To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Agn - Wto 06 Lip, 2010 11:45

Spin, koniecznie napisz, jak się twojej mamie podobał film. Ten wilczy uśmiech Jacoba, mmmm...
Agn bezpiecznie dojechała, chciała wysłać SMSa, ale ostatnie złotówki na komórce poszły na powiadomienie rodzica, że dojeżdżam do stacji i na SMSa już nie starczyło. Dlatego pisałam tutaj.
No właśnie, twórcy filmu mogą być z siebie dumni. Zmieścili i Team Jacob, i Team Edward, a i malutki Team Charlie miał tu coś dla siebie *Agn zadowolona*

Edycja:
Wywiad z Taylorem:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/wa...KNFzfpULJ8&NR=1
Noż kurde, jednak będą dwa filmy BD?! A po ch...oinkę?!!! :confused3:

- Wto 06 Lip, 2010 16:13

Agn napisał/a:
Team Charlie

:cheerleader2: a już myślałam, że jestem sama jeśli chodzi o Team Charlie :-P u mnie jednak dzieli on miejsce z Team Jasper (tajemniczy, trochę niebezpieczny) :wink: :-P :mrgreen:
no i jest jeszcze Team Sfora-jako-całość... :-P (tacy żywi, nieokrzesani, trochę dzicy- miodzio :mrgreen: )
co ciekawe, nigdy nie byłam Team Jacob tudzież Edward :mysle: :wink:

Agn - Wto 06 Lip, 2010 16:21

Ja jestem niereformowalny Team Jacob, ale w ogóle w sadze podobają mi się Indianie, legendy, pomysł na zmiennokształtnych itd. Tak więc mogę chyba śmiało przystąpić do Team Wolfpack? :mrgreen:
Co do Charliego - zastrzegam, że jestem Team filmowy Charlie, bo ten książkowy jest beznadziejny. Natomiast filmowy - miodzio. :)

RaczejRozwazna - Wto 06 Lip, 2010 16:25

Agn napisał/a:
oż kurde, jednak będą dwa filmy BD?! A po ch...oinkę?!!

Myślę, że raczej po kasę :wink:

Agn - legendy były super. jeden z tych niewielu fragmentów w filmie, które mnie wciągnęly "na maxa". Billy też świetnie opowiadał...

spin_girl - Wto 06 Lip, 2010 16:54

WTF?! Jednak dwa filmy? To jest głupi pomysł!
RaczejRozwazna - Wto 06 Lip, 2010 17:30

u lala - ciąża Bell przez 1,5 godz, a na koniec wpojenie Jacoba... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dziewczyny jeśl mamy na to iśc to ja się wcześniej upiję, ep ... :party:

A tak na poważnie - jeśli chcieli koniecznie 2 filmy, to "Eclipse" mogli tak podzielić. Materiału by nie zabrakło.

EDIT. czy może ktoś wie o co naprawdę chodziło Meyer z tym wpojeniem Jacoba? Czy on rzeczywiście kochał Bellę czy jedynie je 'komórkę jajową" i ta nie istniejąca jeszcze Nessie była to nicią... itd. itp. Pamiętam, jak przeglądałam BD to napotkałam taki tekst Jacoba "Nessie była tą nicią która łaczyła nas od początku". Jeśli tak to Meyer dała po bandzie :rotfl:

Agn - Wto 06 Lip, 2010 17:52

No właśnie też tak uważam. Kurczę, w Eclipse się więcej dzieje, a zmieścili to w jednym filmie i nawet nie stęknęli, żeby zrobić dwa. BD jest rozdmuchane i przez to straszliwie grube, ale wydarzeń to tam niewiele. Aaa, już wiem. Drugi film będzie bardzo dokładny, więc będzie CAŁE to gadanie i gadanie... a potem się wszyscy będą rozchodzić...
RaczejRozwazna - Wto 06 Lip, 2010 17:57

A Bella i Edward będą radośnie błyszczeć w słonku :excited: :rotfl:
Agn - Wto 06 Lip, 2010 18:04

Bella z opadniętą koparą, oczywiście. Ciekawość, czy po przemianie bohaterki zmieni jej się także mimika. :mysle:
spin_girl - Wto 06 Lip, 2010 18:40

Jestem na nie :obrzydzenie:
w dodatku to beznadziejne, superdługie i supernudne zakończenie, gdzie zamiast walki, do której szykują się miesiącami tylko stoją i GADAJĄ... :obrzydzenie:

spin_girl - Wto 06 Lip, 2010 18:42

RaczejRozwazna napisał/a:
EDIT. czy może ktoś wie o co naprawdę chodziło Meyer z tym wpojeniem Jacoba? Czy on rzeczywiście kochał Bellę czy jedynie je 'komórkę jajową" i ta nie istniejąca jeszcze Nessie była to nicią... itd. itp. Pamiętam, jak przeglądałam BD to napotkałam taki tekst Jacoba "Nessie była tą nicią która łaczyła nas od początku". Jeśli tak to Meyer dała po bandzie

nie wydaje mi się, bo musiałby też pałać wielką miłością do plemnika Edwarda :-P

Agn - Wto 06 Lip, 2010 18:44

Choć z drugiej strony do tej pory zmienili to i owo względem książek. Tak sobie myślę - na końcu NM nie było walki, tylko... gadanie. A w filmie chociaż się E. z Felixem poszturchali. W Eclipse główną walkę mieliśmy na pierwszym planie - ślicznie. To może w BD dodadzą to i owo? Dużo tego i owego? Bo tam by trzeba naprawdę się napracować nad akcją... żeby w ogóle jakaś była... :roll:

EDYCJA: :rotfl: Miałam podły nastrój i bach! Zniknął jak kamfora. Jacob... kochający... plemnika... Edwarda... KWIIIIK!!!!!!!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
:thanx:

Swoją szosą coś tu jest nie tak, bo z książki wynika, że i Loch Ness ciągnęło do Jacoba. A wpojenie jest przecież tylko ze strony wilkołaka. Meyer jak coś czasem wymyśli...

