To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Admete - Pią 14 Maj, 2010 21:29

A ja Cary'ego na swój sposób lubię. Teraz się będzie na Alicji odgrywał. Widziałam zwiastun z następnego odcinka. Przejdzie do wrogiego obozu. Szkoda trochę...
aneby - Pią 14 Maj, 2010 22:04

W sumie, to niegłupi pomysł, że Cary będzie pracował dla wroga. Dzięki temu nie zniknie z serialu, a sytuacja będzie bardziej napięta.
Admete - Pią 14 Maj, 2010 22:05

No niegłupi, ale ja go lubię, a teraz będę pewnie musiała znielubić...
Anonymous - Sob 15 Maj, 2010 10:30

Cary ma świetne zadatki na czarną postać, może wygląd ma niby niewinny, ale ja czuję złą aurę wokół niego...

A i wiecie co.... bez sensu, nawet jeśli teraz Alicia nie wyleciała z pracy to jeśli wesprze Petera w walce o stanowisko i jemu się uda, to i tak będzie musiała odejść przecież...

aneby - Sob 15 Maj, 2010 10:36

A ja myślę, że podczas kampanii będą się zdarzały różne "brudne" chwyty, których Alicja nie będzie w stanie zaakceptować i odejdzie od Petera.
Anonymous - Sob 15 Maj, 2010 10:37

oby!! Do Willa. Chociaż nie to by było za proste... ale nic nie poradzę, że ja życzę Willowi mucio, mucio szczęścios :D
milenaj - Śro 19 Maj, 2010 09:35

Oglądam najnowszy odcinek i pozwolę sobie na kilka zachwytów:

Uwielbiam Kalindę!!!
I Eli Gold też jest świetny!!!

Wraca stary klient z jeszcze bardziej porąbaną sprawą!!!

Ja nie wytrzymam bez tego serialu, a za tydzień ostatni odcinek... :cry2: :cry2: :cry2:

Uzależniłam się

Admete - Śro 19 Maj, 2010 13:57

A ja na razie nie oglądam - obejrze sobie trzy ostatnie odcinki pod rząd :)
Caitriona - Śro 19 Maj, 2010 15:45

Ooo. Carry jednak odpadł. Na początku chciałam żeby oboje z Alicją zostali, ale tak możebyć jeszcze w sumie ciekawiej: jeśli np spotkają się na sali sądowej ;)
milenaj - Śro 19 Maj, 2010 16:54

Zwiastun ostatniego odcinka

http://www.popcorner.pl/p...informacje.html

aneby - Czw 20 Maj, 2010 00:25

Mam wrażenie, ze Peter i jego matka chcą z powrotem widzieć Alicję w roli "żony swojego męża" i jej się to (sądząc po minie) bardzo nie spodobało. Jednocześnie zdaje sobie sprawę, ze dzięki koneksjom Petera może skorzystać jej firma ... Ciekawe czy i na ile da stłamsić swoją niezależność :mysle:
Kalinda, jak zwykle, świetna :lol:

trifle - Czw 20 Maj, 2010 00:28

Hmm.. jeszcze nie oglądałam. Ale "żona swojego męża" brzmi bardzo bardzo źle. Mam nadzieję, że Alicia się nie da :roll:
Anonymous - Sob 22 Maj, 2010 12:31

Brzmi źle a wygląda jeszcze gorzej, jak ona na nnią skinął ręką.... Skandal!! I jeszcze indoktrynacja od Jackie....
Fajna jest ta nowa adwokat....
I już przez chwilę myślałam, że Alicia posłucha Kalindy i zadzwoni do Willa.
A Cary podły był, to on robił wszystko, zeby go nie wylali, namawiał innych a jak Alicia zaczęła walczyć... to jest hipokryzja

trifle - Sob 22 Maj, 2010 14:34

Tak właściwie to ja się zastanawiam, czemu Alicia została z Peterem. On mówi, że ją kocha, ale co to niby znaczy? Że i tak będzie miał panienki na boku? :roll: Mam szczerą nadzieję, że Alicia nie zostanie "żoną przy boku" po raz kolejny. Jak na tym zwiastunie - mam nadzieję, że nie wyjdzie do niego...
Nie mogę sobie też wyobrazić, że Alicia rzuca Petera i odchodzi z Willem. Bo co z dziećmi? Z jej pracą, pozycją? Impas.

