To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

Caitriona - Czw 13 Lis, 2008 20:55

Trzykrotka napisał/a:
Gazeta Wyborcza ma mieć jutro w załączniku ostatnią płytę Maryli Rodowicz, całość za 7,99. Polecam, nawet tym, które nie przepadają za Marylą, bo płyta jest piękna!

Mogę się podpisać pod Trzykrotką. Płyta bardzo dobra, a cena okazyjna ;)

Admete - Czw 13 Lis, 2008 20:58

Jakiś utwór na próbę?
Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 21:12

Proszę bardzo
http://pl.youtube.com/watch?v=cNWhq-O0c_8
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Admete - Czw 13 Lis, 2008 21:21

dziękuję :-)
maenka - Pią 14 Lis, 2008 15:07

lady_kasiek napisał/a:
A widziałam chyba w Vivie "Malowany welon"

Tak , jest za 9,99 zł. Nabyłam i w końcu będe mogla zobaczyć o czym z takim zachwytem pisalyscie.

Trzykrotka - Pią 14 Lis, 2008 16:10

A ja sobie kupiłam z Vivą Diabeł ubiera się u Prady, z czego się bardzo cieszę, bo właśnie czytam książkę. Marylę też kupiłam.
miłosz - Pią 14 Lis, 2008 23:06

Trzykrotka napisał/a:
A ja sobie kupiłam z Vivą Diabeł ubiera się u Prady, z czego się bardzo cieszę, bo właśnie czytam książkę. Marylę też kupiłam.

Marylę też mam fajna ;) Julka dzis słuchała. a Vivę kupę z Diabłem bo ni mam ;)

RaczejRozwazna - Pon 17 Lis, 2008 13:29

A w "Naj" jest "Niania" z Colinem Firthem i Emmą Thomson. Nabyłam, bo nie widziałam, a dużo dobrego słyszałam. Zobaczymy.
Dorfi - Pon 17 Lis, 2008 13:45

Fajny film. Kiedyś go oglądałam, tylko pod innym tytułem. Zwróćcie uwagę jakie tam są piękne patchworki :mrgreen:
achata - Pon 17 Lis, 2008 17:55

A te filmy w "Tinie" to dosyć zagadkowo opisali (specjalnie dzisiaj wzięłam zeszłotygodniowy egzemplarz do ręki): "przez następne cztery tygodnie najlepsze ekranizacje powieści "Duma i uprzedzenie" i "Rozważna i romantyczna". Obok jest zdjątko Dumy...w okładce, która jest taka samiuśka jak z Epelpolu i taka ma być w Gazecie. Głowię się teraz jak oni to wydają: Dumę na dwie raty, to na pewno a Rozważną? Tych siedem odcinków bardzo krótkich było. Też lubię tą starą wersję- taka kameralna i wyważona.
Fibula - Pon 17 Lis, 2008 19:42

RiR na vcd była dzielona na dwie płyty, prawdopodobnie więc tak samo będzie z wersją na dvd.
achata - Pon 17 Lis, 2008 22:47

Fibula napisał/a:
RiR na vcd była dzielona na dwie płyty, prawdopodobnie więc tak samo będzie z wersją na dvd.

Na VCD były 3 płyty, poza tym pojemność DVD jest o wiele większa niż zwykłej płyty CD na jakich zapisuje się filmy w formacie VCD, ale z tego co zobaczyłam na stronie dodatków do gazet wychodzi, że obydwa seriale będą się ukazywać w dwóch częściach i nie jednocześnie- najpierw Duma potem RiR. Ciekawa jestem jeszcze nośnika. Jeśli dają DVD9 to się na pewno nie oprę.

Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 22:33

Wychodzi na to że będzie to dvd. Każdy serial będzie w dwóch częściach czyli D&U będę miała za 18 zł a nie za ok 30 zł (np w merlinie: http://merlin.pl/Duma-i-u...t/2,524633.html )
Calipso - Wto 18 Lis, 2008 22:38

achata napisał/a:
Jeśli dają DVD9

Co to znaczy?? :shock:

Calipso - Śro 19 Lis, 2008 14:38

Dziękuję Mag za wyjaśnienie :kwiatek: Teraz poroszę po naszemu :wink: Czy film na takiej płycie będę mogła obejrzeć na zwykłym odtwarzaczu dvd ?
Anonymous - Śro 19 Lis, 2008 20:21

uu a ja nie wiem jaką mam nagrywarkę... muszę to sprawdzić. pewnie najzwyklejszą :( , ale ma funkcję wypalania napisów :D
Calipso - Śro 19 Lis, 2008 20:31

Dziękuję Mag :kwiatki_wyciaga:
lady_kasiek napisał/a:
uu a ja nie wiem jaką mam nagrywarkę... muszę to sprawdzić. pewnie najzwyklejszą :( , ale ma funkcję wypalania napisów :D

Czyli nie jest źle :-D Ja mam tylko napęd cd :wink:

maenka - Pon 24 Lis, 2008 16:18

Moje drogie w zeszłotygodniowej Gali był Makbet z Jamesem McAvoyem i oczywiście naszym uwielbianym Richardem. Udało mi sie nabyc ale jeszcze nie obglądnęłam. Z tego co widziałam wcześniej na YT przedstawia się smakowicie.
Anonymous - Pon 24 Lis, 2008 16:43

mam to wydanie od zeszłej wiosny i jakos nie ooglądnęłam do końca, Rysia tam tyle co kot napłakał i tyle co (da Bóg) ugra Barcelona
trifle - Pon 24 Lis, 2008 19:20

A co McAvoyem jest nie tak? Tak po prostu nie lubisz? On bardzo dobrym aktorem jest. Fakt, ma taką "chłopięcą" urodę, ale np mi to w ogóle nie przeszkadza. Był świetny w "Inside I'm dancing", w Pokucie też sobie poradził (lepiej niż Keira..), w Becoming Jane też nie był zły. Makbeta oglądałam, ale już dawno i za wiele, szczerze mówiąc, nie pamiętam.. :mysle: Może warto mu dać szansę po prostu? (nie nastawiając się na obłąkane zakochanie, fascynację itp ;) ale na lubienie).
maenka - Wto 25 Lis, 2008 11:12

A ja lubię McAvoya, dlatego mam duże nadzieje związane z tym filmem. Tylko w Wanted jakoś mi nie leżał. Ale cały film mi nie leżał. To może dlatego.
Harry_the_Cat - Wto 25 Lis, 2008 20:06

Mnie Macavoy w Becoming Jane też nie zachwycił. Ale dla mnie cały fim do bani....
aneby - Czw 27 Lis, 2008 10:07

Nigdzie się nie doczytałam, czy bedzie w kiosku, czy trzeba zamawiać kolekcja QUEEN Gazety Wyborczej. Pełna dyskografia i książki o zespole. Całościowa cena zwala z nóg (ponad 500 zł), ale tak sukcesywnie co tydzień lub dwa, dałoby radę :mrgreen:
Admete - Czw 27 Lis, 2008 14:05

Jutro w Wyborczej film Ludzkie dzieci.
Anaru - Czw 27 Lis, 2008 21:19

A co to jest?