Muzyka - Muzyka
BeeMeR - Śro 24 Lut, 2016 18:11
Owszem, przypisuje autora cytatu wedle widzimisię
praedzio - Śro 24 Lut, 2016 19:52
Pod tym linkiem można znaleźć listę stu najpopularniejszych piosenek roku, w którym się urodziliśmy: Tu np. mój rok urodzenia... aaaale hiciorów!
Admete - Śro 24 Lut, 2016 20:20
U mnie na przykład Sugar baby love I Eric Clapton - I shot the sheriff. I sweet home Alabama. Nie mówiąc o Loco-motion Queen i Killer Queen. Same dobre rzeczy. Billy Joel - Piano Man. Mnóstwo rzeczy znam. Aznavour i She...Mike Oldfield. Streets of London
Praedzio a u ciebie Kiss:
https://www.youtube.com/watch?v=kNGNLo8K6Fk
I The Police. The Clash.
I don't like Mondays - słuchałam w młodości Listy Niezapomnianych Przebojów w Radiu Kraków.
praedzio - Śro 24 Lut, 2016 20:36
U mnie disco, wszędzie disco. część piosenek kojarzę gdzieś tam z rozgłośnii radiowych, ale jak do tej pory nie miałam fioletowego pojęcia, kto to wykonuje.
Admete - Śro 24 Lut, 2016 20:49
Ja od disco to się trzymałam z daleka, bardzo z daleka
praedzio - Śro 24 Lut, 2016 21:05
Jak wiadomo - ja nie. Słucham sobie dalej tej mojej listy, i co my tu mamy...
Earth, Wind & Fire - After the Love Has Gone ----> pościelówa prima sort
Charlie Daniels Band - The Devil Went Down To Georgia -----> za tymi skrzypcami to ja i do piekła pójdę
Chic - I Want Your Love --------> jako nastolatka uwielbiałam ten kawałek
Eeva - Śro 24 Lut, 2016 22:04
Przebijam Was wszystkie - w moim roku hitem stało sie.... LAST CHRISTMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Harry_the_Cat - Śro 24 Lut, 2016 22:27
O matko, nie cierpie tej piosenki
Eeva - Śro 24 Lut, 2016 23:50
Kochasz ją tylko wstydziesz sie przyznać!
Harry_the_Cat - Czw 25 Lut, 2016 18:25
Ja? Ja sie wstydzę?? Haha. To by był pikus
Eeva - Czw 10 Mar, 2016 10:29
Jakiś czas temu ja i Harry miałyśmy rozmowę o piosence Niny Simone "Sinnerman" (no moze nie rozmowę bo to za duże słowo, ale piosenka została wspomniana w naszych rozmowach - o tak jest lepiej).
Dziś "przypadkowo" natknleam się na cudowny klip do tej piosenki i Jimem Moriartym w roli głownej
Nina Simone - Sinnerman (Moriarty video)
Harry_the_Cat - Czw 10 Mar, 2016 13:43
Jak to nie rozmowę?
praedzio - Sob 12 Mar, 2016 12:13
Obudziłam się z tą piosenką w głowie: COIN - Run Musiała mi uruchomić jakieś trybiki dające kopa, bo błyskawicznie uwinęłam się z posprzątaniem całej chałupy W pralce już nie zliczę, który wkład mi się mieli, zupa na kuchni już dochodzi... A mnie ciągle nosi.
Admete - Sob 12 Mar, 2016 12:49
Dobrze, ze ktoś ma energię
praedzio - Sob 12 Mar, 2016 13:50
Czasem mam coś takiego, że jak na jeden dzień mam zwarzony humor i zero powera, to dnia następnego postanawiam coś zmienić w otoczeniu, żeby mi było lepiej. Biorę się za pranie, sprzątanie, mycie okien, wietrzenie chałupy i takie tam. Dziś padło na sprzątanie i pranie chodników i kap oraz pościeli. Jak zrobi się cieplej i już nie będą groziły mrozy, do wezmę się za okna, które na razie są pozaklejane.
A muzyka mi w tym pomaga. Nawet na pocztę poszłam bojowo nastawiona (czekam już 2 tygodnie na mojego Żuławskiego ).
Admete - Sob 12 Mar, 2016 13:51
I przyszedł?
praedzio - Sob 12 Mar, 2016 13:54
A gdzie tam! Poprosiłam księgarnię, by podała mi nr przesyłki (na szczęście jest polecona i ma swój numer), a ja z tym numerem pognałam dziś na pocztę. Na "śledzeniu" jest tylko znak, ze przesyłka została nadana, a co dalej... czarna dziura. Pani w okienku wzięła mój numer telefonu i obiecała zadzwonić do mnie w tej sprawie w poniedziałek.
Eeva - Wto 15 Mar, 2016 09:46
Disturbed nagrało wspanialy cover The Sound of Silence .
Polecam, mi daje ciary.
Dla porównania oryginał Simona & Garfunkela tu
asiek - Nie 20 Mar, 2016 11:38
Coldplay...
https://www.youtube.com/watch?v=YykjpeuMNEk
Caitriona - Pon 04 Kwi, 2016 21:12
Adele When We Were Young: https://www.youtube.com/watch?v=DDWKuo3gXMQ
Panic! At The Disco Death Of A Bachelor: https://www.youtube.com/watch?v=R03cqGg40GU
praedzio - Wto 05 Kwi, 2016 05:32
Jeśli chodzi o Adele, to zachwyciła mnie piosenka puszczona przez Manna w zeszłym tygodniu w Trójce:
A Million Years Ago
Przypomina mi stare pop-folkowe brytyjskie songi.
Zaraz, przecież ja nie lubię Adele...
O piosence się nie wypowiem, ale Geeez, jak ten facet wygląda!
Eeva - Wto 05 Kwi, 2016 08:33
Panic at the disco! Może nie kocham ale przepadam <3
super piosenka, zupełnie inne brzmienie!Victorious
i największy ich klasyk, czyli I Write Sins Not Tragedies
BeeMeR - Nie 10 Kwi, 2016 11:46
| Eeva napisał/a: | | Disturbed nagrało wspanialy cover The Sound of Silence . | Podoba mi się
praedzio - Nie 10 Kwi, 2016 12:38
Zastanawia mnie ilość piosenek o Nowym Jorku. O, ta na przykład mnie urzekła: Maverick Sabre - New York (Empire State of Mind)
Tak sobie jeszcze cichutko chlipię po zakończeniu sezonu Daredevila i rozmyślam o miłości, z jaką bohater wypowiada się o tym mieście, a zwłaszcza o jego malutkiej części czyli Hell's Kitchen. Patriotyzm lokalny, kurde, no.
Admete - Nie 10 Kwi, 2016 13:46
RMF puściło takie coś:
https://www.youtube.com/watch?v=jGflUbPQfW8
|
|
|