Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III
Anonymous - Pią 19 Lut, 2010 21:02
ale zabawny jest. No z dwojga złego... i dla mnie Biszkopt byłby romantyczny gdyby występował w instrukcyjnym programie o sekcji zwłok... chociaż w sumie Fringe można pod to podciągnąć....
aneby - Pią 19 Lut, 2010 21:04
Najbardziej zabawny był dla mnie odcinek jak Walter złapał robala wiaderkiem
To chyba w pierwszym sezonie
Alicja - Pią 19 Lut, 2010 21:21
Przypadkowy mąż jest bardziej obyczajowy niż romantyczny Oglądałam go dla Colina
BeeMeR - Sob 20 Lut, 2010 18:24
| Alicja napisał/a: | Przypadkowy mąż jest bardziej obyczajowy niż romantyczny Oglądałam go dla Colina | a ja dla Colina i JDM - na pewno nie dla Umy
praedzio - Nie 21 Lut, 2010 23:41
Obejrzałam dziś - trochę na raty, bo część w domu a część w pociągu - drugą część Głosów (White Noise - The Light). Słyszałam dużo niepochlebnych opinii nt. tego filmu. Autorami ich najczęściej byli ludzie, którzy oglądali część pierwszą i ich zdaniem część druga to już nie to. Cóż, ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że jedynki nie widziałam (a ponoć rzeczywiście dobra), więc Głosy 2 bardzo mi się podobały. Jak się doda do tego drobny szczegół w postaci N. Filliona w roli głównej, to już same wiecie...
Fabuła właściwie prosta jak drut: główny bohater po nagłej śmierci żony i synka postanawia popełnić samobójstwo. Prawie mu się to udaje, bo przeżywa śmierć kliniczną. Jako że ma nieszczęście trafić na upartego lekarza, wraca do życia. Z tym, że to życie nie jest już takie jak przedtem.
Nasz drogi i niewątpliwie przystojny bohater wkracza na ścieżkę zdecydowanie nadnaturalną.
Film, jak już mówiłam, podobał mi się. Spodziewałam się jakichś niedociągnięć czy dłużyzn, jak to w kontynuacjach zazwyczaj bywa, ale przeżyłam miłą niespodziankę. Historia gładko się toczy od początku po sam koniec. Jest trochę duchów, dziwnych zjawisk, może zbytnio naciągana historia o szatanie (ale niewybredny widz powinien ją łyknąć), a także Fillion bez koszulki. I jako wisienkę na torcie dodam jeszcze Katee Sackhoff, znaną niektórym jako Starbuck z BSG.
Jeśli ktoś ma ochotę na niezbyt straszny horror - polecam.
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 00:56
nadrobiłam ostatnio oglądanie filmów, zaczynając początkowo od badziewia, które ma zaraz p[otem wylot z dysku (horrory klasy Z i te sprawy i różne takie )
Będzie krótki przegląd ku ostrzeżeniu potencjalnych widzów, ale po kolei
Chora dziewczyna (Sick Girl) (2007)
fotki panienek, ostrzegam lojalnie, że nie dla wrażliwych
Chory film.
Dr od robali zakochuje się w robalowej fascynatce, jak się okazuje córce jej byłego profesora o ile pamiętam. Między paniami kwitnie miłość i namiętność do czasu ugryzienia panienki przez wrednego robala, którego jad ją zmienia w coś na kształt insekta cos a'la słynna Mucha, ale tylko chwilami. W pozostałych chwilach udaje, że nic jej nie jest. Ogólnie chała, niby to horror, a niestraszny, za to irytujący.
Jakby ktoś czuł wewnętrzna potrzebę, to reszta tu:http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1137
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 07:30
Aniu,
Ty miej litość - nad sobą zwłaszcza i się nie faszeruj durnotami (chyba, że Ci to sprawia przyjemność ) ja tu zaraz (pojęcie baaardzo względne, może oznaczać nawet kilka dni ) opiszę kilka fajnych filmów, na które warto zwrócić uwagę
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 08:15
| BeeMeR napisał/a: | Ty miej litość - nad sobą zwłaszcza i się nie faszeruj durnotami (chyba, że Ci to sprawia przyjemność ) ja tu zaraz (pojęcie baaardzo względne, może oznaczać nawet kilka dni ) opiszę kilka fajnych filmów, na które warto zwrócić uwagę |
Czyściłam sobie dysk , jeszcze mam kilka kuriozów, badziewi i osobliwości w zanadrzu. A i kilka sympatycznych też, postaram się w miarę przerw podrzucić jakąś recenzyjkę.
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 08:44
Następny horror (od nich zaczęłam, bo się do nich nigdy nie wraca )
Seed: Skazany na śmierć (Seed) (2007)
Psychol i zwyrodnialec w paskudnej masce - Seed, który przeżył trzykrotną próbę uśmiercenia na krześle elektrycznym za sadystyczne morderstwa, zostaje cichcem pochowany żywcem, bo zabić wedle prawa czwarty raz nie wolno, a wypuścić zgroza. No i logiczne - co nie spalone, to wraca, więc i on wraca by po kolei wykańczać swoich przeciwników, a że ulubioną zabawka jest obserwowanie i filmowanie jak ofiara zamknięta w piwnicy powoli umiera, tak i niektórzy kończą w ten sposób, od zwierzaczków, przez dzieci, do dorosłych...
Obrzydliwe, bo wykorzystuje dzieci i zwierzęta.
Mimo, że lubię horrory (inaczej bym nie oglądała ), a one najczęściej są mądre i logiczne i sympatyczne inaczej , to ten mnie zniesmaczył.
Nie polecam, aczkolwiek ponoć dobre gore, nie przegadane, naturalistyczne itd itp...
Dla ewentualnych zainteresowanych ciekawy artykuł na temat filmu
http://horrory.com.pl/recenzje/Seed.html
Admete - Pon 22 Lut, 2010 11:44
Aniu Jak ty to dajesz rade oglądać?
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 12:14
A ja dla odmiany chciałam serio polecić film -
The Silver Brumby [1993] - chyba znany też jako The Silver Stallion
To uroczy, familijny film o konikach - fabularnie nic nowego, ot, konikowe Bambi
niemniej ile pięknych zdjęć koni
Na tak piękne konie mogę patrzeć godzinami
Plus Russell Crowe jako główny antagonista, tj. - Człowiek na czarnym wierzchowcu, z batem i psem u nogi
Zainteresowanym bardziej polecam uroczą fotkową recenzję:
http://crowegallery.50meg...lion/cheat.html
Szczególnie fragment "Does this look like a bad man to you?"
ps. oglądałam w trzech rzutach na film-y.pl
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 12:16
| Admete napisał/a: | Aniu Jak ty to dajesz rade oglądać? |
Twardym trza być, nie mniętkim
Wiecie co? Mam szczerą chęć zrobić spis treści do tego działu, tzn wątku, bo nie wiem czy o niektórych filmach już kiedyś pisałam, czy nie, a niektóre chętnie bym poleciła czy odradziła... A na dodatek jak mam chęć sobie przypomnieć co ktoś kiedyś polecał, co chciałam stentegować, a czego tytułu sobie durnie nie zapisałam od razu, to gucio...
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 12:19
| Anaru napisał/a: | | Wiecie co? Mam szczerą chęć zrobić spis treści do tego działu | Ja też mam taką ochotę czasami - nawet mogłabym się tym kiedyś w wolnej chwili zająć
aneby - Pon 22 Lut, 2010 12:21
Dość karkołomne zadanie Zwłaszcza że niedługo będzie tego 100 stron.
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 12:25
| BeeMeR napisał/a: | To uroczy, familijny film o konikach - fabularnie nic nowego, ot, konikowe Bambi
niemniej ile pięknych zdjęć koni
Na tak piękne konie mogę patrzeć godzinami |
Biorę się za kokosowanie, zobaczymy co tam na palmach rośnie
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 12:28
| aneby napisał/a: | Dość karkołomne zadanie | Niby tak, bo stron jak stron, ale według jakiego klucza to (tj. odnośniki) poukładać, polskich, oryginalnych tytułów?
praedzio - Pon 22 Lut, 2010 12:31
Wg mnie lepiej oryginalne tytuły, żeby alfabetycznie leciało, a w nawiasie dawać polskie, jeśli są. Przy czym spis treści dać w pierwszym poście tego wątku, a później tylko dopisywać.
Ale serio, BeeMer, masz ochotę się tym zająć? Może jakoś podzielić robotę na kilka osób?
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 12:33
| BeeMeR napisał/a: | Niby tak, bo stron jak stron, ale według jakiego klucza to (tj. odnośniki) poukładać, polskich, oryginalnych tytułów? |
Moim zdaniem oryginalnych, w nawiasie polskich, wedle liter alfabetu, podobnie jak to na tym naszym . I odnośniki do posta. Poszukiwanie za pomocą ctrl+F jest wtedy błyskawiczne, a i zajrzeć sie da z ciekawości jak tytuł zainteresuje.
I myślałam, żeby to w tym wyższym fragmencie działu rzucić, tzn w "Ważne tematy" żeby nie spadało na dno i nie przeszkadzało w przeszukiwaniu działu jednocześnie, chyba, że się da przyszpilić jakoś.
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 12:34
| praedzio napisał/a: | | Przy czym spis treści dać w pierwszym poście tego wątku, a później tylko dopisywać. | Nie, mam "wizję"
spis treści jako osobny wątek, najlepiej faktycznie przyszpilony, bo będzie miał kilkadziesiąt postów - każda literka na jeden post - znam to skądś i wiem, że dobrze działa
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 12:35
| praedzio napisał/a: | | Wg mnie lepiej oryginalne tytuły, żeby alfabetycznie leciało, a w nawiasie dawać polskie, jeśli są. Przy czym spis treści dać w pierwszym poście tego wątku, a później tylko dopisywać. |
he he identycznie nam się pomyślało
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 12:53
| Anaru napisał/a: | he he identycznie nam się pomyślało | cóż - sprawdzone pomysły procentują
Anaru - Pon 22 Lut, 2010 13:55
Basia, masz cudny komplecik na sobie
z czego to?
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 14:14
| Anaru napisał/a: | | z czego to? | Arn - Tempelriddaren 2007 - napiszę o tym filmie napiszę i obfotkuję
Admete - Pon 22 Lut, 2010 14:24
Właśnie zauważyałm Basiu, ze masz avatarki z Templariusza Mnie sie ten film podobał
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 14:33
| Admete napisał/a: | masz avatarki z Templariusza Mnie sie ten film podobał | och mnie też - to wizualny majstersztyk (nawet pył na drodze wygląda tam cudnie )
|
|
|