Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - The Good Wife
Agn - Pon 10 Maj, 2010 20:08 Czy to ten film ze Scarlett Johanson? Bo nie cierpię kobiety...Admete - Pon 10 Maj, 2010 20:10 Serial a nie film. Ma nawet osobny wątek BeeMeR - Pon 10 Maj, 2010 20:10
Admete napisał/a:
Agn się jakims cudem uchowała i jeszcze nie obejrzała Good Wife
Ja za to stopniowo oglądam, moimi absolutnymi faworytami są niektózy sędziowie - np./ ten pierwszy Agn - Pon 10 Maj, 2010 20:12 Aha, czyli to serial, a nie film. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................... dobra, zajrzę na CocoJumboTV w ramach sprawdzenia, czy są jakieś powtórki. aneby - Pon 10 Maj, 2010 20:34
Agn się jakims cudem uchowała i jeszcze nie obejrzała Good Wife
Cudem uchowanych jest więcej Anaru - Wto 11 Maj, 2010 23:55
Calipso napisał/a:
Cudem uchowanych jest więcej
I owszem praedzio - Śro 12 Maj, 2010 05:27 Dołączam. aneby - Śro 12 Maj, 2010 10:25 Ech, co takiego jest w tym serialu, że mało palców nie pogryzłam oglądając ....
Bardzo dobry odcinek. Napięcie rośnie Uwielbiam te niedopowiedzenia i dwuznaczności, sprawiające, że nikt nie jest taki jak się wydaje. Alicja dopiero weszła w ten prawniczo-polityczny cyniczny świat, a "jak się weszło między wrony, trzeba krakać jak i one".
Spoiler:
Eli wkracza do akcji, ale jego pomoc niestety nie będzie bezinteresowna.
Tamara - Śro 12 Maj, 2010 11:11 A kto to jest Good Wife ? Idealna pani domu czyli Martha Steward ?aneby - Śro 12 Maj, 2010 11:40 Oj, widzę że konieczne jest uświadomienie Calipso - Śro 12 Maj, 2010 12:40
Tamara napisał/a:
A kto to jest Good Wife
Musi jakaś prawniczka, ale ja się nie znam BeeMeR - Śro 12 Maj, 2010 13:59
Calipso napisał/a:
Tamara napisał/a:
A kto to jest Good Wife
Musi jakaś prawniczka, ale ja się nie znam
Mój żonaty kolega też twierdzi, że nie zna żadnej dobrej żony, ani tym bardziej teściowej aneby - Śro 12 Maj, 2010 14:19
BeeMeR napisał/a:
Mój żonaty kolega też twierdzi, że nie zna żadnej dobrej żony
I nie oberwał od swojej za takie gadanie ? BeeMeR - Śro 12 Maj, 2010 14:42 A kto by to traktował serio?
Ten sam kolega wmawiał mi tez kiedyś, że kosmitę prędzej spotka niż dobrą żonę (oboje oglądamy V oraz Good Wife )trifle - Śro 12 Maj, 2010 19:47 Napiszę w spoilerze, bo w sumie nie wiem, ile mogę publicznie
Spoiler:
Po tym odcinku mam jeden wniosek: rywalizacja sucks Jakim trzeba być bezwzględnym, zorientowanym na swoje, kupczyć... Brrr... Dobrze powiedziane: prawniczo-polityczny cyniczny świat. Trzeba być ostrym i zdecydowanym. Biedny Cary. Ciekawe, czy zupełnie zniknie, czy jeszcze się jakoś pojawi.
A zastanawiam się, o co chodzi z Kalindą. Właściwie nic o niej nie wiadomo.
Admete - Śro 12 Maj, 2010 19:48 Nie sądzę, żeby sie pozbyli z serialu Cary'ego. Postać jest lubiana.asiek - Śro 12 Maj, 2010 20:15 Po postach widzę, że jest w tym wąteczku gorąco. ..."Good Wife", to o prawnikach ? ... W wydaniu angielskim, czy amerykańskim ?Admete - Śro 12 Maj, 2010 20:20 W wydaniu amerykańskim.asiek - Śro 12 Maj, 2010 20:23 Dzięki... poczytam Wasze posty, może złapię wirusa. Admete - Śro 12 Maj, 2010 20:33 Może Ci się spodoba - to historia kobiety, która walczy o swoje w świecie mężczyzn.Anonymous - Pią 14 Maj, 2010 20:35 oglądnęłam i ja ostatni odcinek. Ja tam się cieszę, że Cary odpadł, nie przepadałam za nim, fałszywość mu wypełzała na twarz. A Alicja słono zapłaci czuję za kupienie sobie pomocy. Lajf is brutal. A Will awansuje u mnie oj awansuje....
I trifle masz rację co do prawniczego światka, dlatego uważam, że nie wybrałam studiów roztropnie. Ale w sumie gdzie nie ma rywalizacji, wyścigu szczurów i dojścia po trupach?asiek - Pią 14 Maj, 2010 21:28
lady_kasiek napisał/a:
I trifle masz rację co do prawniczego światka, dlatego uważam, że nie wybrałam studiów roztropnie. Ale w sumie gdzie nie ma rywalizacji, wyścigu szczurów i dojścia po trupach?
Tak jest w każdej większej firmie, nie tylko w światku prawniczym. Mój wieloletni szef zawsze powtarzał, że kto ma miękkie serce, musi mieć twardą d...ę.
Kaśku i trzymaj się studiów, po aplikacji będziesz miała pewny fach w ręku.