To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

Anonymous - Śro 08 Lip, 2009 20:42

zaklepane w piątek ruszam na bój...
praedzio - Czw 09 Lip, 2009 17:59

Grrrrrr!!! Byłam w dwóch kioskach - nie ma tego filmu. Ukazał się podwójny numer Pani Domu bez filmu z Rufusem. No, wściec się można! :wsciekla:
Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 18:22

u mnie we wsi też. nadzieja w jutrzejszym mieście po drodzę na dworzec mam kilka kiosków....
praedzio - Czw 09 Lip, 2009 18:43

Mnie się zdaje, że w ogóle się to nie pokazało.
Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 18:49

na stronie z dodatkami do gazet wycztałam też podobne info.
ZBóje!!

Alicja - Czw 09 Lip, 2009 19:24

przetrzepałam 2 wioski i 1 miasteczko w poszukiwaniu Rufusa, na wszelki wypadek. Nic z tego.
A tak się napaliłam na ten film, ponadto Rufus miał być śfiniowaty a chciałam wiedzieć dokładnie dlaczego :?

Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 19:27

czyli za dwa tygodnie się pojawi.... skoro teraz był podwójny numer...
ale to skandal!!

przecinek - Pią 10 Lip, 2009 09:17

O mało co kupiłabym gazetę z dodatkiem czyli błyszczykiem, na szczęście zorientowałam się że nie ma filmu. W następnym numerze ma być film indyjski. A o filmie z Rufusem ani słowa nie wspomnieli. Trzeba będzie polować w przyszłości. Jak coś zauważę to dam znać.
achata - Śro 15 Lip, 2009 00:00

Już 20.07.09 w gali "Miłość w czasach zarazy". Polecacie?
http://www.dodatkidogazet...ach-zarazy.html

Anonymous - Śro 15 Lip, 2009 00:15

a jusci !!!
BeeMeR - Śro 15 Lip, 2009 08:28

achata napisał/a:
Miłość w czasach zarazy".

Moje wrażenia
TU

generalnie z perspektywy czasu film mi zapadł w pamięci jako piękny wizualnie, acz nieco nudny. Obejrzeć jak najbardziej można.

Iwona - Czw 16 Lip, 2009 20:20

Od 26 sierpnia do 8 września w Tinie będzie na dvd "Anna Karenina" z Vivien Leigh (cena: 9,99 zł) - mam zamiar sobie kupić ;)
Anonymous - Czw 16 Lip, 2009 21:33

Iwono!! Dzięki.... bedę musiała polować
achata - Nie 19 Lip, 2009 11:23

Chyba warto byłoby się zapoznać.
Gunia - Pią 24 Lip, 2009 23:18

Iwona napisał/a:
Od 26 sierpnia do 8 września w Tinie będzie na dvd "Anna Karenina" z Vivien Leigh (cena: 9,99 zł) - mam zamiar sobie kupić ;)

Koniecznie muszę zapamiętać!
Dzięki za wiadomość! :D

Trzykrotka - Wto 28 Lip, 2009 11:38

Kupiłam dziś Vivę z Dobrym rokiem! Strasznie się cieszę, bo wyjątkowo lubię ten film. Jest o niebo lepszy niż Pod słońcem Toskanii, przesycony tajemniczym kolorem, z fantastyczną muzyką i aktorami.
Alicja - Wto 28 Lip, 2009 15:09

mnie ten film również bardzo się podobał :-D mogłam nacieszyć oczy Ruselem i zobaczyć go w innym, bardziej romantycznym wydaniu. Po obejrzeniu tego filmu miałam ochotę spakować się i wyjechać do Włoch, siedzieć na tarasie w słońcu i pić wino
Anonymous - Wto 28 Lip, 2009 16:44

a to nie Francja byla?
Osobiscie jednak wole Pod słońcem. Tam są takie Włochy jakie kocham i jakie rzadko przychodzi ogladac zwykłym śmiertelnikom...

Alicja - Wto 28 Lip, 2009 19:38

tak, w filmie to była Francja, a ściślej Prowansja, ale po filmie miałam ochotę pojechać właśnie do Włoch, bo w Prowansji już byłam :-D
Anonymous - Wto 28 Lip, 2009 23:11

Osobiście zawsze będę zwolennikiem Włoch, chociaz nie nabiore sie na te ich ciepłą serdecznosc. Zbyt dobrze znam Włochów. Ale te włoskie miasteczka pełne uroku, kawiarenki pełne ciekawych ludzi - prawdziwa przyjemnosc dla ludzi takich jak ja, którzy uwielbiają obserwować. Mam jedynie dylemat - te wszystkie przyjemnosci najlepiej kontemplowac samotnie, ale samotne wyjscie bez noza sprezynowego i lusterka (ew. gazu) jest duza nieodpowiedzialnoscia...
Alicja - Śro 29 Lip, 2009 08:09

w Prowansji w takim razie jest zdecydowanie bezpieczniej i serdeczniej :wink: w dodatku pachnie lawendą
a lusterko w jakim celu? oślepienie przeciwnika czy spoglądanie co dzieje sie za plecami?

Anonymous - Śro 29 Lip, 2009 18:48

Alicja napisał/a:
w Prowansji w takim razie jest zdecydowanie bezpieczniej i serdeczniej :wink: w dodatku pachnie lawendą
a lusterko w jakim celu? oślepienie przeciwnika czy spoglądanie co dzieje sie za plecami?

To drugie.
Wiesz, ja nie sadzie by przy moich upodobaniach do nocnych eskapad w Prowansji było bezpieczniej... Za dnia Wlochy tez nie sa straszne.

miłosz - Pon 03 Sie, 2009 12:30

na 1 września :) http://www.dodatkidogazet...rn-szarada.html
Alicja - Pon 03 Sie, 2009 15:16

nie mogę otworzyć tej strony, ale widzę, że coś z Audrey Hepburn
Trzykrotka - Pon 03 Sie, 2009 15:33

Piszą, że jej biografia i film z jej udziałem, Szarada