielskimi napisami i czy je można gdzieś kupić...

Może na innych stronach będą. Noż kurza morda, wrzućcie nam dramy do telewizji albo wydajcie na DVD, dajcie chociaż szansę. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
GDZIEŚ to na pewno będzie.
Admete napisał/a:
Dajcie znać jakby co. Hmmm..przenieśmy wątek do części zamkniętej Forum, dobrze? I tak jest stała obsada.

No nie, kobiety, po co? Jak ktoś nowy dołączy, kto nie będzie miał wstępu do zamkniętej części, to nie pogada sobie z nami, a może by chciał. Ludzi interesują różne rzeczy.
Trzykrotka napisał/a:
Zawsze można poprosić o dostęp.

Nie każdy owo prawo otrzymał, a jak się nie wie, że zamknięta część jest (bo jej nie widać), to nie poprosi. Po co zamykać drzwi innym ludziom?
zooshe napisał/a:
Jakie smaczne zdjęcia przyuważyłam.

Ooooo... ^^
Trzykrotka napisał/a:
A patrz, jakie to niewinne chłopię

Tia... terefere!
zooshe napisał/a:
Jeong Suk niby przyznał się do winy ale to współpracownicy Dong Su go zaatakowali??

Całościową winę wziął na siebie. Ale, o ile załapałam, a co
Spoiler:
potwierdziło Ch2
- to na jego rozkaz się odbyło.

Admete - Śro 07 Maj, 2014 21:49

Wiesz co my tu gadamy od serca, jakoś mi glupio było, że każdy postronny może czytać. A jak będzie nowy, to niech się najpierw sprawdzi. Jestem jednak pewna, że nikogo nowego nie będzie.
Agn - Śro 07 Maj, 2014 21:53

Jestem na nie. Od serca sobie możemy gawędzić, co w tym złego? Gadamy tak w większości wątków, które można sobie przeczytać bez logowania. Nie widzę powodów, by ten wątek przerzucać i gdzieś chować. Nie róbmy bałaganu na forum, to wątek o serialach, niech siedzi w serialach, a nie między wątkiem o jedzeniu, a naszymi smutkami.
Ja zaś pewności nie mam, że nikt nie dołączy. Np. kiedy zakładałam ten wątek nie spodziewałam się, że ktoś oprócz mnie i Zooshe do niego zajrzy. No i Anaru, bo suszyła mi łeb o wątek dramowy. A nagle okazało się, że pisze tu także BeeMeR, ty, Aragonte i Trzykrotka, co mnie strasznie raduje. :-D

Agn - Śro 07 Maj, 2014 22:13

I bardzo, bardzo uważam za bezsensowne to przeniesienie! :evil:
Agn - Śro 07 Maj, 2014 22:15

W temacie - meh: http://emediabuzz003.blogspot.com/
:mrgreen:

Zaczęła się też nowa drama pt. Doctor Stranger. Wprawdzie gra tam Lee Jong Suk (brr!), ale także Park Hae Jin! :mrgreen:
Kto ma nadmiar wolnego czasu i chciałby to sprawdzić? ;)

Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 23:02

Agn napisał/a:

Kto ma nadmiar wolnego czasu i chciałby to sprawdzić? ;)

Ja na bank sprawdzę - zassałam razem z braterskim Trójkącikiem. Kiedy? Nie pytajcie, bo sama nie wiem :shock:
Nnno, znajomy blog wrócił z trójką w adresie, LN już mam, a nade wszystko jest 1 odcinek YAAS :banan: To może przecież być największe rozczarowanie mojego życia, ale cieszę się jak Gosi Kicia na walerianę.
Piątkę GG właśnie oglądam z wielkim WTF co kilka minut. Boszszsz.... właśnie wypuszczają pana ładnego, mężulek Ajummy będzie go bronił :shock: :shock: a Dong Chana aresztowali. Wiecie co... no po prostu :evil: :evil: :evil: Choć można się było spodziewać, że na 5 odcinku drama się nie skończy, prawda? :mrgreen:
Pan Detektyw jest uroczy, co przyznaję z przyjemnością. Miałam banana od ucha do ucha, kiedy opowiadał ajummie jak kobiety na niego lecą (podczas opatrywania ran). Fajnie jest patrzeć, jak on gra. Widać doświadczenie filmowe. Z całym szacunkiem, ale bywa, że aktorzy telewizyjni (w USA to bardzo widać) nauczeni są gry "sitkomowej," od scenki do scenki, od puenty do puenty, z odpowiednią chwilą wyczekiwania na reakcję publiczności. W GG ajumma jest dla mnie właśnie 'dramowa," a detektyw - "filmowy." Cudny.

