To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

corrado - Sob 02 Cze, 2012 14:22

CSI Miami nawet nam się spodobało. Dla mnie osobiście największy feler to nadmiar modelek udających aktorki. Mogą robić za tło ale niech nic nie mówią :mrgreen: .
Odejście Greczynki z CSI NY jakoś dało się przeżyć - dzięki sensownej następczyni. Zdecydowanie wersja nowojorska najbardziej nam się podoba.

Przy CSI Vegas polegliśmy w połowie prologu i chyba tak zostanie.

Zastanawiam się nad Midsomer Murders ale jakoś nie mogę znaleźć napisów do pierwszych odcinków. A jak jechać to od początku.

Aragonte - Sob 02 Cze, 2012 15:48

Jeśli potrafisz przecierpić lektora, to wersje z lektorem są tu i ówdzie.
corrado - Sob 02 Cze, 2012 16:34

Aragonte napisał/a:
Jeśli potrafisz przecierpić lektora, to wersje z lektorem są tu i ówdzie.

Faktycznie. Ciekawe czy znośny ten lektor.

Aragonte - Sob 02 Cze, 2012 18:00

Ja się przyzwyczaiłam :wink:
Admete - Sob 02 Cze, 2012 20:52

Uwielbiałam swego czasu CSI Las Vegas - od tego przecież wszystko się zaczęło ;) Potem CSI NY - a do Miami się nie przekonałam nigdy. Czasem mnie jeszcze ciągnie do CSI LV, ale juz za póżno.
Caitriona - Sob 02 Cze, 2012 21:08

Przestałam już zupełnie oglądać CSI Las Vegas jak przyszedł ten nowy szef, Fishburne mi sie bardzo podobał, ale ten nowy kompletnie mi nie pasuje. Z resztą nigdy wielką fanką tego serialu nie byłam, na początku oglądałam w miarę regularnie, potem tylko z doskoku. Natomiast z CSI Miami i NY zrezygnowałam po pierwszych odcinkach ;)
Anonymous - Nie 03 Cze, 2012 14:16

Tak dpytam polskich literek do Panny Fischer to nie ma?
Admete - Nie 03 Cze, 2012 20:14

Nie spotkałam się. Sos tylko angielski.
Sofijufka - Pon 04 Cze, 2012 10:00

Miss Phryne mi się podoba, a te stroje....
http://www.alekinoplus.pl...ny-fisher_38588
http://www.phrynefisher.com/TVseries.html

Aragonte - Pon 04 Cze, 2012 13:04

Zapomniałam o emisji na Ale kino :(
Mówicie, że powtórka będzie w sobotę?

Sofijufka - Pon 04 Cze, 2012 13:13

tak, a w niedzielę - następne 2 odcinki
Katarynka - Pon 04 Cze, 2012 19:46

Mag113 napisał/a:

A propos Miss F. Jako że postanowilam obejrzeć to cudo :wink: , obejrzałam. Niestety, spoźniłam sią na początek, widziałam od sceny, w której Fisher ogląda łazienkę z wyrysowanym obrysem ciała na podłodze. Może mi ktoś łaskawie powiedzieć, skąd wzięła się ona w Melbourne, i dlaczego gościła w tym właśnie domu, gdzie wydarzyło się morderstwo? Czyli co zdarzyło się w mniej więcej 10 pierwszych minutach I odcinka? :kwiatek:

Panna Fisher powróciła do Melbourne po latach pobytu za granicą, a w tej łazience gdzie leżał denat znalazła się, bo została zaproszona na lunch przez przyjaciółkę Lydia Andrews i ciotkę Pruedence. Wcześniej jeszcze odeszła z tego domu służąca Alice tzn. została odesłana, bo okazało się, że jest w ciąży. W Pannie Fisher odzywa się talent detektywistyczny i postanowiła odwiedzić tę łazienkę, w której umarł Pan domu. To tak w skrócie :)

Admete - Pon 04 Cze, 2012 20:22

Stylizacja na lata 20 jest tam taka w sam raz - nie za dużo i nie za mało ;) Phryne ma świetne stroje. Jej styl bardzo mi odpowiada. Nie mogę się rozstac z tym avkiem, który własnie noszę.
Anonymous - Pon 04 Cze, 2012 20:27

Lektora nie lubię, będę szlifować inglisz na oryginale
Admete - Pon 04 Cze, 2012 20:30

Szlifuj, szlifuj. Nie jest tak źle. Tylko Bert i Cecil mówią z gorszym akcentem. Resztę da się zrozumiec bez kłopotów.
Anonymous - Pon 04 Cze, 2012 20:35

Do pierwszego odcinka mam napisiki in inglisz więc źle nie będzie, ale to najwcześniej jutro pochalturzyć muszem. :frustracja:
Caitriona - Pon 04 Cze, 2012 22:57

Hmmm, średnio się znam na strojach z tego okresu, ale wydawały mi się one całkiem, całkiem ;) Mnie się w każdym bądź razie szalenie podobają.
Katarynka - Śro 06 Cze, 2012 11:00

Nie ma za co :)

Mnie się wszystko podoba w tym serialu :) Nie wiem, może nie jestem zbytnio wymagająca, ale bardzo lubię Phryne Fisher, a oglądanie kostiumów czy słuchanie serialowej muzyki, sprawia mi przyjemność, więc jest dobrze :)

Akaterine - Śro 06 Cze, 2012 12:35

Kostiumy wcale nie są przesadzone. No chyba że w większości filmów, których akcja jest osadzona w latach 20., są przesadzone ;) .
Admete - Śro 06 Cze, 2012 17:47

Też nie mam z tym problemu, rozrywka. Serial na pewno nie jeste na serio ;) Kostiumy w sam raz. Tak samo wnętrza - szukali odpowienich po całym mieście ;)
Ania Aga - Nie 10 Cze, 2012 17:18

Wczoraj w TVP był "07 zgłoś się", odcinek o nożowniku.
Cytaty
Ewa: nie mamy absolutnie żadnych tropów
Borewicz: przynajmniej nam się w głowie nie poprzewraca od nadmiaru sukcesów

Borewicz: trzeba się przekopać przez archiwum prokuratury
Ewa: dlaczego znowu ja?
Borewicz: bo Zubek ma tylko 5 lat do emerytury i może nie zdążyć

Aragonte - Nie 10 Cze, 2012 18:33

Ładne cytaty :lol:
Admete - Pon 11 Cze, 2012 20:53

Aaaaa! Popatrzcie, co znalazłam - od sierpnia będzie:

http://www.imdb.com/title/tt2006374/

Zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=wujKChwOvDA

Yvain - Pon 11 Cze, 2012 21:29

:excited: to może być super!!! Obsada wygląda smakowicie :wink: Czasy ciekawe, policjanci, czego chcieć więcej :mrgreen:
Admete - Pon 11 Cze, 2012 21:31

Ja się mocno zainteresowałam :) Agn powinno się spodobać.