trifle - Śro 26 Maj, 2010 20:43

Ależ koniec sezonu no! Ale Kasiek umrze z miłości do Willa

Spoiler:
bo on zna hiszpański, a przynajmniej tak mówi :mrgreen:

Admete - Śro 26 Maj, 2010 21:50

To faktycznie Kasiek będzie jeszcze bardziej zakochana ;) Ja teraz pomału obejrzę te kilka zaległych odcinków. Na razie dokończyłam oglądanie NCIS i NCIS Los Angeles ;)
aneby - Czw 27 Maj, 2010 00:14

Zażalam :foch2: Jak można w ten sposób kończyć sezon ... To jest czysty sadyzm :bejsbol:
Anonymous - Czw 27 Maj, 2010 08:36

O kurczę wiecie, że mnie dobijacie. Nie czytam spojlerów.... jutro oglądnę....
idę usychać

Anonymous - Sob 29 Maj, 2010 09:16

Will jest cudowny. Po prostu :serduszkate: A hiszpańskie akcent był uroczy. Natomiast Peter i Jackie mnie wkurzają bo traktują Alicię bardzo instrumentalnie, co jest niedopuszczalne.
Nie mogę za bardzo zebrać myśli bo Will mi się w głwoie kołacze.
A i szczytem sadyzmu jest takie zakończenie :bejsbol:

BeeMeR - Wto 08 Cze, 2010 14:40

Ja się dość długo się broniłam przed tym serialem, bo nie przepadam za serialami prawniczymi, ale atakowana z różnych stron poddałam się, zobaczyłam i uznałam za świetny. :banan:
Jego atutami jest m.in., acz głównie fantastyczne wykreowanie postaci (w tym bardzo dobre dialogi) i świetne aktorstwo. Do tego niebanalne przypadki prawne i moi ulubieńcy - tj. absolutnie cudni sędziowie :mrgreen:

Tytułowa "dobra" żona "złego" męża i jej rodzina

i świat pracy jednego i drugiego, w którym prym wiodą współwłaściciele firmy Stern-Lockhart-Gardner:
Will G. o cudownie zgniłym uśmiechu :P , który potrafi też przeistoczyć się w miłego człeka, jeśli chce, Diane o jaszczurczej twarzy i dziwacznych (według niej samej) upodobaniach do kowbojów ;) oraz jeszcze bardziej ekscentryczny "ten trzeci". Wah, wah, co za dobrane trio :mrgreen:

Inni pracownicy, przeciwnicy, klienci oraz znajomi :mrgreen:
Szalenie podobają mi się w/w sędziowie, śliczna i ostra jak brzytwa Kalinda, uroczy Cary oraz Eli Gold i jego "ciepła i wyrozumiała twarz" :rotfl:

Pięknie sportretowane też relacje między bohaterami oraz ich słabości.

I na koniec kilka okoliczności nie przyrody, a architektury :)

Trzykrotka - Śro 09 Cze, 2010 09:08

Ale zakończyli sezon wybuchem wulkanu :bejsbol: . Sadyści.
BeeMeR - Śro 09 Cze, 2010 10:21

Jest na co czekać :mrgreen:

Choć wiem, że tak jest bardziej dramatycznie, zastanawiam się czemu w serialach nie używają opcji "oddzwonię za 5min" tylko od razu dramatyzują, że "bad timing" :P

Admete - Sob 19 Cze, 2010 22:33

Oglądam końcowe odcinki - mam wrażenie, że Alicja coraz bardziej zaprzedaje duszę diabłu i jest realne niebezpieczeństwo, że skończy jak jej własny mąż w strefie, w której wszystko jest nieco przybrudzone. Chyba przestaje ją lubic. Na miejscu Cary'ego tez bym jej chciała dokopać ;) Ogólnie jednak ma kobieta ciężkie życie, więc na razie jej wybaczę ;) Mamusia Petera to wcielone zło, a Eli Gold jest wart każdych pieniędzy ;)
aneby - Śro 14 Lip, 2010 23:18

http://film.interia.pl/te...serialu,1506099 :excited:
Nie mogę się doczekać :-D

Admete - Śro 14 Lip, 2010 23:37

Żeby tylko nie przesadfzili z tymi nowościami... :roll: