Seriale - The Good Wife
Deanariell - Czw 18 Mar, 2010 15:04
| Admete napisał/a: | | Wklejam moje psoty |
Psoty? Jeśli to literówka, to bardzo udana. Admete i psoty - to jak oksymoron.
Admete - Czw 18 Mar, 2010 15:39
| Deanariell napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Wklejam moje psoty |
Psoty? Jeśli to literówka, to bardzo udana. Admete i psoty - to jak oksymoron. |
Nie czepiaj się
Sądzę, że Alicja nie rozwiodła się z Peterem tylko ze względu na dzieci. I ta długo, jak długo będzie o nich myśleć, nie rozwiedzie się. Natomiast nie wykluczyłabym romansu z Willem. Ostatecznie jest kobietą z krwi i kości. Jej akcja po powrocie do domu ( odnośnie Petera ), wydała mi się czymś bardzo męskim. Wróciła z pracy emocjonalnie wywrócona na drugą stronę i poszła do sypialni czegoś zażądać Nie czarujmy się - moim zdaniem szukała seksu, nie miłości. I obawiam się, że Will się przeliczy, jeśli będzie chciał czegoś więcej. Podobnie Peter.
milenaj - Czw 18 Mar, 2010 16:36
Następny odcinek dopiero 6 kwietnia.
Admete - Czw 18 Mar, 2010 16:55
| milenaj napisał/a: | Do mnie na przykład
Wyślij mi adres, to w poniedziałek postaram się przesłać. Im więcej osób tym lepiej.
Następny odcinek dopiero 6 kwietnia. |
Tyle czekania.
milenaj - Czw 18 Mar, 2010 17:00
Ale za to znowu zapowiada się ciekawie.
Alicja i Will bronią studentki oskarżonej o zamordowanie współlokatorki. Ta sprawa skłania ich do przemyślenia tego, co łączło ich na studiach. Więc ciąg dalszy nastąpi...
Admete - Czw 18 Mar, 2010 17:06
| milenaj napisał/a: | Ale za to znowu zapowiada się ciekawie.
Alicja i Will bronią studentki oskarżonej o zamordowanie współlokatorki. Ta sprawa skłania ich do przemyślenia tego, co łączło ich na studiach. Więc ciąg dalszy nastąpi... |
Na pewno tak tego nie zaostawią, cos będzie. Tylko niekoniecznie to, co nam się wydaje
aneby - Czw 18 Mar, 2010 17:56
Przekleję też swoje "psoty"
Właśnie postacie są siłą tego serialu. Podoba mi się, że nie ma podziału na "dobrych" i "zuych", każdy ma swoje lepsze i gorsze strony.
Ostatnio Peter u mnie zapunktował, jak "wytłumaczył" panience lekkich obyczajów, żeby się odczepiła od jego rodziny
Ja od początku jestem fanką Willa, pomimo dwuznaczności tej postaci, o której tu ktoś wspominał. Rozumiem, ze prawnik czasem musi się uciekać do nieczystych zagrań aby wygrać sprawę. Ja bym tak nie umiała, ale rozumiem.
Odc. 15 jeszcze przede mną
Caitriona - Czw 18 Mar, 2010 17:56
A, w 15, to wiem o co biega Oki, nawet jestem się słonna przychylić do tego opisu
Caitriona - Czw 18 Mar, 2010 18:02
Strasznie spodobał mi się Eli Gold: może duża to zasługa Alan Cumminga, którego bardzo lubię. Jest taki namolny, ale jednocześnie pełen wdzięku. I na dodatek cały czas odwołuje się w swoich wypowiedziach do jakiś filmów
Admete - Czw 18 Mar, 2010 20:13
| Caitriona napisał/a: | Strasznie spodobał mi się Eli Gold: może duża to zasługa Alan Cumminga, którego bardzo lubię. Jest taki namolny, ale jednocześnie pełen wdzięku. I na dodatek cały czas odwołuje się w swoich wypowiedziach do jakiś filmów |
A jakie fajne garnitury nosi Zapunktował u mnie od razu, gdy wyłączył to piszczące coś w kuchni u Florricków
W ostatnim odcinku podczas rozmowy z Willem Peter miał strasznie zadowolona minę - łaskawca. Żona się z nim przespała i od razu władca świata Na dodatek był strasznie protekcjonalny wobec Alicji. Julianna gra w taki sposób, że czasami jej postać wydaje się bardzo enigmatyczna. Alicja stara się za wszelką cene kontrolować, ale czasami emocje wychodza na wierzch. Zauważyłyście z jaką złością rzuca w kuchni tym rogalikiem? W salonie siedzą Męscy Mężczyźni, a ona znów sprowadzona do roli kuchty.
