To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Ulubione/znienawidzone pary serialowe...

Gosia - Nie 28 Wrz, 2008 20:27

Calipso napisał/a:

na tak: Stokrotka & Powolniak - Co ludzie powiedzą....pomimo swojego prostactwa są super parą :mrgreen:

:rotfl:

Calipso - Nie 28 Wrz, 2008 20:35

No co :rumieniec: pomimo tego okropnego podkoszulka i walenia pięścią w telewizor ona nadal go kocha :-D
Gosia - Nie 28 Wrz, 2008 20:40

I przynosi mu piwo i nawet otwiera puszkę :rotfl:
Calipso - Nie 28 Wrz, 2008 20:44

a jak czule mówi do niego chodź do łóżka :rotfl:
Gosia - Nie 28 Wrz, 2008 20:45

A on przerazony, kiedy jej się zbiera na amory! :rotfl:
Harry_the_Cat - Nie 28 Wrz, 2008 20:46

To miłość nieco jednostronna, nie? ;)
Calipso - Nie 28 Wrz, 2008 21:24

Gosia napisał/a:
A on przerazony, kiedy jej się zbiera na amory! :rotfl:

niom :rotfl:
Harry_the_Cat napisał/a:
To miłość nieco jednostronna, nie? ;)

to zależy z której strony spojrzeć :wink: ona kocha jego a on piwko :-D

Admete - Nie 28 Wrz, 2008 22:20

Czy wymienił ktoś Margaret Hale i Johna Thornthona? :-)
Gosia - Pon 29 Wrz, 2008 08:21

wlasnie sie zastanawialysmy, czy mozna N&S wlaczyc do seriali?
Alicja - Pon 29 Wrz, 2008 10:54

Admete napisał/a:
Czy wymienił ktoś Margaret Hale i Johna Thornthona

z pewnością wszystkie o nich myślały wypisując pary seriaslowe, ale to para oczywista nawet bez wypisywania :mrgreen:

Stokrota i Powolniak :rotfl: :rotfl: zapomniałam o tym serialu, rzeczywiście, para jak z obrazka

Calipso - Pon 29 Wrz, 2008 19:46

Mam jeszcze jedną parę na tak,ale nie pamiętam jednego imienia :roll:
Ally &....-Ally McBeal
może Wy pamiętacie jak ten gość w okularkach miał na imię :mysle:
EDIT: Ten pan nazywa się Robert Downey Jr. :serduszkate: chyba tak pisze się jego nazwisko,ale kompletnie nie pamietam jak nazywał się w serialu :-|

Caroline - Pon 29 Wrz, 2008 20:19

Calipso napisał/a:
Ally &....-Ally McBeal

Ally i Larry!
Świetny był Robert D. Strasznie byłam na niego zła, jak zaćpał i nie mógł dalej grać tej postaci, serial dużo zyskał dzięki niemu, a tak.. podobno później zastąpił go Bon Jovi jako hydraulik :shock:

Calipso - Pon 29 Wrz, 2008 21:15

Caroline napisał/a:
Strasznie byłam na niego zła, jak zaćpał i nie mógł dalej grać tej postaci, serial dużo zyskał dzięki niemu, a tak.. podobno później zastąpił go Bon Jovi jako hydraulik :shock:

dokładnie :-| Bon Jovi...hydraulik....niiieee :confused3:

aneby - Pon 29 Wrz, 2008 22:10

Proszę zostawić w spokoju Jona Bon Jovi :bejsbol: To moja wielka miłość z czasów licealnych :wink:
Calipso - Wto 30 Wrz, 2008 17:27

aneby napisał/a:
Proszę zostawić w spokoju Jona Bon Jovi :bejsbol: To moja wielka miłość z czasów licealnych :wink:

