To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

GosiaJ - Pon 07 Sie, 2006 22:03

Admete napisał/a:
Wybaczam Ci, bo to było na studiach. W czasie mojego studenckiego życia tez oglądałyśmy różne dziwne rzeczy ;-)

Czuję się rozgrzeszona :-)

achata - Wto 08 Sie, 2006 15:17

Admete napisał/a:
Przy okazji druga seria Bez śladu zaczynała się od porwania autobusu z dziećmi - jest tam blond agentka ( Samantha Spade ), a tvn przerwał nadawanie serii w połowie, teraz puścili kolejne odcinki.

Oj nie, to nie było to. Tamten serial leciał z jakieś 10 lat temu na TVP2 jeśli dobrze pamiętam. Ta blondynka zaczynała staż w policji, mówili jej "Żółtodziobku".
Kaziutko, piąteczka! Również uwielbiam Christie i inteligentne kryminały, chociaż z adaptacjami bywa różnie. Załapałam DVD z "Nocą w bibliotece" z tą aktorką z "Sióstr Magdalenek" i srogo się zawiodłam. Nie dość, że panna Marple coś za energiczna to jeszcze przekręcili rozwiązanie. Niedawno widziałam w kiosku drugą wersję tego filmu z inną aktorką. Oglądałas może?

Kaziuta - Wto 08 Sie, 2006 18:39

Niestety jeszcze nie oglądałam. Mam jedną ekranizację, ale nie wiem czy to ta pierwsza czy druga. Jak obejrzę dam znać.
A co do Sucheta w roli Herkulesa Poirot to moim zdaniem jest świetny. Ten jego drobny kroczek i nienaganny strój jest super. Podobał mi się jeszcze Peter Ustinov w roli Poirota, ale to były pojedyncze ekranizacje, a nie serial.
Czy ta blondyneczka "Żółtodzobkiem" zwana nie była ciągle zawalana jakąś papierkową robota, a mimo wszystko udawało jej się brać udział w rozwiązywaniu różnych zagadek kryminalnych? Coś mi chodzi po głowie, ale nie moge złapać.

achata - Wto 08 Sie, 2006 20:00

Kaziuta napisał/a:
A co do Sucheta w roli Herkulesa Poirot to moim zdaniem jest świetny. Ten jego drobny kroczek i nienaganny strój jest super. Podobał mi się jeszcze Peter Ustinov w roli Poirota, ale to były pojedyncze ekranizacje, a nie serial.
.

Ustinov grał chyba w "Zło czai się wszędzie", prawda? A w "Morderstwie w Orient Expresie" grał Albert Finney, tatuś z "Placu Waszyngtona".
Mnie najbardziej podoba się właśnie Suchet. Cudownie pasuje do roli- nawet ma głowę w kształcie jaja. Do perfekcyjnej elegancji i zamiłowania symetrii dochodzi jeszcze ten słodki akcencik i pingwinowaty kroczek. Widziałam go co prawda tylko w "Samotnym domu" ale przekonał mnie zupełnie.
Które filmy z serii poleciłabyś najbardziej? Czy wyszła już "Śmierć lorda Edgware" albo "Godzina zero"? To ostatnie jest co prawda bez Poirot, ale uwielbiam w obydwu genialną intrygę

Kaziuta - Wto 08 Sie, 2006 22:57

Problem polega na tym, że skompletowałam prawie całego Poirota i sprezentowałam tę kolekcje w tym roku mojej przyjaciółce z Paryża, która też jest gorąco wielbicielką A.Christie. Oczywiście obejrzałam przed tem wszystkie filmy, ale zabij mnie nie pamiętam wszystkich tytułów. Czasami na jednej płycie mieściły się po dwa filmy.
Podobało mi się "Pięc małych świnek" i "Samotny dom". Filmy o które pytasz chyba się jeszcze nie ukazały, poza tym na stronie internetowej wydawnictwa, które się tym zajmowało panuje jakiś zastój, bo ja mam już 17 płytę,a oni skończyli na 8.
Czy spotkała się kiedyś z ekranizacją kryminału A.Christie "Zakończeniem jest śmierć", którego akcja toczy sie w starożytnym Egipcie ?

Anonymous - Wto 08 Sie, 2006 23:07

a czy to tam grał brat naszego Colina? Jeśli tak, to chyba to mam. Ale nie mam pewnosci.
miłosz - Czw 17 Sie, 2006 18:51
Temat postu: Re: Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete napisał/a:
Zapraszam do dyskusji na temat ulubionych seriali kryminalnych i sensacyjnych. Miłosz wygadała się ze swoim uwielbieniem dla pewnego agenta dlatego zacznę od serialu Bez śladu:
http://mpue.4-fans.net/

admet - kobieto ;) dopiero teraz toto odnalazłam jakie awatary, romans będzie, ale rozstanie takoż. Uwielbiam ten serial Enrique jest słodziaszny ;)

choć Jack tez jest niezły choć w latach juz nieco posuniety ;)

miłosz - Czw 17 Sie, 2006 18:58

http://www.youtube.com/watch?v=meX2SiB0GQ4 złościmy się ;)

i strzelać umiemy :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=oyJsk_heDj8

Admete - Czw 17 Sie, 2006 20:26

Hej - ten pierwszy link jest z III sezonu z odcinka Out of Track, który bardzo bym chciala obejrzeć. Może sie doczekam kiedyś. Znów w tej części pojawia brat agenta Taylora i prześladuje go przeszłość. :) I pewnie, ze słodziak z niego.
I śpiewamy też :

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Kaziuta - Sob 26 Sie, 2006 19:04

Dzisiaj o 20,00 w TVP 4 "Morderstwo w Orient Expressie". W roli H.Piorot Alfred Molina.
PS. Coś dużo tych Orient Expressów na naszym forum :wink:

Gosia - Sob 26 Sie, 2006 20:26

Poirot to li tylko dla mnie David Suchet. Uwielbiam!
Inni to podrobki

przecinek - Sob 26 Sie, 2006 21:01

Uwielbiam seriale sensacyjne. Do moich ukochanych należy "New York undercover" lata świetlne temu nadawany na tvn chyba. Opowiadał o parze policjantów - czarnoskórym i latynosie, którzy pracowali w terenie pod przykrywką. Ten latynos miał klub, i dlatego w każdym odcinku był fragment "muzyczny" - często dzisiejsze gwiazdy śpiewały w tym klubie. Serial ten trzymał za gardło i miał świetny klimat. A "Brygadę ratunkową" lubiłyście, a w niej boskiego Bosca?
Kaziuta - Sob 26 Sie, 2006 23:29

Gosienko masz rację. Tylko David Suchet. Dzisiejsze "Morderstwo" uwspółcześnione z palmtopem i laptopem wyglądało po prostu śmiesznie. Alfred Molina w niczym nie przypominał małego belga, a jego wyimaginowany romans był co najmniej dziwny. Na szczęście intryga została zachowana bez przeróbek.
Admete - Nie 27 Sie, 2006 00:17

Bardzo lubiłam Brygadę ratunkową, choć przyznam, że ostatnia seria była już gorsza. Nie lubiłam strasznie tej chłopo - baby sierżant Cruz.
Harry_the_Cat - Pon 28 Sie, 2006 12:52

Dziewczyny, grad Emmy dla 24 godzin!!

http://film.onet.pl/0,0,1376867,wiadomosci.html

Admete - Pon 28 Sie, 2006 17:27

Wiem, wiem - czytałam :-) Bardzo lubię ten serial, choc na razie oglądam dopiero II serię emitowaną na Polsacie. Wczoraj gryzłam palce ze zdenerwowania.
miłosz - Pon 28 Sie, 2006 18:07

a wiecie, że mnie jakoś te 24 nie wciagają ogladałam pierwszą serie jecząć i mnie nie zachwyciła. Mój kolega pozyczył sobie całość i przez weekend oglądnął dwa sezony i mówi, że zakręcony chodzi :mrgreen: może tez tak muszę ;) Hm
Anonymous - Pon 28 Sie, 2006 18:10

mnie tez nie wziela. Nudzila mnie po prostu...
Admete - Pon 28 Sie, 2006 18:17

A mnie znudziły Gotowe na wszystko. :-) Kwestia upodobań jak zawsze. Lubię Kiefera i ciesze się, ze dostał nagrodę.
miłosz - Pon 28 Sie, 2006 18:57

Admete napisał/a:
A mnie znudziły Gotowe na wszystko. :-) Kwestia upodobań jak zawsze. Lubię Kiefera i ciesze się, ze dostał nagrodę.

a to ja Kifera tez lubie ;)

A w "Gotowych" tp pierwsza seria mnie połozyła - była swietna, a druga juz duuuuuuuuuużo słabsza. Jako wielbicielka hydraulków amerykańskich z dreszszczem podniety czekam na trzecią ;)

miłosz - Wto 29 Sie, 2006 11:20

a mua lubi jeszcze "Agentke o stu twarzach" - i też wkoło powtarzają dwie pierwsze serie w TVP a ogólnie jest pieć :( Bardzo mi sie podoba w tem serialiku Jenfer Garner ;) Jest w niej cóś ciekawego

http://www.youtube.com/watch?v=3jXsxaXoCvQ

Harry_the_Cat - Wto 29 Sie, 2006 11:34

miłosz napisał/a:
Bardzo mi sie podoba w tem serialiku Jenfer Garner Jest w niej cóś ciekawego

Ja jej nie trawię. Ma ochydny uśmiech...

miłosz - Wto 29 Sie, 2006 12:18

Harry_the_Cat napisał/a:
miłosz napisał/a:
Bardzo mi sie podoba w tem serialiku Jenfer Garner Jest w niej cóś ciekawego

Ja jej nie trawię. Ma ochydny uśmiech...

fakt ochydny i fatalne uszy :mrgreen:
ale serial mi sie podobał i ten vartan.................. hmmmmm ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6Dhqd-_8X2Q

Margarett - Wto 29 Sie, 2006 12:33

Agentkę o stu twarzach kilka lat temu oglądałam namiętnie. Nie wiem, czy ktoś kojarzy serial "Crossing Jordan"(Hallmark), moim zdaniem przewspaniały
miłosz - Wto 29 Sie, 2006 22:56

That's amore

http://www.youtube.com/wa...related&search=