To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

BeeMeR - Sob 20 Cze, 2009 21:33

właśnie sobie przypomniałam, że 18 lipca to ja mam ślub kolegi :rumieniec:
Admete - Sob 20 Cze, 2009 21:43

Wiedziałam, że tak będzie...
Aragonte - Sob 20 Cze, 2009 22:07

Admete, spokojnie, nie jest łatwo dopasować termin w przypadku 10 osób :)
Anonymous - Sob 20 Cze, 2009 22:50

Jeżeli moje wakacyjne plany wypalą to 18-19 raczej dla mnie odpada :|
Admete - Nie 21 Cze, 2009 09:29

Może jednak lepiej w takim razie zostać przy pierwszym terminie. Aine umówimy się z Toba w Krakowie albo przyjedziesz do nas na specjalne zaproszenie. Widzę, że ten drugi termin nie pasuje już kolejnej osobie.
Agn - Nie 21 Cze, 2009 11:46

Mnie też nie bardzo. To końcówka mojego urlopu i mam już plany. :/
Admete - Nie 21 Cze, 2009 12:15

Aine słońce zapraszamy w takim terminie, jaki Ci pasuje, ale widzę, że musimy zostać przy pierwszej dacie, bo większości pasuje. Z Thin zamierzamy się spotkać wcześniej i odebrać ją z Krakowa. Może wtedy się razem spotkamy?
Aragonte - Nie 21 Cze, 2009 12:31

Admete napisał/a:
Aine słońce zapraszamy w takim terminie, jaki Ci apsuje, ale widzę, że musimy zostać przy pierwszej dacie, bo większości pasuje. Z thin zamierzamy się spotkac wczesniej i odebrać ją z Krakowa.

A być może i ze mną :wink:

Deanariell - Nie 21 Cze, 2009 15:11

Admete napisał/a:
Może jednak lepiej w takim razie zostać przy pierwszym terminie. Aine umówimy się z Toba w Krakowie albo przyjedziesz do nas na specjalne zaproszenie.

Z tego, co widzę, to też mi się wydaje, że tak byłoby jednak najlepiej :)

praedzio - Pon 22 Cze, 2009 06:47

Sympatyczny wywiad z Jaredem: http://www.sundaymercury....66331-23929518/

Aha, premiera 5 sezonu SPN nastąpi 10 września tego roku. :D Czyli całkiem niedługo. :mrgreen:

Deanariell - Śro 24 Cze, 2009 19:17

praedzio napisał/a:
Aha, premiera 5 sezonu SPN nastąpi 10 września tego roku. :D Czyli całkiem niedługo.

Niedługo... To zależy z czyjego punktu widzenia :roll: - jak mówi teoria względności: "czas stanowi czwartą współrzędną czasoprzestrzeni, jego upływ zależy od obserwatora i jest różny dla różnych obserwatorów" :-P . Dla mnie to z jednej strony cała wieczność - z drugiej okamgnienie ;)

Dziewczęta, to w końcu jak z tym naszym spotkaniem? Na czym wreszcie stanęło, bo się jakoś temat urwał... :mysle: Kto? Kiedy? I w jakiej ilości? :) Pasuje zacząć czynić przygotowania - przynajmniej logistyczne - choćby i w myślach ;)

praedzio - Śro 24 Cze, 2009 23:09

Interesting... http://ausiellofiles.ew.c...pernatural.html
Harry_the_Cat - Czw 25 Cze, 2009 20:37

interesting indeed ;)
Agn - Nie 28 Cze, 2009 12:09

A ja mam pytanie z innej beczki - jak wygląda sytuacja w Tarnowie??? Bo niejaka powódź zaczyna nam podgrymaszać. Nie chciałabym, by zjazd się nie odbył, ale jeśli walczycie tam z wielką wodą, to nalot może być ciut nie w porę. :/ Dajcie znać. Mniejsza o zjazd, trochę się martwię, bo gdzieś mi mignęło, że w Tarnowie nieciekawie... :(
Aragonte - Nie 28 Cze, 2009 12:14

Podpinam się pod pytanie Agn - Admete, Riella, jak wygląda sytuacja na froncie?
Admete - Nie 28 Cze, 2009 13:47

Spokojnie. Woda jest w zupełnie innych rejonach niż mieszkania moje, Rielli i mamy Rielli. Wjazd samochodem jest utrudniony bardziej z południa i wschodu niz z zachodu, a pociągi jeżdżą normalnie. Sądzę też, że sytuacja sie unormuje w ciagu tego tygodnia. Co najwyżej w mieście w okolicach Burku będzie troche brudniej.
Agn - Nie 28 Cze, 2009 13:57

