To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Agn - Śro 18 Sty, 2012 10:20

Juuuuuuż? A nie miało być za tydzień??? Ale super!!! :excited:
O jaaaacie, to ja gnam... Nie wiem gdzie. Muszę poczekać do łykendu. Ech...

Jotka - Śro 18 Sty, 2012 10:40

Caitriona napisał/a:
Justified wróciło :banan: :banan:

White Collar równiez :D

Fajnie tylko iitv.info siadło :(

praedzio - Śro 18 Sty, 2012 11:43

Jotka napisał/a:
Fajnie tylko iitv.info siadło

Zastanawiam się, czy ta akcja nie ma z tym nic wspólnego: http://nt.interia.pl/wiad...nternet,1747879

Jotka - Śro 18 Sty, 2012 14:40

praedzio napisał/a:
Jotka napisał/a:
Fajnie tylko iitv.info siadło

Zastanawiam się, czy ta akcja nie ma z tym nic wspólnego: http://nt.interia.pl/wiad...nternet,1747879

Chyba nie bo to już kilka dni mają problemy. Człek bywa zaradny więc szukam nowych źródeł :wink:

Anonymous - Śro 18 Sty, 2012 15:14

no wlasnie siada - zazwyczaj wieczorami i w nocy. Wczoraj udalo mi sie ogladnac w pracy 2,5 odcinka Chirurgow (troche mialam wyrzutow sumienia z tego powodu, ale taki luzny dzien byl, jak rzadko...) a juz od polnocy nie mozna bylo uruchomic (zadowolil mnie jednak Neal Caffey :P ). Dzis od rana juz dziala.
A ja sie uparlam, ze nie oberze nowego Sherlocka dopoki nie skoncze tych Chirurgow...

Jotka - Śro 18 Sty, 2012 15:24

Ja czekam na Neala za to oglądałam Alcatraz. Ponieważ nie oglądałam Lost nie mam porównania (ci sami aktorzy, ta sama formuła ?) ale za to na świeżo można oglądnąć, wciąga choć retrospektywa trochę mi miesza w głowie :-D
Agn - Śro 18 Sty, 2012 21:10

Czekaj, Jotko, bo się zgubiłam. Alcatraz jest powiązane z Lost czy jak?
milenaj - Śro 18 Sty, 2012 21:18

Ten sam producent i chyba scenarzyści, ale tu nie wiem dokładnie. No i jeden aktor.

Ale większych powiązań z "Lost" to ja nie widzę. Jest zagadka, dziwne zdarzenia, ale myślę, że bardziej chodzi o atmosferę.

Obejrzałam dwa pierwsze odcinki i szału nie ma, ale zamierzam oglądać. Lubię tropienie takich niezwykłości. Ciekawi mnie gdzie byli więzniowie, dlaczego się nie zestarzeli i drugi odcinek zakończył się tak, że mam ochotę na następny.
Poza tym gra tam Sam Neill. I jego postać zdecydowanie nie jest jednoznaczna. Coś mi się wydaje, że to on najwięcej ukrywa w tym serialu.

Jotka - Śro 18 Sty, 2012 21:19

Nie ale sa ci sami twórcy i aktorzy, i opinia w necie, że serial jest taki sam. Źle sformulowalam zdanie sorry :ops1:
praedzio - Śro 18 Sty, 2012 21:39

Nie - serial nie jest taki sam. Jest słabszy, bo nie trzyma takiego napięcia, jak Lost. Aczkolwiek obsada w osobie (sztuk: jedna) Jorge Garcii może pewne skojarzenia budzić. ;)

Sam Neill od pewnego momentu gra wszędzie tak samo, więc dla mnie już przestał być wabikiem. Co innego Jeffrey Pierce. :rumieniec: No i w trakcie oglądania pierwszego odcinka mało nie zleciałam z krzesła, bo ujrzałam w mundurze policyjnym Santiago Cabrerę. :thud: Daaaawno go w niczym nie widziałam (mam na myśli: na ekranie - nie w negliżu ;) ).

Generalnie serial ma klimacik i potencjał, aczkolwiek postuluję o mniejszy udział Sama Neilla na ekranie, a więcej tej detektyw, bo fajna z niej babeczka, która nie daje sobie w kaszę dmuchać.

No, i ciekawa jestem tej Lucy. :mysle:

milenaj - Śro 18 Sty, 2012 21:43

praedzio napisał/a:
No i w trakcie oglądania pierwszego odcinka mało nie zleciałam z krzesła, bo ujrzałam w mundurze policyjnym Santiago Cabrerę.

Przegapiłam jakoś.

praedzio napisał/a:
Sam Neill od pewnego momentu gra wszędzie tak samo, więc dla mnie już przestał być wabikiem.

Prawda, ale nadal go lubię.

praedzio napisał/a:

No, i ciekawa jestem tej Lucy.

Ja też.

Agn - Śro 18 Sty, 2012 21:50

praedzio napisał/a:
No i w trakcie oglądania pierwszego odcinka mało nie zleciałam z krzesła, bo ujrzałam w mundurze policyjnym Santiago Cabrerę. :thud: Daaaawno go w niczym nie widziałam (mam na myśli: na ekranie - nie w negliżu ;) ).

Dobrze, że to dodałaś, bo już chciałam pytać. :twisted:

Santiago grał Lancelota w Merlinie BBC, ale nie lubiłam jego postaci do momentu, w którym pojawił się po raz ostatni (i chyba już definitywnie ostatni) - wtedy mi się podobał. :D

Jotka - Czw 19 Sty, 2012 11:07

Ja się tylko zastanawiam czy odcinków będzie tyle co więźniów i strażników :mysle:
praedzio - Czw 19 Sty, 2012 11:27

:lol:

A, i do jednego się jeszcze przyczepię: beznadziejna muzyka... :confused3:

praedzio - Nie 22 Sty, 2012 12:25

Nadrabiam weekendowo seriale i taka mnie refleksja naszła przy Castle'u, że kurde blaszka - jednak szkoda, że nie pociągnięto dalej Firefly.... :( Fillion miał parę ładnych ujęć w ostatnim odcinku Castle'a. :serce:

No, i odcinek był całkiem, całkiem - oglądałam z zapartym tchem, a nie to co przy przedostatnim (nuda, panie, nuda...). :confused3:

Caitriona - Czw 02 Lut, 2012 23:13

Kurczę, nie wiedziałam, bo się nie spodziewałam, ale Justified można kupić u nas: http://merlin.pl/Justifie...t/2,978007.html
Agn - Pią 03 Lut, 2012 00:32

Caitriona napisał/a:
Kurczę, nie wiedziałam, bo się nie spodziewałam, ale Justified można kupić u nas: http://merlin.pl/Justifie...t/2,978007.html

A to jest niespodzianka... Też nie wiedziałam!
Ale cenę to ma taką, że ja cię kręcę... :roll:

Admete - Pią 03 Lut, 2012 10:23

Niestety na Amazonie też drogo wychodzi. Cenią się.
Admete - Pon 06 Lut, 2012 19:17

Castle i lata 40:

http://www.spoilertv.com/...sneak_6920.html

Będzie do kompletu z Spn w latach 40 ;)

Aragonte - Pon 06 Lut, 2012 20:12

BTW ostatni odcinek Castle'a (ten z pieskiem :wink: ) bardzo mi się podobał :D
praedzio - Śro 15 Lut, 2012 12:33

U la la... :excited: Ciekawe czy mi się uda dziś obejrzeć.
Aragonte - Czw 16 Lut, 2012 02:56

Czternasty odcinek Castle'a - ten w stylistyce noir :wink: - baaardzo był przyjemny dla oka i nie tylko :mrgreen:
Następnego nie widziałam jeszcze - sądząc ze spoilerów, może lepiej poczekać z oglądaniem, aż pojawi się kolejny? :wink:

Yvain - Czw 16 Lut, 2012 10:55

Aragonte napisał/a:

Czternasty odcinek Castle'a - ten w stylistyce noir :wink: - baaardzo był przyjemny dla oka i nie tylko :mrgreen:

Fakt :mrgreen: Ciekawie zostały rozdane role, przy odtwarzaniu pamiętnika. Czarne charaktery nieźle obsadzone. Beckett pięknie wyglądała i jakoś tak wzruszająco bezradnie. Chociaż raz :-P Dobry odcinek :mrgreen:

Aragonte - Pią 17 Lut, 2012 00:13

Mag113 napisał/a:
Prawdziwy miłośnik Castle'a nie idzie na łatwiznę i nie czeka! :wink: A że bohaterowie idą na dno? Będzie jak w tym żarcie: Spadliśmy na samo dno i usłyszeliśmy pukanie od dołu..... :mrgreen: Kto tam? CIA :mrgreen:

:lol:
Chyba jednak poczekam trochę - przynajmniej do momentu, aż pojawi się polski sos do piętnastki :wink:

I czy chwaliłam się już, że nabyłam DVD z I sezonem "Castle'a"? Nie? No to się chwalę :mrgreen:

Caitriona - Pią 17 Lut, 2012 16:21

Aragonte napisał/a:
I czy chwaliłam się już, że nabyłam DVD z I sezonem "Castle'a"? Nie? No to się chwalę

Gratulujemy i zazdrościmy, ja na pewno ;)

Obejrzałam sobie najnowsze Justified i jak uwielbiam kapelusz Raylana, tak muszę przyznać, że Timothy wygląda bez niego w ostatnim odcinku jakoś wyjątkowo smakowicie ;)