Komunikaty - Spotkanie w W-wie????
Aragonte - Wto 07 Lut, 2017 22:05
Ja pewnie będę nieco parę minut po 17.00
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 09:16
A ktoś poza mną i Aragonte zamierza się pojawić?
Nie wiadomo, czy siadać przy małym, czy większym stoliku.
praedzio - Śro 08 Lut, 2017 09:47
No, ja będę.
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 10:02
Hurra:D
Aragonte - Śro 08 Lut, 2017 11:07
Caroline mam nadzieję też dotrze, ale chyba później Tamary niestety nie będzie, Caitri też pisała, że nie ma możliwości się pojawić.
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 11:55
Przy tych temperaturach, jakie nam teraz mrożą tyłki, z wielką radością spałaszuję jakieś gruzińskie tłuste przysmaki.
Caroline - Śro 08 Lut, 2017 12:22
Dla pewności zrobiłam rezerwację w Rusiko na 5 osób (doliczyłam się 4, ale może ktoś się objawi jeszcze). Na godzinę 17.00 na nazwisko "Andrzejczak".
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 13:25
| Caroline napisał/a: | | Dla pewności zrobiłam rezerwację w Rusiko na 5 osób (doliczyłam się 4, ale może ktoś się objawi jeszcze). Na godzinę 17.00 na nazwisko "Andrzejczak". |
Haha, a wiesz, że właśnie sama miałam zadzwonić w tym celu i też planowałam zaklepać stolik dla piątki:D?
Wielkie umysły itd;).
Caroline - Śro 08 Lut, 2017 14:57
| Cytat: | | Wielkie umysły itd;). | W rzeczy samej Piąteczka
Caitriona - Śro 08 Lut, 2017 15:01
Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny więc świętujemy rodzinnie.
Bawcie się dobrze!
Anaru - Śro 08 Lut, 2017 19:02
| Caitriona napisał/a: | | Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny |
Kolejna dzisiejsza Solenizantka , dużo zdrowia dla mamy
Fibula - Śro 08 Lut, 2017 19:08
Spotkanie w toku, ale i tak bawcie się dobrze.
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 20:26
Najadłyśmy się i nachichrałyśmy, jak zwykle. Choć tym razem dyskusja dość porządna, bez badania szczegółów anatomicznych panów sportowców na ekranie. No poza chwilami, gdy omawiałyśmy walory różnych toalet:P
Na następny raz jest wstępny plan na gnochchi i wińsko w Heritage and Wine .
Aragonte - Śro 08 Lut, 2017 22:41
Jedzonko było pyszne, towarzystwo przednie, jak zwykle
Dziękuję za spotkanie, Dziewczyny
Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 02:08
Czemu ta Warszawa tak daleko... Do Krakowa mam jednak bliżej. Ale może jak się poseł Sasin rozpędzi, to przyłączą do miasta stołecznego również Małopolskę (dwie historyczne stolice w "pigułce" ) i odległości się skurczą dzięki jednej prostej ustawie? Byłby to drugi "cud nad Wisłą".
Fajnie, że Wam się spotkanie udało. A co tam dobrego jadłyście?
Tamara - Czw 09 Lut, 2017 13:44
| Deanariell napisał/a: | Ale może jak się poseł Sasin rozpędzi, to przyłączą do miasta stołecznego również Małopolskę (dwie historyczne stolice w "pigułce" ) i odległości się skurczą dzięki jednej prostej ustawie? Byłby to drugi "cud nad Wisłą". |
Riella dlaczego Ciebie nie ma TAM na wysokich stanowiskach w ogóle stworzyć jedną wielką metropolię warszawsko-polską , wszystko , cały kraj przyłączyć do Warszawy i będzie miasto-państwo z Jedynym Słusznym Suwerenem na czele
praedzio - Czw 09 Lut, 2017 14:04
Dostęp do gór i morza za jednym zamachem.
Aragonte - Czw 09 Lut, 2017 14:08
| Deanariell napisał/a: | A co tam dobrego jadłyście? |
Chaczapuri (ja), zupę czakapuli (Praedzio), gołąbki w liściach winogron - tolma (Caroline) i duszoną jagnięcinę z warzywami - czanachi (Szafran) plus trochę przystawek do spróbowania. Szafran i ja spróbowałyśmy też gruzińskiego winka.
Szafran - Czw 09 Lut, 2017 14:21
W sumie wszystko wszystkie jadłyśmy, bośmy się dzieliły i częstowały:).
praedzio - Czw 09 Lut, 2017 14:56
No, nie wszystko, niestety. Ale to, co próbowałam, było pyszne. Muszę chyba sobie nabyć estragon, bo to zioło jakoś nie jest przeze mnie specjalnie wykorzystywane.
Aragonte - Czw 09 Lut, 2017 15:01
Estragon dobrze się sprawdza z kurczakiem, w każdym razie ja go często stosowałam.
Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 19:01
| Tamara napisał/a: | | Riella... dlaczego Ciebie nie ma TAM na wysokich stanowiskach |
Jasssssne , żeby mnie władza zdeprawowała? Chociaż, nie powiem, trochę by to było kuszące (jak Pierścień Jedyny dla Gandalfa ) - mogłabym zapewne zweryfikować wiele teorii spiskowych, mając dostęp do różnych tajnych dokumentów. Nie kuś!
| Aragonte napisał/a: | | Szafran i ja spróbowałyśmy też gruzińskiego winka. |
To ja bym zamówiła to, co Szafran (mięsko z małego, słodkiego jagniątka ) i winka bym się z Wami chętnie napiła (zresztą sama wiesz... - nigdy mi tak nie smakowało, jak kiedy piłyśmy u mnie i dyskusja przy tym była przednia ).
Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 19:02
| Aragonte napisał/a: | | Estragon dobrze się sprawdza z kurczakiem |
I w jajecznicy. Polecam.
Caitriona - Pią 10 Lut, 2017 16:40
| Anaru napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny |
Kolejna dzisiejsza Solenizantka , dużo zdrowia dla mamy |
Dziękuję!!
Aragonte - Nie 26 Lut, 2017 20:16
Do części warszawianek pisałam już esemeski, napisze i tutaj, bo może ktoś jeszcze się skusi: ktoś ma czas i ochotę spotkac się w tę środę?
|
|
|