Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 08:32
Zerknęłam na dramabeans na pierwszą opinię o Nocnym Strażniku. Girlfriday pisze, że miała prawie żadne oczekiwania po okropnych trailerach:
But there’s a hefty mythology in play that blends a familiar element—Joseon royalty—with a complex supernatural universe that manages to feel pretty epic at times.
Oglądalność była dobra, ponad 10%
Parę znajomych twarzy:

I efektów specjalnych

Admete - Wto 05 Sie, 2014 08:36
Ja pewnie wam dziś napisze swoją opinię Zaczynam myśleć, że te joseońskie dramowe stroje to takie normalne, naturalne i codzienne Koczek, kapelusik, suknia-bombka
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 08:41
I kuku na głowie
Ja też już przywykłam
Admete może kiedyś sięgnij po dramę Dr Jin - to z Joseonu w samej końcówce, 19 wiek. I podróż w czasie - przenosi się neurochirurg w tamtą epokę. Gra m.in nasza Kim NaNa i bardzo ciekawy pan w glównej roli (nie chłopaczek tylko mężczyzna). Tam bardzo ciekawie podeszli do strojów. One były noszone niedbale, czasami wręcz niechlujnie, krzywo zawiązane, kolory u biedaków brudne i zgrzebne, koczki rozchwiane - miało to świeży posmak autentyzmu.
| BeeMeR napisał/a: |
Randki z eksią randkami - też ładne, wallkiss stokroć ładniejszy niż Żabula, ale przede wszystkim zachwyciły mnie sceny z podwładną - jak on na nią pięknie patrzył, gdy mu demonstrowała efekty swoich doświadczeń z materacem Coś w stylu "nasze dziecko dorasta"
Pięknie a nieśmiało zabrał ją z deszczu i cudnie niezdarnie próbował wymijać w ciasnej kuchni. |
Oj tak
Zresztą rolą Pan Seoka on po raz n-ty udowadnia, jak dobrym jest aktorem. Jak potrafi wygrywać niuanse roli, bez słów opowiadać całe historie o swoim bohaterze. Widać to zwłaszcza, kiedy ogląda się YAAS - jak ja - razem z Atheną, gdzie też jest świetny - ale gdzie rola jest przede wszystkim efektowna wizualnie. Tak jest powalający - tutaj też, ale z zupełnie innych powodów.
Niech on zagra w jakiejś dramie palli palli!
Cieszę się na YAAS, bo teraz już wkraczam na terytorium smoków - odcinków 11-do końca nie widziałam
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 08:56
| Admete napisał/a: | a pewnie wam dziś napisze swoją opinię | jestem jej nader ciekawa
| Trzykrotka napisał/a: | Oj tak
Zresztą rolą Pan Seoka on po raz e-ty udowadnia, jak dobrym jest aktorem. Jak potrafi wybrywać niuanse roli, bez słów opowiadać całe historie o swoim bohaterze. Widać to zwłaszcza, kiedy ogląda się YAAS - jak ja - razem z Atheną, gdzie też jest świetny - ale gdzie rola jest przede wszystkim efektowna wizualnie. Tak jest powalający - tutaj też, ale z zupełnie innych powodów.
Niech on zagra w jakiejś dramie palli palli! | Mogę się tylko zgodzić z przedmówczynią
np. właśnie na przykładzie YAAS i Atheny: bohaterowie to są zupełnie inni ludzie jeśli idzie np. o mowę ciała (a są rzesze aktorów, którzy są zawsze tacy sami w gestach, chodzeniu, mimice lub jej braku ) i podejście do kobiet. Patrząc na zażenowanie Pan Seoka gdy go dziewczyna obejmuje czy krząta się mu po kuchni nie mam wątpliwości, że ten człowiek od rozwodu nie dotknął kobiety (właściwie to przez chwilę miałam wątpliwość czy dotykał w ogóle ), a Son Hyuk bez dwóch zdań wie jak i gdzie dotknąć
Niestety bywa, że CSW wchodzi w overacting jak w końcówce Atheny czy w początkowym Dokko (i tak go kocham ), ale niuanse i subtelne sceny wygrywa przepięknie - np. jak w YAAS mówi Dae Gu, że wie kim jest naprawdę przepiękna scena - a CSW schrupał Żabula aktorsko bez dwóch zdań
Admete - Wto 05 Sie, 2014 09:36
Dzięki Trzykrotka za namiar, zerknę na gooddrama i zobaczę, czy warto się zainteresować.
