To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Muzyka

Eeva - Czw 24 Gru, 2015 15:56

Skarpetki Gordona!!! :serce2: :serce2: :serce2:
Ania Aga - Pią 01 Sty, 2016 18:18

Top Wszech Czasów w Trójce
http://player.polskieradio.pl/-3

Akaterine - Pią 01 Sty, 2016 18:29

Słucham od rana, z przerwą na koncert noworoczny z Wiednia :-)
Jestem bardzo niepocieszona, że Since I've Been Loving You Zeppelinów wypadło poza pierwszą setkę...

praedzio - Śro 06 Sty, 2016 10:30

Ostatnio na tubisiu - co bym nie włączyła - ląduję na coverach francuskiego trio L.E.J. Muszę przyznać, ze robią to świetnie. Zazdroszczę takich umiejętności wokalnych.

Hip-hop mashup
przegląd letnich hiciorów czyli Summer 2015
Can't Hold Us

I ich własna kompozycja: La dalle

praedzio - Sob 16 Sty, 2016 16:55

Plątam się sobie po youtube i nagle natknęłam się na ten kawałek. Popłakałam się pod koniec. To jeden z tych kawałków, kiedy patrzy się z przyjemnością zarówno na to, co się dzieje na scenie, jak i na widowni.

Klik

Akaterine - Sob 16 Sty, 2016 19:24

Słyszałam to niedawno w Trójce, z wideo brzmi to dwa razy lepiej :) .

A tak z innej beczki - patrząc na Planta nie mogę uwierzyć, że to ten sam człowiek, co piękny i młody Plant. Tak samo mam z Axl Rosem.

praedzio - Sob 16 Sty, 2016 20:08

No, swoje lata już mają. My też nie młodniejemy. ;)
Puściłam sobie jeszcze raz ten kawałek i znowu chlipię. :rumieniec: Ale skoro Plant też uronił łezkę, to czuję się rozgrzeszona. :mrgreen:

Zmieniając trochę klimat, ostatnio katuję płytę kanadyjskiej formacji Half Moon Run, która porusza się w klimatach modnego od paru lat indie rock. ;) Płyta zowie się "Dark Eyes" i kawałki z niej już zaczynają mi się śnić po nocach. :lol:

Kto z Was jeszcze miewa sny z soundtrackami? :mrgreen: :-P

Call Me in the Afternoon
She Wants to Know

I mój ulubiony:
Nerve

Akaterine - Sob 16 Sty, 2016 20:10

praedzio napisał/a:
No, swoje lata już mają. My też nie młodniejemy. ;)

Mi raczej chodzi o tak wielką utratę urody ;) . Gdy pokazałam mojej mamie, jak obydwaj teraz wyglądają, twierdziła, że próbuję ją oszukać.

praedzio - Sob 16 Sty, 2016 20:17

Śmiem przypuszczać, że jak to muzycy - wiedli niezbyt zdrowy tryb życia okraszony pewnie używkami wszelakiego kalibru - to i gdzieś ta uroda się zmyła. Choć jak dla mnie - wcale nie patrzę na nich z przykrością - wręcz przeciwnie. :-D
Ania Aga - Sob 16 Sty, 2016 20:36

praedzio napisał/a:
Plątam się sobie po youtube i nagle natknęłam się na ten kawałek. Popłakałam się pod koniec. To jeden z tych kawałków, kiedy patrzy się z przyjemnością zarówno na to, co się dzieje na scenie, jak i na widowni.

Klik

Pierwsza myśl - nie tylko Bach, Mozart, Chopin pisali dobrą muzykę.

Eeva - Czw 21 Sty, 2016 14:59

Jestem ostatnio uzależniona oj tej piosenki:

art-J "Left Hand Free"

Harry_the_Cat - Czw 21 Sty, 2016 21:15

Fajny ma klimat!
Eeva - Pią 22 Sty, 2016 08:35

Nie uważasz że teledysk wzbudza takie uczucia w oglądającym, ze ludzie to jednak spędzają fajnie cza, a my tylko fabryka-dom-fabryka-dom?
Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 17:17

Rozumiem, co masz na mysli, ale ja go odbieram jako taki troche hold mlodosci. Jestes mlody, beztroski, spedzasz lato nad wada, albo na kladach ;)

Do pewnego stopnia takiej beztroski dostarcza mi YA ;) Jakos jednak w literaturze nigdy nie czytamy ze szczegolami o godzinach ktore nasi bohaterowie spedzaja na wkuwaniu na egzaminy czy ccos :mrgreen:

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 08:44

Harry_the_Cat napisał/a:
Rozumiem, co masz na mysli, ale ja go odbieram jako taki troche hold mlodosci. Jestes mlody, beztroski, spedzasz lato nad wada, albo na kladach

No tak, w sumie racja :D Chcę być znowu młoda i beztroska i żeby moim największym problemem bylo to, ze się nie nauczyłam na kartkowkę z biologii :D

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 09:09

Ej, ale z drugiej strony nie umniejszajmy moze tego stresu ;)
Matko jakie nerwy były zawsze przed matematyka!!

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 09:27

Och nie umniejszam! Bo wtedy to były nerwy, stres i ból brzucha. Tylko z perspektywy czasu to wygląda tak lightowo. Serio? Bałam sie Pani od chemii? Dobrze ze nie wiedziałam jak będzie mnie stresował mój pierwszy szef psychopata :"D
Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 10:03

Moja pani od chemii mówiła "a teraz robaczki wyjmujemy karteczki bo bedzie karkóweczka". Wiedziałam ze ta chemia to mi jednak nie bedzie specjalnie w życiu potrzebna ;)

A jesli chodzi o szefa to nic, co chciałabym powiedzieć nie nadaje sie za bardzo na forum :/

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 10:06

Harry_the_Cat napisał/a:
"a teraz robaczki wyjmujemy karteczki

chyba chodziłyśmy do tej samej szkoły. Nas tez jedna nazywała robaczkami :D
Harry_the_Cat napisał/a:
Wiedziałam ze ta chemia to mi jednak nie bedzie specjalnie w życiu potrzebna

Tak samo jak ciągi z matematyki czy inne dziwne rzeczy na fizyce :D albo budowa liscia, albo jakiejś tam komórki :D

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 10:28

Albo pani od chemii zmieniła szkoly. Ty w końcu młodsza jesteś ;)
Eeva - Pon 25 Sty, 2016 10:36

Harry_the_Cat napisał/a:
Albo pani od chemii zmieniła szkoly.

albo to typowa odzywka Pań od chemii.

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 11:28

Moze jak jestes w "circle of trust" od chemii to Cie tak uczą!

Ps. Z paru względów cieszę sie ze nie jestem :mrgreen:

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 11:47

Harry_the_Cat napisał/a:
Moze jak jestes w "circle of trust" od chemii to Cie tak uczą!

Raczej już nigdy się nie dowiem chyba że dotknę magicznego kamienia i przeniose się w czasie do czasów licealnych.

a tak a propos Three Days Grace i dzisiejszego koncertu o którym Ci mówiłam...
Przymknij oko na ich emo look :D

I Hate Everything About You
Animal I Have Become
Riot - idealne koncertowo

Z nowym wokalistą

I Am Machine
Human Race
Fallen Angel

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 13:13

Oblukam w domu!
Aragonte - Pon 25 Sty, 2016 18:00

Three Days Grace bardzo lubię :D