To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Mag113 - Pon 07 Lis, 2011 17:32

A cóż się stało kablom, że nie kablują? :wink:
Aragonte - Pon 07 Lis, 2011 17:50

Zrezygnowałam z cyfrówki, więc oddałam stosowny sprzęt. No i poniewczasie się zorientowałam, że kabel wpinany do dekodera (którego już nie mam) ma inne wejście niż ten w telewizorze, więc potrzebna jest przełączka (pewnie to się jakoś fachowo nazywa :-P ). Tzn. nawet jakąś mam, ale musiałabym sama zainstalować ja na gołym kablu, a jestem raczej atechniczna i nie zaryzykuję :roll:
Mag113 - Pon 07 Lis, 2011 18:18

No to może jakiś uzdolniony sąsiad? :mysle: Szkoda płacić i nie móc korzystać! :( Chodzi pewnie o drobiazg, czyli zmianę końcówki kabla antenowego..... coby go wetknąć gdzie trzeba :wink:

A już na temat, by nie zostać wysprzątanym :wink: Podobał mi się siódmy Castle i czekam na dzisiejszego. Ta wymiana spojrzeń z Beckett za kratami banku zdaje się sugerować to i owo..... :wink:

Aragonte - Pon 07 Lis, 2011 18:48

Mag113 napisał/a:
No to może jakiś uzdolniony sąsiad? :mysle: Szkoda płacić i nie móc korzystać! :( Chodzi pewnie o drobiazg, czyli zmianę końcówki kabla antenowego..... coby go wetknąć gdzie trzeba :wink:

Dokładnie o to chodzi :wink:
Rozważam ściągnięcie brata, niech udowodni swoje techniczne zdolności :-P

Mag113 napisał/a:
A już na temat, by nie zostać wysprzątanym :wink: Podobał mi się siódmy Castle i czekam na dzisiejszego. Ta wymiana spojrzeń z Beckett za kratami banku zdaje się sugerować to i owo..... :wink:

Siódemka Castle'a bardzo mi się podobała :-D Na ósemkę będę się pewnie czaić jutro :wink: Swoją drogą ciekawe, jak scenarzyści zamierzają dalej poprowadzić wątek Beckett i Castle'a i jak długo Kate zamierza udawać, że nic nie pamięta.

Zastanawiam się nad powrotem do Midsomer - mam chyba do obejrzenia ze trzy odcinki z nowym Barnabym :mysle:

Admete - Pon 07 Lis, 2011 20:19

Kobieto, kiedy ty masz czas to oglądac ;) Ja nie wyrabiam. Mag nie wiedziałam, że oglądasz Castle. Trochę w szoku jestem ;)
Aragonte - Pon 07 Lis, 2011 20:38

Admete napisał/a:
Kobieto, kiedy ty masz czas to oglądac ;) Ja nie wyrabiam.

To chyba do mnie :-P
Nie oglądam iluś seriali na raz - mam fazę na jakiś, to go oglądam, potem mi przechodzi i idzie w odstawkę, wracam itepede. Chyba tylko z Castle'm staram się być na bieżąco.
A do Midsomer chcę wrócić, bo potrzebuję wyciszenia :-|
Nie ma to jak ten splot pogodnej angielskości i morderstw :wink:

Admete napisał/a:
Mag nie wiedziałam, że oglądasz Castle. Trochę w szoku jestem ;)

Też nie wiedziałam, ale to w sumie bardzo miła niespodzianka :)

asiek - Pon 07 Lis, 2011 20:52

Aragonte napisał/a:
A do Midsomer chcę wrócić, bo potrzebuję wyciszenia
Nie ma to jak ten splot pogodnej angielskości i morderstw

Do czego to doszło... morderstwa działają wyciszająco. :lol: :lol: :wink:

Aragonte - Pon 07 Lis, 2011 20:54

asiek napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A do Midsomer chcę wrócić, bo potrzebuję wyciszenia
Nie ma to jak ten splot pogodnej angielskości i morderstw

Do czego to doszło... morderstwa działają wyciszająco. :lol: :lol: :wink:

Te w Midsomer jak najbardziej :-P

Admete - Wto 08 Lis, 2011 07:04

Ja oglądam to, co mi sie aktualnie podoba. Z powodu ograniczeń czasowych stawiam na fantastyke, kostiumowe i sensację. Reszta nie istnieje. Ja sięrrpzywiązuje,ale w sposób ograniczony, to znaczy, jak mi się znudzi, bez żalu porzucam ;) Uważam, że Downton Abbey jest w drugim sezonie bardzo słabe, ale o tym napisze w stosownym wątku.
Aragonte - Czw 24 Lis, 2011 20:42

Kto oglądał ostatniego Castle'a? Beckett okazała sporo emocji :wink: Prawdę mówiąc chyba po raz pierwszy widziałam, żeby się tak rozsypała... W sumie to podoba mi się sposób prowadzenia tego wątku. Jak znajdę polski sosik, to obejrzę powtórnie, bo pewnie znowu mi jakieś żarty i niuanse uciekły :-|
Yvain - Czw 24 Lis, 2011 20:47