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 12:15
Wrr, grr, część posta mi zeżarło (strona mi się zamknęła nie wiedzieć kiedy, a już się ponownie nie napisze tego samego i tyle )
A chciałam znów pojeździć po specialu Atheny
Właściwie jednak tym razem wypowiedzi aktorów mają znacznie więcej sensu i jest ich już więcej niż tylko Ciapowa aktorka - która, nawiasem, ma o wiele więcej wdzięku i życia w wywiadzie niż przed kamerą - to jej ewidentnie zabija naturalność i mowę ciała. Zgrabna (bardziej chuda IMO) i wysportowana jest, ewolucje robi niezłe, ale aktorsko klapa - jakby miała nagle zasznurowane usta i ruchy.
Przeszli bowiem do scen akcji od omawiania spraw miłość od pierwszego wejrzenia państwa Ciapów i jak to Ciapowa od razu chciała wskakiwać w związek z Ciapą, dzielić z nim przyszłość i bodaj nawet rodzić mu dzieci (co rodzi u mnie poważnie podejrzenia braku piątek klepki u tej postaci, zwalmy to na traumę z dzieciństwa ) oraz nieodwzajemnionej miłości Son Hyuka - którego miłości do wychowanicy ja nie postrzegałam w ten damsko-męski sposób . Tylko jak do dorastającego dziecka-kobiety, miłości bezwarunkowej, mimo, że faktycznie nieodwzajemnionej.
Co do scen akcji: aktorzy niby przedstawiają swoje ulubione sceny akcji ale właściwie widać wyraźnie, że chciano zaprezentować różnych aktorów w tym temacie:
- a więc Włochy i rzucanie toporkiem tudzież duszenie przez Ciapową (co widocznie zafrapowało Ciapę i wzmogło jego miłość ( ) a CSW rozsądnie twierdzi, że na niego by nie podziałało w ten deseń
- agenta kontra mafia - tu się pięknie Siwon wypowiada o noonie
- mordobicie w łazience - kręcone 26h bez przerwy
- Włochy i Ciapa we fraku (i tu Siwon tez mu zazdrości - a dla mnie sam lepiej wyszedł )
- no i uderzenie kolanem pani Ciapowej, którym się wszyscy strasznie podniecają, a że jest w pierwszym odcinku to ja nawet nie byłam pewna która postać kopała (bo zanim poznam mniej mnie frapujących bohaterów trochę mija, jak wiecie)
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 12:26
Ach Siwon
Patrzenie na niego w Athenie tylko mi wzmogło głód jakiejś nowej, fajnej dramy z nim w pierwszoplanowej roli. Żeby miał do zagrania dużo i ciekawie. Tyle teraz leci tych fajnych romkomów - podobno Marriage Not Dating jest też bardzo - bardzo - aż się prosi, żeby go wziąć. Albo do Muszkieterów. Nawet zamiast Yong Hwy - powiem to z bólem, ale powiem.
Wczorajszy odcinek z odbijaniem Naukowca i odkradaniem terrorystom ukradzionego materiału radioaktywnego był dla mnie podwójnie miodowy. Pan Cha - wrednie uśmiechnięty - miał do odegrania piękne sceny z
- Agentką NTS (między nimi jest wyraźne przyciąganie)
- szefem NTS (wreszcie rozmowa nie-kurtuazyjna)
A wyglądał przy tym jak trzy miliony dolarów
Ale nade wszystko - to odcinek Siwona. Twórcy poszli wreszcie po rozum do głowy i skorzystali z faktu, że mają go na pokładzie. Dali mu się wybiegać, powalczyć, powyglądać. Byłam w siódmym niebie. Wieczorem stosowne fotki
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 12:33
| Trzykrotka napisał/a: | to odcinek Siwona. Twórcy poszli wreszcie po rozum do głowy i skorzystali z faktu, że mają go na pokładzie. Dali mu się wybiegać, powalczyć, powyglądać. Byłam w siódmym niebie. Wieczorem stosowne fotki |
Będę czekać na fotorelację
na razie dwie - no, trzy - tendencyjnie wybrane fotki ze specialu:
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 13:13
Zupelnie z innej beczki - jak ładnie wyglądają razem Woo Bin i Min Ah
http://couch-kimchi.com/2...new-spring-ads/
Ech, byłaby z nich rewelacyjna dramowa para. Wcale niekoniecznie musieliby grać zakochanych
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 13:55
| Trzykrotka napisał/a: | | - jak ładnie wyglądają razem Woo Bin i Min Ah | Bardzo ładnie - mogli by spokojnie uchodzić za rodzeństwa (przynajmniej na tych fotkach )
Obok sesja PSH i szwagra Koszmity - była już kiedyś wrzucona, ale i tak westchnę że choć oboje wyglądają bardzo szczuplutko, a ona także kobieco, to szkoda, że jej jakże "seksownie" kazali otwierać usta na każdym zdjęciu A może nie kazali, tylko inicjatywa własna?
