To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

MiMi - Czw 03 Sie, 2006 17:35

Właśnie znalazłam jakiś fragment wywiadu JKR:

Wszystkie serwisy potterowe podały wiecej szczegółów dotyczących pytań do Jo podczas czytania.

Po pierwsze: Jo oświadczyła, że Dumbledore definitywnie nie żyje.
Po drugie: stwierdziła, że pod pryszcznicem wpadł jej do głowy lepszy tytuł dla siódemki, niż poprzedni, który wybrała. Nie podzieliła się jednak z fanami żadnym z nich.

Po trzecie: powiedziała, że ciocia Petunia nie jest taka jaka siewydaje na pierwszy rzut oka - o czym mamy się dowiedzieć więcej w siódmej części.

Po czwarte: na pytanie, które postacie zabrałaby na kolacje odpowiedziała natychmiast,ze Harry`ego, Ronai Hermionę, a potem zamilkła i jęknęła, lecz po interwencji Stephena Kinga (wtrącił "Mogą być martwe") dodała Dumbledore`a i Hagrida.

Po piąte: potwierdziła romantyczny koniec dla Rona i Hermiony. Jak powiedziała, gdyby Hermiona spojrzała w Lustro zoabczyłaby siebie "przytuloną do osoby, którą możecie odgadnąć".

Jeśli dobrze wnioskuję to Hagrid umrze, Ron i Hermniona nie, więc kto będzie drugim trupem? Harry??

Agn - Czw 03 Sie, 2006 18:08

Voldemort to też ważna postać. Założę się, że to o niego chodzi. Czyli co? Hagrid i Voldek??? Nie przepadam za Hagridem, ale nie chciałabym, żeby go zabito.
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 18:11

Niech ona nie zabija Hagrida!!! :(
P.S. Agn... *szczerzy się błagalnie* Masz może jeszcze jakiegoś FF z gatunku odmóżdżąjących?

Agn - Czw 03 Sie, 2006 18:22

Odmóżdżających? To znaczy tych piekielnie głupich?
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 19:56

Agn napisał/a:
Odmóżdżających? To znaczy tych piekielnie głupich?

Tak, tak. Tych, które komentujesz. :D

Agn - Czw 03 Sie, 2006 20:23

Przegrzeb ten temat: http://mirriel.ota.pl/forum/viewtopic.php?t=1658
Może też coś skomentujesz? :mrgreen:

Admete - Czw 03 Sie, 2006 21:19

czegoś się dowiedzieliśmy. Ciekawa jestem jak długo będizemy czekac na siódmy tom HP. Może za rok w wakacje się ukaże?
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 21:26

Sądzę, że na początku 2008 roku.
Harry_the_Cat - Czw 03 Sie, 2006 21:58

Kiedys wydawało mi się, że 07.07.07 byłby idealną datą :twisted: , ale na 13.07 zaplanowali premierę filmu, więc nie sądzę, żeby to było realne - ze względów komercyjnych...
Anonymous - Czw 03 Sie, 2006 22:10

a fanfaciki wymiatają a komentarze dzieki za link ubawiłam się przednio
Anonymous - Pią 04 Sie, 2006 10:05

Gunia napisał/a:
Sądzę, że na początku 2008 roku.

Też mi się tak wydaje. Od czwartego tomu nowe Pottery pojawiają się na początku roku parzystego :mrgreen: . Mówię oczwiście o polskich tłumaczeniach, w Anglii pojawia się wcześniej, ale mnie premiera angielsa mało obchodzi - bo i tak nowego angielskiego Pottera nie mam gdzie zdobyć, a kupować - za drogo.

Harry_the_Cat - Pią 04 Sie, 2006 12:34

W tym tygodniu (chyba 2 sierpnia) JKR brała udziała w akcji charytatywnej, gdzie m.in. odpowiedziała na kilka pytań dotyczących HP7 - powiedziała, że Dumledore na pewno nie żyje i przeprosiła twórców strony DumbledoreIsNotDead.com, że ich praca poszła na marne... :mrgreen:
Anonymous - Pią 04 Sie, 2006 12:45

Biedni. Zawiedzione nadzieje :(
Oj przeczytałabym już 7 część przeczytałabym :neutral:

Agn - Pią 04 Sie, 2006 23:06

Ja tez. Czekam na angielska wersje, bo bedzie, oczywisssie, szybciej.
Dumbel nie szyje. Ale strona musiala byc komiczna. Tyle wiary w niesmiertelnosc Dropsa... i bach! Nic z tego!
...o ile oczywiscie nie wytlumaczyli sobie tego nastepujaco: JKR mowi, ze AD nie zyje, bo chce nam zrobic niespodzianke. ;)

Gunia - Sob 05 Sie, 2006 14:44

Harry_the_Cat napisał/a:
Kiedys wydawało mi się, że 07.07.07 byłby idealną datą :twisted: , ale na 13.07 zaplanowali premierę filmu, więc nie sądzę, żeby to było realne - ze względów komercyjnych...

Bo tak zapowiadano. Niestety potem doszli do wniosku, że się nie wyrobią. :sad:

Harry_the_Cat - Sob 05 Sie, 2006 17:51

Mugglenet.com donosi, że premiera filmu HP6 planowana jest na 21 listopada 2008. Informacje potwierdziło WB, w roli scenarzysty powróci Steve Kloves, reżysera jeszcze nie znamy.

To jak, macie juz jakieś plany na 21 listopada 2008, czy może wpadniecie na premierę? :wink:

Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 18:06

Niech przesuną o tydzien i będę miała prezencik urodzinowy :D :D:D
I ktos mi premierę zasponsoruje :D :D:D
Postaram się pójśc :mrgreen:

Gunia - Sob 05 Sie, 2006 20:37

Hehe... Nie mam tak dalekosiężnych planów, ale wątpię, czy wybiorę się na premierę, bo nie mam z kim, a iść na premierę samemu to żadna zabawa.
Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 21:09

Możesz iśc ze mną :) :)

A co do domysłów. O Glizdonie zapominami. A Dropsik sugerował w tej mowie do harrego o długu wdzięczności i innych bajerach. Wydaje mi się że Petter cos jeszcze wymodzi

Agn - Sob 05 Sie, 2006 21:16

Plany na 21 listopada 2008? Jeszcze przed chwilą nie miałam. :mrgreen:

Wormtail pachnie mi zabiciem Fenrira. Z jakiegoś powodu ma tę srebrną dłoń. :D
Z drugiej strony mam nadzieję, że na linii chwytu nie zaplącze się Lupin. :neutral:

Aragonte - Sob 05 Sie, 2006 21:17

Gunia napisał/a:
Hehe... Nie mam tak dalekosiężnych planów, ale wątpię, czy wybiorę się na premierę, bo nie mam z kim, a iść na premierę samemu to żadna zabawa.

No jak to, my to nikt? :mrgreen:

Gunia - Sob 05 Sie, 2006 21:18

Faktycznie, ta ludzka glizda nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, aczkolwiek nie wróżę mu wielkiej roli.
Agn - Sob 05 Sie, 2006 21:25

Ja mu wróżę wielką śmierć. Hmmm... wobec tego zmiana obstawy umierającej... Piotruś z Voldkiem.
Harry_the_Cat - Sob 05 Sie, 2006 21:29

A Snape? Ja myslę, że Snape tez ma jeszcze tylko rok przed sobą...
Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 21:30

Ale wiecie co tak w sumie ta ksiązka przestaje byc edukacyjna.
Pottus robi dorby uczynek puszcza szczurka i jaki skutek Voldi wraca.
Dropsik jest dobry kochany ufny i co Snapus go zabija.
A gdzie to uniwersalne dydaktyczne przesłanie?