Agn - co do tej koreańskiej urody, to ja nie mam już w tej chwili kompletnie obiektywizmu, ale pamiętam dzieci znajomych (studenci i późne gimnazjum) kilka razy pytających czy aby na pewno panowie, których po raz pierwszy oglądają na ekranie (k-teledyski) to Koreańczycy i w ogóle ludzie skośnoocy.

Edit: jakie ładne :serduszkate: Young Do za 10 lat, kiedy już będzie prezesem Zeus Group

A że już późno, to jeszcze prezes po godzinach :serduszkate:

zooshe - Śro 07 Maj, 2014 23:51

Agn napisał/a:

Admete napisał/a:
Dajcie znać jakby co. Hmmm..przenieśmy wątek do części zamkniętej Forum, dobrze? I tak jest stała obsada.

No nie, kobiety, po co? Jak ktoś nowy dołączy, kto nie będzie miał wstępu do zamkniętej części, to nie pogada sobie z nami, a może by chciał. Ludzi interesują różne rzeczy.

Mnie tam zasadniczo wszystko jedno i tak zakładam na siebie autocenzurę.
Nie przypominam sobie aby ostatnio nikt nowy napatoczył się na forum a co dopiero na wątek dramowy. Niemniej nigdy nic nie wiadomo. Sama zanim zarejestrowałam się na forum przez dobry rok, byłam tylko czytaczem.

Agn napisał/a:

zooshe napisał/a:
Jeong Suk niby przyznał się do winy ale to współpracownicy Dong Su go zaatakowali??

Całościową winę wziął na siebie. Ale, o ile załapałam, a co
Spoiler:
potwierdziło Ch2
- to na jego rozkaz się odbyło.

Ok to w którym momencie współpracownicy Dong Su zmienili strony?

Agn napisał/a:
W temacie - meh: http://emediabuzz003.blogspot.com/
:mrgreen:

:cheerleader2:

Trzykrotka napisał/a:

Nnno, znajomy blog wrócił z trójką w adresie, LN już mam, a nade wszystko jest 1 odcinek YAAS :banan: To może przecież być największe rozczarowanie mojego życia, ale cieszę się jak Gosi Kicia na walerianę.

Tez już mam i nie omieszkam sprawdzić na własnej skórze.
Po dosyć ciężkich tematach w GG i Gap Dongu liczę na dobry wątek komediowy. Obym się nie zawiodła.

Trzykrotka napisał/a:
Piątkę GG właśnie oglądam z wielkim WTF co kilka minut.
Ta drama tak ma do końca.

Trzykrotka napisał/a:

Pan Detektyw jest uroczy, co przyznaję z przyjemnością. Miałam banana od ucha do ucha, kiedy opowiadał ajummie jak kobiety na niego lecą (podczas opatrywania ran).

:serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
Fajnie jest patrzeć, jak on gra. Widać doświadczenie filmowe.

Lejesz miód na moje obolałe serducho. Jeśli chodzi o JSW to mnie też w pierwszej kolejności urzekł sposób w jaki odgrywał postać Dong Chana a dopiero później stwierdziłam, że na dodatek jest przystojny.
Jak teraz czytam swoje wpisy z początku zauroczenia, to nawet stwierdzam, że straszne herezje wypisywałam, mówiąc że aktor nie jest urodziwy. :frustracja:

BeeMeR - Czw 08 Maj, 2014 07:11

Trzykrotka napisał/a:
detektyw - "filmowy." Cudny.
Jak będziesz chciała kilka filmów z jego udziałem to wiesz gdzie szukać ;)
On gra niezwykle lekko - żadne tam deklamowanie tekstu czy mizdrzenie się do kamery.

SLA 13 - spoilery
Odcinek wydał mi się szalenie nudny - do czasu przewrotki w pracy OHW - oni się naprawdę spodziewali, że weźmie winę za malwersacje na siebie i zgłosi się sama na policję po wyrok (niby w zawieszeniu). No tak, jak się ma chłopca od czarnej roboty to się go wykorzystuje do (jego) końca.
No to teraz szefująca rodzinka planuje jak ją najlepiej utopić - z największą korzyścią dla firmy.
A na koniec odcinka wywiad - LSJ zwiedza sypialnię państwa domu - ze znaczącymi osobnymi łóżkami - i katastrofa dawno już wisi w powietrzu.

Trzykrotka - Czw 08 Maj, 2014 08:42

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
detektyw - "filmowy." Cudny.
Jak będziesz chciała kilka filmów z jego udziałem to wiesz gdzie szukać ;)

Będę chciała :kwiatek: Bardzo fajny aktor - i faktycznie, jak mówisz, granie przychodzi mu jakby bez wysiłku.

BeeMeR napisał/a:
SLA 13

No pięknie.... to się będzie dizało :shock: Ta rodzina Prezesa jest koszmarna. Mierzi mnie do bólu coś, co oni sobą reprezentują: wysoka kultura, najlepsza porcelana, wyszukane jedzenie, muzyka, kupowanie dzieł sztuki... i totalny syf pod tą lśniącą powierzchnią.
Ciekawe, czy Hye Sun była "socjalem." Widać, że od wczesnej młodości bazuje na dobroczynności Prezesa. Widać, jak to się kończy.
Oba nowe odcinki mam do obejrzenia.
Na zdjęciu wyglądają jak dumni rodzice z synem :wink:

Aaaa, jeszcze o GG>
Powiedzcie, czy to stworzenie

odegra jakąś rolę w dramie, prócz tego, że jest idolem małej Saet Byeol? Gosia za nim przepada. To on grał weterynarza w Gumiho. Tylko normalnie tak nie wyglądał :shock:

Edit: są już napisy do YAAS i do NL 3 :oklaski:

BeeMeR - Czw 08 Maj, 2014 09:11

Trzykrotka napisał/a:
Na zdjęciu wyglądają jak dumni rodzice z synem :wink:
Bo tak pozują - podczas wywiadu i na imprezie po - i to jest świetnie zagrane, że jedynym, który naprawdę umie udawać, że wszystko jest spoko-Maroko to mąż, najmniej zaangażowany emocjonalnie. Świrusek cudnie zagrał maksymalne zażenowanie, i chęć ucieczki natychmiast gdzie pieprz rośnie. Ona też - ale z nią mam ten problem, że upewniłam się, że postaci nie lubię. Współczuję jej, ale nie lubię.
Btw rodzina prezesa kopie dołek i pod mężem - pięknie go chcą wkopać - tj. żeby wkopał żonę, oczywiście. Sami wyciągają i prokurują smrody na jej temat do mediów. Bo ona oczywiście złożyła rezygnację na wspaniałomyślną propozycję wzięcia na siebie winy i pójścia do więzienia za prezesa. Za odpowiednim wynagrodzeniem, rzecz jasna.

Trzykrotka napisał/a:
Ciekawe, czy Hye Sun była "socjalem."
Wydaje mi się że tak - ona mówi, chyba właśnie w odc. 13, że "po prostu chciała należeć do wyższej sfery" czyli ewidentnie startowała z niższej.

Trzykrotka napisał/a:
Powiedzcie, czy to stworzenie
odegra jakąś rolę w dramie
Nie będę spoilerować czy to on zabił czy nie :P , powiem tylko, że pewną rolę odegra, ale nie zajmie jakoś szalenie dużo miejsca ekranowego. Acz trochę ;)