To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 19:41

Admete napisał/a:
Caitrii ty zła kobieto

:banan_czerwony: :banan_czerwony: :banan_czerwony:

Tak, jestem samym złem - ale przyznasz że przygody Miss Fisher są warte zarwanych nocy ;)

Admete - Śro 18 Kwi, 2012 20:32

Miss Fisher i całej reszty. Jaka cudna jest Dot, mr Butler i jestem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona. Ja chcę ten serial.
Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 20:54

Admete napisał/a:
estem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona

Ach, ten jest cudny. Uwielbiam ich dialogi ;) Mr Butler jest za to rewelacyjnie opanowany, nic go nie wyprowadza z równowagi ;)

Książki też bym chętnie poczytała, ale po naszemu, nie mam sił póki co mierzyć się z oryginałem... Może kiedyś wydadzą, w końcu serię o Murdochu zaczęli.

Admete - Śro 18 Kwi, 2012 21:21

W dodatku inspektor jest z gatunku przystojnych brzydali ;) Skąd masz avki? Czuję nadciągającą fazę, a potrzebuję jej bardzo, bo życie mi doskwiera. Mam dziś migrenę giganta.
Caitriona - Śro 18 Kwi, 2012 22:30

Admete napisał/a:
W dodatku inspektor jest z gatunku przystojnych brzydali
Kurczę, znowu jesteśmy jednomyślne ;) I dobrze mu w kapeluszu :D

Avki mam swoje jeno tylko trzy, bo nie ma nigdzie screenów...

Admete - Czw 19 Kwi, 2012 06:59

To ja sobie na razie jeden pożycze, a screenów będziemy szukać.

My sie zwykle zgadzamy w 98% ;)

BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 09:27

Admete napisał/a:
Miss Fisher i całej reszty. Jaka cudna jest Dot, mr Butler i jestem absolutną fanką sarkazmu inspektora Robinsona. Ja chcę ten serial.
Jaki jest tytuł tego serialu?
Admete - Czw 19 Kwi, 2012 15:50

BeeMer juz podaję

http://www.abc.net.au/tv/phrynefisher/

Miss Fisher's Murder Mysteries

Świetny jest, jakby co to bym się uśmiechała...

Taką stronkę znalazłam:

http://www.phrynefisher.com/

Caitriona - Czw 19 Kwi, 2012 19:05

Admete napisał/a:

Ja bym się jako druga uśmiechała :mrgreen:

A, serio - polecam, gorąco!

Co do stronki, to widziałam, bardzo mi się ilustracje podobają.

BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 19:22

Admete napisał/a:
wygląda na to, że da się zrobić ;)
Admete - Czw 19 Kwi, 2012 19:55

To może się odrobinę wspólnie sfazujemy dla poprawy nastroju :)
Aragonte - Czw 19 Kwi, 2012 20:18

Rozejrzę się za Miss Fisher - przeważnie seriale polecane przez Admete i Caitri mi się bardzo podobają :wink:
BeeMeR - Czw 19 Kwi, 2012 20:30

Aragonte napisał/a:
Rozejrzę się za Miss Fisher - przeważnie seriale polecane przez Admete i Caitri mi się bardzo podobają :wink:
Mnie też :mrgreen:
Akaterine - Czw 19 Kwi, 2012 21:47

Zainteresowałam się i po pierwszym odcinku Miss Fisher bardzo mi się podoba :-D . Nie dość, że fabuła fajna, to jeszcze uwielbiam stroje i fryzury z lat 20.
Caitriona - Pią 20 Kwi, 2012 19:19

Rozglądajcie się i oglądajcie, bo warto :D :D Poprawa humoru gwarantowana, bo serial pełen pozytywnej energii :)
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 09:02

Ja się przyznam, że oglądam ponownie :ops1: Serial jest świetnie zagrany, ma niesamowite kostiumy ( sukienki miss Fisher, jej kapelusze, garnitury inspektora ;) ), aktorki mają albo piekną cerę albo niesamowitych charakteryzatorów, bo wyglądają alabastrowo. W pierwszym odcinku gościnnie Miranda otto, w drugim Jacek Koman. Muzyka tez świetna. Doczytałam, że aktor grajacy inspektora ma duże doświadczenie teatralne, co jest dośc zabawne w kontekście jednego z odcinków. I chyba uwielbiam jego głos ;)
Akaterine - Sob 21 Kwi, 2012 09:58

W pierwszym odcinku gra też aktor polskiego pochodzenia - grał tego rosyjskiego tancerza.
Admete - Sob 21 Kwi, 2012 10:19

Ogólnie tam w napisach migają chyba polskie nazwiska.
Agn - Sob 21 Kwi, 2012 10:36

Dzisiaj w gazecie przeczytałam, że w polskiej tiwi (a konkretnie na Ale kino! :roll: ) zaczyna się nowy serial "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? Bo wygląda apetycznie - jedna sprawa przez kilka odcinków, a nie jedno morderstwo w 45 minut... :)
Aragonte - Sob 21 Kwi, 2012 11:12

Rozglądam się za Miss Fisher - rozumiem, że jest tylko w wersji saute, bez sosu?
Fibula - Sob 21 Kwi, 2012 12:04

Agn napisał/a:
Dzisiaj w gazecie przeczytałam, że w polskiej tiwi (a konkretnie na Ale kino! :roll: ) zaczyna się nowy serial "Morderstwa w White Chapell". Warto się tym zainteresować? Ktoś widział? Bo wygląda apetycznie - jedna sprawa przez kilka odcinków, a nie jedno morderstwo w 45 minut... :)

Mi się podobało. Są trzy sezony, każdy to jedna sprawa. W pierwszym RPJ szuka naśladowcy Kuby Rozpruwacza. Jeśli ktoś nie ma dostępu do Ale kino, w niedzielę Whitechapel zaczyna powtarzać BBC E.

Admete - Sob 21 Kwi, 2012 12:31

Anaru są napisy angielskie.
Anaru - Sob 21 Kwi, 2012 13:42

Admete napisał/a:
Anaru są napisy angielskie.

A to akurat Aragonte pytała. :mrgreen:

Agn - Sob 21 Kwi, 2012 14:31

Fibula napisał/a:
Mi się podobało. Są trzy sezony, każdy to jedna sprawa. W pierwszym RPJ szuka naśladowcy Kuby Rozpruwacza. Jeśli ktoś nie ma dostępu do Ale kino, w niedzielę Whitechapel zaczyna powtarzać BBC E.

Aaa, dziękować! To się rozejrzę... ekhm, czy aby odbieram BBC E, bo może nie i trzeba będzie zerknąć na CocoJumboTV. ;)

Caitriona - Sob 21 Kwi, 2012 16:50

Admete napisał/a:
Doczytałam, że aktor grajacy inspektora ma duże doświadczenie teatralne, co jest dośc zabawne w kontekście jednego z odcinków. I chyba uwielbiam jego głos ;)

A, odcinek z duchem w teatrze ;) też bardzo lubię głos inspektora, jak dla mnie mógłby mieć więcej kwestii w każdym odcinku.

bardzo też lubię czołówkę serialu, zwłaszcza muzykę.