RaczejRozwazna - Wto 06 Lip, 2010 18:47

spin_girl napisał/a:
RaczejRozwazna napisał/a:
EDIT. czy może ktoś wie o co naprawdę chodziło Meyer z tym wpojeniem Jacoba? Czy on rzeczywiście kochał Bellę czy jedynie je 'komórkę jajową" i ta nie istniejąca jeszcze Nessie była to nicią... itd. itp. Pamiętam, jak przeglądałam BD to napotkałam taki tekst Jacoba "Nessie była tą nicią która łaczyła nas od początku". Jeśli tak to Meyer dała po bandzie

nie wydaje mi się, bo musiałby też pałać wielką miłością do plemnika Edwarda :-P

:rotfl: No tak. Przekonałas mnie :lol:

spin_girl - Wto 06 Lip, 2010 18:50

Bo do tanga trzeba dwojga...tralala :mrgreen:
Już sobie wyobrażam Jacoba popatrującego tęsknie na przyrodzenie Edwarda i jednocześnie zastanawiającego się co z nim jest nie tak :mrgreen:

Agn - Wto 06 Lip, 2010 18:54

SPIN!!! Kurczę, ja tu piszę romantycznego fika o Jacobie dla kumpeli, a ty mi... myśli spychasz na niecne tory. Aż mi się wszystkie te ffy przypomniały o Jacobie wpojonym w Edwarda. Jezu, jakie to było obrzydliwe... żeby nie było - dobry slash nie jest zły. Ale podkreślam: DOBRY.

Swoją szosą to frapująca myśl z tym Jacobem kochającym plemnika Edwarda. No bo rodzi się pytanie - KTÓREGO???

spin_girl - Wto 06 Lip, 2010 18:56

są takie fanficki?!!!!!!!!!!!!
daj linka, bo nie mogę uwierzyć!!!!!
parafrazując Jacoba "which part of 'mortal enemies' do they not understand?"

Agn - Wto 06 Lip, 2010 18:58

Oj, Spin, to było ponad rok temu, jak zaczynałam nieśmiało raczkować w tym fandomie, to się wtedy nadziałam na takie badziewia. Teraz to już nie wiem, gdzie to było.
RaczejRozwazna - Wto 06 Lip, 2010 20:55

No dobra przewijam sobie niektóre sceny 'Eclipse". :rumieniec: Sceny z Jacobem strasznie mi się podobają. Gdy niesie Bellę "na próbę" - tam między nimi aż iskrzy. Jake ma taką fantastyczną minę gdy mówi "I make you nevous" :-D Ale ta muzyka - "Jacob's theme" jest tak rozdzierająca, że ja myślę, że się rozedrę. Okropnie mi przeszkadza.

Tak sobie myślę, że Shore powinien pisać muzykę jedynie do melodramatów kostiumowych bądź filmów "mitologicznych" (LOTR - Forks generalnie to nie Śródziemie) - jedyna scena gdzie podoba mi się muzyka to legendy Indian. No i trening - ale to chyba nie Shore.. Jakaś inna stylistyka

EDIT. I nie pomyliłam się - The Black Angels.

EDIT 2: Przewinęłam tez ulubione sceny z NM. Muzyka o siedem nieb lepsza.

Agn - Wto 06 Lip, 2010 21:49

Shore się właściwie na tym soundtracku powtórzył - tam miejscami to jakbym LOTR słyszała. Poważnie! Ale i tak mi się podoba. Pomijając powtórzenia ma sporo dobrych momentów i z całą pewnością zakupię muzykę, jak tylko dobiorę się do wypłaty. :mrgreen:
A przy niesieniu na próbę to faktycznie iskrzy, aż miło. W ogóle uważam, że Taylor to wręcz podpala kamerę. :)

BeeMeR - Wto 06 Lip, 2010 22:10

Cytat:
:rotfl: Miałam podły nastrój i bach! Zniknął jak kamfora. Jacob... kochający... plemnika... Edwarda... KWIIIIK!!!!!!!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: *turla się ze śmiechu* :lol:
Yvain - Wto 06 Lip, 2010 22:39

W końcu go na coś wziął ehhh... ten urok Edzia :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Agn - Wto 06 Lip, 2010 22:47

Wypraszam sobie! Edward nie wziął Jacoba! :rotfl:
Yvain - Wto 06 Lip, 2010 22:55

Tia ..... właściwie to jest problem kto kogo :rotfl: :rotfl: :rotfl: i co z tego wyjdzie ... kudłaty TOFIK :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
spin_girl - Śro 07 Lip, 2010 09:07

Yvain napisał/a:
kudłaty TOFIK

ómarłam.... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Agn - Śro 07 Lip, 2010 13:01

Ciekawe, do którego byłby bardziej podobny? :mysle: :rotfl:

Hello, Spin! What's the crack? (Pardon, ale odkąd mi o tym powiedziałaś, ciągle to za mną łazi. :lol: )