aneby - Czw 18 Mar, 2010 23:19
Czy ja już mówiłam, że Kalinda jest boska ? Jak zeznawała w sądzie z miną niewiniątka - mistrzostwo świata
Aaaa, i jeszcze Cary na grzybkach Taki nieprzytomny ... biedaczek
Trzykrotka - Pią 19 Mar, 2010 08:59
Kalinda, Diane, Alice - w tym serialu kobiety rządzą!
milenaj - Pią 19 Mar, 2010 11:22
A propos Diane, to w następnym odcinku wróci ten specjalista od broni.
Caitriona - Pią 19 Mar, 2010 12:28
| milenaj napisał/a: | | A propos Diane, to w następnym odcinku wróci ten specjalista od broni. |
A to fajnie, może być zabawnie; podobał mi się ten prezent jaki jej wysłał
Deanariell - Pią 19 Mar, 2010 15:28
| Admete napisał/a: | Nie czepiaj się |
Kiedy to wyszło tak uroczo - przecież się nie czepiam, rozbawiło mnie to. Sama poczułam ochotę na psoty. Czy "dobre żony" psocą?
Admete - Pią 19 Mar, 2010 15:59
| Cytat: | | Czy "dobre żony" psocą? |
Jeszcze jak Na przykład całują się ze swoimi szefami
BeeMeR - Pią 19 Mar, 2010 18:22
| Admete napisał/a: | Na przykład całują się ze swoimi szefami | chyba nie jestem "dobrą żoną"
Admete - Pią 19 Mar, 2010 18:47
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | Na przykład całują się ze swoimi szefami | chyba nie jestem "dobrą żoną" |
Ae mają potem wyrzuty sumienia I nie rozwodzą się ze złymi mężami dla dobra dzieci.
milenaj - Pią 19 Mar, 2010 20:22
Ciekawe analizy poszczególnych odcinków. Tylko po angielsku niestety.
http://latimesblogs.latim.../the-good-wife/
Admete - Pią 19 Mar, 2010 21:10
Podobają mi się te omówienia. Nie mogę odszukać wcześniejszych...
milenaj - Pią 19 Mar, 2010 21:13
Na dole strony jest link "older posts"
Szaleństwo na punkcie tego serialu trwa. Ustawiłam sobie nową tapetę
aneby - Pią 19 Mar, 2010 21:52
Kim właściwie jest Eli Gold ? Czy coś przeoczyłam ?
Caitriona - Pią 19 Mar, 2010 22:10
Specjalista od załatwiania najróżniejszych spraw, ma też wiele znajomości. Taki człowiek chyba do wszystkiego.
aneby - Pią 19 Mar, 2010 23:45
Buuuu skończyłam ... To co, teraz post ?
Mocny odcinek, aż mi się łezka zakręciła ... Tą blondi bym golymi ręcami udusiła Matka powinna mieć trochę miększe serce
Admete - Sob 20 Mar, 2010 07:07
Chyba już czas poszukac avków z serialu Cóż - zapełnił pustkę po Housie i GA
Pani prawnik z ostatniego odcinka jest świetna - co za kobieta!
|
|
|