Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete - Nie 27 Maj, 2012 18:36
Zaczęłam oglądać Sons of Anarchy. Dobrze zrobiony serial, ale na razie przeszkadza mi to, że głównymi bohaterami są kryminaliści Jestem jednak przyzwyczajona do czegoś innego.
praedzio - Nie 27 Maj, 2012 18:40
Ja na razie jestem po dwóch odcinkach Very. Strasznie dołujący ten serial. Pewnie obejrzę całość, bo nie ma tego dużo (jak rozumiem, trzeci odcinek drugiego sezonu w ogóle nie został wyemitowany?), ale będę sobie dawkować.
Caitriona - Nie 27 Maj, 2012 21:54
A, coś było z tym trzecim odcinkiem - chyba ze względu na śmierć żołnierza w Afganistanie odwołano emisję. Vera nie jest radosna, ale ja lubię ten serial. Ma zakręconą panią detektyw, wiernego sierżanta (na dodatek przystojnego) i swoisty, taki lekko nerwowy klimat.
Caitriona - Nie 27 Maj, 2012 21:56
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam oglądać Sons of Anarchy. |
Oj, na początku też nie mogłam się przyzwyczaić do ich działalności, postępowania, systemu wartości i sposobu w jaki traktują kobiety. Ale mimo wszystko to jest dobry serial, dobrze zrealizowany, z intrygami, trzymający w napięciu. Jest też nieźle zagrany.
Akaterine - Nie 27 Maj, 2012 22:11
| Caitriona napisał/a: | | A, coś było z tym trzecim odcinkiem - chyba ze względu na śmierć żołnierza w Afganistanie odwołano emisję. Vera nie jest radosna, ale ja lubię ten serial. Ma zakręconą panią detektyw, wiernego sierżanta (na dodatek przystojnego) i swoisty, taki lekko nerwowy klimat. |
Nerwowy, ale nie brak też humoru. Podobał mi się tekst z pierwszego odcinka, jak Vera mówiła o żonie sierżanta: "Nic dziwnego, że macie tyle dzieci. Wszystko, żeby tylko ją odciągnąć od gotowania" .
Caitriona - Nie 27 Maj, 2012 22:23
| Akaterine napisał/a: | | Podobał mi się tekst z pierwszego odcinka, jak Vera mówiła o żonie sierżanta: "Nic dziwnego, że macie tyle dzieci. Wszystko, żeby tylko ją odciągnąć od gotowania" |
Tak! To właśnie Vera Cudna, zwariowana kobietka.
To jest na podstawie książek Ann Cleeves. Jakieś książki tej autorki wydał Amber w Kryminale z klasą, ale chyba nie z Verą...
Admete - Pon 28 Maj, 2012 13:48
A to chyba coś tej autorki czytałam.
Katarynka - Pon 28 Maj, 2012 13:57
Ja mam pytanie gdzie można obejrzeć "Zagadki kryminalne panny Fisher" online?? Wiem, że w "Ale Kino" od czerwca w niedziele wyemitują, ale ciekawość serialu jest silniejsza i nie mogę się doczekać
Caitriona - Pon 28 Maj, 2012 20:37
| Katarynka napisał/a: | | Ja mam pytanie gdzie można obejrzeć "Zagadki kryminalne panny Fisher" online?? |
http://www.watchseries-on...urder-mysteries
Admete - Pon 28 Maj, 2012 22:22
Nie wiem, czy się przyzwyczaje do Sons of...Dla mnie to kryminaliści, którzy mentalnie i emocjnalnie nie wyszli pzoa gimnazjum Na razie mam ochotę, żeby ich ktos wsadził wszystkich do więzienia i będzie po sprawie
Katarynka - Pon 28 Maj, 2012 23:25
Wielkie dzięki za pomoc Jestem po pierwszym odcinku i bardzo mi się podoba
Caitriona - Wto 29 Maj, 2012 10:06
Faktycznie, od niedzieli, 03.06., na ale kino będzie można oglądać Miss Fisher http://www.alekinoplus.pl/seriale/
Katarynka - Wto 29 Maj, 2012 10:19
I chyba nawet po 2 odcinki będą emitować.
Admete - Wto 29 Maj, 2012 15:10
A to fajnie -jak ktoś ma kablówkę, to obejrzy. Tylko dlaczego tam jest informaja - "Europejskie zagadki kryminalne"?
Caitriona - Wto 29 Maj, 2012 21:40
| Admete napisał/a: | | "Europejskie zagadki kryminalne" |
Właśnie nie wiem
Admete - Śro 30 Maj, 2012 11:59
Komus się pomyliło, pewnie miało być "australijskie"
corrado - Sob 02 Cze, 2012 01:38
Mignęła mi gdzieś w necie wieść, że CSI Miami zostało uwalone. Prawda to?
Admete - Sob 02 Cze, 2012 09:04
A nie wiem, bo akurat tego nigdy nie oglądałam.
Akaterine - Sob 02 Cze, 2012 09:16
| corrado napisał/a: | | Mignęła mi gdzieś w necie wieść, że CSI Miami zostało uwalone. Prawda to? |
Wychodzi na to, że tak:
http://www.theprovince.co...4878/story.html
Na szczęście CSI Las Vegas trzyma się dobrze od kiedy wprowadzili nowego szefa.
Admete - Sob 02 Cze, 2012 09:18
No własnie ja przestałam oglądać jak przyszedł nowy szef. Za dużo tego wszystkiego...
Akaterine - Sob 02 Cze, 2012 09:24
Ale on akurat jest fajny. Gdy w obsadzie był Laurence Fishburne, to miałam ochotę zrezygnować, w ogóle mi nie pasował do obsady, ale ten nowy jest świetny, lekko ekscentryczny, tak jak Grissom. Nie sądziłam, że serial jeszcze wróci do dawnego poziomu, a według mnie wrócił.
Tu więcej o serialach, anulowanych i nowych:
http://www.filmweb.pl/new...2012+2013-85461
Admete - Sob 02 Cze, 2012 09:27
Byc może, ale musiałam z czegoś zrezygnować, jesli chciałam oglądac nowe rzeczy, padło na CSI NY i CSI LV.
Akaterine - Sob 02 Cze, 2012 09:32
A, nie zrozumiałam Cię. Myślałam, że mówiąc "za dużo" masz na myśli za dużo zmian w obsadzie, dlatego zaczęłam namawiać, że jednak warto .
milenaj - Sob 02 Cze, 2012 09:57
CSI NY nigdy nie oglądałam. Jakoś nie mogłam się wciągnąć. Swego czasu przepadałam za Miami i Vegas, choć uważam, że naprawdę świetne jest własnie Vegas, ale też porzuciłam po odejściu Grissama.
Akaterine - Sob 02 Cze, 2012 10:06
Ja jeszcze do niedawna oglądałam CSI NY, ale zmienili jedną osobę w obsadzie i to całkowicie zepsuło dla mnie serial. Z kolei nie wciągnęłam się w Miami, rudy szef strasznie mnie irytował, może dlatego, że to miał być taki "twardy glina", a jako że byłam przywiązana do Las Vegas, to wolałam szefa-naukowca. Ja chyba pamiętam tylko jeden odcinek, w którym Grissom trzymał broń poza laboratorium .
|
|
|