To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Deanariell - Czw 18 Mar, 2010 15:04

Admete napisał/a:
Wklejam moje psoty

Psoty? ;) :mrgreen: Jeśli to literówka, to bardzo udana. Admete i psoty - to jak oksymoron. :rotfl:

Admete - Czw 18 Mar, 2010 15:39

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
Wklejam moje psoty

Psoty? ;) :mrgreen: Jeśli to literówka, to bardzo udana. Admete i psoty - to jak oksymoron. :rotfl:

Nie czepiaj się ;)

Sądzę, że Alicja nie rozwiodła się z Peterem tylko ze względu na dzieci. I ta długo, jak długo będzie o nich myśleć, nie rozwiedzie się. Natomiast nie wykluczyłabym romansu z Willem. Ostatecznie jest kobietą z krwi i kości. Jej akcja po powrocie do domu ( odnośnie Petera ), wydała mi się czymś bardzo męskim. Wróciła z pracy emocjonalnie wywrócona na drugą stronę i poszła do sypialni czegoś zażądać ;) Nie czarujmy się - moim zdaniem szukała seksu, nie miłości. I obawiam się, że Will się przeliczy, jeśli będzie chciał czegoś więcej. Podobnie Peter.

milenaj - Czw 18 Mar, 2010 16:36

Następny odcinek dopiero 6 kwietnia.
Admete - Czw 18 Mar, 2010 16:55

milenaj napisał/a:
Do mnie na przykład :wink:
Wyślij mi adres, to w poniedziałek postaram się przesłać. Im więcej osób tym lepiej.

Następny odcinek dopiero 6 kwietnia.

Tyle czekania.

milenaj - Czw 18 Mar, 2010 17:00

Ale za to znowu zapowiada się ciekawie.

Alicja i Will bronią studentki oskarżonej o zamordowanie współlokatorki. Ta sprawa skłania ich do przemyślenia tego, co łączło ich na studiach. Więc ciąg dalszy nastąpi...

Admete - Czw 18 Mar, 2010 17:06

milenaj napisał/a:
Ale za to znowu zapowiada się ciekawie.

Alicja i Will bronią studentki oskarżonej o zamordowanie współlokatorki. Ta sprawa skłania ich do przemyślenia tego, co łączło ich na studiach. Więc ciąg dalszy nastąpi...

Na pewno tak tego nie zaostawią, cos będzie. Tylko niekoniecznie to, co nam się wydaje ;)

aneby - Czw 18 Mar, 2010 17:56

Przekleję też swoje "psoty" :wink:

Właśnie postacie są siłą tego serialu. Podoba mi się, że nie ma podziału na "dobrych" i "zuych", każdy ma swoje lepsze i gorsze strony.
Ostatnio Peter u mnie zapunktował, jak "wytłumaczył" panience lekkich obyczajów, żeby się odczepiła od jego rodziny :oklaski:
Ja od początku jestem fanką Willa, pomimo dwuznaczności tej postaci, o której tu ktoś wspominał. Rozumiem, ze prawnik czasem musi się uciekać do nieczystych zagrań aby wygrać sprawę. Ja bym tak nie umiała, ale rozumiem.

Odc. 15 jeszcze przede mną :mrgreen:

Caitriona - Czw 18 Mar, 2010 17:56

A, w 15, to wiem o co biega ;) Oki, nawet jestem się słonna przychylić do tego opisu ;)
Caitriona - Czw 18 Mar, 2010 18:02

Strasznie spodobał mi się Eli Gold: może duża to zasługa Alan Cumminga, którego bardzo lubię. Jest taki namolny, ale jednocześnie pełen wdzięku. I na dodatek cały czas odwołuje się w swoich wypowiedziach do jakiś filmów ;)
Admete - Czw 18 Mar, 2010 20:13

Caitriona napisał/a:
Strasznie spodobał mi się Eli Gold: może duża to zasługa Alan Cumminga, którego bardzo lubię. Jest taki namolny, ale jednocześnie pełen wdzięku. I na dodatek cały czas odwołuje się w swoich wypowiedziach do jakiś filmów ;)

A jakie fajne garnitury nosi ;) Zapunktował u mnie od razu, gdy wyłączył to piszczące coś w kuchni u Florricków ;)

W ostatnim odcinku podczas rozmowy z Willem Peter miał strasznie zadowolona minę - łaskawca. Żona się z nim przespała i od razu władca świata ;) Na dodatek był strasznie protekcjonalny wobec Alicji. Julianna gra w taki sposób, że czasami jej postać wydaje się bardzo enigmatyczna. Alicja stara się za wszelką cene kontrolować, ale czasami emocje wychodza na wierzch. Zauważyłyście z jaką złością rzuca w kuchni tym rogalikiem? W salonie siedzą Męscy Mężczyźni, a ona znów sprowadzona do roli kuchty.

aneby - Czw 18 Mar, 2010 23:19

Czy ja już mówiłam, że Kalinda jest boska ? Jak zeznawała w sądzie z miną niewiniątka - mistrzostwo świata :mrgreen:
Aaaa, i jeszcze Cary na grzybkach :rotfl: Taki nieprzytomny ... biedaczek :mrgreen:

Trzykrotka - Pią 19 Mar, 2010 08:59

Kalinda, Diane, Alice - w tym serialu kobiety rządzą!
milenaj - Pią 19 Mar, 2010 11:22

A propos Diane, to w następnym odcinku wróci ten specjalista od broni.
Caitriona - Pią 19 Mar, 2010 12:28

milenaj napisał/a:
A propos Diane, to w następnym odcinku wróci ten specjalista od broni.

A to fajnie, może być zabawnie; podobał mi się ten prezent jaki jej wysłał ;)

Deanariell - Pią 19 Mar, 2010 15:28

Admete napisał/a:
Nie czepiaj się ;)

Kiedy to wyszło tak uroczo :mrgreen: - przecież się nie czepiam, rozbawiło mnie to. :P Sama poczułam ochotę na psoty. Czy "dobre żony" psocą? :mysle: :wink:

Admete - Pią 19 Mar, 2010 15:59

Cytat:
Czy "dobre żony" psocą?

Jeszcze jak ;) Na przykład całują się ze swoimi szefami ;)

BeeMeR - Pią 19 Mar, 2010 18:22

Admete napisał/a:
Na przykład całują się ze swoimi szefami ;)
chyba nie jestem "dobrą żoną" ;)
Admete - Pią 19 Mar, 2010 18:47

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
Na przykład całują się ze swoimi szefami ;)
chyba nie jestem "dobrą żoną" ;)

Ae mają potem wyrzuty sumienia ;) I nie rozwodzą się ze złymi mężami dla dobra dzieci.

milenaj - Pią 19 Mar, 2010 20:22

Ciekawe analizy poszczególnych odcinków. Tylko po angielsku niestety.

http://latimesblogs.latim.../the-good-wife/

Admete - Pią 19 Mar, 2010 21:10

Podobają mi się te omówienia. Nie mogę odszukać wcześniejszych...
milenaj - Pią 19 Mar, 2010 21:13

Na dole strony jest link "older posts"

Szaleństwo na punkcie tego serialu trwa. Ustawiłam sobie nową tapetę

aneby - Pią 19 Mar, 2010 21:52

Kim właściwie jest Eli Gold ? Czy coś przeoczyłam ? :rumieniec:
Caitriona - Pią 19 Mar, 2010 22:10

Specjalista od załatwiania najróżniejszych spraw, ma też wiele znajomości. Taki człowiek chyba do wszystkiego.
aneby - Pią 19 Mar, 2010 23:45

Buuuu skończyłam ... To co, teraz post ? :roll:
Mocny odcinek, aż mi się łezka zakręciła ... Tą blondi bym golymi ręcami udusiła :evil: Matka powinna mieć trochę miększe serce :confused3:

Admete - Sob 20 Mar, 2010 07:07

Chyba już czas poszukac avków z serialu ;) Cóż - zapełnił pustkę po Housie i GA ;)

Pani prawnik z ostatniego odcinka jest świetna - co za kobieta! :)