To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Piraci z Karaibów

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 13:51

Kasiu,
przyznam, że w scenie "znikającego rumu" - od razu przypomniał mi się Twój podpis ;)

pozdr.
m.

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 13:54

Spoiler...

Właśnie przypomniała mi się scena w rozhuśtanych klatkach - muzyka dobrana REWELACYJNIE!!!! Boki zrywałam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W ogóle chyba najzabwniejsza część to ta na wyspie...

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 13:59

Harry_the_Cat napisał/a:
Spoiler...

Właśnie przypomniała mi się scena w rozhuśtanych klatkach - muzyka dobrana REWELACYJNIE!!!! Boki zrywałam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W ogóle chyba najzabwniejsza część to ta na wyspie...

Fakt, muzyka jest bardzo, bardzo dobra (super motyw przewodni, najlepiej brzmi w scenie z młyńskim kołem).

m.

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 14:08

Info dla osób, które jeszcze nie były na filmie: warto zostać do końca, czyli po napisach.

ps. Harry, Agnese - ja nie poczekałam, a Wy? Info wyczytałam na Filmwebie :-(

m.

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 14:16

Clip z premiery

m.

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 14:30

Oj, tak sceny na wyspie i z tymi klatkami super, a co dają na końcu napisów? Bo ja tez nie poczekałam :sad: czekali na mnie Rodzice, więc się ciut spieszyłam.
Czyli postanowione, idę jeszcze raz.

Moment, ale napisy końcowe której części? Bo się pogubiłam, Moniko, piszesz o pierwszej czy drugiej? Bo z tego co zdążyłam zorientować się na Filmwebie, piszą tam zdaje się o części pierwszej. Jak tak, to zaraz uruchomię DVD i zobaczę.

http://www.youtube.com/wa...ch=21%20seconds śmieszny klip z pierwszych Piratów

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 15:16

monika29.09 napisał/a:
ps. Harry, Agnese - ja nie poczekałam, a Wy? Info wyczytałam na Filmwebie

:shock: :shock: :shock: O nie... Ja oczywiscie tez nie zostałam (jak zwykle w takich sytuacjach...)

Agnesse napisał/a:
piszą tam zdaje się o części pierwszej

mam nadzieję, że masz rację, Agnesse...

Jesli nie ma w tej kwestii, to masz na pewno w tej drugiej:
Agnesse napisał/a:
idę jeszcze raz.

Mozna by sie np. umówic na wspólną wyprawę, hę? :wink:

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 15:23

Trzeba się zorientować o której części piszą.

Harry, wspólna wyprawa z przyjemnością, może jeszcze jakieś Damy z Warszawy też miałyby ochotę? Kwestia jest do uzgodnienia. Myślę, żę trzeba znaleźć jakiś dogodny termin w tygodniu, będzie wtedy mniej ludzi niż w weekend i na pewno spokojniej.

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 15:24

Zgadzam się w całej rozciągłości, Agnesse :lol:
Caitriona - Pią 21 Lip, 2006 15:26

Harry_the_Cat napisał/a:
Mozna by sie np. umówic na wspólną wyprawę, hę? :wink:

Ja z dużą przyjemnością ;)

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 15:27

[quote="Agnesse"]Trzeba się zorientować o której części piszą.

Wydaje mi się, że chodzi o dwójkę, gdyż w poście na Filmwebie była mowa o nowym przywódcy plemienia tubylców.

W niedzielę wyjeżdżam na 2 tygodnie, więc na razie wypadam z obiegu.

pozdr. :)
m.

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 15:30

To chyba jeszcze poczekamy, czy ktoś będzie miał ochotę, może tak do niedzieli wieczorem, wtedy uzgodnimy, jakie kino, jaki dzień i o której. Mogę zająć się rezerwacją, jeśli tylko dostarczycie mi wszystkich potrzebnych informacji.
W razie jakiś problemów kontakt ze mną za pomocą maili i GG (numer podam zainteresowanym na priv).

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 15:32

No to są już co najmniej trzy chętne. Dla mnie właściwie cały tydzień, poza środą, może być :mrgreen:
monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 15:33

Harry_the_Cat napisał/a:
No to są już co najmniej trzy chętne. Dla mnie właściwie cały tydzień, poza środą, może być :mrgreen:

Chętne są cztery, z tym że nie będzie mnie w wwie, buuu

m.

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 15:34

Mi pasuje cały tydzień, duspozycyjna jestem od 9.00 do 22.00 (muszę o jakieś ludzkiej porze wrócić do domu)
Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 15:39

Ja od ok. 16.
I popieram Twoja propozycję - poczekajmy do niedzieli na chętnych, a potem ustalimy szczegóły.

PS. Moniko, a daleko jedziesz? Moze bys na chwile wróciła... :wink: (to oczywiście żart)

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 15:40

No to czekamy...

Cisza przed burzą?

Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 16:16

Wyjaśniam sprawę małpki, właśnie obejrzałam napisy końcowe pierwszej części na DVD. To tam po końcowych napisach małpka zabiera ze skrzyni jedną złotą monetę, w ten sposób stała się przeklęta i nieśmiertelna.
Don't worry.

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 16:51

Czyli po napisach 2. czesci tez moze byc cos waznego... Hmmm
Annette - Pią 21 Lip, 2006 20:52

No właśnie, jeśli komuś uda się doczekać do końca napisów i zobaczyć, czy coś tam jest, niech da znać :roll:
MiMi - Pią 21 Lip, 2006 21:57

Jak ja wam zazdroszcze, że możecie iść razem... Nie mieszkam w Wawie, a w najbliższym kinie Piraci polecą za jakieś 2 miechy, do takiego, w któym lecą teraz to mam ok 35 km, a na skuterku rodzice mnie nie puszczą tak daleko, a pociągiem nie chce mi się samej. Będę musiała kogoś namówić...
Agnesse - Pią 21 Lip, 2006 22:05

http://youtube.com/watch?...Man%27s%20Chest

Tu można zobaczyć, co jest po napisach drugiej części. Z tym, że może to nie jest nic ważnego, ale aby się o tym przekonać musimy chyba poczekać na 3 część.

Wszystkim Damom, przypominam, że czekamy na chętne do obejrzenia filmu w przyszłym tygodniu, zgłoszenia do niedzieli wieczorem, wtedy ustalimy szczegóły.

Harry_the_Cat - Pią 21 Lip, 2006 22:40

Mój mąż to rozgryzł (bo ja oczywiscie nie...) - pamiętacie, jak odpływali z wyspy, a pies został? Juz wiemy, jaki spotkał go los...
monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 23:47

Soundtrack z PzK - fragmenty
Anonymous - Sob 22 Lip, 2006 00:03

Dziewczyny, a może wspolny wypad w K-kowie lub K-cach?