Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Admete - Wto 06 Maj, 2014 20:00 Ja tak mam tyllko w przypadku Ruth Wilson Anaru - Wto 06 Maj, 2014 20:41 Ja również w przypadku Charlotte Gainsbourg Admete - Wto 06 Maj, 2014 20:43 Może kobietom wybaczamy mniej Aragonte - Wto 06 Maj, 2014 20:54
Admete napisał/a:
Kochana ja to na zawał zejde w trakcie oglądania, jak sobie będę roztrząsac to jego granie
Podeślę Ci jakieś kropelki, potrzebuję towarzystwa w fazowaniu
Z kimś muszę wymieniać te analfabetyczne esemesy Admete - Wto 06 Maj, 2014 21:03 To była taka figura stylistyczna - hiperbolizuję Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 00:20 Jak mi się oczy zamykają! Trzymam je na zapałkach, dopisuję ostatnie słowa 8 odcinka Greatest Love (te słowa to Ding dong - kocham tę dramę nad życie) i na szybciora piszę, że
1. Przesyłka z pendrivem jest ode mnie
Agn napisał/a:
Web-co?
A o, patrz i ucz się http://en.wikipedia.org/wiki/Webtoon
W Gap Dongu postać grana przez JiWon (Rachel ) jest webtoonistką o ksywce Matilda. Rysuje webtoon o Gap Dongu, jako modela do postaci głównego bohatera bierze... Gap Donga nr 2.
Trzykrotka napisał/a:
przywykłam do "europejskiej" urody Koreanek
Pardon, nie załapałam o co chodzi z tą "europejskością". /quote]
A o to, że on en masse (mam na myśli celebrytki) na oko są mało azjatyckie. Podejrzewam że to w dużej mierze kwestia poprawiania urody (robienie powieki, prostowanie kącików oczu, zwężanie nosa itd). Panów to tez zresztą dotyczy. Nie wszystkich rzecz jasna, ale moje ogólne wrażenie jest właśnie takie.zooshe - Śro 07 Maj, 2014 00:57 UWAGA bardzo emocjonujący post!
Do sieci trafiły fragmenty wywiadu z Choi Ran. Kim jest Choi Ran?
Dla niewtajemniczonych, krótka podpowiedz.
Kto ostatnio wkurzył zooshe jeszcze bardziej niż stylistka LMH i doprowadził do takiego stanu?
Prawidłowa odpowiedz brzmi – scenarzystka GG14D.
Oto co poniektóre fragmenty wywiadu.
• "I wanted to give hope to a harsh reality with dramas."
• She began writing the drama based on a dream she had.
• Key scenes from the script weren’t filmed due to time restraints, leaving certain parts of the drama disconnected at times
• She hopes to publish a script book with all the important scenes intact
• She based the story on what’s happening in society today. It became even more so after the Sewol sinking happened.
• "If I had worked on the script after the Sewol accident happened, I would have written it out even more fiercely.”
• "The president is the only character who is a fantasy. If even the president was involved, our society would have no answer. Depending on the attitude of the president, society can change so much. It’s the same with Sewol…"
• "I learned too soon that there are so many people in the world that face injustice. I think that influenced me a lot when writing dramas. I tell my juniors who are studying dramas not to just write about love stories."
I nie było by nic w tym niezwykłego gdyby nie ostatni akapit, na który zooshe zareagowała tak:
Spoiler:
She already has ideas for a season 2.
I jeszcze...
Spoiler:
In the synopsis, Ki Dong Chan dies...
...but as I was working on this, I talked with Cho Seung Woo about season 2. We left some room in a way. Will a season 2 be made? I hope it does."
A jeśli okaże się to prawdą to:
BeeMeR - Śro 07 Maj, 2014 06:37
Trzykrotka napisał/a:
Greatest Love
Wczoraj miałam ogromną ochotę zacząć przygodę z tą dramą, ale byłam wieczorem zbyt padnięta by brać się za nowe. Morduję więc Empress i cesarza-psychola po dziwnym przeskoku czasowym.
Jeśłi idzie o GG14D to zapomniałam wspomnieć, że wersja alternatywna (dyrektorska) zakończenia podoba mi się ciut lepiej niż oryginalna, ale dalej mnie nie satysfakcjonuje
Na pewno lepiej wyszło dokończenie opowieści z początku dramy.
Zerknęłam na treść Triangle - trzech braci rozłączonych w dzieciństwie i każdy staje się kimś zupełnie innym? Hm... Amar, Akbar, Anthony...Admete - Śro 07 Maj, 2014 07:02 Zooshe - nadzieja umiera ostatnia
Spoiler:
Czyli jednak jest cień szansy, że przeżył
Ok, ok Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 09:21
BeeMeR napisał/a:
Admete - ospoileruj się!
Może jeszcze kto nie wie
Zdecydowanie nie wie Niektórzy nie tknęli jeszcze 5 odcinka
BeeMer gdybyś jednakowoż zdecydowała się na romans z DokGo Jinem i jego Greatest Love, polski sos mojej produkcji jest już w połowie gotowy Daj tylko znać, czy chcesz teraz.zooshe - Śro 07 Maj, 2014 09:39
BeeMeR napisał/a:
Jeśłi idzie o GG14D to zapomniałam wspomnieć, że wersja alternatywna (dyrektorska) zakończenia podoba mi się ciut lepiej niż oryginalna, ale dalej mnie nie satysfakcjonuje
Podobała mi się pełna wersja bajki i pokazanie aresztowania.
Ciekawe jak by wyglądało zakończenie gdyby nie to całe zamieszanie z katastrofą morską?!
BeeMeR napisał/a:
Zerknęłam na treść Triangle - trzech braci rozłączonych w dzieciństwie i każdy staje się kimś zupełnie innym? Hm... Amar, Akbar, Anthony...
Coś czytałam o tym. Jeden zostaje gliną drugi złodziejem a trzeci chebolem? Dobrze myślę.
Admete napisał/a:
Zooshe - nadzieja umiera ostatnia
Spoiler:
Czyli jednak jest cień szansy, że przeżył
Ok, ok
Skoro nie wykluczyli ostatecznie takiej możliwości to kto wie.
Spoiler:
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest nikła szansa na to, że powstanie 2 sezon i nie zależy to ani od scenarzystki ani od JSW.
Rola widocznie bardzo mu się podobała skoro z góry nie odrzucił takiego pomysłu. A dla mnie to już coś. Nie wiszą tez nad nim, żadne ograniczenia czasowe typu wojsko więc gdyby stacja dała zielone światło to kto wie.
Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 09:44 Zapomniałam napisać, jak ogromnie podoba mi się piosenka z ostu Classic. Muszę zdecydowanie sobie ten film przypomnieć (BeeMer ). Tak mi się podobała (dzięki za wrzucenie), że poszukałam jej też w innych wersjach.
I - o dziwo - podobała mi się bardzo ta, popowo rockowa, śpiewana przez Junsu, kolegę Miśka i Jae Jona z zespołu
http://www.youtube.com/watch?v=ED6xTQJ2k34
Coś czytałam o tym. Jeden zostaje gliną drugi złodziejem a trzeci chebolem? Dobrze myślę.
Dobrze myślisz. Amar Akbar Anthony. Albo Trimurtizooshe - Śro 07 Maj, 2014 10:08
Trzykrotka napisał/a:
BeeMer gdybyś jednakowoż zdecydowała się na romans z DokGo Jinem i jego Greatest Love, polski sos mojej produkcji jest już w połowie gotowy Daj tylko znać, czy chcesz teraz.
Obczaję wpierw YAAS i jeśli aktor mi się spodoba także poproszę o napisy.
Trzykrotka napisał/a:
Zapomniałam napisać, jak ogromnie podoba mi się piosenka z ostu Classic. Muszę zdecydowanie sobie ten film przypomnieć (BeeMer ). Tak mi się podobała (dzięki za wrzucenie), że poszukałam jej też w innych wersjach.
Cały OST jest dobry ale tą piosenkę lubię najbardziej. Pięknie uzupełnia scenę rozstania na dworcu i potem w restauracji.
A kto tak gra??Admete - Śro 07 Maj, 2014 10:20 Kobiety strona emediabuzz02 zniknęła.zooshe - Śro 07 Maj, 2014 10:26
Admete napisał/a:
Kobiety strona emediabuzz02 zniknęła.
O nie.
I co teraz?!Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 10:28 Hihi, to klasyka kina hindi, moja droga - AAA I mean. Jest to pełen cudowności, przypadków, zbiegów okoliczności i malowanycvh piorunów klasyczny film z lat 70, opowiadający o trzech braciach rozdzielonych w dzieciństwie, z których każdy wychowuje się w innym środowisku i w innej religii. Amar - jak samo imię wskazuje - zostaje hinduistą, Akbar - muzułmaninem, a Anthony - chrześcijaninem. Pamiętam, że Amar był policjantem, a Akbar śpiewakiem. Kim był Anthony? W każdym razie miał nieniemskie chomiki pod pachami
W rolach głównych zagrali najwięksi gwiazdorzy tamych czasów, a my zaliczyłyśmy przy nim kiedyś cudną głupawkę
Popatrz na braciszków
http://www.youtube.com/watch?v=3GhGq7db9v0
A Trimurti to okrutnie kuriozalny film Shahrukha o trzech braciach, z których jeden jest prawym do bólu policjantem, drugi - przestępcą opływającym we wszelkie dobra - obaj walczą o duszę najmłodszego, ale ostatecznie łączą siły, żeby pomścić smierć matki.
Ech.... wspomnienia
Admete napisał/a:
Kobiety strona emediabuzz02 zniknęła.
O shit....Admete - Śro 07 Maj, 2014 10:30 No właśnie...Pewnie ich wiecie co...Anaru - Śro 07 Maj, 2014 10:34 Faktycznie Admete - Śro 07 Maj, 2014 10:36 Ciekawe czy na goodrama będą chociaż odcinki online. Nie będę mieć KMM...Ciekawe czy oni wydają dvd z angielskimi napisami i czy je można gdzieś kupić...zooshe - Śro 07 Maj, 2014 10:39 Kiedyś też im zamknęli i powstał zaraz drugi, więc nie traćmy nadziei. Lubiłam tą stronkę. Mieli wszystkie nowości a użytkowanie szło prosto łatwo i przyjemnie.Anaru - Śro 07 Maj, 2014 10:42 Na facebooku i twitterze, jak widziałam przed chwilką, jest ostatnia aktualizacja 16 godzin temu. Może coś dadzą znać jak odżyją.
https://www.facebook.com/emediabuzzAdmete - Śro 07 Maj, 2014 10:53 Dajcie znać jakby co. Hmmm..przenieśmy wątek do części zamkniętej Forum, dobrze? I tak jest stała obsada.Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 10:55
Admete napisał/a:
Dajcie znać jakby co. Hmmm..przenieśmy wątek do części zamkniętej Forum, dobrze? I tak jest stała obsada.
Nie mam nic przeciwko.zooshe - Śro 07 Maj, 2014 10:59 Pewnie i tak nikt nowy nie dołączy.Trzykrotka - Śro 07 Maj, 2014 11:06 Zawsze można poprosić o dostęp.