To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Admete - Wto 07 Wrz, 2010 22:11

Za młody jednak. Ja bym wolała tego długowłosego z Aaja Nachle. I rola dla Shahrukha też by była :)
Jeśli kedyś to nakręcą, to nie chciałabym, żeby Lina zagrał Depp - zupełnie nie pasuje. To musi byc ktoś pierwotniejszy, ale z charyzmą.

Trzykrotka - Wto 07 Wrz, 2010 22:15

Admete napisał/a:
Za młody jednak. Ja bym wolała tego długowłosego z Aaja Nachle. I rola dla Shahrukha też by była :)

Kunal Kapoor! Swoją drogą - zagra w Donie2 :banan:
A Shahrukh żalił się ostatnio, że chce zagrać w "małym" filmie, że rozmawiał z reżyserami młodego pokolenia (z Imtiazem Ali między innymi) - i nic, nie ma dla niego "małych" scenariuszów...
Calipso napisał/a:
Patrzcie co znalazłam ( no, nie całkiem sama ) :-D
Piosenka z filmu Mon Pura
Ja chcę ten film :excited:

Bengalski! Dobrze wybrałaś, oni maja świetne filmy. Są bardziej zachodnie niż Bollywood

Admete - Wto 07 Wrz, 2010 22:44

Cytat:
Kunal Kapoor! Swoją drogą - zagra w Donie2

O, to mi się podoba :)

Calipso o czym jest ten film?

Czy Imtiaz Ali coś planuje?

Trzykrotka - Śro 08 Wrz, 2010 13:06

Na imdb nie ma słówka o jakichś nowych projektach Imtiaza - aż dziwne, bo to reżyser, który zapewnia hity...
Wczoraj znalazłam kolejny smaczek w IHLS - przynajmniej tak mi się wydaje. Na poczatku, kiedy bohaterowie się przedstawiają, a Jai opowiada, jak lubi randkowac, mamy pokazany szereg dziewczyn, w którymi siedzi przy stoliku. Jedna z nich posyła mu całusa, a potem rzuca się na niego (dosłownie). Wydaje mi się, że to jego własna narzeczona, Avantika Malik :-D

Admete - Śro 08 Wrz, 2010 14:54

Ciekawe, czy to rzeczywiście tak jest :)
Trzykrotka - Śro 08 Wrz, 2010 15:13

Chyba tak! :wink:
To jest Imran z Avantiką
http://www.bollywoodhunga...till115960.html
W sumie - nie byłaby to nowość - w debiucie Aamira pokazała się na moment jego świeżo poślubiona pierwsza żona, Reena.

Admete - Śro 08 Wrz, 2010 15:32

Czy ona też jest aktorką czy spoza branży?
Trzykrotka - Śro 08 Wrz, 2010 15:51

I tak i nie. Sama jest spoza branży, ale jej matka jest znaczącą producentką. Bogata dziewczyna z dobrymi układami :wink:
Admete - Śro 08 Wrz, 2010 17:30

A to widzę, że Imran dba o interesy ;)
Calipso - Śro 08 Wrz, 2010 19:05

Trzykrotka napisał/a:
Bengalski! Dobrze wybrałaś, oni maja świetne filmy.

A bengalski, ostatnio mam fioła ma tym punkcie :rumieniec: do tego stopnia, że po troszku uczę się tego języka :mrgreen: Mon pura , Hajar bosor dhore i Made in Bangladesh polecił mi ... znajomy. Pierwszy film jest tam uznany za majstersztyk, a trzeci pokazuje obyczaje i kulturę bengalską.
Admete napisał/a:
Calipso o czym jest ten film?

Film ( angielski tytuł to "Burning of hearts" ) jest o wielkiej miłości, którą przerywa tragedia. Do końca nie znam fabuły, nawet nie wiem czy gdzieś są sosiki, przynajmniej po angielsku :-|

Admete - Śro 08 Wrz, 2010 19:26

Doczytałam na IMDb o czym jest Monpura i jednak nie chciałabym oglądać, bo tam tragedia za tragedią, a ja nie mam na takie rzeczy teraz siły.
Aragonte - Śro 08 Wrz, 2010 20:59

Calipso, chyba domyślam się, który znajomy :wink:
Calipso - Śro 08 Wrz, 2010 21:44

Admete napisał/a:
Doczytałam na IMDb o czym jest Monpura i jednak nie chciałabym oglądać, bo tam tragedia za tragedią, a ja nie mam na takie rzeczy teraz siły.

