Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 16:39
Praedzik, niestety nigdzie nie znalazłam informacji, jak się zwie aktor. Ale zapytałam na oficjalnej stronie fb o to, zobaczymy, czy odpowiedzą. Jak coś będę wiedziała, to dam znać.
praedzio - Sob 01 Wrz, 2012 16:52
Ot, skleroza. Zapomniałam napisać, ze już go namierzyłam. Gość zowie się Geordie Johnson, a ja go znam z serialu telewizyjnego pt. Largo.
http://geordiejohnson.com/
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 17:39
Aaa... No to dobrze, że ustaliłaś. A gdzie to w ogóle znalazłaś? Bo ja grzebałam i grzebałam i się niczego nie dogrzebałam.
praedzio - Sob 01 Wrz, 2012 18:08
Kiedy imdb i filmweb zawodzą, pozostaje jeszcze tv.com. http://www.tv.com/shows/copper/
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 18:57
Aaaaa, to tego nie znaju...
Kurdens, ciężko będzie wytrzymać do poniedziałku. Ech...
Agn - Nie 02 Wrz, 2012 17:02
Nie ma jeszcze nowego odcinka Coppera, czekam niecierpliwie. W ramach uspokojenia nerwów oglądam sobie filmiki produkcyjne: http://www.bbcamerica.com...hind-the-Scenes
Polecam! Pokazują tam, jak odtwarzali dzielnicę NY z tamtego okresu, broń, jaką się posługiwano, ciuszki też są (RĘCZNIE SZYTE!!!!!!!!!!!! ), no i przelot przez galerię postaci.
Jedno wam powiem - twórcy serialu muszą mieć jakiś wyrąbany w kosmos budżet na to cacko.
Anonymous - Nie 02 Wrz, 2012 22:30
no dobra - o czem ten cooper jest?
Admete - Pon 03 Wrz, 2012 05:56
O policjantach w Nowym Jorku roku 1864, na Five Points.
Agn - Pon 03 Wrz, 2012 07:27
Czyli coś co tygryski lubią najbardziej!
Anonymous - Pon 03 Wrz, 2012 10:03
| Admete napisał/a: | | O policjantach w Nowym Jorku roku 1864, na Five Points. |
Czyli cos ciekawego
praedzio - Pon 03 Wrz, 2012 10:09
Oczywiście główny bohater jest Irlandczykiem, a w serialu jest mnóstwo irlandzkiej muzyki.
Anonymous - Pon 03 Wrz, 2012 10:37
| praedzio napisał/a: | Oczywiście główny bohater jest Irlandczykiem, a w serialu jest mnóstwo irlandzkiej muzyki. |
Oooo !!! To jeszcze ciekawsze
Czyli juz wiem za co sie jutro wezme.
Anaru - Pon 03 Wrz, 2012 19:56
Obejrzałam odcinek Castle'a, korzystając z tego, że go TVP2 łaskawie puściła. I całkiem to nawet sympatyczne.
Admete - Pon 03 Wrz, 2012 20:59
A jaki będzie początek nowego sezonu!
Agn - Wto 04 Wrz, 2012 18:47
| praedzio napisał/a: | Oczywiście główny bohater jest Irlandczykiem, a w serialu jest mnóstwo irlandzkiej muzyki. |
Lubiiiimy Corky'ego... *gładzi najnowszy odcinek* Poczekaj, facet, krzynkę, zajmę się tobą, tylko odkurzę chałupę...
Agn - Wto 04 Wrz, 2012 20:57
No dobra, jestem po trzecim odcinku. O co tu, do ciężkiej zarazy, chodzi?! Czemu Eva nie chce, żeby Corky dopadł ten wisiorek? Tylko mi nie mówcie, że coś do niego czuje, bo już będzie tych bab za dużo. No i dzioucha jest bez szans, bo między Corkym a Elizabeth iskrzy aż miło. Ona mu obrazki i każe się całować w łapkę, on się uczy dżentelmeńskich odruchów. (Padłam przy scenie, jak opowiadał o spotkaniu z Elizabeth Evie i na pytanie, czego chciała, wypalił: "Err... she wanted me to kiss her hand..." ).
I coś mnie drapie po duszy, że Ellen odeszła z jakimś facetem, a dziecię sama ukatrupiła. Aaalbo jakiś nieszczęśliwy wypadek, pewnie mu będzie płakać w rękaw, że nie wiedziała, co ma robić, bla bla bla. Swoją szosą ciekawe, czy w sumie kobita jeszcze żyje i co ma na swoje usprawiedliwienie. I czy się kiedykolwiek znajdzie. Podejrzewam, że w momencie, w którym Corky i Elizabeth pójdą do łóżka - zakład?
Wiem, że ten akapit powyżej jest bez ładu i składu i zdanie za zdaniem sobie sama zaprzeczam, ale ja po prostu "głośno" myślę.
Sprawa z dzisiejszego odcinka - ładnie zagłaskana. Ciekawe, kiedy się posypie, bo to wszystko grubymi nićmi szyte. Na koniec - materiał na następny odcinek. Aaach, ciekawe, co Kevin zrobi, jak I kiedy się skapnie, że go laska okłamuje. A może Molly coś sypnie? Już niemal powiedziała Maguire'owi, ale urwała w pół zdania i kazała się przytulić.
No i na końcu zabiła mnie Annie, która usiłowała, aheeeeeeem, uwieść Corky'ego. What the duck?! Swoją szosą ciekawe, jak się im kręci takie sceny, kiedy dziesięciolatka musi wypowiadać kwestie, które przystoją całkiem dorosłej panience lekkich obyczajów.
Dobra, bredzę. Zamykam paszczę i czekam na kolejny odcinek.
I na sos, to sobie zrobię powtórkę, bo na pewno wszystkie niuanse mi umknęły.
Admete - Wto 04 Wrz, 2012 21:05
Aktorka grająca Annie ma pewnie trochę więcej lat, tak mi się wydaje. Może ktos znajdzie gdzieś informacje na ten temat. Nie wydaje mi sie, by żona Kevina sama zabiła córkę. Za tym będzie sie kryć cos więcej. Eva ma na pewno jakiś interes w tym wszystkim.
Agn - Wto 04 Wrz, 2012 21:26
Pewnie jakiś interes ma. Pytanie tylko JAKI?! No i pewnie z tą żoną będzie jakaś grubsza sprawa, bo to za proste, by sama zabiła dziecko. CHYYYYYBA że faktycznie zabiła, jeno powód jej jakiś kosmiczny wymyślą. Albo wypadek. Czasem się zdarza, niestety.
Swoją szosą nie załapałam, dlaczego Corky tak usilnie szukał tamtego gościa, co go dopadł w drugim odcinku. Czemu akurat on? W trakcie "przesłuchania" pytał go, czy spał z jego żoną - czyżby Ellen miała skłonności ku niewierności? I czemu Corky'ego akurat ten statek interesował? Może będzie wyjaśnienie...
Admete - Wto 04 Wrz, 2012 21:29
Plotki były, że Ellen odeszła z tym marynarzem. Sprawdzał poszlaki
Agn - Wto 04 Wrz, 2012 22:48
Kiedy była o tym mowa??? Muszę sprawdzić, bo coś przegapiłam...
Agn - Śro 05 Wrz, 2012 09:13
Obejrzałam też jakiś filmik o serialu, zwie się "Copper - behind the badge". Trochę więcej informacji niż w tych krótkich filmikach na stronie, ale niewiele. Niemniej fajnie się oglądało. Rozbroiła mnie ta mała, która gra Annie - jest taka bardzo... dorosła.
milenaj - Czw 06 Wrz, 2012 07:27
Dziewczyny, ja chciałam tylko powiedzieć, że bardzo jesteście złe.
Jak możecie wciagać mnie w kolejny serial? Nie usiedziałam po waszych pozytywnych opiniach i oczywiscie obejrzałam. I ogladać dalej będę.
Agn - Czw 06 Wrz, 2012 08:30
*mina uciśnionej niwinności* My? Złe? Że cię wciągnęłyśmy w Coppera? *niewinnie trzepoce rzęsami* No wieeeesz?
BUAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! We're sooooo evil...
Agn - Czw 06 Wrz, 2012 10:50
Niach niach niach! Zapowiedź czwartego odcinka. Bon appetite!
http://www.bbcamerica.com...e-empty-locket/
Mileno, tak mi przykro, że cię to wkręca...
milenaj - Czw 06 Wrz, 2012 11:06
| Agn napisał/a: | | Mileno, tak mi przykro, że cię to wkręca... |
Taaa, jasne.
Nastepny odcinek dopiero za trzy dni, a ja leżę złożona chorobą i nie mam co oglądać.
|
|
|