Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
aneby - Wto 30 Sie, 2011 18:01
Z nudów zaczęłam oglądać 07 zgłoś się. Zagadki kryminalne jak na ówczesne (a nawet obecne) czasy całkiem ciekawe, dobre dialogi, ale w niektórych momentach nie mogę powstrzymać się od śmiechu Te pościgi polonezem z piskiem opon, dzielny macho - Borewicz, który prawie w każdym odcinku ma inną laskę w łóżku (obowiązkowo pokazującą cycki ) - normalnie polski 007
W dzisiejszym odcinku - akcja dzieje się na lotnisku, samolot gotowy do startu czeka na follow (dokładnie takie słowa padły). Myślę sobie ki czort ten follow
Za chwilę podjeżdża duży fiat z napisem na dachu "follow me" Myślałam, że zejdę ...
Ja wiem, że tak było, takie były realia, nie umniejsza to jednak mojego rozbawienia
Admete - Wto 30 Sie, 2011 20:37
Ja sobie tak kiedyś przypomniałam hit brytyjski z lat 80 - Dempsey and Makepeace na tropie.
Alicja - Śro 31 Sie, 2011 14:29
| Admete napisał/a: | | Lubił Discovery i programy informacyjne. |
to Polsat jest całkiem, całkiem
Admete - Śro 31 Sie, 2011 16:07
Na Canal+ znalazłam ofertę za 36 zł. Wkurza mnie to, że nie można sobie wybrac programów i płąci się za jakieś badziewie. Nie powinno tak być. To zwykłe oszustwo. Powinno być tak - wybieram sobie 20 programów i płacę 20 zł, po złotówce za program. Dla mnie opłata 36 zł za telewizję to już dużo, stać mnie na taką za 25 zł...
Alicja - Śro 31 Sie, 2011 21:20
och, jak ja ciebie rozumiem... tym bardziej, że z opłacanych kanałów oglądamy może 3-4. I też nie szalejemy z abonamentem, im mniej tym lepiej
Admete - Czw 01 Wrz, 2011 10:56
Mnie to wkurza, bo technicznie jest to możliwe. Zależy od dekodera, co oglądasz.
Caroline - Pon 12 Wrz, 2011 22:00
Admete, zgadzam się z Tobą w pełni i rozumiem Twoją frustrację! Ja nie mam kablówki między innymi z tego właśnie powodu: żeby mieć te kilka/kilkanaście programów, na których mi zależy, musiałabym wykupić największe pakiety.
Niestety na tym rynku jest bardzo słaba konkurencja jeszcze, dostawcy nie palą się do poprawiania ofert i stworzenia takiej możliwości, żeby ułożyć sobie własną listę programów. O innych zagraniach, typu układy i układziki ze spółdzielniami mieszkaniowymi, nie wspominam.
Trzeba się więc ratować źródłami alternatywnymi.
Na przykład gazeta.pl ostatnio promowała The Killing (za free dwa pierwsze odcinki). Z przyjemnością obejrzałam. Fantastyczna postać głównej bohaterki. Ciekawi mnie ten duński oryginał serialu.
Tu: http://wyborcza.pl/1,7684...ie_Larsen_.html jest wywiad z Agnieszką Holland. Bardzo ciekawy - o The Killing, w którym reżyserowała kilka odcinków i w ogóle o fenomenie seriali w ostatnich latach.
Admete - Pon 12 Wrz, 2011 22:06
Oglądałam ten serial. Faktycznie bardzo dobry i jaki zawijas fabularny na koncu.
I Holland dużo ciekawych rzeczy mówi. Podoba mi sie ten wywiad. Chciałabym, żebyśmy mogli swobodnie oglądac seriale w sieci i filmy. Lubie bolly - u nas zaprzestano sprzedawania tegio kina. Muszę wszystko kupowac za granicą albo kombinować. A najpierw, zanim kupię, chciałabym obejrzec. Dobrze, że są strony z serialami on line.
Caroline - Pon 12 Wrz, 2011 22:24
| Cytat: |
Oglądałam ten serial. Faktycznie bardzo dobry i jaki zawijas fabularny na koncu. |
No właśnie, właśnie Genialna jest postać tej policjantki. W ogóle obsada świetna.
Fibula - Pon 12 Wrz, 2011 22:33
| Caroline napisał/a: | | Na przykład gazeta.pl ostatnio promowała The Killing (za free dwa pierwsze odcinki). Z przyjemnością obejrzałam. Fantastyczna postać głównej bohaterki. Ciekawi mnie ten duński oryginał serialu. |
Mnie też; niedawno był o nim artykuł w Polityce. A The Killing właśnie oglądam.
Wspomina w nim Treme, do którego podchodziłam jak do jeża - niepotrzebnie, jak się okazało. Tu nawet epizodyczni bohaterowie są interesujący, ale mnie zawojował Goodman.
Caitriona - Wto 13 Wrz, 2011 18:21
Zastanawiałam sie nad oglądaniem Treme, ale w końcu dałam spokój - może powinnam jednak wrócić
The Killing było świetne! Chętnie porównałabym wersję amerykańską z duńską, ale nie ma jak...
I ja także wolałabym wybierać sobie kanały Teraz mamy kablówkę, ale tylko podstawowy pakiet. Ja i tak mało oglądam, zeby nie powiedzieć w ogóle, tv, bo co potrzebuję tak naprawdę mam online A za te kilka kanałów, które chciałabym mieć nie będę płacić Bóg wie jakich pieniędzy...
Fibula - Wto 13 Wrz, 2011 20:38
| Caitriona napisał/a: | Zastanawiałam sie nad oglądaniem Treme, ale w końcu dałam spokój - może powinnam jednak wrócić |
Ja wzięłam się za Treme tylko dlatego, że brakowało miejsca na nagrywarce i musiałam zdecydować, czy kasować bez oglądania, czy jednak oglądać . Niby nic w nim nadzwyczajnego się nie dzieje, a wciąga. I muzyka całkiem fajna, choć jazz to nie do końca moje klimaty.
http://www.youtube.com/watch?v=1M1Iagf3GSs - intro
Akaterine - Pią 16 Wrz, 2011 15:24
| Caroline napisał/a: | | Na przykład gazeta.pl ostatnio promowała The Killing (za free dwa pierwsze odcinki). Z przyjemnością obejrzałam. Fantastyczna postać głównej bohaterki. Ciekawi mnie ten duński oryginał serialu. |
Ja widziałam pierwszy odcinek, ale nie mam ochoty dalej oglądać. I nie dlatego, że jest coś nie tak, ale amerykański zdaje się być bardzo wierną kopią i teraz duński po prostu mnie nie wciąga, bo wiem, co będzie dalej.
Caitriona - Wto 20 Wrz, 2011 10:09
Castle wrócił co mnie bardzo cieszy. Brakowało mi tego serialu.
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2011 10:37
| Caitriona napisał/a: | | Castle wrócił co mnie bardzo cieszy. Brakowało mi tego serialu. |
Oglądałaś już? Napisz coś w spoilerze, bo nie wiem, kiedy sama obejrzę
praedzio - Wto 20 Wrz, 2011 10:53
Ja pewnie dopiero jutro obejrzę. Też już nie mogę się doczekać.
Admete - Czw 22 Wrz, 2011 22:21
Castle już ktos obejrzał? Mnie się podobało. Mogę zaakceptowac taki sposób kontynuowania wątku Castle/Beckett - ujdzie. Poza tym to taka radośc patrzeć na grę Filliona. I nadal uwielbiam duet Ryan i Esposito. Nowa pani kapitan ciekawa i znam aktorkę, która ją gra. Powinno być ciekawie.
praedzio - Czw 22 Wrz, 2011 22:29
Obejrzałam sobie wczoraj. Jak Alexis wydoroślała! :o Castle niczym Charlie Crews będzie prowadził własne śledztwo?
Caitriona - Czw 22 Wrz, 2011 22:30
Ja już obejrzałam i mi się podobało. Nie ma co ukrywać, stęskniłam się, gł., ale nie tylko, za Rickiem
Nowa pani komisarz nie jest taka zła. Zobaczymy jak będzie się dalej rozwijać jej znajomość z resztą bohaterów.
Admete - Czw 22 Wrz, 2011 22:47
Wydaje mi się, że faktycznie będzie prowadził w tajemnicy przed Beckett. I mam w tej sprawie złe przeczucia. Strasznie mi się podobała rozmowa na hustawkach i końcowa z Alexis.
Caitriona - Czw 22 Wrz, 2011 22:50
| Admete napisał/a: | | Wydaje mi się, że faktycznie będzie prowadził w tajemnicy przed Beckett. |
O czym świadczy ta tablica na końcu Mam tylko nadzieję, że nie popadnie w obsesję - ja lubię wesołego Castle'a
Caitriona - Pią 23 Wrz, 2011 10:09
Obejrzałam sobie pierwszy odcinek Prime Suspect - podoba mi się. Lubię Marię Bello, lubię Kirka Acevedo. Ciekawe postacie, dobre tempo. Chyba sobie znalazłam nowy serial
Admete - Pią 23 Wrz, 2011 14:19
Mam zamiar się zapoznac. Obejrzałam Unforgettable i raczej nie bede oglądac. Odgrzewany kotlet, a Poppy Montgomery zrobiła sobie coś z ustami i wygląda strasznie. Jest jakis serial z Caznavielem Person of interest.
Caitriona - Pią 23 Wrz, 2011 20:43
| Admete napisał/a: | | Obejrzałam Unforgettable i raczej nie bede oglądac |
Za to dziękuję, widziałam zajawki i wystarczy mi
| Admete napisał/a: | | Jest jakis serial z Caznavielem Person of interest |
To sobie chyba obejrzę.
Admete - Pią 23 Wrz, 2011 23:36
Prime suspect świetne Ciekawe na ile jest podobne do brytyjskiego pierwowzoru. Person of interest z Caznavielem zapowiada się ciekawie Obejrzałam i polecam. Ma nawet pewien element sf, takiej z typu bliskiej przyszłości. I dodam jeszcze, że Mentalista miał niezły początek sezonu
|
|
|