To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Admete - Pią 22 Paź, 2010 09:52

Dzięki za zdjęcia :)
Calipso - Pon 25 Paź, 2010 15:18

Trzykrotka napisał/a:
Calipso napisał/a:

Nie znoszę brutalnych filmów tak więc Yuvy raczej nie obejrzę.

A szkoda, bo to świetny film :wink: . Jedna z najlepszych ról Abhishaka i Rani. Reszta też była znakomita.

W takim razie pomyślę na obejrzeniem :-)
Caitriona napisał/a:
Widziałyście tą promocję w merlinie? 3xfilm z Shah za 29,97zł. Można kupić m.in. Billu czy wydanie delux Om Shanti Om. http://merlin.pl/browse/promotion/2/bollywood.html

Widziałyśmy. Nawet nabyłam ( prawie ja ) Om Shanti Om :mrgreen:

Aragonte - Czw 28 Paź, 2010 20:33

Hmm, zastanawiam się nad Paheli, którego nie mam, ale trudno mi dobrać dwa pozostałe filmy niezbędne do skorzystania z promocji, bo mam już to, co lubię :-| No trudno.

A tak w ogóle to chyba mnie naszło na powtórkę Jab We Met - słuchałam dzisiaj muzyki na przystankach i w autobusach i z trudem powstrzymałam się od tańczenia :-D

Calipso - Sob 30 Paź, 2010 22:31

W środę odebrałam filmy :cheerleader2: Mam Om Shanti Om, Nigdy nie mów żegnaj i Rang de Basatni :cheerleader2: :cheerleader2:
Anaru - Śro 03 Lis, 2010 10:56

Zanim doczytam ostatnia resztę ;) tak na szybko: za chwilkę, tzn po 11 będzie rozmowa z "kimś kto był w Indiach" ;) w Radiu Zet, w ogóle zapowiadali coś na temat bollywoodu, namawiając, że będzie coś co zabrzmiało jak "cziori cziori, leczo leczo" :mrgreen: . Zatem się chyba wsłucham. Cusik o Shahrukhu też zapowiadali, ale konkretów niet.
Trzykrotka - Śro 03 Lis, 2010 11:26

Ja już mam alergię na takie rozmowy i takich "znawców." Niedawno o mało nie spadłam z krzesła, kiedy uslyszałam, jak Natasza Urbańska zwierza się z tego, jak przeprowadzała wywiad z Amitabhem Bachchanem, dodając do opowieści zdanko w stylu, on jest tam bogiem, a do filmu wkręcił całą swoją rodzinę :paddotylu: . Tak się składa, że widziałam i słyszałam ten - pożal się Boże wywiad... Można od biedy powiedzieć, że Amitabh "wkręcił" do filmu Abhishka. Ale już Jaya i Aishwarya, gdyby, bidule, wiedziały, że mąż i teść je "wkręcił," chyba padlyby z wrażenia :shock:
Trzykrotka - Pią 05 Lis, 2010 00:01

Podzielę się przed snem: Shahid z majowego Man's World

Duuuże :slina:

trifle - Pią 05 Lis, 2010 00:14

To można gdzieś kupić? :shock:
W paszczę testrala... :thud:

Anaru - Pią 05 Lis, 2010 00:47

Trzykrotka napisał/a:
Shahid z majowego Man's World

Ohoho...
Pięknie sfaceciał :-D

Trzykrotko jesteś nieoceniona :kwiatek:

Trzykrotka - Pią 05 Lis, 2010 09:00

trifle napisał/a:
To można gdzieś kupić? :shock:
W paszczę testrala... :thud:

Prawda? Zamurowało mnie :serduszkate:
Zamawiałam kiedyś Man's World - z Indii. Szybko przyszedł i nie kosztował jakoś potwornie dużo. Tylko, że to numer z maja :(

Anaru :cmok: ja uwielbiam ładne zdjęcia ludzi, których lubię. A ich w większości lubię :-D

Edit: jeszcze jedno z tamtych do kolekcji

I jeszcze Filmfare - też tegoroczny

trifle - Pią 05 Lis, 2010 11:15

Aha, późno musiało być, bo przed włączeniem tego wątku dziś rano dałabym sobie głowę uciąć, że ten białe napisy na zdjęciach były po polsku :thud:
Chyba taki zarost mu służy, na tych z MW bardziej mi się podoba niż z F.

Trzykrotko, gracias :mrgreen:

Anaru - Pią 05 Lis, 2010 11:39

Trzykrotka napisał/a:
Edit: jeszcze jedno z tamtych do kolekcji

To pierwsze zdjęcie bokiem to jest dokładnie to co lubię - ładny facet z ładnym lekkim zarostem i z ładnymi rękami :serce: . Te pozostałe trzy zdjęcia gładko ogolone już nie robią takiego wrażenia, ale pierwsze mhmmmmm. ;) On mi się podoba taki zarośnięty bardzo bardzo :serce: , a jako chłopiec tak średnio, chociaż go lubię jako aktora.

trifle napisał/a:
Aha, późno musiało być, bo przed włączeniem tego wątku dziś rano dałabym sobie głowę uciąć, że ten białe napisy na zdjęciach były po polsku :thud:

