To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2011 02:38

Admete napisał/a:
Wydaje mi się, że faktycznie będzie prowadził w tajemnicy przed Beckett. I mam w tej sprawie złe przeczucia. Strasznie mi się podobała rozmowa na hustawkach i końcowa z Alexis.

Szlaaaaaaaaaaaaaag! :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla:
Wiecie, ile odcinka mi się udało obejrzeć? Do momentu, kiedy podczas operacji Beckett utworzyła się prosta linia na wiadomo jakiej aparaturze :uzi: :zalamka: :confused3: :wsciekla:
Nienawidzę swojego netu, wrrrrr! :frustracja:

Idę szukać na youtube, wnerwiłam się i nie usnę :uzi:

praedzio - Sob 24 Wrz, 2011 08:35

Przepraszam, ale :rotfl:

Chociaż w gruncie rzeczy to WCALE nie śmieszne. Z mojej strony poleciałoby już stado siekier w stronę dostawcy netu. :evil:

Aragonte - Sob 24 Wrz, 2011 22:12

Hle-hle :-P Wiem, że to wyglądało zabawnie, ale naprawdę mi nie było do śmiechu, jak odcinek urwał mi się w taaaakim momencie.
Na szczęście dzisiaj nadrobiłam :mrgreen:
Cieszę się, że nie postawiono na amnezję Beckett - sorry, ale to telenowelowato by wypadło, takie rozwiązanie, jakie jest, wydaje mi się wcale wiarygodne psychologicznie.
Dobry odcinek, chociaż taki "poszarpany" - te wszystkie przeskoki czasowe, nieuchronne z uwagi na okoliczności...
Tablica Castle'a pokazana w końcówce jest zdecydowanie bardziej nowoczesna od zwyczajnej policyjnej :-P

Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 14:01

Zaczęłam drugi odcinek Castle'a i po pierwszych dziesięciu minutach uśmiałam się serdecznie z filmowych (i literackich może po części też) aluzji: Gra o tron, Conan Barbarzyńca i Tarantino :lol:
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 14:15

Też się z tego śmiałam, urocze to jest.
Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 14:31

No i komiksowy bohater :lol: I teksty Castle'a :lol: i jego przekomarzanki z Beckett, która starannie ukrywa swoje zainteresowania, dziwnie pokrywające się z tymi Castle'a :lol:
Uwielbiam Castle'a :D

Admete - Pią 30 Wrz, 2011 14:33

Ja wiernie kocham, a Beckett walnęłabym w głowe ;) Ale nic nie szkodzi, więcej dla nas widzów zostanie. A ta scena, gdy córka mu oświadcza, że wczesniej wyjedzie na studia - "To cebula!" :D
Aragonte - Pią 30 Wrz, 2011 15:07

Tiaaaa, cebula :-D Uroczy jest :serduszkate:

A Beckett chyba jest wygodnie (pomijając fakt, że się boi), jak jest - już nie ma wątpliwości, co jest grane, ale nie musi się deklarować, po prostu utrzymuje status quo. Scenarzyści mogą to utrzymać do samego końca, ja w sumie nie widzę łatwego wyjścia z tej sytuacji.

A jak Ci się podobały kostiumy teatralne Marthy? :-D

Admete - Pią 30 Wrz, 2011 15:47

Te kostiumy to takie same były - prawie ;)

Zawsze Castle może się odkochac ;)

Admete - Pią 30 Wrz, 2011 18:14

Zapowiedź nowego odcinka Castle:

http://www.spoilertv.com/...case-promo.html

Końcówka mnie rozwaliła :D

praedzio - Czw 06 Paź, 2011 18:50

Powiało filmami SF. :lol: Właśnie sobie obejrzałam najnowszy odcinek Castle'a. ;)
Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 19:46

Ooo, jeśli się uda, to też dzisiaj to zrobię :)

Natrafiłam na taki opis serialu:
Powszechnie znany autor kryminałów Richard Castle (Nathan Fillion) znudzony swoim życiem dowiaduje się, że w Nowym Jorku grasuje morderca naśladowca działający zgodnie z fabułą jego powieści. Rick zostaje przesłuchiwany przez funkcjonariuszkę nowojorskiej policji Kate Beckett (Stana Katic) - bardzo bystrą i agresywną policjantkę, która prowadzi swoje śledztwa twardą ręką. Castle postanawia pomóc pani detektyw. Doprowadza to ich oboje do niebezpieczeństwa oraz do romansu. Kiedy ta sprawa zostaje rozwiązana, Castle i Beckett budują nowy związek, podczas gdy mają do rozwiązania nową serię tajemniczych morderstw.

Ciekawe, ile odcinków autor tego opisu obejrzał - mam wrażenie, że tylko kilka, i to na podglądzie :-P

Admete - Czw 06 Paź, 2011 20:04

Jaki romans mamy tam ostatnio. A Rayan w końcu się żeni :) Mam nadzieję, że pokażą ślub ;) Podobał mi sie ostatni odcinek.
Admete - Sob 08 Paź, 2011 23:13

Prime suspect jest coraz lepsze. Obsmiałam się strasznie w trakcie oglądania ostatniego odcinka, mimo że sprawa była dość ponura. Scena unieważniania alibii za pomocą biegania ulicami :lol: czarująca strona Jane :lol:
Caitriona - Nie 09 Paź, 2011 20:29

Dobre, prawda? Bardzo mi się ten serial podoba. Ciekawy, z wyraźnymi postaciami.
Admete - Nie 09 Paź, 2011 21:16

No i Kirk Acevedo nie do pogardzenia. To świetny aktor.
Caitriona - Pon 10 Paź, 2011 11:56

Admete napisał/a:
No i Kirk Acevedo nie do pogardzenia

Dokładnie :D Mam do niego słabość po The Band of Brothers ;)

praedzio - Pon 10 Paź, 2011 12:30

Caitri, czy ja widzę Santiago na Twoim avku? ;)
Caitriona - Pon 10 Paź, 2011 15:19

Dokładnie, a raczej Lancelot ;) To pod wpływem ostatniego odcinka Merlina ;)
praedzio - Pon 10 Paź, 2011 21:11

Siem domyśliłam. :P
zuza - Wto 11 Paź, 2011 21:37

z wielka przyjemnoscia ogladam Life z Damianem Lewisem :slina:
aneby - Wto 11 Paź, 2011 21:41

Kończę drugi sezon Rookie Blue http://www.filmweb.pl/ser...iny-2010-538003 Trochę taki policyjny GA, ale ogląda się przyjemnie :wink:
asiek - Wto 11 Paź, 2011 21:44

zuza napisał/a:
z wielka przyjemnoscia ogladam Life z Damianem Lewisem

Obejrzałam cały serial, za wyjątkiem ostatniego odcinka... Jakoś nie starczyło mi zapału. :wink:

Fibula - Wto 11 Paź, 2011 22:16

aneby napisał/a:
Kończę drugi sezon Rookie Blue http://www.filmweb.pl/ser...iny-2010-538003 Trochę taki policyjny GA, ale ogląda się przyjemnie :wink:

Ja przypadkiem natknęłam się na kanadyjski Flashpoint, serial o policyjnej jednostce specjalnej. Bez rewelacji, ale też dobrze się ogląda.

Admete - Wto 11 Paź, 2011 22:58

Asiek spróbuj obejrzeć Prime Suspect - to nowy serial. Może ci się spodoba, bo nie ejst ani troche "ładny" ;) Ma świetna obsadę i niezłe historie.

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Ostatni odcinek Castle świetny. Rewelacyjnie zagrany, niezły montaz i muzyka. A detektyw Rayan :serduszkate: