Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Agn - Śro 09 Lip, 2008 20:30 Wizerunek D... gdybyż to nie było anime. Mrrr... A JEGO GŁOOOS!!! Admete - Czw 10 Lip, 2008 12:00 To anime o wampirach możecie jakos pożyczyć? Brzmi interesująco.Caitriona - Czw 10 Lip, 2008 23:36
Admete napisał/a:
To anime o wampirach możecie jakos pożyczyć?
Admete jakbym tym dysponowała to już byś i Ty to miała (nie czuję ze rymuję ). Ja to obejrzałam online, ze stronki www.http://kreskowki.fani.pl/videos/search/#topHarry_the_Cat - Pią 11 Lip, 2008 00:56 A o tym było...?
HBO's premiering the vampire show True Blood on September 7th.
True Blood is based on a series of novels by Charlaine Harris. It's set in a world where vampires have come out into the open, thanks to the development of synthetic blood that allows them to survive without feeding on humans.
Anna Paquin will star as a mind-reading waitress who's drawn to a vampire who arrives in her small Louisiana town.
To anime o wampirach możecie jakos pożyczyć? Brzmi interesująco.
Nie zauważyłam wcześniej. Mam to na DVD, przywieźć ci w sierpniu?Admete - Sob 12 Lip, 2008 21:26
Agn napisał/a:
Admete napisał/a:
To anime o wampirach możecie jakos pożyczyć? Brzmi interesująco.
Nie zauważyłam wcześniej. Mam to na DVD, przywieźć ci w sierpniu?
Nie trzeba już sobie poradziłam
Harry - może byc po polsku.Agn - Nie 13 Lip, 2008 10:01 Admete, ok.
Kot w wątku Spn napisał/a:
Zrobiłam trochę avkow z 1.12/ Faith:
...oraz kilka z Twilight, do czego się nie przyznałaś, ale i tak zauważyłam. Bardzo ładne. A może jakiś z Jacobem z tego ładnego zdjęcia? Naprawdę fajnie tam wyszedł (aż się wierzyć nie chce)...Agn - Śro 16 Lip, 2008 19:47 Wieeem...
Spoiler:
W New moon nie będzie Edwarda i to przez przynajmniej pół filmu. Za to będzie Jacob, który jak na razie tylko na jednym zdjęciu wygląda poprawnie. Zaś co do Eclipse... O nie... oświadczyny...
Aha, w rączki wpadła mi pewna książka, która napawa mnie autentycznym wtydem. Ktoś czytał Miasteczko Salem Stephena Kinga? Zawsze się dziwiłam, że King, król horroru, nie połasił się na napisanie książki o wampirach. Otóż połasił się - Miasteczko Salem jest właśnie o tych stworzeniach. I nie są to miłe wampirki, które lubią ludzi. No, nieprawda - lubią. Wypijać. Jakoś nigdy nie wpadła mi w ręce ta książka, a przecież King to... no, King to King! Czytałam Misery, Duchy Christine i cośtam jeszcze i niby wiedziałam co nieco o jego twórczości, a tu proszę. Muszę to przeczytać...Caitriona - Czw 17 Lip, 2008 23:25 Kurczę, to i ja się zainteresuję (zaraz po pani Meyer) Agn - Sob 26 Lip, 2008 22:15
Harry_the_Cat napisał/a:
To prawda! Ale głoś ma nie ten
No, ja zdychająca koza...
Ed.:
Muszę się pochwalić!!! (albowiem wczoraj z gorąca i zmęczenia zapomniałam).
UDAŁO MI SIĘ DORWAĆ PIERWSZY TOM NEKROSKOPU BRIANA LUMLEYA!!!
HELL YEAH!!!
Moja radość jest tak wielka, albowiem (co ja z tym "albowiem"?) przez dłuuuuuugi czas we Wrocławiu nie można tego było nigdzie zdobyć. A potem się okazało, że CTK ma wszystkie tomy... no, od 3 do końca (a jest ich chyba 15). W Empiku zakamuflował się jeden pierwszy (oraz od 13-15)... i potem w Nota Bene zobaczyłam CAŁOŚĆ! JEEEEE!!! Nabyłam natentychmiast drogą kupna. HURRA!!!Caitriona - Nie 27 Lip, 2008 16:45 Kurczę, a ja stanęłam na trzecim tomie, gdzieś w połowie i za Chiny Ludowe nie mogę ruszyć dalej...
Ale na film się wybieram
Agn napisał/a:
Cam Gigandet wygląda świetnie. Dobrze mu w krótkich włosach...
Rzeczywiscie nieźle się chłopak prezentuje
Agn napisał/a:
I jeszcze fotki z Comic-Con:
Ja chcę takie coś na rękę jak ma Bella na tej jednej dużej fotce Agn - Nie 27 Lip, 2008 20:42 Eeee tam, nie ma się czego bać!
PS Znalazłam! Dalszy ciąg "Ceny krwi" Tanyi Huff będzie we wrześniu!
http://merlin.pl/Slad-krw...t/1,611765.html
Tymczasem zaczęłam oglądać "Więzy krwi". praedzio - Nie 27 Lip, 2008 20:55
Agn napisał/a:
Znalazłam! Dalszy ciąg "Ceny krwi" Tanyi Huff będzie we wrześniu!
OOOOO...! Fajnie!!
A serial bardzo fajny - polecam. Agn - Nie 27 Lip, 2008 21:06 No właśnie świetnie się go ogląda. I nawet fajnego aktora dobrali do roli Henry'ego. Ma taką dziwną nieco twarz, jakby naciągniętą. Kojarzy mi się to z wampirami, które przeżyły baaaaaaaaardzo dużo lat.
A na Tanyę Huff już się cieszę. Cenę krwi czytało się dobrze i szybko. praedzio - Nie 27 Lip, 2008 21:27 Pewnie, że tak! Tylko ta okładka...
Co do odtwórcy Henry'ego - rzeczywiście - bardzo trafili z tym aktorem. Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć, że to "zastygły" siedemnastolatek. Agn - Nie 27 Lip, 2008 21:44 No, okładka jak okładka. Da się przeżyć.
Przepraszam, ale w książce Henry nie miał przecież wyglądu siedemnastolatka. On powiedział, że miał 17 lat, kiedy stał się wampirem, ale u Huff krwiopijcy się starzeją (oczywiście tak wolno, że dla człowieka jest to niezauważalne), o czym autorka nie omieszkała powiadomić czytelnika w rozmowie, w której Henry opowiadał o sobie Victorii. W chwili, kiedy się poznają wygląda na jakieś 25-26 lat.praedzio - Nie 27 Lip, 2008 21:46 A racja - zapomniałam - myślałam, że to tylko tak w filmie było. Agn - Nie 27 Lip, 2008 22:01 No, ja pamiętam, bo generalnie zapamiętuję większość szczegółów dot. wizji wampirów.
Oglądam drugi odcinek BT. "Ile razy mam ci mówić? Nie gryź barmana!" Jezu, genialne są te dialogi!
Ed.: Henry wyleciał jak z procy na ratunek Vicki i wrócił po sól. Zastanawiam się, po co wampirowi sól?
Ale serial mi się bardzo podoba. Nie ma może genialnych efektów specjalnych, ale nadrabia ciekawymi postaciami i znakomitymi dialogami. Ujął mnie za serce. W tej chwili podoba mi się o wiele bardziej niż Moonlight.Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:08 Kto byłby tu zainteresowany spoilerami do Breaking Dawn?Agn - Pon 28 Lip, 2008 20:33 Ja. A co? Już czytasz? Jeśli tak, to jestem pierwsza w kolejne do wypożyczenia (u mnie w pracy tego nie będzie, najprawdopodobniej dopiero tłumaczenie)! *ustawia się na początku kolejki i bezczelnie wyszczerza*
Oglądam właśnie BT 01x05. Już wiem, czemu mi się to tak dobrze ogląda - toż to daleki kuzyn SPNu! Duchy, demony i inne takie, co odcinek to nowa sprawa. W plusach mamy jeszcze intrygującego wampira. Mrruuu...Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:39 Nie, nie, nie czytam. Ale tu i ówdzie pojawiają się komentarze. I nie wiem, czy tu wrzucać, czy jak?praedzio - Pon 28 Lip, 2008 20:43
Agn napisał/a:
Oglądam właśnie BT 01x05. Już wiem, czemu mi się to tak dobrze ogląda - toż to daleki kuzyn SPNu! Duchy, demony i inne takie, co odcinek to nowa sprawa. W plusach mamy jeszcze intrygującego wampira. Mrruuu...
Widzę, że nie tylko ja mam skojarzenia. Też zauważyłaś, że w każdym odcinku pojawia się słowo "supernatural"? Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:48 Thin miałyśmy z Praedzią te same skojarzenia. Młodszy kuzyn SPN-u I stwierdzałyśmy, że odpowiedzi na pewne pytania znałyśmy już przed bohaterami serialu. Jednak SPN kształci, ma walor edukacyjny Agn - Pon 28 Lip, 2008 20:58 Prawwwda? Nigdy nie wiesz, kiedy będziesz musiała się bronić przed jakimś wrednym demonem, ale po SPNie już ci żadne diablątko niestraszne, hehehe.
Co do słowa "supernatural", to w tym (01x05) pojawiło się już 3 razy.