To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

MiMi - Czw 12 Kwi, 2007 13:37

No to mam już za sobą cała pierwszą serię PB. Teraz miałam zrobić sobie przerwę, aż do długiego weekendu (w tym roku aż 10 dni :grin: ). Siedze w domu chora i zastanawiam się, czy nie obejrzeć... Serial trzymał w napięciu, a na egzekujci Lincolna się popłakałam, mimo, że wiedziałam, że przeżyje. Tak to już ze mną jest... Chyba obejrzę jednak I odcinek...

A dzisiaj CSI NY. Zobaczymy, czy się akcja rozwinie.

Vasco - Pią 13 Kwi, 2007 17:54

Niestety zakończenie II serii jest fatalne. Mam wrażenie, że III seria zacznie się na wyspie z "Losta"...
Admete - Pią 13 Kwi, 2007 18:50

Nie mam zamiaru oglądać III serii. Dośc już tego. A Lost podobno ostatnio bardzo się poprawił, tak słyszałam, bo sama utknęłam na odcinku 9 ;-)
MiMi - Pią 13 Kwi, 2007 20:49

Ja oglądałam Lost urywkami, ale jak zaczęli wszystkich zabijać to przestałam oglądać. Moja przyjaciółka widziała ostatni odcinek, który można zobaczyć i chcę to dalej oglądać. Podobno pojawiły się plotki, że sami scenrzyści się bogubili i nie wiedzą o co chodzi.

Co do PB to już jestem za połową 2 serii. Znam koniec, bo kuzyn nie mógł się powstrzymać i powiedział. 3 serię mam zamiar oglądać, ale na tym koniec. Zresztą mam nadzieję, że nie zrobią z tego Mody na sukces. Nie lubię, gdy seriale mają nieskończenie wiele serii.

Caitriona - Pią 13 Kwi, 2007 22:09

Jej, a ja myślałam że II seria PB jest ostatnią... Ale ja naiwna jestem ;)
A Losta oglądam III i w sumie mi się podoba, chyba nawet bardziej niż PB II.

MiMi - Pią 13 Kwi, 2007 23:00

Nie miałam czasu, żeby oglądać Lost. Czasem, gdy miałam, to denerwowało mnie, że jak już zapamiętałam jak bohater (bohaterka), to i tak mi się to nie przydawało, bo ten ktoś umierał. A jak już wcześniej pisałam PB oglądam dla pewnych oczu (przeczytałam na filmwebie, że prawe piwne, lewe zielone, a ja myślałam, że oba niebieskie...)
Admete - Pią 20 Kwi, 2007 16:43

Ja się z Lost przeprosze po zakończeniu 3 serii - mam zamiar obejrzeć całość. A wczorajszy odcinek CSI NY był całkiem dobry, może jeszcze polubie ten zespół. Nie podoba mi się tylko ta latynoska kobietka - sztuczna strasznie.
Gitka - Pią 20 Kwi, 2007 16:52

W drugiej serii już jej nie będzie.
Zastąpi ją świetna dziewczyna, dla której pestką będzie zjedzenie robali i innych stworów.Tym samym ktoś wygra zakład :mrgreen:

Caitriona - Pią 20 Kwi, 2007 22:17

Oj, zapomniałam o wczorajszych Zagadkach. Ale za to oglądam inny bardzo fajny serial: Bones. Póki co jest wszystko oki. Główna bohaterka, jej lekko świrnięty zespół naukowców i całkiem sympatyczny agent specjalny ;) Dobre są jej teksty, szczególnie to nie znam tego (jak można nie wiedzieć kto Mulder??). Czwart odcinek mi się bardzo podobał ;)
Admete - Pią 20 Kwi, 2007 22:57

Polubiłaś Bones? Cieszę się bardzo - uwielbiam gdy dr Brennan mówi to swoje "I don't know what that means" ;-D Agent Booth robi się z odcinka na odcinek coraz sympatyczniejszy - wiem coś o tym. On się nią tak cudnie opiekuje - :thud: W drugiej serii rozwija się wątek tajemniczego znikniecia rodziców doktor Temperance. Oni sa naprawdę jak mulder i Scully - iskrzy, ale nie są ze sobą ;-)
Gitka - Sob 21 Kwi, 2007 09:38

No to mamy nowy serial w TVP1

Serial "Heroes" w TVP1 od 17 maja

http://www.filmweb.pl/Her...,Film,id=331208
TVP1 rozpoczyna 17 maja o godzinie 20:20 emisję nowego serialu pt. "Herosi" (Heroes). Bijący rekordy popularności w USA telewizyjny cykl, dzieło reżysera i scenarzysty Tima Kringa, to opowieść o ludziach, którzy posiadają niezwykłe zdolności. Przeznaczeniem herosów jest uratowanie świata przed zagładą. Premierowe odcinki serialu będzie można oglądać w TVP1 w każdy czwartek o 20:20.
Nowy serial pt. "Herosi" (Heroes) opowiada o zwykłych ludziach, z różnych zakątków świata, którzy odkrywają w sobie nadzwyczajne umiejętności. Młody marzyciel (Milo Ventimiglia) stara się przekonać swojego brata, polityka (Adrian Pasdar), że umie latać. Cheerleaderka ze szkoły średniej (Hayden Panettiere) odkrywa, że w ogóle nie odczuwa bólu. Striptrizerka z Las Vegas (Ali Larter) odkrywa, że jej lustrzane odbicie skrywa pewną tajemnicę. Ukrywający się przed wymiarem sprawiedliwości zbieg (Leonard Roberts) wciąż wymyka się władzom, które już dwukrotnie nie zdołały go schwytać. Utalentowany artysta (Santiago Cabrera), którego życie i związek z dziewczyną (Tawny Cypress) niszczy uzależnienie od narkotyków, potrafi namalować przyszłość. Policjant z Los Angeles (Greg Grunberg) słyszy myśli innych ludzi, dzięki czemu natrafia na trop psychopatycznego seryjnego mordercy. W Japonii młody mężczyzna (Masi Oka) odkrywa sposób, jak wyłącznie siłą swojego umysłu zatrzymać czas. Przeznaczeniem Herosów jest uratowanie świata...
Tylko jedna osoba - Chandra Suresh (Sendhil Ramamurthy) - profesor genetyki, wie o istnieniu Herosów, potrafi nawet wskazać ich miejsce zamieszkania. Widzowie jednak nie poznają innych umiejętności tego bohatera, gdyż profesor nagle ginie w wypadku.

W serialu "Herosi" pojawiają się także postaci nie posiadające niezwykłych zdolności: Mohinder Suresh, syn Chandra, który odkrywa nad czym pracował jego ojciec przed wypadkiem oraz Simone Deveraux, dziewczyna artysty uzależnionego od narkotyków. W Herosach pojawia się również tajemniczy mężczyzna w okularach („Horn-Rimmed Glasses"), przybrany ojciec nastolatki, która została obdarzona niezwykłą umiejętnością. Kolejna postać to Zach, szkolny kolega cheerliderki, który jako jedyny zna sekret związany z jej tajemniczymi zdolnościami.

Osobowością odmienną od pozostałych jest seryjny morderca o pseudonimie Sylar, którego widzowie poznają w kolejnych odcinkach serialu jako okrutnego oprawcę.

"Herosi" to nakręcony z rozmachem serial z międzynarodową obsadą skupiającą gwiazdy z całego świata. Pierwszy sezon serialu składa się z 23 godzinnych odcinków. Premierowa emisja pierwszego odcinka odbyła się w Stanach Zjednoczonych 25 września 2006 roku. Emisja pierwszych dwóch odcinków w TVP1 odbędzie się 17 maja o godz. 20:20. Kolejne odcinki oglądać będzie można w TVP1 w każdy czwartek o 20.20.

Serial "Herosi" wyprodukowany został przez NBC Universal Television Studio. Reżyserem wybranych odcinków i głównym producentem jest Tim Kring. Za produkcję odpowiedzialni są również: Dennis Hammer i Allan Arkush. David Semel zajął się produkcją wykonawczą oraz wyreżyserowaniem odcinka pilotażowego.
http://www.filmweb.pl/Ser...a,News,id=34561

Admete - Sob 21 Kwi, 2007 14:18

Znajome to oglądają. Niesamowite, ze u nas zaczynają puszczac jakies seriale. Spóbuję pooglądać.
praedzio - Sob 21 Kwi, 2007 14:28

Z opisu strasznie podobne do 4400.... Cóż, pooglądamy to się przekonamy... Ja to jestem łasa na takie seriale. :banan:
Caitriona - Nie 22 Kwi, 2007 13:18

Zobaczymy jacy będę ci herosi ;) Fajnie, że w naszej tv jest coraz więcej różnych seriali znanych i oglądanych na świecie.

A co do Bones, to pewnie że mi się podoba! Orginalna główna bohaterka, na samym początku wzbudza jakiś podziw, ale też lekki dystans; to nie jest osoba którą od razu można polubic. Agent specjalny od początku jest oki, ale ciut za bardzo kojarzy się z Buffy... Za to od razu spodobała mi się cała ekipa dr Bones ;)
Naprawdę fajny serial.

Admete - Nie 22 Kwi, 2007 13:36

A wiedzisz - ja nie oglądałam Buffy, więc mi się nie kojarzy :-) To prawda, że dr Brennam jest czasami dziwna, ale można ja polubić. Ona jest zawsze szczera w swoich uczuciach i zasadach. Mozna na niej polegać. Na agencie Booth'e też :-) On bardziej się opiera na znajomości pokrętnych ścieżek ludzkiej psychiki i dlatego świetnie uzupełnia racjonalistyczne podejście dr Brennan.
Caitriona - Nie 22 Kwi, 2007 13:41

Oczywiście, dr Brennam wydaje się nieco na dystans na początku, z czasem poznajemy ją lepiej. Mi się podoba to że trzyma się swoich zasad, jest jaka jest, a jest właśnie szczera, konkretna i potrafi się obronić ;)
Agent Booth (tak to się pisze?) wnosi zdecydownie dużo lekkości i ciepła do tego tandemu.

Admete - Nie 22 Kwi, 2007 13:44

A reszta squints jaka słodka ;-) Androidalny Zack Allen ;-) , facet od szlamu i robaków :-D czyli Jack Hodgins, Angela - artystka. Niestety w drugiej części pojawi się jeszcze dr Camilla Sorayan - nie przepadam za nią, choć zadnej krzywdy mi nie zrobiła ;-)
Booth - tak się pisze. A dr Temperance Brennan tak naprawdę nazywa się całkiem inaczej...Pewne rzeczy zaczną się wyjaśniać na końcu I serii i na początku drugiej.

Caitriona - Nie 22 Kwi, 2007 13:52

A, to jeszcze więcej tajemnic z życie Bones przede mną ;) fajnie, fajnie :)

Najbardziej lubię właśnie faceta od robaków - powalający jest z tymi całymi spiskami, ochotą na działanie, pełen energii i ma nieamowicie niebieskie oczy ;)
Zack jest słodki - dzieciak, który w sytuacjach nerwowych zamiera :grin: Angela jest wyjątkowo miła i sympatyczna.
Jedna rzecz tak średnio mi się podoba, taki szczególik, na zakończenie odcinka zazwyczaj Booth i Bones spotykają się w restauracji i denerwuje mnie to że zawsze ona zostaje sama, a on sobie po kilku słowach odchodzi...

Admete - Nie 22 Kwi, 2007 14:38

O - to z biegiem czasu jeszcze bardziej polubisz Hodginsa, jest świetny i też ma tajemnice :-) Co do tych koncówek to z biegiem czasu troche się będa zmieniać. Oni stopniowo będą sie dla siebie stawac niezbedni, choć nie będą ze soba. W ogóle cała druga seria jest rewelacyjna.
Deanariell - Pon 23 Kwi, 2007 18:14

Caitriona napisał/a:
Agent specjalny od początku jest oki, ale ciut za bardzo kojarzy się z Buffy...

Hehehe... a ja kochałam Angela z "Buffy", więc mnie się dobrze kojarzy ;) Ale poza tym trzeba otwarcie powiedzieć, że w "Bones" to zupełnie inaczej zagrana rola - czy ktoś oglądał "Buffy", czy nie, nie powinien mieć urazu :)

Caitriona - Wto 24 Kwi, 2007 21:53

Ale to nie jest uraz! Buffy mnie nie wciągnęla, ale jego po prostu zapiamiętałam ;)
Tak czy siak, Booth jest świetny. A jeszcze lepszy gdy obok ma Bones, albo Zacka :mrgreen:

A tak na marginesie - ile to ma serii?

Admete - Śro 25 Kwi, 2007 13:17

na razie jest druga w USA i chyba będzie trzecia. Serial jest naprawdę dobry - połączenie zagadek kryminalnych z humorem i ciekawymi postaciami. Widzę Caitri, że sobie ładny avatarek zrobiłaś :-) Ta scena była słodka.
Caitriona - Śro 25 Kwi, 2007 17:20

Mam nadzieję, że będzie III seria.
Oni razem mają wiele słodkich albo śmiesznych scen - jest to zdecydowanie jeden z większych plusów tego serialu.

Admete - Śro 25 Kwi, 2007 18:00

O tak - maja wspólnie mnóstwo ekranowej chemii. Gdzieś czytała, że cbociaz ten aktor może nie ma wielkiego talentu, to jednak jest obdarzony naturalnymi zdolnościami komediowymi i potrafi wydobyć ze swoich ekranowych partnerek wszystko co najlepsze :-)
Deanariell - Śro 25 Kwi, 2007 22:16

Admete napisał/a:
potrafi wydobyć ze swoich ekranowych partnerek wszystko co najlepsze

Hmmmm... też bym chciała, żeby ze mnie w końcu ktoś wydobył to, co najlepsze... :P