To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Admete - Pon 10 Mar, 2008 21:17

Dokładnie taką :-)
Caitriona - Pon 10 Mar, 2008 21:25

Rozmawiałyśmy z Harry nt sukni Bones z ostatniego odcinka - A Boy in a Bush - i doszłyśmy do wniosku, ze suknia źle wygląda z tyłu, a w ogóle to Brennan najlepiej się prezentuje w spodniach i koszulach. I że ma bardzo fajną biżuterię - szczególnie jej naszyjniki przykuwają uwagę (ja osobiście patrzę na jej kolczyki).
Harry_the_Cat - Pon 10 Mar, 2008 21:27

No właśnie. W ogóle fajny ten odcinek był - ale co ja sie będę odzywać, jak Wy tyle w przodzie ;)
Caitriona - Pon 10 Mar, 2008 21:34

Tylko tak ciut, ciut ;) :mrgreen:

Podobało mi się jak biedak Hodgins bronił się przed tym przyjęciem i jak Booth go poratował ;)

Harry_the_Cat - Pon 10 Mar, 2008 21:44

No! I to jakie ma Brennan zaufanie do Angeli - i do Bootha w sumie tez.
Caitriona - Pon 10 Mar, 2008 21:49

I Angela dla Bones - w sumie dla niej została tak długo przy takiej robocie. Więzi głównych bohaterów są już teraz dość mocne, a potem będa dużo mocniejsze! ;)
Admete - Pon 10 Mar, 2008 21:52

Harry ja zaczynam niedługo oglądac od poczatku, więc będziemy na bieżąco. A Ty może potem troszkę nas dogonisz ;-) Ostatnio przejrzałam sezon 2, który jest zwyczajnie rewelacyjny :-) i obejrzałam moje ulubione fragmenty. Scena jak Booth strzela do klauna - bezcenna. A potem spotkania z psychoterapeutą - Gordonem Gordonem ;-)
Harry_the_Cat - Pon 10 Mar, 2008 22:02

No mam nadzieję, że niedługo Was dogonię :mrgreen:
A potem może mnie w jakieś inne seriale wciągniecie, co ;)

Caitriona - Pon 10 Mar, 2008 22:09

Gordon był rewelacyjny!!
I też zamierzam zrobić sobię powtórkę z I serii :D

praedzio - Wto 11 Mar, 2008 07:46

Harry_the_Cat napisał/a:
A potem może mnie w jakieś inne seriale wciągniecie, co ;)

Ostrożnie z życzeniami... ;)

Mnie niezmiennie bawi, kiedy ktoś (najczęściej Booth) rzuca jakimś grypsem z pewnego filmu, a Bones odpowiada "Nie wiem co to znaczy". :lol:

Admete - Wto 11 Mar, 2008 12:24

Własnie Harry jeszcze możesz zacząc żałowac ;-) przypomniałam sobie dwa pierwsze odcinki. Boshe jaką Dawid i Emily mają ekranową chemię tak od razu od początku. Fajna jest ta scena na strzelnicy. Booth najpierw chybia, a potem bez celowania trafia prosto do tarczy :) Bones miała śliczne kolczyki w scenie rozmowy z Angela, o tym, że dobrze rozumie tylko kości. Przepadam za Angelą - jest jednocześnie zwariowana i zupełnie rozsądna ;-) Cały motyw z Tessą bawił mnie niezmiernie. Przyznam się szczerze, że preferuję Booth i Bones samotnych, skupionych na sobie ;-) Jak się pojawiają jakies romanse, to zawsze mi nie pasują.
Trzykrotka - Wto 11 Mar, 2008 13:48

Masz rację, każdy ekranowy romans między bohaterami zabija serial od razu, przykładów jest wiele. A kiedy między bohaterami tylko iskrzy, czeka sie w napięciu na każdy odcinek, bo a nuż Mulder w końcu dopadnie Scully, a Dempsey - Makepiece :mrgreen:
Mam pecha do Kości: jeszcze nie udało mi się obejrzeć żadnego odcinka w spokoju, zawsze albo godzinny telefon, albo jakaś inna sprawa.... Widzę obrazki, nie wiem, co się dzieje.
Admete, ja nie wiem, czy nie zacznę się do Ciebie szeroko uśmiechać.

