Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Aragonte - Sob 24 Wrz, 2011 02:38
| Admete napisał/a: | | Wydaje mi się, że faktycznie będzie prowadził w tajemnicy przed Beckett. I mam w tej sprawie złe przeczucia. Strasznie mi się podobała rozmowa na hustawkach i końcowa z Alexis. |
Szlaaaaaaaaaaaaaag!
Wiecie, ile odcinka mi się udało obejrzeć? Do momentu, kiedy podczas operacji Beckett utworzyła się prosta linia na wiadomo jakiej aparaturze
Nienawidzę swojego netu, wrrrrr!
Idę szukać na youtube, wnerwiłam się i nie usnę
praedzio - Sob 24 Wrz, 2011 08:35
Przepraszam, ale
Chociaż w gruncie rzeczy to WCALE nie śmieszne. Z mojej strony poleciałoby już stado siekier w stronę dostawcy netu.
Aragonte - Sob 24 Wrz, 2011 22:12
Hle-hle Wiem, że to wyglądało zabawnie, ale naprawdę mi nie było do śmiechu, jak odcinek urwał mi się w taaaakim momencie.
Na szczęście dzisiaj nadrobiłam
Cieszę się, że nie postawiono na amnezję Beckett - sorry, ale to telenowelowato by wypadło, takie rozwiązanie, jakie jest, wydaje mi się wcale wiarygodne psychologicznie.
Dobry odcinek, chociaż taki "poszarpany" - te wszystkie przeskoki czasowe, nieuchronne z uwagi na okoliczności...
Tablica Castle'a pokazana w końcówce jest zdecydowanie bardziej nowoczesna od zwyczajnej policyjnej
Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 14:01
Zaczęłam drugi odcinek Castle'a i po pierwszych dziesięciu minutach uśmiałam się serdecznie z filmowych (i literackich może po części też) aluzji: Gra o tron, Conan Barbarzyńca i Tarantino
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 14:15
Też się z tego śmiałam, urocze to jest.
Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 14:31
No i komiksowy bohater I teksty Castle'a i jego przekomarzanki z Beckett, która starannie ukrywa swoje zainteresowania, dziwnie pokrywające się z tymi Castle'a
Uwielbiam Castle'a
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 14:33
Ja wiernie kocham, a Beckett walnęłabym w głowe Ale nic nie szkodzi, więcej dla nas widzów zostanie. A ta scena, gdy córka mu oświadcza, że wczesniej wyjedzie na studia - "To cebula!"
Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 15:07
Tiaaaa, cebula Uroczy jest
A Beckett chyba jest wygodnie (pomijając fakt, że się boi), jak jest - już nie ma wątpliwości, co jest grane, ale nie musi się deklarować, po prostu utrzymuje status quo. Scenarzyści mogą to utrzymać do samego końca, ja w sumie nie widzę łatwego wyjścia z tej sytuacji.
A jak Ci się podobały kostiumy teatralne Marthy?
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 15:47
Te kostiumy to takie same były - prawie
Zawsze Castle może się odkochac
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 18:14
Zapowiedź nowego odcinka Castle:
http://www.spoilertv.com/...case-promo.html
Końcówka mnie rozwaliła
praedzio - Czw 06 Paź, 2011 18:50
Powiało filmami SF. Właśnie sobie obejrzałam najnowszy odcinek Castle'a.
Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 19:46
Ooo, jeśli się uda, to też dzisiaj to zrobię
Natrafiłam na taki opis serialu:
Powszechnie znany autor kryminałów Richard Castle (Nathan Fillion) znudzony swoim życiem dowiaduje się, że w Nowym Jorku grasuje morderca naśladowca działający zgodnie z fabułą jego powieści. Rick zostaje przesłuchiwany przez funkcjonariuszkę nowojorskiej policji Kate Beckett (Stana Katic) - bardzo bystrą i agresywną policjantkę, która prowadzi swoje śledztwa twardą ręką. Castle postanawia pomóc pani detektyw. Doprowadza to ich oboje do niebezpieczeństwa oraz do romansu. Kiedy ta sprawa zostaje rozwiązana, Castle i Beckett budują nowy związek, podczas gdy mają do rozwiązania nową serię tajemniczych morderstw.
Ciekawe, ile odcinków autor tego opisu obejrzał - mam wrażenie, że tylko kilka, i to na podglądzie
Admete - Czw 06 Paź, 2011 20:04
Jaki romans mamy tam ostatnio. A Rayan w końcu się żeni Mam nadzieję, że pokażą ślub Podobał mi sie ostatni odcinek.
Admete - Sob 08 Paź, 2011 23:13
Prime suspect jest coraz lepsze. Obsmiałam się strasznie w trakcie oglądania ostatniego odcinka, mimo że sprawa była dość ponura. Scena unieważniania alibii za pomocą biegania ulicami czarująca strona Jane
Caitriona - Nie 09 Paź, 2011 20:29
Dobre, prawda? Bardzo mi się ten serial podoba. Ciekawy, z wyraźnymi postaciami.
Admete - Nie 09 Paź, 2011 21:16
No i Kirk Acevedo nie do pogardzenia. To świetny aktor.
Caitriona - Pon 10 Paź, 2011 11:56
| Admete napisał/a: | | No i Kirk Acevedo nie do pogardzenia |
Dokładnie Mam do niego słabość po The Band of Brothers
praedzio - Pon 10 Paź, 2011 12:30
Caitri, czy ja widzę Santiago na Twoim avku?
Caitriona - Pon 10 Paź, 2011 15:19
Dokładnie, a raczej Lancelot To pod wpływem ostatniego odcinka Merlina
praedzio - Pon 10 Paź, 2011 21:11
Siem domyśliłam.
zuza - Wto 11 Paź, 2011 21:37
z wielka przyjemnoscia ogladam Life z Damianem Lewisem
aneby - Wto 11 Paź, 2011 21:41
Kończę drugi sezon Rookie Blue http://www.filmweb.pl/ser...iny-2010-538003 Trochę taki policyjny GA, ale ogląda się przyjemnie
asiek - Wto 11 Paź, 2011 21:44
| zuza napisał/a: | | z wielka przyjemnoscia ogladam Life z Damianem Lewisem |
Obejrzałam cały serial, za wyjątkiem ostatniego odcinka... Jakoś nie starczyło mi zapału.
Fibula - Wto 11 Paź, 2011 22:16
Ja przypadkiem natknęłam się na kanadyjski Flashpoint, serial o policyjnej jednostce specjalnej. Bez rewelacji, ale też dobrze się ogląda.
Admete - Wto 11 Paź, 2011 22:58
Asiek spróbuj obejrzeć Prime Suspect - to nowy serial. Może ci się spodoba, bo nie ejst ani troche "ładny" Ma świetna obsadę i niezłe historie.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ostatni odcinek Castle świetny. Rewelacyjnie zagrany, niezły montaz i muzyka. A detektyw Rayan
|
|
|