Ja dopiero jestem przy szóstym odcinku tej serii, pomału nadrabiam :mrgreen: ale cieszę się, że dalej się fajnie ogląda.
Aragonte - Czw 24 Lis, 2011 20:53

Mnie się bardzo dobrze ogląda, Castle jest jednym z nielicznych seriali, które oglądam na bieżąco. I nawet wrzuciłam I sezon do koszyka w brytyjskim Amazonie i czekam, aż stanieje :-P Pozostałe są importowane i w formacie amerykańskim, więc nawet się nimi nie interesuję :roll:
Admete - Czw 24 Lis, 2011 21:44

A nie masz dvd na wszystkie rejony? tez myslałam nad kupnem tego serialu, ale nie mam kasy, a z praca jak zwykle, czyli niezbyt pewnie.
Aragonte - Czw 24 Lis, 2011 21:56

W sumie to nie wiem :mysle: Ale podejrzewam, że nie i musiałabym odtwarzać takie DVD na komputerze. Gdybym miała na wszystkie regiony, to nabyłabym (kiedyś) Earth 2.
Admete - Czw 24 Lis, 2011 22:14

Ale większośc odtwarzaczy ma wiele rejonów. Nawet te najprostsze Vivy. Mój odtwarza wszystko jak leci ;)
Mag113 - Pią 25 Lis, 2011 16:54

Aragonte napisał/a:
Kto oglądał ostatniego Castle'a?

Wyciąga rękę do góry! :lol: Poważny był ten odcinek. Podobało mi się, jak cały zespół z sobą współpracuje, zna, odgaduje myśli i uczucia innych bez zbędnych słów. I coraz bardziej podoba mi się gra Jona Huertasa jako Esposito!

W następnym odcinku Beckett i Castle razem w łóżku. Niestety, skuci kajdankami! :wink:

Admete - Pią 25 Lis, 2011 17:04

A to widziałyście? ;)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

praedzio - Pią 25 Lis, 2011 18:43

:lol:

Trochę się zapóźniłam w oglądaniu odcinków Castle'a, ale dziś/jutro nadrobię. :cheerleader2:

Aragonte - Pią 25 Lis, 2011 21:26

Admete, dobre :lol: I typowe dla Beckett :-P
Mag113 napisał/a:
Wyciąga rękę do góry! :lol: Poważny był ten odcinek. Podobało mi się, jak cały zespół z sobą współpracuje, zna, odgaduje myśli i uczucia innych bez zbędnych słów. I coraz bardziej podoba mi się gra Jona Huertasa jako Esposito!

Popieram :mrgreen: Team Castle-Esposito-Ryan (na naciskiem na tych dwóch pierwszych) był w tym odcinku świetny.

Mag113 napisał/a:
W następnym odcinku Beckett i Castle razem w łóżku.

:excited: :excited:
Mag113 napisał/a:
Niestety, skuci kajdankami! :wink:

:confused3: :zalamka:
Czyli kolejny odcinek, żeby podbechtać shipperów tej pary :wink:

Mag113 - Pią 25 Lis, 2011 21:52

Hmm, scenarzysta musi trzymać łapska Castle'a z dala od Beckett, gdyż cały suspens by mu runął! :mrgreen:
Deanariell - Sob 26 Lis, 2011 08:40

Jedyna fikcja, której mimo upływu lat nie mogę zrozumieć, to otaczający mnie świat ludzi. :roll: :-P Łatwiej uwierzyć w rzeczy nadprzyrodzone (zdecydowanie), niż w to, co pokazują wiadomości w tv. :roll:

Pooglądałabym z Wami seriale w tym wątku, bo kiedyś bardzo lubiłam kryminalne zagadki na ekranie (lub w książkach), niestety ostatnio zupełnie nie mam czasu na swoje ukochane tematy, a jak już mam czas, to jestem zmęczona i idę spać. :( Jak wrócę do pracy, to sama zamienię się w zombie...

Sofijufka - Sob 26 Lis, 2011 09:08

a ja oglądam "Jordan" i bardzo mi sie podoba
Fibula - Nie 27 Lis, 2011 00:04

Ale Kino zapowiada, co prawda jeszcze bez konkretnej daty ("wkrótce" ;) ), oryginalną wersję The Killing.
Mag113 - Nie 18 Gru, 2011 18:12

Aragonte napisał/a:
Czy ktoś wie, kiedy będzie następny odcinek Castle'a? Podobno ma być w nim ślub Ryana :wink:

Till Death Do Us Part :wink:
Ponoć dopiero 9 stycznia :cry2:

Fibula - Wto 20 Gru, 2011 23:29

W ramach nadrabiania zaległości obejrzałam Persons Unknown, serial o grupie ludzi, którzy zostają uwięzieni w tajemniczym miasteczku. Końcówka była emocjonująca, a zakończenie niesztampowe i chętnie bym zobaczyła, co dalej, ale serial został zaplanowany na jeden sezon i drugiego nie będzie, więc wzdychanie nie pomoże. :wink: