To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

praedzio - Nie 25 Maj, 2008 12:56

Znalazłam taki oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=TgEhabU_Hcw

Nie wiem, co o nim myśleć. Ale nie przeszkodziło mi to się przy nim popłakać. :?

EDIT: A teraz dla odmiany się pośmiałam: http://www.youtube.com/watch?v=eKeBepwwc60
:rotfl: Ostatnia scena wymiata!! :rotfl:

Admete - Nie 25 Maj, 2008 13:29

Wzruszająca reklama kanału SciFi ;-) Fajne. Ja tam nie muszę być namawiana.
praedzio - Pią 06 Cze, 2008 17:04

Po czym poznać, ze idą wakacje? :D
Gorące dni, ciepłe noce?
- Owszem.
Ogólne rozprężenie w szkole (mowa o uczniach)?
- Też.
Pierwsza opalenizna na skórze?
- Jak najbardziej! :D
Coś jeszcze?
- TAAAAK! Praedzio odkurza BSG!! :lol:

Za mną 18 odcinek serii drugiej. Wiem, wiem - sporo do nadgonienia. Ale tak się stęskniłam za bohaterami serialu, że chyba szybko to uczynię. :D
Niesamowity pomysł, że Number 6 - ta prawdziwa Number 6 może miewać zwidy Gaiusowe. :shock: Na to bym nie wpadła! Czy to prawdziwa miłość?

Admete - Pią 06 Cze, 2008 19:58

Nie pamietam który odcinek oglądałąm, ale jeszcze nie ten ;-) Też wrócę, ale pojęcia nie mam kiedy. Strasznie nie mam czasu.
Aragonte - Pią 06 Cze, 2008 19:59

Ja też wrócę do BSG! Howgh :wink:
Ale kiedy, kiedy, kiedy... :roll:

praedzio - Pią 06 Cze, 2008 20:19

Prawie rok minął od mojego ostatniego oglądania BSG. I już zdążyłam zapomnieć, jaką ten serial ma głębię. Dzisiaj naprawdę siedziałam jak urzeczona przed ekranem.

I pomyśleć, że stęskniłam się nawet za tym łotrem Baltarem! :confused3:

Harry_the_Cat - Pią 06 Cze, 2008 23:25

BSG - jak już "zmęczę" ;) SPN, to może do tego też zrobię podejście :mrgreen:
Aragonte - Pią 06 Cze, 2008 23:32

Zrób, zrób, warto. Ja odpadłam (na razie) tylko dlatego, że musiałam obniżyć poziom stresu, denerwowanie się w pracy i obgryzanie paluchów przy oglądaniu BSG przerosło moje możliwości :wink:
Admete - Pią 06 Cze, 2008 23:34

Fakt BSG jest stresujące. To dlatego moge ten serial oglądać tylko w czasie wakacji. Riella jest na bieżąco. Podobno Baltar został kims w rodzaju Mesjasza ;-)
SPN nie jest wcale męczący ;-)

Aragonte - Pią 06 Cze, 2008 23:41

Baltar? :paddotylu:
Admete - Pią 06 Cze, 2008 23:53

No tak, Baltar. On miał zapędy mesjanistyczne już wczesniej ;-) Najpierw został prezydentem, potem zdrajcą ( znaczy w zasadzie zdrajcą był cały czas ), a teraz głosi nową wiarę ;-)
praedzio - Sob 07 Cze, 2008 07:50

Ja pierdziu.... Znaczy się, znów mam szykować kapcie do rzucania nimi w ekran? :lol:
Admete - Sob 07 Cze, 2008 09:12

Szykuj koniecznie :-) Może Ci się przydać.
Aragonte - Sob 07 Cze, 2008 10:20

Ale pamiętaj, Praedzio - miękkie kapcie :wink:
Ekran też może ci się jeszcze przydać :mrgreen:

praedzio - Sob 07 Cze, 2008 12:00

Ciiiicho.... Zbieram na laptop. ;)
A zanim dotrę do czwartego sezonu, to kapcie zeżre mi mój pies. :D

Caitriona - Sob 07 Cze, 2008 18:46

Kurczę, a mnie tak wciągneło że maratonem (fakt ze bardzo długim) przeleciałam całość... I do tej pory końcówej sceny załapać nie mogę...
praedzio - Sob 07 Cze, 2008 18:51

Spokojnie - dziś obejrzałam odcinki nr 19 i 20 i też mam pewne luki, jeśli chodzi o zrozumienie pewnych rzeczy. Zwłaszcza Number 6 - to dla mnie prawdziwa zagadka. Poza tym nie kupiłam tej gadki podwójnego klechy. Końcówka 20 odcinka ewidentnie temu zaprzeczyła. Mam nad czym myśleć. :D

Żal mi Baltara...

P.S. Czy ja właśnie to napisałam?! :shock:

Aragonte - Sob 07 Cze, 2008 18:54

praedzio napisał/a:
Żal mi Baltara...

P.S. Czy ja właśnie to napisałam?! :shock:

Aż Cię zacytuję :mrgreen:
I co, gdzie Twoje kapcie?

praedzio - Sob 07 Cze, 2008 18:58

Leżą spokojnie koło mnie (jednego wyrwałam dziś z paszczaka mojego psa). :mrgreen:
I pewnie czekają na następny odcinek. ;)

Admete - Sob 07 Cze, 2008 20:17

Caitri czy Ty wiesz, że jest sezon 4 BSG? Za tydzień będzie połowa, potem przerwa.
Głupia poczta...To taka uwaga przy okazji.

Caitriona - Sob 07 Cze, 2008 21:29

No wiem, wiem ;) :D
Anonymous - Pią 27 Cze, 2008 20:50

a ja wiem ze odkryty zostal nowy cylon i na tym moja wiedza sie konczy :D
Admete - Sob 28 Cze, 2008 10:18

Obejrzałam jeden odcinek BSG i zamierzam dajel oglądac :-) Zobaczyłam ten o odrodzonej Number 6 i jej dylematach.
praedzio - Sob 28 Cze, 2008 10:36

Świetny, prawda? U mnie znowu przestój. Skończyłam sezon drugi i... czekam na przychylniejsze okoliczności. ;)
Agn - Nie 29 Cze, 2008 18:17

Właśnie zobaczyłam coś, czego już daaaawno moje oczy nie oglądały. Załączam capsy i zadaję zagadkę - co to jest?
Podpowiedź: serial, który pasjami oglądałam pod koniec podstawówki i na początku liceum.
Podpowiedź kolejna: capsy!!!