Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 17:14
| Cytat: | | "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? | Mnie akurat znudziło, ale ja nie jestem fanką ani tematu Kuby Rozpruwacza ani RPJ, więc może przez to
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 19:44
Czołówka Miss Fisher jest świetna. Ona ma tam takie śliczne, czarne buciki. Dziś byłam w galerii i we wszystkich sklepach szukałam ubrań w stylu Miss Fisher, szkoda, że nie mam kasy, bo cos by się znalazło.
Caitriona - Sob 21 Kwi, 2012 19:46
Ona ogólnie jest świetnie ubrana Uwielbiam jej czerwony kapelusz.
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 20:22
Kurczę, tak piszecie o tej Miss Fisher, że aż się chyba zakręcę wokół tematu!
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 21:17
My to potrafimy wykreowac trend
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 21:23
Oj, potraficie, potraficie, drogie koleżanki. Mam zaufanie do waszego gustu, więc jak coś chwalicie, to wiem, że coś się dzieje i warto się tym zainteresować.
Aragonte - Nie 22 Kwi, 2012 00:48
Obejrzałam pierwszy odcinek Miss Fisher.
Urocze Chcę więcej
Fibula - Nie 22 Kwi, 2012 09:20
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? | Mnie akurat znudziło, ale ja nie jestem fanką ani tematu Kuby Rozpruwacza ani RPJ, więc może przez to |
Po I sezonie też nie byłam przekonana, ale II oglądało mi się dużo lepiej i mam nadzieję, że III jest jeszcze lepszy (czeka w kolejce).
Admete - Nie 22 Kwi, 2012 11:53
| Aragonte napisał/a: | Obejrzałam pierwszy odcinek Miss Fisher.
Urocze Chcę więcej | \
Absolutnie urocze Zakochałam się w tym serialu.
Admete - Nie 22 Kwi, 2012 20:03
Miss Fisher na FB:
http://www.facebook.com/phrynefisher
Jest tam trochę fotek. Caitrii może się skusisz na jakies avki?
Anaru - Pon 23 Kwi, 2012 14:10
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? | Mnie akurat znudziło, ale ja nie jestem fanką ani tematu Kuby Rozpruwacza ani RPJ, więc może przez to |
Obejrzałam wczoraj dwa odcinki na Ale Kino. Zieeew.
Facet, znaczy główny bohater, ma twarz dla mnie niezapamiętywalna, może to przez ogólną kolorystykę blond. Męczyły mnie rozmazane ujęcia przez szyby i powtarzane po x razy ujęcia tych samych ulic z góry nocą. I rozwianego płaszcza Kuby Rozpruwacza nocą. Znaczy cienia ze sztyletem, albo coś w tym stylu. Nocą oczywiście. I bardzo to jakieś mało przykuwające dla mnie było...
Jotka - Pon 23 Kwi, 2012 19:34
| Anaru napisał/a: | | Facet, znaczy główny bohater, ma twarz dla mnie niezapamiętywalna, może to przez ogólną kolorystykę blond. |
A nie był to Rupert-Penry-Jones?
Anaru - Wto 24 Kwi, 2012 14:50
A był i chyba go już w czymś widziałam, ale nie kojarzę w czym.
Admete - Wto 24 Kwi, 2012 15:28
Nowa wersja perswazji 0 gra w nim bezbarwnego kapitana Wenwortha Grał tez w kilku sezonach Spooks i tam wypadł całkiem nieźle.
Akaterine - Czw 26 Kwi, 2012 23:15
A wracając do Miss Fisher to przeglądając filmografię Essie Davis dopiero sobie uświadomiłam, że grała w "Dziewczynie z perłą" żonę Vermeera:
http://www.perioddramas.c...l-earring-1.jpg
W życiu bym nie wpadła na to, że to ona.
Aragonte - Czw 26 Kwi, 2012 23:48
Ja też nigdy bym jej nie poznała
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 18:36
Kolejny odcinek przygód miss Fisher za mna. Caitrii inspektor i Phryne mają ładna scenke na koncu. Może kiedyś zrobis jakies avki
I dokonczyłam oglądanie Justified. Smutne zakończenie. Nie znosze Boyda i Avy - szumowiny ostatniego sortu, mordercy i złodzieje.
milenaj - Nie 29 Kwi, 2012 18:51
Jakoś porzuciałam ogladanie "Justified" i nie mam ochoty wracać. A do miss Fisher mnie ciągnie bardzo po waszych dobrych opiniach, ale mam wekend czytelniczy. Choć do dobrego filmu, albo serialu mnie ciągnie.
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 18:54
ja tez porzucilam i tez nie mam ochoty wrqacac...
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 18:57
Mnie się Justified podoba nadal i niezmiennie Porzuciłam juz setkę innych seriali, ale to akurat zostało
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 19:08
mnie jakos zmierzilo - sama nie wiem kiedy. Na pewno nie ze wzgledu na fabule - bo ta jest swietnie zarysowana.Z zachwytu nad glownym bohaterem przeszlam do glebokiej niecheci. NGdyby to mialo jakas glebsza przyczyne, gdyby by jakis konkretny powod...*
Admete - Nie 29 Kwi, 2012 19:21
Nie trzeba przyczyny. Ja tam zwykle nie analizuję - jak mi się już nie chce oglądać, to nie oglądam Zwykle oglądam dla całości, a Justified całościowo jest rewelacyjnie zrobionym serialem. Ostatnio nie mogę znieść takich zwykłych obyczajówek. Wyję na nich z nudów
Caitriona - Nie 29 Kwi, 2012 21:24
Justified w tym momencie stoi u mnie na 1 miejscu, później Miss Fisher, a dopiero na 3 SPN.
Justified jest świetne, cały czas trzyma wysoki poziom, cały czas wciąga, a Raylan nadal roztacza swój urok.
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2012 22:14
| Caitriona napisał/a: | | a Raylan nadal roztacza swój urok. |
No wlasnie, tylko na mnie jakos ten urok przestal dzialac...
Anaru - Nie 29 Kwi, 2012 23:22
Whitechapel mnie znudziło.
|
|
|