Uff, to trochę jestem spokojniejsza. Cieszę się, że nic wam nie zagraża. Co prawda pamiętam, że do każdej z was wchodziło się po schodach, ale nie pamiętałam położenia osiedla (moja orientacja w terenie... zostawcie mnie na 5 minut samą i zgubię się we własnym pokoju). W razie czego dawajcie znać na bieżąco, czy coś się dzieje. *obynieobynieobynie* :trzyma_kciuki:
Deanariell - Nie 28 Cze, 2009 16:46

My mieszkamy na szczęście dość daleko od jakiejkolwiek wody, nie sądzę, aby kiedykolwiek zdarzyła się taka powódź, żeby rzeka Biała wylała aż tutaj... Chociaż nigdy nic nie wiadomo na pewno. :roll: Wylał Wątok, ale on płynie tak raczej bliżej centrum miasta. Podtopione są wioski wokół Tarnowa... Faktycznie jednak już dawno takiej sytuacji nie było, żeby miasto też ucierpiało... Z żywiołami żartów nie ma. Hmmmm... ja nic nie mówię, ale właśnie znów zaczęło padać...

Czekamy jednak na odwiedziny ;) A w Waszych regionach spokojnie? Słyszałam w telewizorni, że lokalne podtopienia zdarzyły się nie tylko u nas na południu... :-|

Agn - Nie 28 Cze, 2009 17:01

U mnie miasto było nieprzejezdne, przynajmniej wczoraj. Rodzice dzisiaj byli - droga główna jest zniszczona (jak zwykle), ale da się przejechać. Moje osiedle, oczywiście, bezpieczne jak u mamy za spódnicą.
Swoją szosą byłam gotowa choćby pontonem się do was wybrać. *nastawia 15 przypominaczy, by wziąć ze sobą tym razem aparat* Mam nadzieję, że Burki i okolice pozostały nietknięte, bo chciałabym zrobić zdjęcia... Czy jak się to targowisko (?) nazywało?

Deanariell - Nie 28 Cze, 2009 17:12

Agn napisał/a:
Mam nadzieję, że Burki i okolice pozostały nietknięte, bo chciałabym zrobić zdjęcia... Czy jak się to targowisko (?) nazywało?

No właśnie Burek ponoć zalało - nie byłam jeszcze w centrum, to nie wiem jak to tam teraz wygląda... Zdjęcia i tak możesz zrobić - o ile wiem, to Katedry i Rynku nic nie ruszy ;) Zresztą na górce są - jest to chyba najwyższy punkt w mieście - wszystkie inne ulice biegną od Rynku w dół... Burek jest właśnie poniżej i to nad samym Wątokiem, ponoć podlało ten stary, drewniany kościółek, który tam stoi, ale nie mam pojęcia w jakim stopniu...

Agn napisał/a:
Swoją szosą byłam gotowa choćby pontonem się do was wybrać.

Już widzę jak wiosłujesz od strony Krakowa... :-P Hmmmm... zdaje się pod prąd byś musiała - trochę ciężko ;)

praedzio - Pon 29 Cze, 2009 05:46

Plan Comic Con 2009, który odbędzie się w dniach 23-26 lipca w San Diego: http://www.sfuniverse.com...mic-con-panels/

Z ciekawostek - to na nim zostanie zaprezentowany fragment odcinka inaugurującego piąty sezon SPN. :excited: Tak więc, drogie Siostry, rozglądajcie się po 26 lipca po youtube! :mrgreen:

Admete - Pon 29 Cze, 2009 21:47

Dziewczyny napiszcie mi, jak przyjeżdżacie, proszę...Moze być na poczatku następnego tygodnia, ale odezwijcie się :) Thin ty mi odpowiedz na wiadomośc, która napisałam Ci na priva.
praedzio - Pon 29 Cze, 2009 22:45

A czy ktoś byłby w stanie mnie odebrać w piątek, tak koło 19.30-20.00 z Krakowa?
Anonymous - Pon 29 Cze, 2009 22:47

a własnie ktoś chciał śpiwór... ma dwa jak coś....

w związku z okolicznościami rodzinnymi nie deklaruję sie na 100% ale do końca tygodnia dam znać...

Admete - Pon 29 Cze, 2009 22:53

praedzio napisał/a:
A czy ktoś byłby w stanie mnie odebrać w piątek, tak koło 19.30-20.00 z Krakowa?

Z Krakowa to raczej nie. Możemy Ci podać namiary na pociąg do Tarnowa. Odbieramy raczej z dworca w T. Do T. jest jeszcze 80 km pociągiem. Najlepszy byłby jakiś pośpieszny, wtedy byłabyś u nas około 21, bo zwykły jedzie półtorej godziny.