Muzyka - Muzyka
Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 20:49
| Eeva napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Moze jak jestes w "circle of trust" od chemii to Cie tak uczą! |
Raczej już nigdy się nie dowiem chyba że dotknę magicznego kamienia i przeniose się w czasie do czasów licealnych.
a tak a propos Three Days Grace i dzisiejszego koncertu o którym Ci mówiłam...
Przymknij oko na ich emo look
I Hate Everything About You
Animal I Have Become
Riot - idealne koncertowo
Z nowym wokalistą
I Am Machine
Human Race
Fallen Angel |
Sie okazuje ze I Hate Everything About You nam i bardzo lubie Nie znalam tylko zespolu *idzie so Itunes nabyc*
Eeva - Wto 26 Sty, 2016 00:24
Wróciłam z koncertu. Było mega!
Były wszystkie utwory, które Ci zapodałam, oraz wiele innych.
Jako support zagrał zespół We Are The Ocean, o którym nigdy wcześniej nie słysząłam, ale bardzo mi sie spodobał. Wokalista ma przyjemny głos, a basista to cutie pie.
Z ich utworów najbardziej spodobało mi się Good For You
Więcej ich nie pamiętam, ale pojutubuje sobie jutro i coś wrzucę
Three days Grace dało mocno czadu, jak już Ci Harry pisałam, widzialam ich na żywo drugi raz i są niesamowici, mnóstwo energii i przede wszystkim brzmienie jak na płycie i cudny kontakt z publicznością.
Z minusów to NIENAWIDZĘ Progresji. Wentylacja jest zerowa, dojście do szatni zajęło mi sto godzin (no ok, 45 minut), bo wielkie tłum i wąskie schody... tiaaaa....
Harry_the_Cat - Wto 26 Sty, 2016 08:49
No ja mam nadzieje ze było nieco więcej utworów
Wrzuć więcej to sobie po pracy oblukam bo open space to raczej nie sprzyja!
Eeva - Wto 26 Sty, 2016 09:29
no więc We are The Ocean:
ARK - bardzo mi sie podoba
Machine - czy ta laska z teledysku, ta na dachu, to Billie Piper? czy tylko podobnie wygląda?
Confessions
The Road
Podoba mi się jak ich muzyka ewoluuje, na początku to taki typowy screamo band, a nowsze rzeczy sa troche inne, bardziej wyważone. NIENAWIDZĘ jak kapele się nie zmieniają i 15 płyt jest takich samych. Lubię jak zespoły eksperymentują muzycznie
Harry_the_Cat - Śro 27 Sty, 2016 20:49
Podia mi sie COnfessions i Machine , aczkolwiek musze posluchac jak nie biegam po mieszkaniu pomiedzy praniem, walizka i patelnia... I to nie jest Billie IMO.
Agn - Nie 31 Sty, 2016 23:16
Zapadłam na tę piosenkę!
Lorde Yellow Flicker Beat: https://www.youtube.com/watch?v=3PdILZ_1P74
Przesłuchałam też inne piosenki Lorde - podobają mi się.
asiek - Pon 01 Lut, 2016 18:05
Aaa, to z Igrzysk Śmierci, klimatem pasuje do filmu...Lubię Lorde...
Agn - Wto 02 Lut, 2016 00:15
Ja właśnie odsłuchałam wszystko co się dało - podoba mi się miks, który robi. I jej głos.
Eeva - Wto 09 Lut, 2016 11:26
Jestem uzależniona od The Smiths.
Ostatnio znów przeżywam fazę więc postanowiłam sie z z Wami podzielić kilkoma utworami.
Gdzieś wyczytałam, że "the cure, joy division and morrissey make it cool to be unloved" i coś w tym jest
A Rush and A Push and the Land Is Ours - to moja ulubiona
I Know It's Over
Unloveable
Lanst Night I Dreamt That Somebody Loved Me
How Soon Is Now
Heaven Knows I'm Miserable Now
Harry_the_Cat - Nie 14 Lut, 2016 16:51
Kontynuujac mroczne watki - nowy singiel Hozier, Cherry Wine:
https://www.youtube.com/watch?v=SdSCCwtNEjA
Jako, ze to o przemocy domowej, zyski ida na cele charytatywne: http://www.ctvnews.ca/ent...abuse-1.2775514
Eeva - Pon 15 Lut, 2016 08:46
Hozier to cudowność
Harry_the_Cat - Pią 19 Lut, 2016 23:31
Zadna nowosc, ale co jakis czas mnie nachodzi faza - UWIELBIAM TE PIOSENKE!!
