To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Calipso - Pon 17 Sty, 2011 22:57

A dziękuję, rozejrzę się za tym filmem :kwiatek:
Trzykrotka - Czw 20 Sty, 2011 18:03

Na dobry humor: pszczółki tańczące do Love Mera Hit z Billu

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Oryginał: Deepika i Shahrukh

Admete - Czw 20 Sty, 2011 19:30

Zabawna ta reklama :)
Trzykrotka - Czw 20 Sty, 2011 20:26

Admete, Ty lubisz Rahmana :kwiatek: Przeklejam link do jego piosenki: urzekająca melodia, piękne obrazy, piękny głos Rahmana i przepiękna Aishwarya

Hindi:
http://www.youtube.com/watch?v=Tlv0O6ksEuo
Tamilska:
http://www.youtube.com/watch?v=2DagHfl4dww

Admete - Czw 20 Sty, 2011 21:21

Piękna piosenka.
Trzykrotka - Czw 20 Sty, 2011 22:45

Oglądam Detektywa Murdocha; odcinek 4 sezonu 2, w którym pojawia się Houdini. Aktor grający go jest tak niesamowicie podobny do Shahida (choć nie tak przystojny), że mam rzewnego banana na obliczu :wink:
BeeMeR - Pią 21 Sty, 2011 11:14

KWK - Lara Dutta i Mahesh Bhupati
Bardzo radosny, interesujący odcinek, Lara błyszczy, wymienia uśmiechy z Karanem i Mahesem, opowiadają o poznaniu i rychłym ślubie w lutym br.

Wysłuchałam też (bardziej niż obejrzałam :P ) on the couch with Koel z Aamirem i Kiran Rao - to jest zdecydowanie bardziej elokwentna połowa, jak ona mówi a Aamir tylko dopowiada i ma czas pomyśleć to wspólna wypowiedź nawet ma sens :P

oraz z Madhuri - miłe pleple, nota bene pod koniec wspomina jako rzecz nie do zapomnienia (ale jakoś bez nadmiernego entuzjazmu ;) ) jak na planie Dil Aamir napluł jej na rękę pod pozorem powróżenia :confused3:

Trzykrotka - Pią 21 Sty, 2011 15:42

BeeMeR napisał/a:
jak na planie Dil Aamir napluł jej na rękę pod pozorem powróżenia :confused3:

O matko :obrzydzenie: :obrzydzenie: a ja naprawdę miałam nadzieję, że to jakaś kaczka dziennikarska :obrzydzenie:

Trzykrotka - Pon 24 Sty, 2011 00:10

Z dedykacją dla Admete :kwiatek: :cmok:
Gala Star Screen Awards
http://tv.desitvforum.net...2436&Itemid=169

Bez tłumaczenia, rzecz jasna

Admete - Pon 24 Sty, 2011 11:22

Dzięki :) Dziś wieczorem obejrzę :) Bawi mnie bardziej niż Oscary.
BeeMeR - Pon 24 Sty, 2011 13:44

Admete napisał/a:
Dzięki :) Dziś wieczorem obejrzę :) Bawi mnie bardziej niż Oscary.
Mnie też, więc i ja dziękuję :kwiatek:

Guzaarish - film jest moim zdaniem wariacją, właściwie indyjską papką na temat "W stronę morza (2004)", choć doczytałam, że chodzi o "W końcu czyje to życie? (1981)" - tak czy inaczej, chodzi o sparaliżowanego w wypadku człowieka, męczącego się wiele lat i walczącego o swoje prawo do eutanazji, zabronione prawnie w ojczyźnie.
Film jest oczywiście spreparowany po Bhansali'emu, czyli przepięknie wizualnie, ale też przeokropnie nudnie i zupełnie nierealnie. Najpierw ładna strona medalu:
piękne kadry, wnętrza - cała otoczka wizualna. W mini rólce wystąpiło mam wrażenie jedno z Hriticzątek :mrgreen:

