To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 17:14

Cytat:
"Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział?
Mnie akurat znudziło, ale ja nie jestem fanką ani tematu Kuby Rozpruwacza ani RPJ, więc może przez to :roll:
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 19:44

Czołówka Miss Fisher jest świetna. Ona ma tam takie śliczne, czarne buciki. Dziś byłam w galerii i we wszystkich sklepach szukałam ubrań w stylu Miss Fisher, szkoda, że nie mam kasy, bo cos by się znalazło.
Caitriona - Sob 21 Kwi, 2012 19:46

Ona ogólnie jest świetnie ubrana :) Uwielbiam jej czerwony kapelusz.
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 20:22

Kurczę, tak piszecie o tej Miss Fisher, że aż się chyba zakręcę wokół tematu!
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 21:17

My to potrafimy wykreowac trend ;)
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 21:23

Oj, potraficie, potraficie, drogie koleżanki. :mrgreen: Mam zaufanie do waszego gustu, więc jak coś chwalicie, to wiem, że coś się dzieje i warto się tym zainteresować. :)
Aragonte - Nie 22 Kwi, 2012 00:48

Obejrzałam pierwszy odcinek Miss Fisher.
Urocze :D Chcę więcej :mrgreen:

Fibula - Nie 22 Kwi, 2012 09:20

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
Mnie akurat znudziło, ale ja nie jestem fanką ani tematu Kuby Rozpruwacza ani RPJ, więc może przez to :roll:

Po I sezonie też nie byłam przekonana, ale II oglądało mi się dużo lepiej i mam nadzieję, że III jest jeszcze lepszy (czeka w kolejce).

Admete - Nie 22 Kwi, 2012 11:53

Aragonte napisał/a:
Obejrzałam pierwszy odcinek Miss Fisher.
Urocze :D Chcę więcej :mrgreen:
\

Absolutnie urocze :) Zakochałam się w tym serialu.

Admete - Nie 22 Kwi, 2012 20:03

Miss Fisher na FB:

http://www.facebook.com/phrynefisher

Jest tam trochę fotek. Caitrii może się skusisz na jakies avki?

Anaru - Pon 23 Kwi, 2012 14:10

BeeMeR napisał/a:
Cytat:

Obejrzałam wczoraj dwa odcinki na Ale Kino. Zieeew.
Facet, znaczy główny bohater, ma twarz dla mnie niezapamiętywalna, może to przez ogólną kolorystykę blond. Męczyły mnie rozmazane ujęcia przez szyby i powtarzane po x razy ujęcia tych samych ulic z góry nocą. I rozwianego płaszcza Kuby Rozpruwacza nocą. Znaczy cienia ze sztyletem, albo coś w tym stylu. Nocą oczywiście. I bardzo to jakieś mało przykuwające dla mnie było...

Jotka - Pon 23 Kwi, 2012 19:34

Anaru napisał/a:
Facet, znaczy główny bohater, ma twarz dla mnie niezapamiętywalna, może to przez ogólną kolorystykę blond.

A nie był to Rupert-Penry-Jones?

Anaru - Wto 24 Kwi, 2012 14:50

A był i chyba go już w czymś widziałam, ale nie kojarzę w czym. :mysle:
Admete - Wto 24 Kwi, 2012 15:28

Nowa wersja perswazji 0 gra w nim bezbarwnego kapitana Wenwortha ;) Grał tez w kilku sezonach Spooks i tam wypadł całkiem nieźle.
Akaterine - Czw 26 Kwi, 2012 23:15

A wracając do Miss Fisher to przeglądając filmografię Essie Davis dopiero sobie uświadomiłam, że grała w "Dziewczynie z perłą" żonę Vermeera:
http://www.perioddramas.c...l-earring-1.jpg
W życiu bym nie wpadła na to, że to ona.

Aragonte - Czw 26 Kwi, 2012 23:48

Ja też nigdy bym jej nie poznała :shock:
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 18:36

Kolejny odcinek przygód miss Fisher za mna. Caitrii inspektor i Phryne mają ładna scenke na koncu. Może kiedyś zrobis jakies avki :)
I dokonczyłam oglądanie Justified. Smutne zakończenie. Nie znosze Boyda i Avy - szumowiny ostatniego sortu, mordercy i złodzieje.

milenaj - Nie 29 Kwi, 2012 18:51

Jakoś porzuciałam ogladanie "Justified" i nie mam ochoty wracać. A do miss Fisher mnie ciągnie bardzo po waszych dobrych opiniach, ale mam wekend czytelniczy. Choć do dobrego filmu, albo serialu mnie ciągnie.
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 18:54

ja tez porzucilam i tez nie mam ochoty wrqacac...
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 18:57

Mnie się Justified podoba nadal i niezmiennie :) Porzuciłam juz setkę innych seriali, ale to akurat zostało ;)
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 19:08

mnie jakos zmierzilo - sama nie wiem kiedy. Na pewno nie ze wzgledu na fabule - bo ta jest swietnie zarysowana.Z zachwytu nad glownym bohaterem przeszlam do glebokiej niecheci. NGdyby to mialo jakas glebsza przyczyne, gdyby by jakis konkretny powod...*
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 19:21

Nie trzeba przyczyny. Ja tam zwykle nie analizuję - jak mi się już nie chce oglądać, to nie oglądam ;) Zwykle oglądam dla całości, a Justified całościowo jest rewelacyjnie zrobionym serialem. Ostatnio nie mogę znieść takich zwykłych obyczajówek. Wyję na nich z nudów ;)
Caitriona - Nie 29 Kwi, 2012 21:24

Justified w tym momencie stoi u mnie na 1 miejscu, później Miss Fisher, a dopiero na 3 SPN.
Justified jest świetne, cały czas trzyma wysoki poziom, cały czas wciąga, a Raylan nadal roztacza swój urok.

Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 22:14

Caitriona napisał/a:
a Raylan nadal roztacza swój urok.

No wlasnie, tylko na mnie jakos ten urok przestal dzialac...

Anaru - Nie 29 Kwi, 2012 23:22

Whitechapel mnie znudziło. :spi: