To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Damian Lewis

Trzykrotka - Pon 28 Kwi, 2008 00:07

Gosia napisał/a:
Chetnie bym obejrzala te nową Sage rodu Forsytheów :rumieniec:

A wiecie, ze ona jest w Saturnie? Grube pudło filmów kosztowało 79 zl.
Dziś Damian - bardzo młodo wyglądający pokazał się w kolejnym odcinku Poirota. Widziałam w tym cyklu już chyba wszystkich co młodszych angielskich aktorów :-P

Admete - Pon 28 Kwi, 2008 12:21

Który to odcinek Trzykrotko? Ja mam właśnie Sagę kupioną w takim pudełku za 75 zł - w Empiku. Zamawiałam przez Internet. Obejrzałam całą I serię i jestem pod wrażeniem. Irene Heron Forsyte zagrana świetnie, ale w ogóle nie wzbudziła mojej sympatii. II seria też pięknie zrobiona, Lewis jako starszy człowiek świetny, ale podobno jest tam dużo zmian w stosunku do książki.
Trzykrotka - Pon 28 Kwi, 2008 13:13

To był Entliczek Pentliczek, tak przynajmniej stało w moim programie :kwiatek:
Ja chyba zaiwestuję w ten komplet. Słabo pamiętam stary serial, ale cykl powieściowy jest czarujący. Irenę trudno jest polubić. Można ją rozumieć, ale lubić - nie. Damian z jego podłużną ascetyczna twarzą wyjątkowo mi pasuje do roli Soamesa.

Admete - Pon 28 Kwi, 2008 13:44

Damian jako Soames wypada świetnie. Budzi jednocześnie odrazę i litość.
Caitriona - Pon 28 Kwi, 2008 16:28

Dałam radę obejrzeć ten odcinek Poirot. Damian grał studenta medycyny, sam zresztą też był młody - to chyba jedna z pierwszych jego ról. Fajnie się prezentował ;)

Będzie można ten film obejrzeć jeszcze 1 maja, czwartek, o godz. 18:05 na aleKino!.

Trzykrotka napisał/a:
Widziałam w tym cyklu już chyba wszystkich co młodszych angielskich aktorów

Ja podobnie ;)

praedzio - Pon 28 Kwi, 2008 21:08

Caitriona napisał/a:
Będzie można ten film obejrzeć jeszcze 1 maja, czwartek, o godz. 18:05 na aleKino!.

Może jakaś dobra dusza nagra? :-D

Admete - Pon 28 Kwi, 2008 21:42

No własnie...Bo my bezkablowe ;-)
Caitriona - Pon 28 Kwi, 2008 22:31

Ja kabelek mam, ale nie mam takiego sprzętu... :cry2:
praedzio - Pon 28 Kwi, 2008 22:40

Buuu... Obejdziemy się zatem smakiem. :cry2:

Na pociechę odrobina poezji. ;) Znalazłam nagranie z wieczoru poetyckiego Josephine Hart, gdzie jej wiersze recytują brytyjscy aktorzy, wśród nich Damian Lewis. Nagranie z 13 kwietnia tego roku. Damiana można usłyszeć gdzieś około 13:25 minuty.

http://praedzio.wrzuta.pl/audio/mqQtTuYroJ/

Admete - Wto 29 Kwi, 2008 05:37

Sorry Mag czy ja się pytam dlaczego kochasz Rysia? Kochasz i już ;-) Nie rozumiem więc Twojego pytania. A co nie wolno? ;)
Ja go uwielbiam za to jak gra. I nie lubię klasycznie przystojnych :-) Wyszukuję sobie takiego Philipa Glenistera albo Johna Simma i sie nimi zachwycam :-D A z polskich aktorów uwielbiam mistrza drugiego planu czyli Jacka Braciaka.

praedzio - Wto 29 Kwi, 2008 08:11

Mag13 napisał/a:
Dusza ma i kabelek, i sprzęt, ale i pytanie, dlaczego wszyscy kochają DL? Bo ja patrzę, i patrzę, i nie widzę....... I brak mi motywacji :wink:

Ktoś tu się z nami droczy... ;)
Poza tym jakie "wszyscy"? :D Raptem trzy osoby plus grono sympatyków. Czyżbyśmy taki hałas czyniły? :mysle: ;)
A tak serio, Mag13, jeśli znajdziesz w sobie siły i chęci, no i przede wszystkim czas, żeby nagrać ten odcinek, to cię ozłocę! :kwiatek:

Caitriona - Wto 29 Kwi, 2008 10:49

Ja tam za nim przepadam - nie jest niesamowicie przystojny, ale urodę ma ciekawą. Ale przede wszystkim ma facet talent aktorski! Widziałam już sporo filmów z jego udziałem i mi się podobało ;) Poza tym ma fajny głos :mrgreen:

Mag13 napisał/a:
Dusza ma i kabelek, i sprzęt
praedzio napisał/a:
A tak serio, Mag13, jeśli znajdziesz w sobie siły i chęci, no i przede wszystkim czas, żeby nagrać ten odcinek, to cię ozłocę

O, Mag! Było by cudnie i również byłabym ogromnie wdzięczna :kwiatki_wyciaga:

praedzio - Wto 29 Kwi, 2008 19:05

Mag13 napisał/a:
No w końcu, niech mi tam... Postaram się nie zapomnieć... :wink:

YES!!!!

*ryknęła z wielkiej uciechy praedzio*

praedzio - Wto 29 Kwi, 2008 19:08

No przecież żubry nie gadają szeptem... ;)
praedzio - Wto 29 Kwi, 2008 19:42

A kto ich tam wie... ;)
praedzio - Śro 30 Kwi, 2008 00:55

Trochę tapetek z Miedzianowłosym:

I od razu mówię, że tapeta nr 3 wylądowała u mnie na pulpicie :D :serce:

Admete - Śro 30 Kwi, 2008 17:19

Podobają mi się te tapetki, ciekawe czy któraś będzie pasowac do mojego ekranu ;-)
asiek - Śro 30 Kwi, 2008 20:55

Praedziu, gratuluję pięknych tapetek. :-D :oklaski: Najbardziej podoba mi się nr 1. :-D
Caitriona - Śro 30 Kwi, 2008 23:25

Tapetki bardzo fajne :D Tak samo jak avki Aśka ;) To już drugi avek z Nyfes dzisiaj - oba świetne :D
praedzio - Czw 01 Maj, 2008 07:45

Ej, ej! Ja nie zrobiłam tych tapetek! :D Ja je tylko znalazłam i w swej dobroci serca się z wami podzieliłam! :P
Admete - Czw 01 Maj, 2008 09:20

Asiek wklej oba twoje avki tutaj - są piekne. Szkoda, żeby zginęły.
asiek - Czw 01 Maj, 2008 13:06

praedzio napisał/a:
Ej, ej! Ja nie zrobiłam tych tapetek!

...Ale wyglądają jak Twoje. :mrgreen:

Admete napisał/a:
Asiek wklej oba twoje avki tutaj - są piekne. Szkoda, żeby zginęły.

Caitri, Admete dziękuję za dobre słowo. :-D Cieszę się, że avki wpadły Wam w oko, za jakiś czas wkleję kilka. :-D

praedzio - Czw 01 Maj, 2008 21:02

asiek napisał/a:
...Ale wyglądają jak Twoje. :mrgreen:

??? ;)

Tutaj troszkę animacji, głównie z Forsythe'ów: http://s213.photobucket.c...Damian%20Lewis/

praedzio - Pią 02 Maj, 2008 10:38

Zgłaszam się na PW. ;)
asiek - Pią 02 Maj, 2008 11:20

Kilka avków z Nyfes... :-)
/dziergane własnoręcznie :wink: /

Klik 1
Klik 2
Klik 3
Klik 4
Klik 5
Klik 6
Klik 7