Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 19:41
| Admete napisał/a: | | Caitrii ty zła kobieto |
Tak, jestem samym złem - ale przyznasz że przygody Miss Fisher są warte zarwanych nocy
Admete - Śro 18 Kwi, 2012 20:32
Miss Fisher i całej reszty. Jaka cudna jest Dot, mr Butler i jestem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona. Ja chcę ten serial.
Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 20:54
| Admete napisał/a: | | estem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona |
Ach, ten jest cudny. Uwielbiam ich dialogi Mr Butler jest za to rewelacyjnie opanowany, nic go nie wyprowadza z równowagi
Książki też bym chętnie poczytała, ale po naszemu, nie mam sił póki co mierzyć się z oryginałem... Może kiedyś wydadzą, w końcu serię o Murdochu zaczęli.
Admete - Śro 18 Kwi, 2012 21:21
W dodatku inspektor jest z gatunku przystojnych brzydali Skąd masz avki? Czuję nadciągającą fazę, a potrzebuję jej bardzo, bo życie mi doskwiera. Mam dziś migrenę giganta.
Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 22:30
| Admete napisał/a: | | W dodatku inspektor jest z gatunku przystojnych brzydali | Kurczę, znowu jesteśmy jednomyślne I dobrze mu w kapeluszu
Avki mam swoje jeno tylko trzy, bo nie ma nigdzie screenów...
Admete - Czw 19 Kwi, 2012 06:59
To ja sobie na razie jeden pożycze, a screenów będziemy szukać.
My sie zwykle zgadzamy w 98%
BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 09:27
| Admete napisał/a: | | Miss Fisher i całej reszty. Jaka cudna jest Dot, mr Butler i jestem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona. Ja chcę ten serial. | Jaki jest tytuł tego serialu?
Admete - Czw 19 Kwi, 2012 15:50
BeeMer juz podaję
http://www.abc.net.au/tv/phrynefisher/
Miss Fisher's Murder Mysteries
Świetny jest, jakby co to bym się uśmiechała...
Taką stronkę znalazłam:
http://www.phrynefisher.com/
Caitriona - Czw 19 Kwi, 2012 19:05
| Admete napisał/a: | | Świetny jest, jakby co to bym się uśmiechała... |
Ja bym się jako druga uśmiechała
A, serio - polecam, gorąco!
Co do stronki, to widziałam, bardzo mi się ilustracje podobają.
BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 19:22
| Admete napisał/a: | | Świetny jest, jakby co to bym się uśmiechała... | wygląda na to, że da się zrobić
Admete - Czw 19 Kwi, 2012 19:55
To może się odrobinę wspólnie sfazujemy dla poprawy nastroju
Aragonte - Czw 19 Kwi, 2012 20:18
Rozejrzę się za Miss Fisher - przeważnie seriale polecane przez Admete i Caitri mi się bardzo podobają
BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 20:30
| Aragonte napisał/a: | Rozejrzę się za Miss Fisher - przeważnie seriale polecane przez Admete i Caitri mi się bardzo podobają | Mnie też
Akaterine - Czw 19 Kwi, 2012 21:47
Zainteresowałam się i po pierwszym odcinku Miss Fisher bardzo mi się podoba . Nie dość, że fabuła fajna, to jeszcze uwielbiam stroje i fryzury z lat 20.
Caitriona - Pią 20 Kwi, 2012 19:19
Rozglądajcie się i oglądajcie, bo warto Poprawa humoru gwarantowana, bo serial pełen pozytywnej energii
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 09:02
Ja się przyznam, że oglądam ponownie Serial jest świetnie zagrany, ma niesamowite kostiumy ( sukienki miss Fisher, jej kapelusze, garnitury inspektora ), aktorki mają albo piekną cerę albo niesamowitych charakteryzatorów, bo wyglądają alabastrowo. W pierwszym odcinku gościnnie Miranda otto, w drugim Jacek Koman. Muzyka tez świetna. Doczytałam, że aktor grajacy inspektora ma duże doświadczenie teatralne, co jest dośc zabawne w kontekście jednego z odcinków. I chyba uwielbiam jego głos
Akaterine - Sob 21 Kwi, 2012 09:58
W pierwszym odcinku gra też aktor polskiego pochodzenia - grał tego rosyjskiego tancerza.
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 10:19
Ogólnie tam w napisach migają chyba polskie nazwiska.
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 10:36
Dzisiaj w gazecie przeczytałam, że w polskiej tiwi (a konkretnie na Ale kino! ) zaczyna się nowy serial "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? Bo wygląda apetycznie - jedna sprawa przez kilka odcinków, a nie jedno morderstwo w 45 minut...
Aragonte - Sob 21 Kwi, 2012 11:12
Rozglądam się za Miss Fisher - rozumiem, że jest tylko w wersji saute, bez sosu?
Fibula - Sob 21 Kwi, 2012 12:04
| Agn napisał/a: | Dzisiaj w gazecie przeczytałam, że w polskiej tiwi (a konkretnie na Ale kino! ) zaczyna się nowy serial "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? Bo wygląda apetycznie - jedna sprawa przez kilka odcinków, a nie jedno morderstwo w 45 minut... |
Mi się podobało. Są trzy sezony, każdy to jedna sprawa. W pierwszym RPJ szuka naśladowcy Kuby Rozpruwacza. Jeśli ktoś nie ma dostępu do Ale kino, w niedzielę Whitechapel zaczyna powtarzać BBC E.
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 12:31
Anaru są napisy angielskie.
Anaru - Sob 21 Kwi, 2012 13:42
| Admete napisał/a: | | Anaru są napisy angielskie. |
A to akurat Aragonte pytała.
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 14:31
| Fibula napisał/a: | | Mi się podobało. Są trzy sezony, każdy to jedna sprawa. W pierwszym RPJ szuka naśladowcy Kuby Rozpruwacza. Jeśli ktoś nie ma dostępu do Ale kino, w niedzielę Whitechapel zaczyna powtarzać BBC E. |
Aaa, dziękować! To się rozejrzę... ekhm, czy aby odbieram BBC E, bo może nie i trzeba będzie zerknąć na CocoJumboTV.
Caitriona - Sob 21 Kwi, 2012 16:50
| Admete napisał/a: | Doczytałam, że aktor grajacy inspektora ma duże doświadczenie teatralne, co jest dośc zabawne w kontekście jednego z odcinków. I chyba uwielbiam jego głos |
A, odcinek z duchem w teatrze też bardzo lubię głos inspektora, jak dla mnie mógłby mieć więcej kwestii w każdym odcinku.
bardzo też lubię czołówkę serialu, zwłaszcza muzykę.
|
|
|