Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete - Śro 25 Kwi, 2007 22:27
Właśnie widze, że wydobywa Ktoś sobie niezły avatar strzelił
Caitriona - Śro 25 Kwi, 2007 22:27
Deanariell, jaki avek!!!! :grin: :grin:
Admete - Śro 25 Kwi, 2007 22:29
Kobieta wzieła sprawy we własne ręce Tylko co na to mąż? ;-D
Deanariell - Śro 25 Kwi, 2007 22:38
Dzięki za uznanie dziewczyny Pomarzyć zawsze można
| Admete napisał/a: | Kobieta wzieła sprawy we własne ręce Tylko co na to mąż? |
Mąż? Przecież chyba nie będzie zazdrosny o kobiece fantazje? W realnym świecie kocham tylko jego... za swoje sny jednak odpowiadać nie mogę :razz:
Admete - Śro 25 Kwi, 2007 22:46
Jasne, jasne...Widze, że Ci się juz całkiem na mózg rzuciło Nie ma to jak obsesja
Deanariell - Śro 25 Kwi, 2007 23:06
Ano... wiosna
Admete - Nie 06 Maj, 2007 12:10
Ostatnio oglądam namiętnie Criminal Minds - serial o grupie agentów FBI, którzy zajmuja się stwarzaniem portretów psychologicznych przestępców. Na czele grupy stoją Aron Hothner, z wykształcenia prawnik, odpowiedzialny mąż i ojciec, Jason Gedeon - obdarzony niesamowita wręcz zdolnością wnikania w umysły przestepców. Zespół tworzą - młody geniusz dr Spencer Reid, nieco popędliwy Derek Morgan, specjalistka od kontaktów z mediami Jennifer "JJ" Jareau, nowa twarz w grupie Emily Prentiss ( zastąpiła Elle, która miała kłopoty po pewnej strzelaninie ) i spec od komputerów, jedyna w swoim rodzaju - Penelope Garcia
Polecam wszystkim miłośnikom filmów kryminalnych. Serial dośc mroczny, choć nie pozbawiony elementów humoru. Ciekawe postacie i świetny scenariusz.
Na moim avku dr Reid, JJ i Penelope
http://imdb.com/title/tt0452046/
Anonymous - Nie 06 Maj, 2007 14:57
Oglądałam to ostatnio, gdy z żalem zobaczyłam, że na polsacie nie ma CSI NY, fajnie mi się oglądało, też dlatego, że to jeden z tych seriali, gdzie nie trzeba oglądać wszystkich odcinków, żeby załapać o co chodzi.
Admete - Nie 06 Maj, 2007 17:19
W zasadzie każdy odcinek jest o innej sprawie, ale pojawiają się wątki dotyczące poszczególnych postaci i one się łączą ze sobą. Gdzie go puszczają?
Anonymous - Nie 06 Maj, 2007 18:26
Na AXN.
Admete - Nie 06 Maj, 2007 18:51
No tak, mogłam sie domyslić. Oni się specjalizuja w serialach skcji i kryminalnych.
Bardzo przyjemny artykuł na temat Bones
http://www.zap2it.com/tv/...,0,271766.story
Gitka - Pią 01 Cze, 2007 09:06
AXN: Sobota 20:05
Klątwa upadłych aniołów Hex
http://www.filmweb.pl/Kl%...,Film,id=228095
http://www.telemagazyn.pl/program/3431517747.html
praedzio - Pią 01 Cze, 2007 22:28
O, proszę. Czyli Azazeal znów będzie straszył i uwodził? Mhmmm...!
Monika - Sob 02 Cze, 2007 15:25
Jak fajnie, dla odmiany obejrzę sobie z lektorem Dzięki Giteczko, gdyby nie Ty, to bym się nie dowiedziała.
Admete - Sob 02 Cze, 2007 15:31
Dobry ten serial? Nie mam tego programu, ale ciekawa jestem.
Monika - Sob 02 Cze, 2007 15:38
Oj dobry, naprawdę warto obejrzeć. Spodziewałam się drugiej Buffy, ale miło się rozczarowałam.
praedzio - Sob 02 Cze, 2007 20:52
Tak dobry, że swego czasu popełniłam jednego fanfika... :razz:
Gitka - Pon 04 Cze, 2007 18:46
Seriale, seriale, od wyboru do koloru...
Telewizja AXN rozpoczyna emisję 4 nowych seriali
Telewizja akcji AXN w czerwcowej ramówce zaproponuje swoim widzom cztery nowe seriale. Na antenie AXN pojawią się: "HEX: Klątwa upadłych aniołów"(Hex), "Poszukiwani", czwarty sezon "The Shield: Świat glin" (The Shield), oraz "Wzór" (Numb3rs). A to jeszcze nie wszystko, kolejny nowy serial pojawi się na antenie AXN już w lipcu i będzie to "Huff" (Huff).
"HEX: Klątwa upadłych aniołów" to przerażająca opowieść o dziewczynie, która odkrywa, że posiada niesamowite umiejętności i która jednocześnie zaczyna dostrzegać budzącą się w niej seksualność. Historia rozgrywa się w scenerii położonej na uboczu angielskiej szkoły z internatem.