Sorry :rumieniec: kiedyś namiętnie słuchałam Bon Jovi,ale z czasów gdy miał długie włosy :wink:

przecinek - Śro 08 Paź, 2008 07:16

A czy ktoś wspomniał o Alison i Joe Dubois z serialu Medium? Nie ma chyba dla mnie lepszego modelu małżeństwa i partnerstwa w produkcjach telewizyjnych. Bardzo lubiłam też parę ze "Złotopolskich" - Waldka i Weronikę.
A i jeszcze jedna para Brook i Ridge z "Mody na sukces" - to sie nazywa niekończąca sie miłość, której nie zniszczy żadne poboczne małżeństwo, ani miłość i romans z ojcem, bratem, siostrą czy tez innym członkiem rodziny. Chociaż to już pod patologię podchodzi ;)

Harry_the_Cat - Śro 08 Paź, 2008 07:32

Medium nie znam w ogóle....

przecinek napisał/a:
Chociaż to już pod patologię podchodzi ;)

Myślisz? :wink:

przecinek - Śro 08 Paź, 2008 08:01

Och, Medium polecam, polecam bardzo i wszystkim. Teraz już kręcą 5 sezon, na AXN emitują 3. Jest to historia Alison Dubois, niedoszłej prawniczki, która teraz pracuje w prokuraturze. Alison ma dar kontaktowania się z osobami zmarłymi, chociaż w zasadzie to zmarli jej się pokazują. Do tego potrafi czytać w myślach, wyczuwać emocje, śnić o tym co się stało czy jak popełniono morderstwo czy inne przestępstwo, lub co może się zdarzyć w przyszłości, po prostu medium full service. Alison ma męża, matematyka Joe oraz trzy córki, z których dwie mają podobne zdolności. O jej zdolnościach wie jej szef, prokurator oraz współpracownik policjant, a przede wszystkim mąż. Właśnie relacje między Joe a Alison najbardziej mnie przyciągają do tego serialu, np. gdy Alison w swoich wizjach widzi męża obejmującego inna kobietę lub w jej domu pojawia się zjawa jej byłego chłopaka z liceum. Bardzo dobre aktorstwo - w roli głównej Patricia Arquette.
http://www.filmweb.pl/f173594/Medium,2005

spin_girl - Wto 09 Gru, 2008 22:17

Dlaczego Joey i Rachel nie??? A ja im tak kibicowałam!
spin_girl - Wto 09 Gru, 2008 22:19

przecinek napisał/a:
w roli głównej Patricia Arquette.

och, dzięki Ci, dzięki! Właśnie zrozumiałam jedną bardzo dowcipną scenę z Supernatural :kwiatek:

Harry_the_Cat - Wto 09 Gru, 2008 22:31

Dla mnie Joey i Rachel to był straszny zgrzyt... wzdrygałam się za każdym razem, kiedy pokazywani byli jako para. Sory, ale Ross - "he's her lobster" ;)
BeeMeR - Wto 09 Gru, 2008 23:02

A Wilson jest taaaki pasywny :zalamka:
Co pokaże pazur to zaraz go chowa i zgadza się na wszystko cokolwiek House wymyśli :roll:
Ale i tak ich w pewien sposób lubię :mrgreen:

spin_girl - Śro 10 Gru, 2008 11:10

Harry_the_Cat napisał/a:
Dla mnie Joey i Rachel to był straszny zgrzyt... wzdrygałam się za każdym razem, kiedy pokazywani byli jako para. Sory, ale Ross - "he's her lobster" ;)

Zgadzam się, że Ross i Rachel to sztandarowa para Przyjaciół i że musieli skończyć jako para, ale ten przerywnik z Joey'em był dla mnie bardzo fajny. W pewnym sensie Rachel i Joey bardzo do siebie pasowali, moim zdaniem. No i fakt, że Casanova-Joey tak bardzo się w kimś zakochał, a jednocześnie był w stanie to poświęcić w imię przyjaźni z Rossem był dla mnie wzruszający i poruszający.

damamama - Śro 10 Gru, 2008 13:23

Dopisałabym na Tak: Sue & Jack z serialu Sue Thomas słyszące oczy FBI.
Sofijufka - Śro 10 Gru, 2008 16:06

oj tak tak!