No i oczywiście widać też zero kontaktu z jej strony ponad przymusowe minimum.
A że dawno nie było fotek żądnego z panów w przebraniu pajaca - to Misiek czerwonej czapeczce:
http://couch-kimchi.com/2...sue-of-singles/
Anaru - Wto 05 Sie, 2014 14:30
| BeeMeR napisał/a: | Obok sesja PSH i szwagra Koszmity - była już kiedyś wrzucona, ale i tak westchnę że choć oboje wyglądają bardzo szczuplutko, a ona także kobieco, to szkoda, że jej jakże "seksownie" kazali otwierać usta na każdym zdjęciu A może nie kazali, tylko inicjatywa własna? |
Chyba własna, bo tu zerknęłam na inna sesje i ma podobne niedomykanie jak Kristin Stewart, tylko wyraz oczu lepszy. I urodę
http://couch-kimchi.com/2...-park-shin-hye/
Później w wolnej chwilce parę słów na temat skończonej wreszcie TGL - jaka to była śliczna drama i jakie miała śliczne zakończenie.
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 14:31
Obok sesja PSH i szwagra Koszmity - była już kiedyś wrzucona, ale i tak westchnę że choć oboje wyglądają bardzo szczuplutko, a ona także kobieco, to szkoda, że jej jakże "seksownie" kazali otwierać usta na każdym zdjęciu A może nie kazali, tylko inicjatywa własna?
No i oczywiście widać też zero kontaktu z jej strony ponad przymusowe minimum.
|
Robią z niej na zdjęciach super-seksi hot stuff, a ona pozuje, jak jej każą. A mnie to za każdym razem strasznie śmieszy. Zimniejszej (telewizyjnej) ryby chyba nie widziałam. Śnieżek imo nadużywa chwytu z rozchylonymi ustami. Ale tę dżinsową sesję wspólną mają naprawdę ładną.
Ech, obejrzałabym już coś z Woo Binem...
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 14:47
| Anaru napisał/a: | TGL - jaka to była śliczna drama i jakie miała śliczne zakończenie. | Mam nadzieję że rozwiniesz myśl nie poprzestając na tym jednym zdaniu, które wszakże jest prawdą
TGL to moja drama roku , Dokko to postać roku , CSW aktor roku - co sobie będę żałować, jak szaleć o szaleć
| Anaru napisał/a: | | zerknęłam na inna sesje i ma podobne niedomykanie jak Kristin Stewart | Niemniej potrafi mieć i zamknięte usta (z rzadka) lub uśmiech. ok.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ech, obejrzałabym już coś z Woo Binem... | Ano - on przynajmniej kręci - ja bym obejrzała coś świeżego z Siwonem - najlepiej romkom, może być fantasy-saeguk-time travel - i co tam jeszcze
Plus zaległe dramy.
edit:
Już wiem jak bym agitowała Trzykrotkę do oglądania Atheny gdyby się opierała
Tym:
https://www.youtube.com/w...e&v=Bqpe5BcrY7g
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 15:59
| BeeMeR napisał/a: | ja bym obejrzała coś świeżego z Siwonem - najlepiej romkom, może być fantasy-saeguk-time travel - i co tam jeszcze
Plus zaległe dramy. |
Nawet jak coś się pojawi, to Siwon będzie szeleścił po mandaryńsku, nie swoim głosem
Ale zawsze możesz sobie Oh My Lady zobaczć
O proszę: najpierw 1, 30 występu scenicznego, a potem ładna scena z filmu
https://www.youtube.com/watch?v=3Ui66hG5zDY
Po czymś takim to opierałabym się jak nie wiem co
zooshe - Wto 05 Sie, 2014 18:17
| Admete napisał/a: | Ja pewnie wam dziś napisze swoją opinię Zaczynam myśleć, że te joseońskie dramowe stroje to takie normalne, naturalne i codzienne Koczek, kapelusik, suknia-bombka |
Ja się póki co wstrzymuję, widziałam, że ktoś się przymierzał do tłumaczenia, a z polskim sosikiem lepiej wchodzi.
Admete daj znać jak przyjdzie wiesz co. Twoje już dotarło.
| BeeMeR napisał/a: | Wrr, grr, część posta mi zeżarło (strona mi się zamknęła nie wiedzieć kiedy, a już się ponownie nie napisze tego samego i tyle ) |
Współczuję.
Odnoście Atheny przypomniało mi się coś jeszcze:
Pamiętam, że była jedna retrospekcja w której ona mówi, że chce dołączyć do Atheny i jeden z argumentów jaki podaje, to że będzie mogła z nim pracować, a on jej odmawiał. Znaczy się sama chciała przystąpić do organizacji, a on pod namową się zgodził.
Jak dla mnie sama jest sobie winna.
- mordobicie w łazience - kręcone 26h bez przerwy |
Za to robi wrażenie.
...na razie dwie - no, trzy - tendencyjnie wybrane fotki ze specialu: |
Fryzura i wąsy te sama, a wystarczy że się uśmiechnie i zupełnie nie przypomina zimego terrorysty.
| BeeMeR napisał/a: | | Anaru napisał/a: | TGL - jaka to była śliczna drama i jakie miała śliczne zakończenie. | Mam nadzieję że rozwiniesz myśl nie poprzestając na tym jednym zdaniu, które wszakże jest prawdą |
Też czekam na wrażenia najlepiej ilustrowane zdjęciami. Każdy powód dobry by popatrzeć na Dokko.
| Trzykrotka napisał/a: | Po czymś takim to opierałabym się jak nie wiem co |
Chyba o ścianę.
zooshe - Wto 05 Sie, 2014 18:28
| Trzykrotka napisał/a: |
Tyle teraz leci tych fajnych romkomów - podobno Marriage Not Dating |
Gdyby faktycznie grał tam Siwon to bym brała w ciemno, a tak jakoś nie mam przekonania do tej dramy.
Za to jak patrze na niektóre gify z King of High School to wiem że ta drama na mnie czeka.
Admete - Wto 05 Sie, 2014 18:29
| zooshe napisał/a: | Admete daj znać jak przyjdzie wiesz co. Twoje już dotarło.
|
No właśnie od ciebie nie doszło jeszcze. Jeśli nie wysłałaś priorytetem, to będzie szło z tydzień. Mam nadzieję, że dojdzie.
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 19:24
| zooshe napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Po czymś takim to opierałabym się jak nie wiem co
Chyba o ścianę. | Ewentualnie o cokolwiek się nawinie
Filmik Siwonowy bardzo zacnie ktoś zmontował, tylko nie umiem go sobie pobrać jako mp4
Agn - Wto 05 Sie, 2014 22:56
...siendobrywieszór...
Padniętam. Uznałam, że zasłużyłam sobie na pięć minut w waszym gronie, muszę akumulatory podładować.
| BeeMeR napisał/a: | Ja na razie nie będę oglądać Strażników - bardziej się nastawiam na Muszkieterów - ale może jeszcze zmienię zdanie.
Podejrzewam jednak, że jak obejrzę zaległości to na pierwszy ogień pójdzie Gunman Przynajmniej jest już w części po polsku |
Ja będę pewnie bardzo ambitnie wszystko nadrabiać, jak mi się urlop skończy. Bo teraz jak mam w domu siostrę, to wolę z nią spędzać czas, niż oglądać dramy, jak kocham dramy i koreańskich aktorów, tak siostrę kocham bardziej.
| Admete napisał/a: | Optuję z Gunmanem Dostał przedłużenie o dwa odcinki. Oby mi nie zepsuli dobrej dramy. Namawiam też szczerze na Arang i pana sędziego. |
Ja bym chciała wszystko nadrobić, więc nadrobię. Ale po urlopie.
| Anaru napisał/a: | Jeszcze nie skończyłam finału, dalej mi wisi pół godziny do zobaczenia. OSTATNIE pól godziny.