YOLO - The Lonely Island
Andy & Adam
Eeva - Sob 20 Lut, 2016 08:26
Adam!!!!!! The hottest thing that happened to womankind
W ogóle całe The Lonely Island... Harry, chwała Ci i sława za zapoznanie mnie z nimi.
Ave Ty!
Admete - Sob 20 Lut, 2016 08:32
Aż poszłam zobaczyć - za stara najwidoczniej jestem, żeby docenić
Harry_the_Cat - Sob 20 Lut, 2016 11:19
| Eeva napisał/a: | Adam!!!!!! The hottest thing that happened to womankind
W ogóle całe The Lonely Island... Harry, chwała Ci i sława za zapoznanie mnie z nimi.
Ave Ty! |
No to przynajmniej nie musimy sobie krzywdy żadnej robić nawzajem ja sie zadowolę Andym 😁
praedzio - Sob 20 Lut, 2016 11:24
| Eeva napisał/a: | | Adam!!!!!! The hottest thing that happened to womankind |
O, masz. Następna, która ma pier.... eeee... hopla na punkcie Levine'a. Ja w dziale mam taką jedną, która, jak się tylko dowiedziała, że Maroon 5 przyjeżdża do Polski na koncert 1 czerwca (Kraków), to się zapożyczyła, żeby tylko kupić bilety. Swego czasu mieliśmy nawet na korkowej tablicy Adama w mocno niekompletnym stroju, co oczywiście budziło oburzenie wśród męskiej części załogi.
Harry_the_Cat - Sob 20 Lut, 2016 11:40
| Admete napisał/a: | Aż poszłam zobaczyć - za stara najwidoczniej jestem, żeby docenić |
A ze tak zapytam z ciekawości - muzycznie, czy to nie twój rodzaj humoru?
Admete - Sob 20 Lut, 2016 13:59
Muzycznie mnie odrzuca. Wyglądowo - ma ciemne okulary i nie widać. Ale nie zachwyciłabym się aktualnie.
Harry_the_Cat - Sob 20 Lut, 2016 14:16
A, tu sekret sie kryje w tekście piosenki. Fantastycznie sie wyśmiewają z YOLO. The anthem of the generation
Admete - Sob 20 Lut, 2016 14:20
Dlatego piszę, żem za stara, bo nie mam pojęcia co wyśmiewają i że wyśmiewają, a sama muzyka okropna. Nie mam pojęcia, co to YOLO. Tzw. czarna muzyka nigdy mi nie pasowała, nie tylko rap, czy hip hop, ale też inne gatunki. Nie to brzmienie głosu. Nie ten rytm. Wszytko nie to
Eeva - Sob 20 Lut, 2016 16:41
| praedzio napisał/a: | | Maroon 5 przyjeżdża do Polski na koncert 1 czerwca (Kraków), to się zapożyczyła, żeby tylko kupić bilety. |
Też chciałąm iść, ale bilety po 3 stówy
praedzio - Sob 20 Lut, 2016 18:25
A propos tzw. czarnej muzyki, zupełnym przypadkiem trafiłam dziś na ten kawałek:
Laura Mvula - Green Garden
Muzyka taka słoneczna, rytm bardzo ciekawy, no, podoba mi się.
BeeMeR - Wto 23 Lut, 2016 16:57
| Admete napisał/a: | Dlatego piszę, żem za stara, bo nie mam pojęcia co wyśmiewają i że wyśmiewają, a sama muzyka okropna. Nie mam pojęcia, co to YOLO. Tzw. czarna muzyka nigdy mi nie pasowała, nie tylko rap, czy hip hop, ale też inne gatunki. Nie to brzmienie głosu. Nie ten rytm. Wszytko nie to | Mam tak samo
Za to całkiem fajne jest to:
A Rush and A Push and the Land Is Ours
Harry_the_Cat - Wto 23 Lut, 2016 20:50
Ej, halo, to nie ja mówiłam ze nie wiem co to YOLO
Admete - Wto 23 Lut, 2016 21:21
Forum tak sobie samo zmienia - wredne jest I ma własna wolę czasami
|
|
|