Nie znam IMDb, dlatego nie znam całej fabuły. Skusiły mnie piękne zdjęcia :wink:

Aragonte... :rumieniec:

Admete - Śro 08 Wrz, 2010 22:22

Tam są tylko krótkie streszczenia, nie ma całej fabuły. Tu masz stronę:

http://www.imdb.com/

Aragonte - Śro 08 Wrz, 2010 22:40

Calipso napisał/a:
Aragonte... :rumieniec:

Zdradził Cię... wielokropek :-P :wink:

Trzykrotka - Czw 09 Wrz, 2010 01:15

Na dobranoc zdjęcie Shahrukha z panną Ratnani

Milenge Milenge zobaczyłam.
Ratunku... Gdzie emotka waląca głową w mur? O, jest :frustracja: Przysnęłam pod koniec, choć film nie ma nawet 2 godzin.
Okropność. Ja wiem, to przed Jab We Met było kręcone, ale ma się wrażenie że film jest z innej epoki. Już nawet nie to, że Kareena ma utlenione resztki trwałej na głowie, poliki jak księżyc w pełni i sporą pupę, a Shahid wygląda jak 10-latek i tak samo gra (cudusiowanie w pełnym rozkwicie). Ale ta historia, sposób podania - już się tak nie robi! Szkoda, że ten film nie przewinął się przez ekrany w swoim czasie. Dziś tak potwornie trąci myszka i tak nudzi...
Pokrótce: miłe i dobre porządne dziewczę z Delhi nagle zaczyna wierzyć w przeznaczenie, kiedy wróżka (Kiron Kher z ustami wysmarowanymi lila szminką)przepowiada, że za 7 dni, o 7 spotka tego jedynego odzianego w 7 kolorów, na cudzoziemskiej plaży. Rozpieszczony i rozwydrzony synuś tatusia (Raj z DDLJ w gorszym wydaniu) jedzie dla jaj z kolegami do Bangkoku, gdzie wcześniej ląduje i dziewczę - tam przypadkiem czyta jej pamiętnik, a że dziewczę mu się podoba, stara sie, ab przepowiednia sama się spełniła. Jest słodko, póki prawda nie wyjdzie na jaw.
A potem, jeśli ktoś oglądał film z Kate Beckingsale i Johnem Cusakiem - to sobie może dośpiewać.
Smaczki: Shahid rozkładający ramiona szwajcarskim gestem, Shahid naśladujący bardzo ewidentnie shahrukhowy overacting, Shahid świetnie tańczący :cheerleader2: Shahid przebrany za dziewczynę :wink: .
Wszystko razem mówiło jak dobrze, że z tego wyrośliśmy.

Admete - Czw 09 Wrz, 2010 06:59

Chyba nie będe oglądac. Chyba, że gdzies na YT będzie tańczący Shahid ;)
Trzykrotka - Czw 09 Wrz, 2010 08:14

On ma tam jeden taki tańczony teledysk i widać, jak świetnie się rusza. Na dodatek wygląda jak Max z Josha. Ale poza tym - serce boli.
Admete - Czw 09 Wrz, 2010 08:19

Gdybyś gdzieś znalazła przypadkiem ten taniec, to byłabym wdzięczna :) Przydałby się jakiś tańczący Shahid :)
trifle - Czw 09 Wrz, 2010 12:35

Admete napisał/a:
Gdybyś gdzieś znalazła przypadkiem ten taniec, to byłabym wdzięczna :) Przydałby się jakiś tańczący Shahid :)

Amen. Cały film chyba tez sobie daruję, jakoś nie brzmi szałowo...

PS. Trzykrotko, zajrzyj do seriali kryminalnych, oglądamy serial White Collar i jakoś tak mi się pomyślało, że by Ci się spodobał, jeśli lubisz klimaty FBI i śledztw ;)

Trzykrotka - Czw 09 Wrz, 2010 22:22

Nic lepszego nie znalazlam - Shahid zsiada z motocykla jak Max w Josh n :thud: - i tańczy
http://www.youtube.com/wa...feature=related

trifle - Czw 09 Wrz, 2010 22:27

Oż, nie ma to jak Shahid.

Dla przypomnienia - najbardziej zmysłowy moim zdaniem klip z nimże. Dil bole Hadippa, remix końcowy. Zabójczy jest!
http://www.youtube.com/wa...ynext=1&index=1

Admete - Czw 09 Wrz, 2010 22:43

Jaki Cuduś! :D Ale tańczy swietnie. Ja sobie wczoraj ogladałam ten klip z DBH :) Stęskniłam sie za Shahidem. Chyba sobie fragmenty Kaminey objrzę :)
Calipso - Pią 10 Wrz, 2010 14:09

Aragonte napisał/a:

Zdradził Cię... wielokropek

Ja w ogóle ostatnio kropkuję :-P

Calipso - Pią 10 Wrz, 2010 17:09

Z okazji ostatniego dnia Ramadanu w jednym z krajów posłuchałam sobie tego http://www.youtube.com/watch?v=XJFhZwbvino - Eig Song napisana przez Kazi Nazrul Islam, bengalskiego poetę.
Przy okazji znalazłam reklamę sprite z Deepiką Padukone i Rabnirem Kapoor
http://www.youtube.com/wa...FA1A39&index=37

:mrgreen: