To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Harry_the_Cat - Nie 01 Cze, 2008 21:12

94 strony?

Tymczasem znalazlam to: http://www.amazon.co.uk/S...12347488&sr=1-3

Anonymous - Nie 01 Cze, 2008 21:20

to to znaczy? ;>

a temat tyle stron ma bo i obiekt rzeka :D

Admete - Nie 01 Cze, 2008 21:22

Jeśli chodzi o Spn to my zawsze znajdziemy temat do rozmów ;-) Co do wydań serialu to ja mam 1 serię wydana w Polsce, a 2 w USA. Riella ma obie sprowadzane ze Stanów. Oczywiście chcemy miec też 3 sezon, jak tylko się pojawi w sklepach.
Harry_the_Cat - Nie 01 Cze, 2008 21:26

Ja moze obejrze do tego 9 odcinka, zanim bede podejmowac takie decyzje ;)
Anonymous - Nie 01 Cze, 2008 21:28

Bo to źródło tematów jest bez dna. Tak przeglądałam sobie pierwsze tematy dyskusji i mam ochotę na powtórkę od początku. tak wydaje mi się, że moja przygoda z tym serialem będzie jak zapętlona playlista
Admete - Nie 01 Cze, 2008 21:47

Harry ja Ci wróżę pozytywną reakcję. Potrafisz czytać takie dziwne powieści o wampirach, których ja bym nigdy nie przeczytała. Spn jest całkiem inteligentny, jak się dasz wciągnąć :-) Ostatnio w Newsweeku stwierdzili, że wśród innych produkcji trudno znaleźć coś tak przerażającego i inteligentnego jak Supernatural. Wbrew pozorom my tutaj nie tylko zachwycamy się tym i owym ;-) , ale też robimy zawsze jakieś poszukiwania odnośnie różnych postaci mitologicznych, demonów, które zostały wykorzystane w serialu. Dotarłyśmy razem z braćmi nawet do piekła ;-)
Harry_the_Cat - Nie 01 Cze, 2008 21:56

Admete napisał/a:
otrafisz czytać takie dziwne powieści o wampirach, których ja bym nigdy nie przeczytała. Spn jest całkiem inteligentny, jak się dasz wciągnąć

Oj tam. Czasami po prostu mam ochote poczytać chłam

Admete napisał/a:
Wbrew pozorom my tutaj nie tylko zachwycamy się tym i owym ;-)

Nie tylko tym i owym?

Deanariell - Nie 01 Cze, 2008 22:52

Harry_the_Cat napisał/a:
Ja moze obejrze do tego 9 odcinka, zanim bede podejmowac takie decyzje

Harry to Ty jeszcze NIE oglądałaś tego wcale? :P Cały figiel w tym, żeby w sezonie pierwszym nie zniechęcić się przy odcinku 8 :rotfl: Strasznie głupia fabuła (wyjątkowo im nie wyszło - sam reżyser to przyznał, że to jeden z mniej udanych i to nie tylko w I serii, ale w ogóle...) - co prawda jest kilka zabawnych momentów - np. Dean pod prysznicem :mrgreen: albo agentka nieruchomości, która potraktowała chłopaków jak gejów - a Dean oczywiście wczuł się w rolę i powiedział coś prowokacyjnego w tym temacie do Sama :rotfl: ;) Natomiast cała zabawa zaczyna się na dobre w połowie serii mniej więcej... a później to już wciąga jak bagno :serce: Moim zdaniem ten serial jest najbardziej "jedwabisty" (to taki eufemizm słowa "zaje..." wymyślony przez jednego z moich uczniów ;) ) ze wszystkich, które oglądałam w życiu :oklaski: - pomijając oczywiście pamiętnego Robin Hooda z muzyką Clannad'u :-P A jeśli czytasz powieści o wampirach, to klimat Ci się spodoba - z serii na serię robi się tu mrrrroczniej :excited:
Ja się normalnie zakochałam jak nastolatka :cheerleader2:

Harry_the_Cat napisał/a:
94 strony?

A co? Coś nie tak? :wink: Zakochani stron nie liczą... :serce2:

Admete napisał/a:
Jeśli chodzi o Spn to my zawsze znajdziemy temat do rozmów

lady_kasiek napisał/a:
to źródło tematów jest bez dna

Ja mogę o tym w kółko - i zawsze znajdzie się coś nowego do omówienia :mrgreen:
Scenarzyści bardzo dbają, żeby fani mieli o czym rozmyślać... :thud: Oczywiście... jeśli ktoś nie lubi fantastyki, mitologii i tematów nadprzyrodzonych, to się nie zachwyci i nie da uwieść fabule... ale jeśli ktoś takie coś lubi... oj... oj... to będzie jak przysłowiowa śliwka w kompot! :excited: :excited: :excited:

Harry_the_Cat napisał/a:

Fajne pudełko, ale w USA jest chyba znacznie taniej ;) Siora właśnie dziś dzwoniła, że ponoć jej koleżanka (już nawet jej znajomi jak widać wiedzą, że ma w Polsce siostrę "wariatkę" na punkcie SPNu :-P ) widziała gdzieś tam w sklepie 3 sezon po 29,99 dolarów - mam nadzieję, że to się okaże prawdą... :trzyma_kciuki:

Deanariell - Nie 01 Cze, 2008 23:09

Admete napisał/a:
ale też robimy zawsze jakieś poszukiwania odnośnie różnych postaci mitologicznych, demonów, które zostały wykorzystane w serialu.

Taaaaa... tzw. monster of the week :mrgreen: Uwielbiam jak chłopaki prowadzą swoje śledztwo - za każdym razem podziwiam ich profesjonalizm :serce: (ale i tak najlepiej im wychodzi, kiedy muszą improwizować...). Normalnie boki można zrywać czego oni nie robią, żeby zdobyć potrzebne im informacje - to trzeba mieć talent i ogromną pomysłowość do tego :-P !
lady_kasiek napisał/a:
wydaje mi się, że moja przygoda z tym serialem będzie jak zapętlona playlista

Nie tylko Twoja przygoda z tym serialem jest taka :hug_grupowy: Ja to w ogóle chętnie skopiowałabym sobie wszystkie posty z tego tematu na pamiątkę naszych burzliwych dyskusji... Przeglądaj Kaśku, przeglądaj ;) wklejałyśmy tam po drodze mnóstwo ciekawych materiałów - teraz już możesz przy tym nie obawiać się spoilerów... niektóre podawane przez nas linki już pewnie nie działają, ale z pewnością i tak znajdziesz tam sporo perełek wyławianych wspólnymi siłami - sama sobie poczytam we wakacje od początku... 94 strony... :shock: Jak dojdziemy do 100 to trzeba będzie zrobić jubileusz jakiś :party: :mrgreen:

I pomyśleć, że był czas, kiedy myślałyśmy z Admete, że będziemy tu same do siebie gadać... :rotfl:

Deanariell - Nie 01 Cze, 2008 23:16

lady_kasiek napisał/a:
a zaraz to Ellen też wyeliminowana jest.... zaraz mam nadzieję, ze nic nie przegapiłam, albo, ze o niczym nie zapomniałam w tym okresie mało-przytomności

Chodziło mi o to, że jej postać nie pojawia się już więcej w 3 sezonie i generalnie Ellen is gone... :( Nie uśmiercili jej, jak innych, ale wykreślili jak Jo...

Harry_the_Cat - Nie 01 Cze, 2008 23:35

Deanariell napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Ja moze obejrze do tego 9 odcinka, zanim bede podejmowac takie decyzje

Harry to Ty jeszcze NIE oglądałaś tego wcale? :P Cały figiel w tym, żeby w sezonie pierwszym nie zniechęcić się przy odcinku 8 :rotfl: Strasznie głupia fabuła (wyjątkowo im nie wyszło - sam reżyser to przyznał, że to jeden z mniej udanych i to nie tylko w I serii, ale w ogóle...) - co prawda jest kilka zabawnych momentów - np. Dean pod prysznicem :mrgreen: albo agentka nieruchomości, która potraktowała chłopaków jak gejów - a Dean oczywiście wczuł się w rolę i powiedział coś prowokacyjnego w tym temacie do Sama :rotfl: ;) Natomiast cała zabawa zaczyna się na dobre w połowie serii mniej więcej... a później to już wciąga jak bagno :serce: Moim zdaniem ten serial jest najbardziej "jedwabisty" (to taki eufemizm słowa "zaje..." wymyślony przez jednego z moich uczniów ;) ) ze wszystkich, które oglądałam w życiu :oklaski: - pomijając oczywiście pamiętnego Robin Hooda z muzyką Clannad'u :-P A jeśli czytasz powieści o wampirach, to klimat Ci się spodoba - z serii na serię robi się tu mrrrroczniej :excited:
Ja się normalnie zakochałam jak nastolatka :cheerleader2:

Nie widzialam nic a nic. A jutro spotykam się z Cait i bedę raportowac. :mrgreen:

Cytat:
Harry_the_Cat napisał/a:
94 strony?

A co? Coś nie tak? :wink: Zakochani stron nie liczą... :serce2:

Chodzi mi raczej o to, ile czasu bedę to czytać...

Cytat:
Harry_the_Cat napisał/a:

Fajne pudełko, ale w USA jest chyba znacznie taniej ;) Siora właśnie dziś dzwoniła, że ponoć jej koleżanka (już nawet jej znajomi jak widać wiedzą, że ma w Polsce siostrę "wariatkę" na punkcie SPNu :-P ) widziała gdzieś tam w sklepie 3 sezon po 29,99 dolarów - mam nadzieję, że to się okaże prawdą... :trzyma_kciuki:

Tak ale to 25 funtow jest za dwie serie (a funt teraz po 4.20), a moje dvd nie odbiera regionu 1.
Poza tym nie mam rodziny w USA, więc dochodzą koszty przesyłki w wyższym stopniu ;)

Deanariell - Pon 02 Cze, 2008 00:25

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie widzialam nic a nic. A jutro spotykam się z Cait i bedę raportowac. :mrgreen:

SUPER! naturalnie :wink: Zobaczymy reakcję kolejnej "skażonej" wirusem SPN :mrgreen:

Harry_the_Cat napisał/a:
Chodzi mi raczej o to, ile czasu bedę to czytać...

Aaaaaaa... o to... :rotfl: No tak... :pociesz:

Harry_the_Cat napisał/a:
Tak ale to 25 funtow jest za dwie serie (a funt teraz po 4.20), a moje dvd nie odbiera regionu 1.
Poza tym nie mam rodziny w USA, więc dochodzą koszty przesyłki w wyższym stopniu ;)

Tak czy inaczej - pudełeczko niczego sobie :wink:

Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 07:58

Deanariell napisał/a:
i generalnie Elen is gone...

uu szkoda, lubiłam tą postać. Jedyna kobieca postać ze świata żywych na którą nie leciał Dean :|
Harry_the_Cat napisał/a:
Nie tylko tym i owym?

to też, tak przy okazji :mrgreen:
Deanariell napisał/a:
i powiedział coś prowokacyjnego w tym temacie do Sama

te jego prowokacje są genialne i miny Sama :rotfl: no i następnie dumna mina Deana. Teraz to te żarty są tak wplecione w akcję, ale świetny był odcinek z przyklejeniem kufla do ręki Deana mogę to oglądać sto razy a i tak mnie to bawi :P :P
Deanariell napisał/a:
Uwielbiam jak chłopaki prowadzą swoje śledztwo - za każdym razem podziwiam ich profesjonalizm (ale i tak najlepiej im wychodzi, kiedy muszą improwizować...)

momenty przygotowania do akcji to czyte piękno bo samo polowanie to akcja, nerwy, ale kiedy dopiero szukają to jest coś.... no i urocze są momenty gdy sam mówi o czymś według niego oczywistym a Dean robi oczy :shock: .[quote="Deanariell"] Normalnie boki można zrywać czego oni nie robią, żeby zdobyć potrzebne im
w jednym odcinku było tak szybciutko pokazane jakie wcielenia przybrali. :rotfl:

jednak na ten temat można bez końca :ops1:

Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 09:20

po odcinku 10 mam szczerą nadzieję, że zabiją Bellę :wsciekla:
fantazje Sama na temat tejże troszeczkę mnie zaskoczyły

Admete - Pon 02 Cze, 2008 14:05

Chcę Ci powiedzieć, że na końcu właściwie będziesz jej żałować ;-)
Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 14:21

niemożliwe...
po odcinku 12 mam mieszane uczucia z jednej strony za to, że ich wsypała powinni się jej szybko pozbyć, ale z drugiej za takie świństwo to powinna swoje odcierpieć.
Odcinek z mrowiem demonów i tym agentem FBI był niezły, od początku wiedziałam, że on musi się dowiedzieć prawdy szkoda, że znał ją tak krótko :| szkoda mi całej brygady z oposterunku :|
ale mina Deana na wieść, że ta dziewuszka jest dziewicą... bezcenna

Admete - Pon 02 Cze, 2008 14:24

Jak to szło? "Nie będziemy zabijać żadnych dziewic?" :-D
Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 14:55

Ruby:Chodzi mi o dziewicę.
Dean: Nikt tu nie jest dziewicą. Nie. Niemożliwe. Chyba żartujesz... Więc ty nigdy... Nawet raz? To znaczy, ani razu...

Nikt nie będzie zabijałżadnych dziewic! :mrgreen:

Jego nie da się nie lubić

Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 21:04

Figa, wcale nie żałuję Belli, żal mi Deana bardziej bo tutaj atmosfera grozy już się straszna zrobiła. bella chciała rękę na Sama podnieść! Na mojego Samiego??!! O to jest zdrada najgorsiejsza. Mogła wcześniej chłopakom powiedzieć to by ją wyciagnęli jakoś z tego. A ona do końca grała cwaniarę to teraz ma. ja jednak ciągle mam nadzieję, że wy z tym piekłem żartowałyście i że dean się wymiga od tego. Takiego maratonu jak dziś to dawno nie miałam. a w przerwach czytam sobie archiwalne strony. i zdjęcia oglądam i tapetki piękne.
ale doktor był zabójczy, już się bałam, ze on wydłubie Cisteczku oczko takie piękne i ta maszynka to mi się kojarzyła z łyżką do lodów, ciężko mi będzie iśc na lody gałkowe.
Na początku odcinka się pośmiałam głupio jak wrzucili ziomka do bagażnika auta u nas na roku ostatnio to największy trend podróżowanie na Popiełuszkę(przepraszam głupi żart, ale nas bawi już ponad miesiąc)

Admete - Pon 02 Cze, 2008 21:08

Kaśku Ty powiedz swoim znajomym, że to faktycznie głupi żart. Wiesz, ja jeszcze pamiętam tamte czasy i wtedy to wcale śmieszne nie było. Ale dość moralizowania. Rozśmieszył mnie do łez Twój post, zwłaszcza ten fragment o Ciasteczku i łyżeczce do lodów. Kaśku zlituj się! Pilnuj wielkich liter i interpunkcji, bo jako polonista zejdę na atak serca ;-D Będziesz mnie miała na sumieniu.
Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 21:15

przepraszam podwójnie. Szczeniactwo ukrócę. Moi rodzice nie mieli okazji słyszeć dowcipów zwłaszcza jednego kolegi, bo by mnie zabili, wydziedziczyli i spali kości z solą chyba. A interpunkcja... Nie umiem pisać na komputerze normalnie.... zwłaszcza po takich przeżyciach, ale idę finał oglądać, chociaż ciemnawo już :mysle: gdzie mój kot??
I broń Boże proszę nie schodzić przeze mnie na żadne ataki... ja jak Dean nie mogłabym funkcjonować normalnie z taką świadomością

Admete - Pon 02 Cze, 2008 21:20

Ja rozumiem te emocje :-) Jesteś zupełnie jak taka nasza znajoma, moja i Rielli. Ona tak samo stosuje strumien świadomości, jak się czymś przejmuje :-) Weź tego kota ze sobą, bo finał sezonu mocny jest. I pisz o wrażeniach. A potem Harry zacznie oglądać i będzie znów ta sama jazda ;-)
praedzio - Pon 02 Cze, 2008 21:24

Ja to się boję, że nam Kasiek przedawkuje ;) A później nie zaśnie! :D
Harry_the_Cat - Pon 02 Cze, 2008 21:29

Mam pierwsze 8 odcinków.... (OSIEM, OSIEM... OSIEM...!!!!!! :shock: ) :shock: :shock:
Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 21:35

nie mogę tak na raz całego odcinka bo mam świadomość, że jeszcze x minut i koniec :wsciekla: a dopiero zaczynałam(to jak z wakacyjną miłością :( ) Durny Dean mógł posłuchać Ruby a nie jak jakieś kamikadze, jak ćmy do ognia, ale humorek go nie opuszcza, "A ja chciałbym, żebyś zamknęła dziób, ale nie zawsze dostajemy to czego chcemy" :rotfl:
Admete napisał/a:
Weź tego kota ze sobą,

zdrajca kudłaty poszedł w teren.
Admete napisał/a:
Ona tak samo stosuje strumien świadomości, jak się czymś przejmuje

o mam bardzo zawężony strumień w czwartek mega giga naukowe starcie, ale co mi tam....