Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
praedzio - Śro 09 Maj, 2012 18:19
Niby tak - ale jak zwykle coś tam się miesza na końcu. Jeszcze nie obejrzałam, bo bez sosu to mi jakoś nie idzie. Ale kluczowe sceny podejrzałam. No, no.
Admete - Śro 09 Maj, 2012 18:25
Przynajmniej jakiś konkret jest W zasadzie to ja sie przyznam, że w sprawie matki Beckett już się pogubiłam i tak naprawdę nie pamiętam, dlaczego zginęła. Jakoś to wszystko tak kapało po odrobinie w kolejnych sezonach, że zapomniałam szczegółów.
Aragonte - Śro 09 Maj, 2012 21:03
| Mag113 napisał/a: | Ech, Castle...
|
Co prawda jeszcze nie oglądałam (bo nie było kiedy), ale w sumie mogę już wyrazić swój stosunek do zawartości spoilera...
Nareszcie!
Admete - Śro 09 Maj, 2012 21:40
Caitrii jest drugi sezon Very. Dwa odcinki były, drugi bardzo mi się podobał.
Caitriona - Czw 10 Maj, 2012 20:25
| Admete napisał/a: | | Caitrii jest drugi sezon Very. Dwa odcinki były, drugi bardzo mi się podobał. |
Ojej, a ja myślałam, ze sama to oglądam Bardzo lubię Verę. Ma spokojniejsze tempo, ma pokręconą, ale ciekawą panią detektyw. Lubię te filmy.
Admete - Czw 10 Maj, 2012 21:51
Naprawdę, utraciłaś wiarę we mnie i moja skłonność do oglądania kryminałów Lubie panią detektyw i jej sierżanta.
Akaterine - Czw 10 Maj, 2012 23:05
W drugim odcinku podobała mi się początkowa scena z Verą na basenie .
Admete - Pią 11 Maj, 2012 13:07
Jeszcze lepsza była później, gdy Vera tłumaczyła sierżantowi, dlaczego należy do klubu spa
Admete - Nie 13 Maj, 2012 08:15
W jednym z ostatnich odcinków Person of interest gra aktor odtwarzający role Tima w Justified. Co prawda nie sprawdzałam po nazwiskach, ale takie odnosze wrażenie. Jak dla mnie mogą go cześciej wykorzystywać telewizyjnie.
Nadrobiłam dwa zaległe odcinki Miss Fisher. Atmosfera zaczęła się zagęszczać, a finał zapowiada się emocjonująco. Świetna scena krawatowa Tez bym tak mu ten krawacik rozluźniła i guziczki u koszuli rozpięła O inspektorze mówię, gdyby ktoś nie wiedział
Screeny
http://fragmentsofaperfectheart.tumblr.com/
Caitriona - Nie 13 Maj, 2012 22:57
| Admete napisał/a: | | Tez bym tak mu ten krawacik rozluźniła i guziczki u koszuli rozpięła |
A kto by tego z ochotą nie zrobił?
Bardzo mi się ostatni odcinek podobał, klimat mroczniejszy, fajnie podkreślony muzyka, większe napięcie. Finał będzie niezły
A, i jeszcze Mr Butler po "specjalnych" ciasteczkach
Admete - Pon 14 Maj, 2012 05:31
O tam mr Butler był uroczy. Zdaje się, że zjadł ich az cztery A w inspektorze się podkochuję jak nic Ciekawa jestem, czy planują drugi sezon.
Admete - Wto 15 Maj, 2012 16:44
Gdyby ktoś chciał, to tutaj można obejrzeć krótką scenkę usuniętą z ostatniego odcinka Castle.
http://www.spoilertv.com/...-finale_09.html
praedzio - Wto 15 Maj, 2012 21:13
Caitriona - Wto 15 Maj, 2012 21:42
| Admete napisał/a: | | Ciekawa jestem, czy planują drugi sezon |
Nie wiem czy planują, ale książek jeszcze kilka pozostało niezekranizowanych, więc mogli by
Admete - Wto 15 Maj, 2012 21:46
Rayan jest moim ulubieńcem A co do Miss Fisher - w Australii narzekaja, że serial rózni się od ksiązek. Pewnie by mi to nie przeszkadzało, gdybym ksiazki znała, bo przy Murdochu nie mam z tym problemu.
Admete - Pią 18 Maj, 2012 21:12
Ostatni odcinek miss Fisher - dobry, bardzo dobry. Żal się rozstawać z Phryne, Jackiem, Dot, Hugh, Cecilem, Bertem, mr Butlerem. Nawet cioteczki zal
Caitriona - Pią 18 Maj, 2012 21:52
Ja jutro obejrzę, ale już teraz mi żal, że to koniec....
Admete - Pią 18 Maj, 2012 21:59
A jakia ładna ostatnia scena...Essie Davis i nathan page sa świetni w posyłaniu sobie nawzajem intensywnych spojrzeń Muzyka jest świetna w tym serialu. W Australii mają nie tylko dvd, ale też płytę z muzyką. Niestety wszystko drogie, nawet gdybym poprosiła o kupienie, bo akurat byłaby taka możliwość, to za drogo wychodzi.
http://shop.abc.net.au/pr...der-myst-ost-cd
Admete - Sob 19 Maj, 2012 20:26
Caitrii troche zdjęc z Miss Fisher dla ewentualnej inspiracji:
http://www.facebook.com/m...05856059&type=1
http://fragmentsofaperfec...Memses%27-Curse
Aragonte - Sob 19 Maj, 2012 20:43
Pewnie przesyłka jest masakrycznie droga W brytyjskim Amazonie widziałam chyba tylko e-booki z Miss Fisher.
Admete - Sob 19 Maj, 2012 23:18
Znajomy moich przyjaciół mieszka w Australii, co roku jeździ do Polski. Pewnie by mógł przywieźć, ale drogo wychodzi sam serial, bo jest rozbity na dwie części.
Caitriona - Pon 21 Maj, 2012 21:21
Kurczę, może na angielskim amazonie można będzie to dostać?
Obejrzałam ostatni odcinek Miss Fisher - bardzo dobry, podobał mi się, Phryne i Jack mieli kilka ładnych scen, cudna była scena aresztowanie miss Fisher, jak ją biedny Hugh wynosił i powtarzał I'm sorry Miss Tylko co ja teraz biedna zrobię? To był mój cotygodniowy rytuał, taka cudowna godzinka relaksu i przyjemności....
I może nakręcą II serię? w sumie nie wszystkie książki zostały zekranizowane chyba? Fajnie by było
Admete - Pon 21 Maj, 2012 22:12
O masz nowego Jacka na avatarku Zrobiłas cos nowego?
Tez nie wiem, co pocznę, bo mnie ten serial cudnie odstresowywał. Trzeba zrobic powtórkę
Caitriona - Pon 21 Maj, 2012 22:22
| Admete napisał/a: | | Zrobiłas cos nowego? |
Niestety jeszcze nie, próbowałam ale mi nie wychodzi... póki co sprzęt odmawia współpracy... ale w końcu coś zrobię!
Admete - Pon 21 Maj, 2012 22:29
To poczekam
|
|
|