To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku

Agn - Śro 13 Sie, 2014 14:24

BeeMeRku, zacne są twe słowa i jak balsam na mą duszę. Miło czasem się utwierdzić w przekonaniu, że niektórzy myślą podobnie. :D
BeeMeR napisał/a:
To nie znaczy że jest zły - bo CSW jest tam dobry, ale inni są po prostu IMO bardziej wyraziści, a Ryoo Seung-Ryong :serce: to nawet o wiele bardziej. Pewnie, że "Szakal" to zupełnie inna rola, w której można było poszaleć - ale i łatwo można by ją było zepsuć nadmiarem - a RSR jest doskonały :oklaski:

Nie musisz się tłumaczyć. :mrgreen: Zwłaszcza, że chyba wszystkie tu wiemy, że RSR jest naprawdę wyjątkowo dobrym aktorem i czego by się nie tknął, to zagra koncertowo. Obejrzyj sobie kiedyś Front line - może nie jest go tam dużo (gra jakiegoś generała z Północy - film wojenny), ale można się tylko oblizać, bo perełka. Zresztą - świetny film tak abstrahując od obsady.
BeeMeR napisał/a:
A tu recenzja High Heels: nieszczególnie spoilerowa, bardziej opisuje wrażenia niż akcję filmu (jak lubię w recenzjach), nie jest też szczególnie pozytywna :mysle: Warto też przeczytać pierwszy komentarz, który się z nią nie zgadza ;)
http://www.hancinema.net/...eels-71157.html

Ciekawa recenzja do przeczytania, choć Eru a prawdą - i tak niewiele mi mówi. Sama sobie obejrzę i wyrobię zdanie. :D Choć przyznam, że oczekiwania mam ogromne. I zastanawiam się, jak to właściwie z gatunkiem tego filmu jest. Bo też czytałam, że to niby komedia, ale patrząc na trailery, zdjęcia, opisy i smutek w oczach bohatera CSW - tam nie ma nic śmiesznego, mnie się wydaje, że ktoś chyba przy pierwszym haśle o tym filmie uznał, że to będzie komedia i się to tak ciągnie za nim jak smród za wojskiem.
Trzykrotka napisał/a:
Kiedyś, kiedy przyjdzie własciwa chwila, mam zamiar obejrzeć zachwalane i nie zachwalane filmy z CSW i panem z GG, którego nazwiska za skarby nie mogę zapamiętać, ale twarz - i owszem.

On też jest CSW - Cho Seung Woo. Bardzo podobne nazwiska. :)

Ja z viki nie skorzystam - Heirsi mi działali, ale to jest żrące Internet, więc jestem skazana na coco jumbo. Co mi nie przeszkadza, mimo wszystko wolę tak. :)

Zielone dziewczyny! To jak? Zakładamy nowy wątek? Bo tak sobie gadamy i gadamy i nic się z tym nie dzieje. Wolę, żebyście wy to zrobiły, bo macie też władzę, by zamknąć tę odsłonę. Bałaganu wtedy nie będzie. :kwiatek:

BeeMeR - Śro 13 Sie, 2014 14:44

Agn napisał/a:
Ciekawa recenzja do przeczytania, choć Eru a prawdą - i tak niewiele mi mówi.
Mówi, że autor recenzji nie jest zachwycony, ale wydaje mi się, że spodziewał się pogłębionego portretu psychologicznego transwestyty albo czegoś w tym guście :mysle:
A zdanie - jak zawsze - warto wyrobić sobie samemu ;)

Agn napisał/a:
RSR jest naprawdę wyjątkowo dobrym aktorem i czego by się nie tknął, to zagra koncertowo.
Ba! Jest wspaniały :serce:

* jak dojdziemy do 111 strony to zrobię nowy wątek (chyba, że ktoś mnie uprzedzi) a ten się zamknie później - jak poprzednio, ok? :kwiatek:

** albo nie: zakładam już i po temacie ;)