Admete - Wto 11 Mar, 2008 20:00

Polecam się, wiesz o tym :-) Kości są warte obejrzenia ;-) Mm jednak nadzieję, że Bones i agent na końcu będa razem :-)
Harry_the_Cat - Wto 11 Mar, 2008 20:57

Admete napisał/a:
Mm jednak nadzieję, że Bones i agent na końcu będa razem

Tez mam taką nadzieję, ale obawiam się nieco, że to może oznaczać koniec serialu.
Może będzie coś w stylu, że prześpią się ze sobą, a potem się popsuje coś i będą znowu wokoło siebie na paluszkach chodzić... Taką stawiam tezę.

Admete - Wto 11 Mar, 2008 20:59

Twórcy serialu głośno mówią, że ewentualnośc takiego związku łączy się zakończeniem serii. Na pewno nie wcześniej, wiedzą, że to wzajemne napięcie napędza akcję ;-)
Harry_the_Cat - Wto 11 Mar, 2008 21:02

Tak, ale jednocześnie tyle osób wyczekuje tego, że za długo nie powinni przeciągać.
praedzio - Wto 11 Mar, 2008 21:03

... Tak z dziesięć sezonów... ;)
Harry_the_Cat - Wto 11 Mar, 2008 21:09

O nie... Szczerze mówiąc tyle to nie wytrzymam... I żadna para z taka chemią też nie. :wink: :rumieniec:
Admete - Wto 11 Mar, 2008 21:17

Pięć wystarczy ;-) Myślę, że w 4 coś sie podzieje. Pocałunek juz był, co prawda w dość szczególnych okolicznościach ;-)
Harry_the_Cat - Wto 11 Mar, 2008 21:22

Tak, pieć byłoby niezłe. :mrgreen: To kiedy mówicie to wraca na antenę (pyta ta, co to na razie widziała 5 czy 6 odcinków... :roll: )
praedzio - Wto 11 Mar, 2008 21:23

Harry_the_Cat napisał/a:
O nie... Szczerze mówiąc tyle to nie wytrzymam... I żadna para z taka chemią też nie. :wink: :rumieniec:

Żartowałam przecie... ;) Ale... jeśli mieć w pamięci Archiwum X... :-D

Admete - Wto 11 Mar, 2008 21:26

Serial wraca 14 kwietnia :-) Już się nie mogę doczekać. Będzie odcinek z małym dzieckiem, którym będzie się opiekować cała ekipa zezowatych plus Booth ;-) W nadchodzących odcinkach ma też byc sporo doktora Sweets ;-)
Harry_the_Cat - Wto 11 Mar, 2008 21:27

Doktora Sweets to ja jeszcze nie znam, moja droga (wiem, że żartowałaś, Preadziu ;) )
To muszę nadgonic chyba co? Do 14 kwietnia może zdążę...

Admete - Wto 11 Mar, 2008 21:33

To się szybko ogląda, bo wciaga ;-) Doktor pojawia się w serii 3. Wczesniej jest Gordon Gordon :-D

Doktorek pojawia się w okolicy 30 sekundy ;-)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

A tu jest pierwsze spotkanie z doktorkiem - uwielbiam jak mówi to dude ;-) I na końcu Bones szepcze, żeby Booth nie straszył chłopca ;-)

A tu mnie zawsze śmieszy "truth zone"

Caitriona - Wto 11 Mar, 2008 21:46

Ja także stawiam na 5 sezonów - co za dużo to niezdrowo ;) I także chętnie zobaczyłambym happy end: B&B razem :D :D

Harry, myślę ze mogłabyś zddążyć z nadrobieniem zaległości do 14 IV :mrgreen:

Oj, jak mi sie za nimi ckni...