Czeka na wieczór i oby bez przeszkód się udało. |
I co? I co? I co?
| Trzykrotka napisał/a: | O żesz.... faktycznie jest tu jakiś zegarek |
Prawda? Niby zegarek na pierwszym planie, ale kto by się duperelami zajmował.
| Trzykrotka napisał/a: | | Właśnie pracuję nad skończeniem YAAS. |
Ja sobie zaraz włączę dobranockę. Bo i na to zasłużyłam.
| Trzykrotka napisał/a: | Piękne sceny;
Pan Seok na randce z Pan Seokową - nie dogadanie co do miejsca, jego bieg, żeby ją złapać i wreszcie.... te długaśne nogi, które się pod nim uginają Oraz jego ręka na jej talii, mniam |
Wiem, że będę wyglądać tej sceny z niecierpliwością.
| Trzykrotka napisał/a: | | służy tylko skrępowaniu Pan Seoka i jego podwładnej - ale dzięki temu lubimy tego pana jeszcze bardziej |
To można bardziej???
| Trzykrotka napisał/a: | Randka z oppą, papier ryżowy i wallkiss |
Naprawdę nie wierzę, że CSW popełnił wallkiss. Jak on mógł mi to zrobić?
| BeeMeR napisał/a: | Za to Pan Seok
To jeden z jego odcinków, zdecydowanie, niech się wszystkie żaby pochowają po bagniskach
Randki z eksią randkami - też ładne, wallkiss stokroć ładniejszy niż Żabula, ale przede wszystkim zachwyciły mnie sceny z podwładną - jak on na nią pięknie patrzył, gdy mu demonstrowała efekty swoich doświadczeń z materacem Coś w stylu "nasze dziecko dorasta"
Pięknie a nieśmiało zabrał ją z deszczu i cudnie niezdarnie próbował wymijać w ciasnej kuchni. |
*nic nie mówi, tylko siada sobie w kąciku i do wariacji czyta wpis BeeMeRka wciąż od nowa*
| Trzykrotka napisał/a: | Zresztą rolą Pan Seoka on po raz n-ty udowadnia, jak dobrym jest aktorem. Jak potrafi wygrywać niuanse roli, bez słów opowiadać całe historie o swoim bohaterze. Widać to zwłaszcza, kiedy ogląda się YAAS - jak ja - razem z Atheną, gdzie też jest świetny - ale gdzie rola jest przede wszystkim efektowna wizualnie. Tak jest powalający - tutaj też, ale z zupełnie innych powodów.
Niech on zagra w jakiejś dramie palli palli!
Cieszę się na YAAS, bo teraz już wkraczam na terytorium smoków - odcinków 11-do końca nie widziałam |
*z rozkoszą nurza się po sam nos w miodzie, który wylała przed nią Trzykrotka*
*i jeszcze głębiej, ledwie oczki widać*
Tyle dobrego słowa o mym ulubieńcu!
| BeeMeR napisał/a: | na razie dwie - no, trzy - tendencyjnie wybrane fotki ze specialu: |
Wiesz, że cię kochamy za tę tendencyjność?
O, Misiek w kolorach, które sobie przywdział LMH do sesji do płyty. I taka pajacowa sesja, podobna kapkę. Rozbrajające.
Ostatnia fotka b. mi się podoba. I widzę, że on na serio wytatuowany, bo jak widziałam gdzieś fotkę, to myślałam, że tylko do filmu potrzebował malunków czy coś.
Było pokazać, to by tak długo się nie opierała.
| Trzykrotka napisał/a: | :serduszkate: Po czymś takim to opierałabym się jak nie wiem co |
Tak, tak - wiemy. Nas też Zooshe w podobny sposób usiłowała zniechęcić do Atheny.
| Zooshe napisał/a: | Pamiętam, że była jedna retrospekcja w której ona mówi, że chce dołączyć do Atheny i jeden z argumentów jaki podaje, to że będzie mogła z nim pracować, a on jej odmawiał. Znaczy się sama chciała przystąpić do organizacji, a on pod namową się zgodził.
Jak dla mnie sama jest sobie winna. |
I słusznie. Zwłaszcza, że na początku powiedział jej "nie". Ale nie, rozdarła dzioba i było "Oooopppaaaaaaaa!". A potem bredzi jakieś "uwolnij mnie", durna baba... widziały gały, co brały!
I niniejszym odpalam YAAS odc.... yyy... ósmy chyba? Nie będę miała siły, by tak na bieżąco pisać wrażenia. Wybaczycie mi ten jeden raz?
Taaa, już słyszę, jak się cieszycie: "Choć ten jeden raz nam odpuści! Yeah! "
Edycja: Nie, jednak nie mogę. Oczy same mi się kleją i całość ma wrzeszczy: "Spaaaaaaać!"
Dobranocka będzie jutro. *podpierając nos idzie ułożyć się w łóżeczku*
Sobie chociaż długonogiego zamontuję, coby mi się lepiej spało, oczywiście.
Agn - Wto 05 Sie, 2014 23:05
Kurde, było nie zaglądać tam gdzie nie trzeba i mam - musiałam! Musiałam jeszcze z minutkę wam potruć!
Bo ja chcę takiego wykładowcę! Nawet z tym wąsikiem!

Tak, to CSW w roli nauczyciela - uczy młodych sztuki aktorskiej.
Czy wy też widzicie tę białą koszulę? Jak ci biedni studenci w ogóle są w stanie się skupić??? Jestem pełna podziwu!
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 23:10
Athena - special
Skończyłam - najwyraźniej największe herezje były już dawno za mną
Teraz najbardziej mnie śmieszyły górnolotne podpisy pod scenami z dramy
No i teoria spiskowa
Generalnie najlepiej się ogląda Siwona , który ma cudne reakcje i ogromną świeżość zachowań, a najlepiej słucha CSW, który wie co powiedzieć - i jak
Oczywiście wypowiedź moja jest ściśle subiektywna - jak i każda inna
- spoilerowo - wypowiedzi odnośnie takiej jednej śmierci
(aleśmy już i tak pospoilerowały ile wlezie )
| Cytat: | | nie uważam, żeby to było złe w kwestii logiki, ale... mogę mu wybaczyć chęć wywalenia w kosmos całej Korei, szperania w broni nuklearnej i kombinowanie, by doprowadzić do starcia obu stron konfliktu, ale zabicia agentki nie mogę przeboleć | A dla mnie to było szalenie logiczne - wręcz się prosiło. Ja tylko nie mogę przeboleć że to został zagrane tak, jak nie lubię. Bo gdyby się na przykład CSW uśmiechnął, po czym ten uśmiech by mu zamarł na ustach, a wzrok zlodowaciał i wtedy, tak na zimno strzelał/mierzył do niej, to jestem pewna, że.... eeee.... buty by mi spadły. Przez głowę - jak zawsze w takim przypadku, ja zaś potrzebowałabym natychmiastowej reanimacji .
Wyszczerzowi zaś mówię stanowcze nie.
BeeMeR - Wto 05 Sie, 2014 23:19
| Agn napisał/a: | Edycja: Nie, jednak nie mogę. Oczy same mi się kleją i całość ma wrzeszczy: "Spaaaaaaać!"
Dobranocka będzie jutro. *podpierając nos idzie ułożyć się w łóżeczku* | Rozsądnie - no i jutro jest szansa na zapis myśli i wrażeń
Dobranoc!
Acha, głupotka:
http://www.dramafever.com...-move-to-korea/
Trzykrotka - Wto 05 Sie, 2014 23:33
| Agn napisał/a: |
Sobie chociaż długonogiego zamontuję, coby mi się lepiej spało, oczywiście.
|
Ty sobie widzę robisz usypianki jak Żabul kreskówki do snu
Jej, te długaśne nogi
Ja na szybkiego, bo tez już mam oczy na zapałkach.
Athena 9 czyli Niech ktoś dobije Ciapę, żeby się nie męczył.
Elitarny agent. Jak bum cyk cyk, tak go chyba Kwon nazwał. Elitarny agent lata gdzie mu jego ***** rozum podpowiada (a wiecie, czym on myśli, nie? ). W sumie to miło, że chce milość swego życia uratować z bardzo niemiłej opresji, ale żeby w tym łbie choć cien refleksji się pojawił.... Ale gdzieżby tam, rozum już dawno przestał walczyć o tlen.
Najbardziej wkurza mnie jego była, którą lubię, a której tak każą się tym jemiołem przejmować
Kazali odkraść SNT? odkradł I po co Siwon mój śliczny tak się męczył w poprzednim odcinku? ). Ale jak chytrze! Polazł do pokoju z SNT i po prostu wziął. A tu jakie zdziwko - tam kamery przemysłowe były? Really? Jak oni na to wpadli?
Emotek mi przez tego głąba brakuje....
Na Ciapową i jej zbolałą (jedną) minę z zasłoniętym artystycznie jednym okiem (nawet w toku akcji fryzura nie drgnie) już patrzeć nie mogę
W tym odcinku Ciapowa przeszła jednakże przełom i wróciła ratować Ciapę.... czego domyśliłam się po reakci pana Cha, który frustrację i rozpacz z powodu jej czynu odegrał - jak to on - bez słów, tylko oczami.
I był ZUY - do imentu ZUY w tym odcinku. Szacownego Ojca Agentki na dzień dobry wytrzaskał po pysku (a gdzie szacunek dla sunbae? ), do ludzi strzelał jak do kaczek...

Zginął w końcu (pisane mu było) wybitny naukowiec. Nie omieszkałam pomyśleć, że chyba pożałował, że uciekał z Północnej Korei
Na pociechę - odcinek był ślicznie filmowany - dużo plenerów, nieba, przestrzeni

Kącik Siwona
O YAAS 11 jutro, bo już czas spać. Tylko na dobranoc fanservice z tegoż odcinka

Niech się wszystkie oppy schowają przy tym ajusshim
Admete jak Nocny Strażnik i smoki jego?
zooshe - Śro 06 Sie, 2014 07:11
| Admete napisał/a: |
No właśnie od ciebie nie doszło jeszcze. Jeśli nie wysłałaś priorytetem, to będzie szło z tydzień. Mam nadzieję, że dojdzie. |
A no właśnie wysłałam zwykłym.
Dawno niczego nie wysyłałam, nie sądziłam że to trwa aż tyle.
| Agn napisał/a: | Kurde, było nie zaglądać tam gdzie nie trzeba i mam - musiałam! Musiałam jeszcze z minutkę wam potruć!
Bo ja chcę takiego wykładowcę! Nawet z tym wąsikiem! |
Wąsik zawsze można zgolić.
| Agn napisał/a: |
Tak, to CSW w roli nauczyciela - uczy młodych sztuki aktorskiej.
Czy wy też widzicie tę białą koszulę? Jak ci biedni studenci w ogóle są w stanie się skupić??? Jestem pełna podziwu! |
W przypadku żeńskiej części studentów jest to niewykonalne. Gdyby to był mój nauczyciel zrobiłabym wszystko aby musieć powtarzać zajęcia raz za razem.
A dla mnie to było szalenie logiczne - wręcz się prosiło. Ja tylko nie mogę przeboleć że to został zagrane tak, jak nie lubię. Bo gdyby się na przykład CSW uśmiechnął, po czym ten uśmiech by mu zamarł na ustach, a wzrok zlodowaciał i wtedy, tak na zimno strzelał/mierzył do niej, to jestem pewna, że.... eeee.... buty by mi spadły. |
Nie pamiętam już dokładnie jak to zostało zagrane, ale cyniczny uśmieszek tuż przed zabiciem kobiety z którą miało się historię jakoś nie pasuje mi do niego. Gdyby zabijał Ciapę proszę cie bardzo ale nie ją. W tamtej chwili on był zwyczajnie zdesperowany, a w takich chwilach brakuje czasu na teatralne gesty.
Admete - Śro 06 Sie, 2014 07:14
| Trzykrotka napisał/a: | Admete jak Nocny Strażnik i smoki jego? |
Dziś obejrzę dwa odcinki Wczoraj mnie dr Jin trochę wciągnął, jak zajrzałam na gooddrama
| zooshe napisał/a: | A no właśnie wysłałam zwykłym. |
Nic nie wysyłam zwykłym, bo idzie i idzie
|
|
|