PREMIERA W AXN: 2 czerwca, 20:05 (sobota)
Serial "Poszukiwani" powstał na podstawie serii powieści 1-800-WHERE-R-YOU autorstwa bestsellerowej pisarki Meg Cabot (The Princess Diaries). Główną bohaterką jest Brooke Haslett (Gloria Reuben), agentka FBI, która robi co tylko jest w jej mocy, aby odnaleźć tysiące ludzi, którzy giną każdego roku. Robi, co do niej należy, mimo że jej metody nie cieszą się popularnością wśród przełożonych.
PREMIERA W AXN: 8 czerwca, 20:05 (piątek)
"The Shield: Świat glin" - serial, który łamie wszelkie reguły, jakimi do tej pory kierowali się producenci seriali z policjantami w roli głównej, a który zyskał poważne grono oddanych fanów wśród widzów i krytyków, powraca z nowymi odcinkami czwartej serii. Akcja serialu rozgrywa się na niebezpiecznym, moralnie bardzo niejednoznacznym posterunku policyjnym na przedmieściach Los Angeles, gdzie linia pomiędzy dobrem i złem jest przekraczana wielokrotnie każdego dnia.
PREMIERA W AXN: 17 czerwca, 21:00 (niedziela)
"Wzór" to serial zainspirowany prawdziwymi wydarzeniami, którego bohaterami serialu są agent FBI i jego brat, matematyczny geniusz. Doświadczony i oddany pracy agent FBI, Don Eppes (Morrow) bardzo różni się od swojego młodszego brata, Charlie Eppesa (Krumholdtz), wspaniale uzdolnionego matematyka. Don, jako doświadczony policyjny wyga, patrzy przede wszystkim na dowody, podczas gdy Charlie, profesor na kalifornijskim uniwersytecie, próbuje znaleźć ich rozwiązanie w świecie matematycznych równań i rachunku prawdopodobieństwa. Wspólnymi siłami bracia rozpracowują najbardziej zagadkowe przypadki kryminalne.
PREMIERA W AXN: 18 czerwca, 22:00 (poniedziałek)
Na lipiec AXN zapowiada premierę serialu "Huff". Jest to historia o perypetiach lekarza psychiatry, zwanego Huff'em, który prowadzi swą praktykę w Los Angeles. Pewnego dnia wydarza się tragedia: nastoletni pacjent popełnia w jego gabinecie samobójstwo. Na domiar złego w rodzinie Huffa także nie dzieje się najlepiej. Czy ten, który od wielu lat pomaga innym w rozwiązywaniu problemów, zdoła uporać się z własnym pogmatwanym życiem? W roli Huffa wystąpił Hank Azaria, zaś Oliver Platt za drugoplanową rolę przyjaciela lekarza został wyróżniony nominacją do nagrody Złotego Globu 2005.
Więcej informacji o serialach można znaleźć na specjalnej stronie internetowej http://www.axnpolska.pl/nowosci
http://www.filmweb.pl/Tel...i,News,id=35426
Admete - Pon 04 Cze, 2007 19:57
Numb3rs czyli Wzór polecam z czystym sercem, choć strasznie mnie na koniec 3 serii zdenerwowali - nie wiem czy im wybaczę . Z tych pozostałych ciekawy wydaje mi się ten "Poszukiwani" i "The Shield".
praedzio - Pon 04 Cze, 2007 20:06
"Wzór" (Numb3rs) oglądałam 1 serię i kawałek drugiej. Pomysł całkiem ciekawy, ale co do wykonania, to bym się przyczepila. Brakowało mi pewnej dozy dynamizmu, dramatyzmu. Ale za to zakończenia były genialne. Lubiłam patrzeć, jak ojciec z dwoma synami po pracowitym dniu siedzą przy kartach lub przy piwie i oglądają mecz przekomarzając się. Trzy różne charaktery, ale widać, że stanowią prawdziwą rodzinę. Miło popatrzeć.
Admete - Pon 04 Cze, 2007 20:20
Ja czasami wole takie mniej dynamiczne, za to oparte na postaciach.
praedzio - Pon 04 Cze, 2007 20:38
Wtedy to są seriale obyczajowe, nie kryminalne No, dobra, czepiam się.
Podam za przykład "Without a Trace" (Bez śladu), gdzie i akcja jest i postaci są świetnie ujęte, mimo, że - na pozór - niewiele się o nich mówi.
Admete - Pon 04 Cze, 2007 21:34
Nie zgodze się z taka opinią, ze wtedy są to tylko seriale obyczajowe Kryminał nie zonacza sensacji, zreszta w nastepnych seriach akcji było sporo. Nawet w I całkiem duzo się działo - pamiętasz moze odcinek drugi, ten zaraz po pilocie, o napadach na bank - bardzo go lubię. Akurat Numb3rs jest jednym z tych seriali, w których ważne sa sposoby dochodzenia do rozwiązania inne niż siła - podobnie jak Bones
praedzio - Pon 04 Cze, 2007 21:56
Nie, no, przesadziłam, wiem. Zawsze mnie ciągnęło do produkcji filmowych zwiększających poziom adrenaliny. "Wzór" spełnia wszystkie warunki, żeby być dobrym serialem kryminalnym i na pewno takim jest. Jednak ja mam ciut inne upodobania. To wszystko.
Pierwszy sezon, nie powiem, podobał mi się. Jednak następny zrobił się jakiś taki wtórny... i przestałam oglądać.
Admete - Pon 04 Cze, 2007 22:04
A mnie się wszystkie podobały ja lubię takie spokojniejsze i te bardziej sensacyjne zalezy od nastroju. Medium lubie, bo bywa zaskakujące
|
|
|