Natomiast treść filmu jest absolutnie odrealniona: życie sparaliżowanego człowieka (niezły, acz za dużo, wręcz irytująco uśmiechający się Hrithik Roshan), którym od świtu do nocy opiekuje się oddana pielęgniarka (Aishwarya w pięknych sukniach a'la flamenco i makijażu dziewki z lupanaru), natomiast w nocy zostawiany jest sam sobie :shock: - bez opieki, przewracania li też pieluchy czy cewnika - najwyraźniej to nieistotne szczegóły ;) . A potraktowanie niby-odleżyny na plecach zasypką po czym położenie delikwenta na niej woła o pomstę do nieba. Że nie wspomnę o tym, że paralityk po samotnej nocy ma cudnie ułożone włosy. Itp, itd.
Dialogi mdłe, sposób podawania monotonny. Dłużyzny. Muzyka bezpłciowa, wyjątkiem jest jedna piosenka, w której Aish tańczy:

A przy ckliwym niby-pocałunku bohaterów (ostatnie zdjęcie), bo Hrithik całuśnik "całuje" w tym filmie dwie partnerki, usłyszałam "patrz jak jej kolczyk ucho rozciąga" :paddotylu: No zero romantyzmu w tym moim mężczyźnie ;)

Tomek się wynudził strasznie, jedyne co go trzymało przy filmie to moja "groźba", znaczy się alternatywa, że jeśli nie to, to oglądamy balet "Jezioro łabędzie", jako suplement do "Czarnego Łabędzia", które, nawiasem mówiąc obejrzeliśmy później i tak, mimo iż początkowo Tomek bronił się wszystkimi kończynami przed baletem, jednakże w efekcie podobał mu się znacznie bardziej niż Guzaarish, co świadczy też o w/w filmie :P I o "Jeziorze łabędzim" :banan: oraz męskich uprzedzeniach :P
Generalnie zatem nie polecam, lepiej obejrzeć któryś pierwowzór.

Trzykrotka - Pon 24 Sty, 2011 14:22

No tak :roll: Chyba jednak miłośniczką każdego flopu nie zostanę. Ale dla ładnych obrazków obejrzę Guzarish.
Ktoś napisał o tym filmie, że miał ochotę błagać, żeby ktoś już wreszcie skrócił męki i bohatera i widzów. I że to, co w KHNH było ujmujace za serce i wzruszające, tutaj po prostu katowało.
Nawiasem mówiąc - i Aishwarya i Hrithik zbierają nagrody za ten film. W tym roku nagrodami dziela się Vidya, Ash i Anushka, a z panów Hrithik, Salman i Shahrukh.
Obejrzałam wczoraj galę Star, choć marzę jeszcze o wersji z napisami, żeby docenić wszystkie wybuchy śmiechu. Ale duet Shahrukh - Shahid jest wart obejrzenia w każdej postaci. Shahid ma własne dwa występy taneczne (świetne), a w bonusie przez scenę przewija sie piękne grono pań minionych czasów - gwiazd z lat 60 i 70. Warto to zobaczyć.
Oraz to, jak najlepszy debiutant, Ranvir Singh, płacze jak małe dziecko odbierając nagrodę... A i jak Shahrukh każdego nagrodzonego zaprasza do tańca i z Sonkashi Singh tańczy jej układ z Dabbangg, udając Salmana, oraz jak Salman, z wdziękiem niedźwiedzia tańczy Shiela Ke Jawani, udatnie naśladując ruchy Katriny :excited:

Edit: na pagali można pobrać plik z występem Shahrukha podczas gali Apsara Awards. Naprawdę warto :excited: Mamy przegląd piosenek i układów od Kaali kaali ankhen z Baazigara po Haule Haule z Rab Ne. Reakcja publiczności - bezcenna
http://www.srkpagali.net/...g2_itemId=55232

BeeMeR - Pon 24 Sty, 2011 15:01

Ano ja tez nie jestem miłośniczką każdego flopu - zwłaszcza tych nudnych :P
A Guzaarish jest rozciągnięte ponad możliwość - choć ma "zaledwie" dwie godziny ( i tak litościwie dla widza, że nie trzy i pół :P ).
I głupawe niemożliwości: dom bohatera przypomina odosobniony grobowiec, natomiast cmentarz umiejscowiony został tuż nad niskim brzegiem rzeki (jasne, już widzę jak bodaj lekko wezbrane nurty zabierają nieboszczyków ze sobą :roll: ) itp.

Admete - Pon 24 Sty, 2011 15:22

No prosze Katrina na żywo tańczy równie dobrze jak w filmie ;) Shahidowa składanka też dobrze wypadła. Shahrukh z Shahidem jak zwykle razem mają niezły ubaw ;) Tylko za dużo hindi. Ktoś im powinien uświadomić, że dla międzynarodowej widowni trzeba napisy ;)

Ale z tej Rekhi cholernica :lol: Młodsze mogłyby się od niej uczyć seksapilu.

Trzykrotka - Pon 24 Sty, 2011 21:19

Rekha jest niezniszczalna :thud: Na przykład Zeenat Aman, uznana za najpiękniejszą i najseksowniejszą kobietę w dziejach Bollywood

(ach, to sari z Satyam Shivam Sundaram :rumieniec: )

nadal jest piękna, ale już tak grzecznie, bez pazura Rekhy. Ale jak panowie pięknie obtańcowali ją z gitarami :serce2:

Admete napisał/a:
Ktoś im powinien uświadomić, że dla międzynarodowej widowni trzeba napisy ;)

Ktoś im powinien uświadomić, jak masowa jest ta oglądająca ich publiczność międzynarodowa! :wink:

Trzykrotka - Śro 26 Sty, 2011 23:19

Można już zobaczyć, jak Kraków wypadł w bollywoodzkim filmie - prawda, ze nieźle? :excited:
Pierwszy trailer Aazaan
http://www.youtube.com/watch?v=2yoIL35sFjA

Admete - Czw 27 Sty, 2011 07:20

Wybuch pod Kościołem Mariackim...no proszę.
BeeMeR - Czw 27 Sty, 2011 08:55

No no :mrgreen:
Calipso - Czw 27 Sty, 2011 09:38

Trzykrotka napisał/a:
prawda, ze nieźle?

Nawet bardzo nieźle :-D

BeeMeR - Czw 27 Sty, 2011 11:00

Obejrzałam występ Shahrukha na Apsarze - cudo! :banan_Bablu: :banan_czerwony: :banan:
Jaki to śliczny przegląd Shahrukhowych hitów :cheerleader2:
a on sam - wulkan energii :srk:
Jak ja się cieszę, że w odróżnieniu od pań, (niektórzy :P ) panowie się nie starzeją i występują rokrocznie :mrgreen:
Jedyne, czego nie pojmuję i chyba nie pojmę, to stroje pań, gdy w miejsce spódniczek pojawiają się wąskie paski, spod których co i rusz wyłażą niewymowne :roll:
Ani to ładne, ani seksowne, ani... :confused3:
Ale może się nie znam :P

Trzykrotka - Czw 27 Sty, 2011 11:19

Taaa, te stroje sceniczne nadają się do oglądania tylko z daleka :confused3:
Ale występ był rewelacyjny! Widać, że Shahrukh po wszelkich kontuzjach i operacjach wraca do formy. bardzo mi się podobały też przebitki na osoby "zainteresowane" - Malaikę przy Chayia Chayia, Yasha Choprę przy Dilwale, Priyankę przy Donie, Aishwariyę przy Devdasie, czy panią choreografkę Haule Haule, która prawie pląsała na swoim siedzeniu.
Na pagali są już także kawałki gali Star Cine Awards z Shahrukhiem (z napisami) :kwiatek:

BeeMeR - Czw 27 Sty, 2011 15:39

Trzykrotka napisał/a:
bardzo mi się podobały też przebitki na osoby "zainteresowane" - Malaikę przy Chayia Chayia, Yasha Choprę przy Dilwale, Priyankę przy Donie, Aishwariyę przy Devdasie, czy panią choreografkę Haule Haule, która prawie pląsała na swoim siedzeniu.
I Karana, który nucił w rytm "swojej" piosenki, już nie pamiętam której. :mrgreen:
A wycinki Shahrukhowe z pagali obejrzę, ale najpierw spróbuję całość :mrgreen:

Admete - Czw 27 Sty, 2011 15:55

Gdzie można to obejrzeć?
BeeMeR - Czw 27 Sty, 2011 16:03

Trzykrotka wyżej podawała link - przynajmniej ja o obejrzeniu tego pisałam:
http://tv.desitvforum.net...2436&Itemid=169

Admete - Czw 27 Sty, 2011 16:06

O to część oglądałam, ale nie wszystko.