To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Anonymous - Śro 05 Maj, 2010 22:13

Bywaja... no i młodsi są na niższych szczeblach z reguły bo u nas bycie sędzią to nie jakieś ukoronowanie kariery. Ale Willa nie widziałam. Tzn znam takiego jednego prawnika, ze wszystkie studentki się kochają, ale przegrana sprawa...
aneby - Czw 06 Maj, 2010 09:34

Nie podobała mi się rozmowa Alicji z dziećmi. Ja rozumiem, szczerość za szczerość, ale bez przesady ... :confused3: To dzieci powinny się tłumaczyć rodzicom co, gdzie i z kim, a nie na odwrót ... :roll:
trifle - Czw 06 Maj, 2010 11:11

A mi się podobała. Oni nie są już takimi małymi dziećmi, żeby nie można było z nimi porozmawiać. Nic takiego im też nie powiedziała :mysle: I to ona ucięła rozmowę - czyli wiadomo, że ona "trzyma stery".
milenaj - Pią 07 Maj, 2010 16:58

A mi się wydaje, że na końcu zaplątała się i dzieciaki wiedzą, że coś jest nie tak...
Will jako sędzia świetny i podoba mi się ta studentka. Z romansu wróciliśmy do kłopotów Petera.

trifle - Pią 07 Maj, 2010 17:46

milenaj napisał/a:
A mi się wydaje, że na końcu zaplątała się i dzieciaki wiedzą, że coś jest nie tak...

Wiedzą, bo i tak wiedzą (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało). Nic by im nie powiedziała, to i tak nie byłoby lepiej, a raczej gorzej. Tak mi się wydaje. Zobaczymy, co jeszcze z tego wyjdzie.
Rrrrrrany, Will upewniający się, że na pewno są umówieni, potem zapewniający, że "it's fine"... Jaki on jest fajny ;) Kasiek! Oglądaj! ;)

Studentka mi się nie podobała, nie lubię takich śmiałych dziewczyn/kobiet :mysle:

Anonymous - Sob 08 Maj, 2010 12:46

trifle napisał/a:
Studentka mi się nie podobała, nie lubię takich śmiałych dziewczyn/kobiet

też mi się nie podobała, taka mała harpia co karierę będzie załatwiać po trupach i przez łóżko...
Will w todze jest chodzące pokuszenie. Ja go kocham coraz bardziej z odcinka na odcinek,. Idealny facet. Za to Peter.... super zachowuje się jak bachor, Alicja tym bardziej powinna puścić go w trąbe bo co to jest, żeby przez ojca dzieci miały kłamać władzy. No i ta rozmowa.... takie rozmowy powinny być, ale ta konkretnie poszła za daleko, te dzieciaki o ile nie są głupie jak ojciec domyślą się, że coś iskrzy, po samym sposobie ucięcia rozmowy

trifle - Sob 08 Maj, 2010 18:52

Kasiek, z której to sceny masz avatarek? Może wlep go tu ku pamięci? :mysle:
Anonymous - Sob 08 Maj, 2010 19:16

zdaje się, że to odcinek 17 rozmowa Willa z Kalindą
Na Twe życzenie

trifle - Sob 08 Maj, 2010 21:13

Gracias! :kwiatki_wyciaga:

Kasiek, dołączam do fanklubu, już mówiłam... Choć aktualnie w konkurencji jest jeszcze dr Proctor czyli Jeremy Northam z innego serialu. Nie powinnam oglądać tylu seriali :thud:

Anonymous - Sob 08 Maj, 2010 21:22

Nie znam tego serialu.... czuję się gorsza, ale chyba nie chcę jeszcze zdradzać Willa, który obecnie jest moim ideałem faceta. To nie tylko materiał na kochanka, ale i przyjaciela oraz partnera w związku, który rozumie, kocha, opikuje się, jest cierpliwy, nie zazdrosci i nie szuka poklasku :wink:
trifle - Sob 08 Maj, 2010 21:37

lady_kasiek napisał/a:
To nie tylko materiał na kochanka, ale i przyjaciela oraz partnera w związku, który rozumie, kocha, opikuje się, jest cierpliwy, nie zazdrosci i nie szuka poklasku

:lol: Dr Proctor to jednak nie w takich kategoriach, nie w romansowych ;)
Co do Willa to zgadzam się z Tobą ;)

Kasiek, szukaj tej połowy królestwa! Może jak znajdziemy królestwo, to znajdzie się 10? A my sobie dwóch weźmiemy, a resztę oddamy na cele charytatywne...

A w ogóle to nie lubię maja. Wszystkie seriale się kończą, sesja się zbliża. Zło :roll:
Ciekawa jestem, czy Will i Alicia w końcu pójdą na tę kolację. Czy będzie jakieś wyjaśnienie dotyczące tej ich przeszłości jeszcze w tym sezonie. I co wymyślą, żeby zatrzymać ją i Cary'ego w firmie :mysle:

Admete - Sob 08 Maj, 2010 21:57

lady_kasiek napisał/a:
Nie znam tego serialu.... czuję się gorsza, ale chyba nie chcę jeszcze zdradzać Willa, który obecnie jest moim ideałem faceta. To nie tylko materiał na kochanka, ale i przyjaciela oraz partnera w związku, który rozumie, kocha, opikuje się, jest cierpliwy, nie zazdrosci i nie szuka poklasku :wink:

O rany...jakie peany ku czci ;) Coś mi się widzi Kasiek, że się rozczarujsz ;)

trifle - Sob 08 Maj, 2010 22:01

Wtedy Will będzie doskonały w swoim człowieczeństwie ;) Bo każdy człowiek ma wady, co nie, Kasiek? ;)
Admete - Sob 08 Maj, 2010 22:02

A czy ja mu człowieczeństwa odmawiam? ;)
trifle - Sob 08 Maj, 2010 22:06

Nie, mnie chodzi o to rozczarowanie ;) Bo ja też przeczuwam, że coś wyjdzie - z przeszłości - albo Peter coś zrobi, co trochę hmm zepsuje jego idealny obraz.

Aha, to w sumie, czemu Kasiek się może rozczarować? :mysle:

Admete - Sob 08 Maj, 2010 22:07

Dlaczego? Bo tak go na piedestale stawia ;)
Anonymous - Sob 08 Maj, 2010 22:50

Bo Kasiek jest głupii niepoprawny idealista. Ale ja wcale nie chcę odbierać Willowi człowieczeństwa.
trifle napisał/a:
Bo każdy człowiek ma wady, co nie, Kasiek?

no ba. Czekam niecierpliwie na rozwój tej postaci.

Anonymous - Sob 08 Maj, 2010 23:00

Trifle, ale dzięki Tobie mam primo plany na wakacje, secundo przypomniałaś mi że zmarnowałam sobotę a zbliża się sesja, więc kac moralny jest.... ale chociaż ciut Willowego szczęścia miałam... :serduszkate:
kazika - Nie 09 Maj, 2010 10:01

hej, a ja dzisiaj sobie obejrzę odcinek, tak niedzielnie, na dużym ekranie, i Will będzie duży i piękny :serce:
Anonymous - Nie 09 Maj, 2010 10:03

Will w todze na dużym ekranie. Nie za dobrze to Wam kumo?
kazika - Nie 09 Maj, 2010 20:19

mam nadzieję, że dam radę i nie obślinię za bardzo wersalki:)
Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:49

Dostałam dziś maila od przyjaciółki. Obejrzałą pierwsze odcinki Good Wife i jest zachwycona :)
Agn - Pon 10 Maj, 2010 19:01

Gracias muchas, komaras i wszelkas innas owadas!

Przy okazji - ja skądś znam faceta z twojego avka. Stowarzyszenie umarłych poetów?

aneby - Pon 10 Maj, 2010 19:07

Agn napisał/a:
Stowarzyszenie umarłych poetów?

Wieki temu to było, ale pamięć masz dobrą :wink:

Admete - Pon 10 Maj, 2010 20:01

Agn się jakims cudem uchowała i jeszcze nie obejrzała Good Wife ;)