Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Anaru - Wto 06 Maj, 2014 14:24
| Trzykrotka napisał/a: | Ten pan i jego ksywka |
A to nie on gra tego drugiego w New Leaf?
Trzykrotka - Wto 06 Maj, 2014 14:27
Nie grał tego drugiego w Heirs
Te grzybki to zbrodnia na ludzkości
BeeMeR - Wto 06 Maj, 2014 14:28
| Cytat: | A to nie on gra tego drugiego w New Leaf? | Ten drugi z NL to Tal Tal (imię z Empress Ki)
edit:
Trzykrotko, skąd wieści o 40% Triangle? Ja wyczytałam tak:
Ratings-wise, the Monday-Tuesday dramas between the Big Three all hit the 8% range on Monday. Leading the pack was MBC’s Triangle (8.9%), then Doctor Stranger (8.6%), and finally KBS’s Big Man (8.0%).
zooshe - Wto 06 Maj, 2014 14:34
| BeeMeR napisał/a: |
Trzykrotko, skąd wieści o 40% Triangle? Ja wyczytałam tak:
Ratings-wise, the Monday-Tuesday dramas between the Big Three all hit the 8% range on Monday. Leading the pack was MBC’s Triangle (8.9%), then Doctor Stranger (8.6%), and finally KBS’s Big Man (8.0%). |
Właśnie 40% to trochę dużo nawet popularni Heirsi, kosmita i Empress mieli coś koło 30 %.
Trzykrotka - Wto 06 Maj, 2014 15:01
| BeeMeR napisał/a: |
Trzykrotko, skąd wieści o 40% |
Jak pisałam, znalazłam na blogu, którego regularnie czytuję. Sama nie szukałam. Jakkolwiek aż taka oglądalność pierwszego odcinka czegokolwiek wydała mi się nieco podejrzana. Nawet przy udziale idola.
BTW: znalazłam fajne teledyskowe wcielenie naszego naśladowcy Gap Donga. Proszę koniecznie odciąć sobie mentalnie widok na sceny studyjne (podmalowane oczy, lateksowe ciiuchy, dopracowane fryzury), a popatrzeć, jak całkiem fajnie nasz morderca wciela się w rolę... mordercy
This is war
http://www.youtube.com/watch?v=1DzbsTMu9
Zajrzałam do Trójkąta: to już wiem, dla jakiego projektu dała się powiesić Tanasiri, pierwsza Cesarzowa z Empress Jakie to młodziutkie stworzenie!
zooshe - Wto 06 Maj, 2014 15:08
Film nie istnieje albo you tube mnie nie lubi.
Aragonte - Wto 06 Maj, 2014 15:22
Nowa zajawka trzeciego odcinka New Leaf
https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Trzykrotka - Wto 06 Maj, 2014 15:33
Pewnie urwałam link
http://www.youtube.com/watch?v=1DzbsTMu9Eo
NL - powiem Wam, że mnie się ta amnezja wydaje absolutnie konieczna. Przy takim stopniu zeszmacenia zawodowego bohatera każda poprawa i próba odkupienia win wydałąby mi się żartem. Zrobiło mi się po prostu fizycznie niedobrze, kiedy zobaczyłam scenę z przekupionym świadkiem Niemniej drama bardzo fajnie się ogląda i czekam na koeljne odsłony. I kolejne garsoneczki PMY (wiem, głęboka jestem ). Jak ona ślicznie wygląda w tym prawniczym mundurku
Aragonte - Wto 06 Maj, 2014 16:06
Dla mnie dość realistyczne ukazanie tych spraw i ogółem prawniczego świata jest atutem tej dramy. Od części koreańskich produkcji, o których czytam, odstrasza mnie to, że są tak cukierkowe i przewidywalne Podobało mi się, że BV łamało ten schemat, mimo dramatoz pod koniec jest dość wiarygodne.
A bohaterka NL jest śliczna, przyznaję, ale czemu ją przefarbowali na rudo?? Nie mogę tego zrozumieć.
Trzykrotka - Wto 06 Maj, 2014 16:44
I tak dobrze, że nie na blond... Ja jakoś tak przywykłam do "europejskiej" urody Koreanek (pewnie w dużej mierze rodem spod skalpela) że ledwie to zauważam. Co do NL to ciągle (z pewną dożą nieufności) czekam na to, jak się rozwinie
Anaru - Wto 06 Maj, 2014 17:16
Zrzędu , zaczęłyśmy wczoraj z Asią chińsko-singapursko-koreańskie Niebezpieczne związki (Wi-heom-han gyan-gye) (2012) http://www.filmweb.pl/fil...zki-2012-636985
i zrzędziłam Basi przez telefon na temat wątpliwej dla mnie urody tegoż wąsatego uwodziciela, za którym kobiety szaleją
http://www.filmweb.pl/fil...5/photos/364632
http://www.filmweb.pl/fil...5/photos/364614
(jak mi sie ten ichni Valmont nie podoba )
I chyba mnie pokarało dzisiaj, bo mi komputer tego dysku z filmem nie widzi . Gorzej, że mam na tym dysku większość pozostałych skośnych rzeczy. Jutro komp do serwisu jedzie, zobaczymy co wykombinują.
Agn - Wto 06 Maj, 2014 18:40
| BeeMeR napisał/a: | Nie mów, e przegapiłam plecy i poranek? |
Też się zdziwiłam na taką niedbałość...
| BeeMeR napisał/a: | Już wiem, pewnie chodzi o te plecy: |
Innych godnych uwagi tam nie było...
| Zooshe napisał/a: | jako, że z natury jestem leniwa osobą wolę zaczekać na polskie napisy.
|
Nie słuchajcie jej, bredzi! Wcale nie jest leniwa! Zasuwa jak mały robocik na duracelu, ja wam mówię!
| BeeMeR napisał/a: | Karty już rozpoznaję, widziałam je w dobrych kilku dramach Zasad nawet nie próbuję ogarnąć |
Odnośnie Hwatu: http://wkorei.blogspot.co...tu-go-stop.html
| Trzykrotka napisał/a: | Gosia pokazała mi co to webtoon |
Web-co?
| BeeMeR napisał/a: | (tu spoiler dot. Chingu 2)
|
Tak.
| Cytat: | | Te grzybki to zbrodnia na ludzkości |
Dziwię się, że jeszcze jakiś trybunał się tym nie zainteresował. | Anaru napisał/a: | | A to nie on gra tego drugiego w New Leaf? |
Erm... nie.
| Trzykrotka napisał/a: | | kolejne garsoneczki PMY (wiem, głęboka jestem ). Jak ona ślicznie wygląda w tym prawniczym mundurku |
A w czym ona nie wygląda ślicznie? *wzdycha z zazdrości*
I tak między nami - też czekam na kolejne odsłony jej garderoby.
| Aragonte napisał/a: | | A bohaterka NL jest śliczna, przyznaję, ale czemu ją przefarbowali na rudo?? Nie mogę tego zrozumieć. |
Już chyba nad tym biadoliłam - Koreańczycy mają jakąś fiksację na tym punkcie. Wszystkich farbują na brązy, rudości tudzież wściekłe blondy.
| Trzykrotka napisał/a: | | przywykłam do "europejskiej" urody Koreanek |
Pardon, nie załapałam o co chodzi z tą "europejskością".
| Anaru napisał/a: | | zrzędziłam Basi przez telefon na temat wątpliwej dla mnie urody tegoż wąsatego uwodziciela, za którym kobiety szaleją |
Czy ty powiedziałaś jakieś złe słowo na temat Jang Dong Guna?
Anaru - Wto 06 Maj, 2014 18:45
| Agn napisał/a: | Czy ty powiedziałaś jakieś złe słowo na temat Jang Dong Guna? |
Niejedno
Ale już sprawdziłam, bez wąsa wygląda o niebo lepiej.
http://www.filmweb.pl/person/Dong+gun+Jang-138080
ps - przesyłeczka twoja przyszła
Agn - Wto 06 Maj, 2014 18:49
| Anaru napisał/a: | Agn napisał/a: Czy ty powiedziałaś jakieś złe słowo na temat Jang Dong Guna?
Niejedno |
Przed fochem broni cię tylko moja sympatia dla twej osoby.
Nie bluźnij więcej.
| Anaru napisał/a: | | ps - przesyłeczka twoja przyszła |
Ke?
Anaru - Wto 06 Maj, 2014 18:54
Przesyłka z Krakowa , w środku małe takie, sprawia wrażenie penika. Nie kojarzysz nadawcy?
| Agn napisał/a: | | Anaru napisał/a: | Agn napisał/a: Czy ty powiedziałaś jakieś złe słowo na temat Jang Dong Guna?
Niejedno |
Przed fochem broni cię tylko moja sympatia dla twej osoby.
Nie bluźnij więcej.
|
A w czym powinnam go zobaczyć, żeby odpowiednio docenić urodę?
Agn - Wto 06 Maj, 2014 19:00
| Anaru napisał/a: | | Przesyłka z Krakowa , w środku małe takie, sprawia wrażenie penika. Nie kojarzysz nadawcy? |
Aaaa, faktycznie, już wiem, o co biega.
| Anaru napisał/a: | | A w czym powinnam go zobaczyć, żeby odpowiednio docenić urodę? |
Raczej nie miałaś wcześniej szans go poznać, ale np. w Chingu 1 jest (to najszybciej), do tego rzeczona chińska wersja Niebezpiecznych związków, a także cudna komediowa drama A gentleman's dignity.
Anaru - Wto 06 Maj, 2014 19:12
| Agn napisał/a: | | Raczej nie miałaś wcześniej szans go poznać, ale np. w Chingu 1 jest (to najszybciej), do tego rzeczona chińska wersja Niebezpiecznych związków, a także cudna komediowa drama A gentleman's dignity. |
To na pewno na niego trafię. I jak zdążyłam się zorientować, we wszystkim innym wygląda lepiej niż w tych nieszczęsnych Związkach.
Agn - Wto 06 Maj, 2014 19:18
A jemu tak ładnie w wąsiku...
BeeMeR - Wto 06 Maj, 2014 19:26
| Trzykrotka napisał/a: | | This is war | Te lateksy są okropeczne, ale piosenka nawet spoko i teledysk ok.
Obejrzałam GG14D special, czyli making of - ciekawe, kilka wywiadów z aktorami, np. "psychol" w różowym sweterku , aktorka i jej kaskaderka, brat Dong Chana mówiący, że inspirował się swym niespełna dwuletnim dzieckiem, policjant nudzący się niemożebnie w oczekiwaniu na swoją scenę
A do tego pokazali jak powstała scena "w wodzie" z końca 2 odcinka
Admete - Wto 06 Maj, 2014 19:35
Jaacie już zaczynam się smiac z tego nowego wcielenia
| Cytat: | | NL - powiem Wam, że mnie się ta amnezja wydaje absolutnie konieczna. Przy takim stopniu zeszmacenia zawodowego bohatera każda poprawa i próba odkupienia win wydałąby mi się żartem. |
To pewnie przerazi cię głębia mojego moralnego zepsucia, bo ja zupełnie takich reakcji nie mam i mogłabym sobie oglądac dalej zupełnie niemoralnego bohatera.
Agn - Wto 06 Maj, 2014 19:37
O, przegapiłam coś!
Jakie on miny klei!
Admete - Wto 06 Maj, 2014 19:39
Kochana ja to na zawał zejde w trakcie oglądania, jak sobie będę roztrząsac to jego granie
On mi się bardzo, ale to bardzo podobał w Gentelman's Dignity.
http://www.youtube.com/watch?v=MhV-27DjydQ
Agn - Wto 06 Maj, 2014 19:42
Nie zejdziesz na żaden zawał, bo jak wtedy obejrzysz resztę dramy, hę?
| Admete napisał/a: | | On mi się bardzo, ale to bardzo podobałw Gentelman's Dignity. |
Mnie wyglądowo najbardziej w Chingu, jak był ciuteńkę papuśny - mam wrażenie, że potem zrobił coś ze szczęką, bo się zrobiła strasznie mała w stosunku do reszty twarzy. :/
Aaaa, ja go jeszcze w Good morning president widziałam! Grał jednego z prezydentów.
Admete - Wto 06 Maj, 2014 19:52
Agn u mnie sam wygląd aktora nie waży tak bardzo. Mnie zawsze podbija postać zagrana przez aktora. Lubiłam postać graną przez Jang Don Guna. Ze mną jest tak, że aktor, aktorka będą przepiękni, a mnie nic na ich widok nie ruszy, bo ich gra nie będzie mi odpowiadać albo będą występować w rolach, które mnie nie zainteresują. Miarą wielkości aktora będzie to, że nawet wbrew swoim warunkom zagra kogoś, kim się zachwycę i uznam, że jako postać jest absolutnie pociągająca, atrakcyjna. To jak sobie wygląda prywatnie, czy jakie robi piękne sesje zdjęciowe dla pism jest dla mnie sprawą drugorzedną. Najpiew idzie u mnie zainteresowanie postacią, tematyką serialu, filmu - potem czy gra tam ktoś, kogo lubię. Uwielbiam grę DiCaprio i choć nie uważam go za przystojnego, to czesto w wyniku jego gry uznaję stworzone przez niego postacie za wyjątkowo atrakcyjne albo odrażające Gdyby Jensen Ackles nie grał Deana Winchestera i na dodatek nie był całkiem dobrym aktorem, nigdy by mnie nie zainteresował. W moim więc wszechświecie Kang Mae czy Anthony Kim są wyjątkowo atrakcyjni, bo zagrał je świetny aktor i charaktery tych postaci mnie zaintersowały. W CH Pan prokurator podobał mi sie nie tyle ze względu na samego aktora, co na fakt, że to mój typ bohatera - nieprzekupny, szlachetny, oddany pracy bohater romantyczny To jest klucz - zachwycałam się Generałem znów bardziej ze względu na postać niż na samego Lee Min Ho, bo już w CH nie tak bardzo mi się podobał.
Agn - Wto 06 Maj, 2014 19:58
Admete, wiem, nie musisz mi tego tłumaczyć, ja cię rozumiem. Ale nie mogłam się powstrzymać. Bo jego wcielenia ogólnie lubię (muszę zobaczyć film, w którym gra żołnierza), a jego postać w AGD wręcz uwielbiałam (a zresztą drama była paluszki lizać - komiczna w idealnych proporcjach).
Niemniej nie mogłam oderwać oczu od tej jego szczęki - przeszkadzała mi. Cały czas łapałam się, że gapię się tylko na tę straszną szczękę.
|
|
|