Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 11:53
Admete, jak Cait skonczyła, a Aragonte, Caroline i Gosia odmawiają - z zupełnie niezrozumiałych dla mnie powodów -, to mogłabym Ci podesłać?
malmik - Sob 12 Lip, 2008 11:55
| Agn napisał/a: | | Nie znajdzie się. Gwarantuję. |
W mojej się znajdzie bo już zamówiłam zmierzch po polsku, new moon po angielsku, a coś czuję, że jutro będę gnać po Zaćmienie do empiku - oczywiście z całkowicie nadal niezrozumiałych dla mnie względów
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 11:58
Od dzis na stronie SMeyer pojawiają się pojedyncze cytaty z Breaking Dawn. Cytat na dziś:
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:00
No dobra dobra a my nadal nie wiemy who....
Aragonte - Sob 12 Lip, 2008 12:22
| malmik napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Nie znajdzie się. Gwarantuję. |
W mojej się znajdzie bo już zamówiłam zmierzch po polsku, new moon po angielsku, a coś czuję, że jutro będę gnać po Zaćmienie do empiku - oczywiście z całkowicie nadal niezrozumiałych dla mnie względów |
Malmiczku, ale przecież wydawali to w trzypaku - może tak byłoby taniej? Właśnie w Empiku widziałam
Co za zbiorowe wampirze zaćmienie, hyhy
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:30
Wiem o tym ale mam w merlinie zniżkę więc nie wychodzi tak źle. A poza tym pomyślałam sobie po zmierzchu że tego typu książkę dla usprawiedliwienia powinnam chociaż czytać po angielsku
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:37
Czytałam Twilight też (!) po angielsku i to zdecydowanie prawda
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:40
A masz Twilight po angielsku czy pożyczałaś, bo nie pamiętam?
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:42
Mam
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:44
A mogę liczyć???? Choć jak mi nie pożyczysz to chyba zaraz też zamówię
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:48
To chyba zamawiaj, bo jest pożyczona i to osobie, która raczej się tak nie wciągnie, bo zwyczajnie nie ma na to czasu. Szybko się zwrotu nie spodziewam. A tak w ogóle to, jesli dobrze pamiętam, to zapłaciłam za to wydanie angielskie jakies 30 PLN, czyli cena podobna bardzo do polskiej.
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:53
OKI - chyba w tym miesiącu budżet pęknie i wszystko przez wampiry. Będę musiała trzymać na dwóch różnych półkach, zeby mąż się nie zorientował
Caitriona - Sob 12 Lip, 2008 12:54
No to hip hip hura dla wampirów Ale faktycznie mamy fazę
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:55
To nie faza to odlot
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 13:10
To jak duzo tego 2. tomu juz przeczytałaś?
malmik - Sob 12 Lip, 2008 13:11
No w zasadzie w sumie coś z połowę (licząc w sumie to co od końca i od początku)
Caitriona - Sob 12 Lip, 2008 13:12
Niezły sposób lektury Malmiku!
malmik - Sob 12 Lip, 2008 13:13
Mnie się to często zdarza Ale dziś skończę. Jeszcze nie przeczytałam bo boję się tego środka
Agn - Sob 12 Lip, 2008 20:30
| Harry_the_Cat napisał/a: | | wydanie angielskie jakies 30 PLN, czyli cena podobna bardzo do polskiej. |
No właśnie widziałam na empik.com i się kapkę zdziwiłam. Pozytywnie, oczywiście, bo spodziewałam się Bór wie jakiej ceny (w końcu to empik). Hmm... w przyszłym miesiącu płacę za Narnię, no to może od września zacznę kolekcjonowanie. Chociaż pewnie wcześniej będzie Breaking down.
malmik - Sob 12 Lip, 2008 20:35
| Harry_the_Cat napisał/a: | | To jak duzo tego 2. tomu juz przeczytałaś? |
Teraz już całość powtarzając oczywiście niektóre fragmenty
I niestety jutro będę musiała się oddać prozaicznym ludzkim czynnościom ...(no chyba, że nie wytrzymam i pojadę do tego empiku).
Co do moich refleksji to chyba nie różnią się one od waszych - Trochę mnie denerwuje Bella z tą swoją skłonnością do adrenaliny, trochę mnie denerwuje bajkowy świat wampirów w Volterze, Jake też bo coś za bardzo Bella się do niego przyciąga i Edward bo go nie ma przez pół książki. Tak poza tym OK
Admete - Sob 12 Lip, 2008 20:38
| Harry_the_Cat napisał/a: | Admete, jak Cait skonczyła, a Aragonte, Caroline i Gosia odmawiają - z zupełnie niezrozumiałych dla mnie powodów -, to mogłabym Ci podesłać? |
A ślij. Angielskie czy polskie? Bo mnie to obojętne. Ostatniego Pottera czytałam tylko po angielsku.
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 20:53
@ Admete - po polsku raczej, bo szybciej odzyskam niż angielskie.
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 21:52
Oki doki. Dam znać, jak zapakuje i wyślę
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 11:52
Tamte zdjęcia są w słabej rozdzielczości, poczekam na jakies lepsze.
Anyway - Cytat z BD na dziś:
Me not likey...
Agn - Nie 13 Lip, 2008 12:10
Bueee? Co to za cytat? *wizja Belli z Mike'm* Chyba się zaraz posikam ze śmiechu.
|
|
|