I straciłabyś głowę dla Shahida :twisted: :mrgreen:

Na tym wątku już się całkiem odkopałam, w odróżnieniu od części forum... :banan_Bablu:

BeeMeR - Pią 05 Lis, 2010 18:18

Kites
Rzekłabym, że w wolnym tłumaczeniu "kity", bo to jest taka bardzo kolorowa i bardzo mało wiarygodna bzdura o pięknych ludziach, którzy chcieliby też być bogaci. Barbara Mori - śliczna, Hrithikowi nic nie brakuje, tereny w których uciekają przed pościgiem swą malowniczością cieszą oko widza, ale film to sensacyja, pościg na pościgu, auta wylatują w powietrze, wybuchają i co tam jeszcze, pomysł jest, ale w międzyczasie wplecione są liczne dłużyzny, zaś końcówka rozmemłana. Obejrzeć można, ale absolutnie nie trzeba.

Aragonte - Nie 14 Lis, 2010 17:06

Mnie coś naszło na bolly ostatnio, w związku z czym obejrzałam wreszcie Dostanę (kiedyś zaczęłam, ale jakoś nie obejrzałam do końca), no i stwierdzam, że kupię DVD na bank :mrgreen: Dawno się tak nie chichrałam przy żadnym filmie :rotfl: Marzy mi się jakiś seans grupowy :mrgreen:
Admete - Nie 14 Lis, 2010 17:20

A ja tego jeszcze nie widziałam... :mysle:
Trzykrotka - Nie 14 Lis, 2010 19:44

Dostanę genialnie ogląda się grupowo - można zaliczyć piękną głupawkę. My tak oglądałyśmy z BeeMer i Anaru :hug_grupowy: . Zwłaszcza Wenecja dostarcza tematu do zmasakrowania sobie przepony :rotfl: :rotfl: :rotfl: Jaś z Abhiskiem są doskonali razem i osobno - dostali zresztą a ten film nagrodę dla najlepszej pary :oklaski:
Aragonte - Nie 14 Lis, 2010 20:13

Nie dziwię się, jako para są wspaniali :D
A Wenecja... och i ach :lol:
No i finałowy pocałunek... ojjjjjjjjjjjjjjjj :paddotylu:

Dostana już w koszyczku w Merlinie, niestety kupię ją dopiero pod koniec miesiąca, po pensji.

Trzykrotko, mam wrażenie, że inspiracją była tu "Zielona karta" :mysle: Naturalnie solidnie przetworzona :mrgreen:

Anaru - Nie 14 Lis, 2010 23:42

Trzykrotka napisał/a:
Dostanę genialnie ogląda się grupowo - można zaliczyć piękną głupawkę. My tak oglądałyśmy z BeeMer i Anaru :hug_grupowy:

No i dostałam banana na samo wspomnienie. :banan_Bablu:
Pojawił się może z dodatkami?

Aragonte - Pon 15 Lis, 2010 11:04

Anaru, wydano go na dwóch płytach, więc zakładam, że jakieś dodatki są :)
BeeMeR - Pon 15 Lis, 2010 17:02

Dostana jest z dodatkami - np. alternatywne zakończenie ;)
(w gruncie rzeczy wychodzi na to samo, ale w nieco innych okolicznościach przyrody :mrgreen: )

Calipso - Śro 17 Lis, 2010 22:01

Jakiś czas temu obejrzałam Sarkar. Skojarzenia jednoznaczne z Ojcem chrzestnym. Abhishek cudowny :serduszkate: ( te oczy tak podobne :? ...) , za to Amitabh chwilami wyglądał jak robot, któremu włączają i wyłączają zasilanie, takie źźźźuuu i po kwestii opad głowy w stan spoczynku :rotfl:
BeeMeR - Czw 18 Lis, 2010 19:28

Calipso napisał/a:
Amitabh chwilami wyglądał jak robot, któremu włączają i wyłączają zasilanie, takie źźźźuuu i po kwestii opad głowy w stan spoczynku :rotfl:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Muszę wreszcie obejrzeć Sarkar - tymczasem na wieczór w planach mamy początek Swades - Tomek się (wreszcie) zainteresował jak jak przy porządkach wypłynęła podkładka na myszę z filmu :mrgreen:

Anaru - Pią 19 Lis, 2010 23:45

Calipso napisał/a:
za to Amitabh chwilami wyglądał jak robot, któremu włączają i wyłączają zasilanie, takie źźźźuuu i po kwestii opad głowy w stan spoczynku :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: No, teraz to dopiero poczułam na to chętkę :mrgreen:

Anonymous - Nie 21 Lis, 2010 08:34

Oglądnęłam "I hate luv stories" i dalej nienawidze historii miłosnych :P

Strasznie mi się http://www.youtube.com/watch?v=IxrCCWaFWUQ spodobała.
I główny bohater, będący skrzyżowaniem Davida Villi i Diabełka :P . Nie wiem co napisać więcej, normalne prześmiewanie tego, że nie można prześmiewać bo spotka Cię to samo.
Ja się najlepiej bawiłam zgadując o jakim filmie aktualnie mówią :P

Admete - Nie 21 Lis, 2010 09:42

Kto to David Villa? Tez lubie I hate luv storys ;)