To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Śro 09 Lut, 2011 17:46

Outcast obejrzane - ciekawie się zapowiada. Pojawiło się kilka silnych osobowości i tajemnica jak należy. Na dodatek nie ma głaskania widza po główce i udawania, że wszyscy są cacy ;) Tylko sosu żadnego nie ma i trzeba się trochę męczyć...

Odcinek drugi juz jest.

praedzio - Śro 09 Lut, 2011 18:01

A co to tak - dzień po dniu? :mysle:
Admete - Śro 09 Lut, 2011 18:27

Dwa odcinki w tygodniu emitują.
praedzio - Śro 09 Lut, 2011 18:47

Aha.
asiek - Śro 09 Lut, 2011 22:29

Admete napisał/a:
Tylko sosu żadnego nie ma i trzeba się trochę męczyć...

A to pech... Nie lubię skupiać się na tłumaczeniu. :-|
Nic to, poczekam...

praedzio - Pią 11 Lut, 2011 05:19

Sos jest na razie Winchesterski. ;) Ale ja sobie jeszcze poczekam. Trzeba wspierać rodzimą kuchnię. ;)

Tymczasem wczoraj dobiegłam do końca SG-1. :cry2: Przede mną jeszcze dwa filmy: Ark of Truth i Stargate: Continuum. I kuniec. :cry2: Ostatnio tylko pułkownik Mitchell był w stanie rozjaśnić jakoś moją marną egzystencję. :roll:
Kurczę, nie sądziłam, że się tak przywiążę do tego serialu. Bu. :-|

Admete - Pią 11 Lut, 2011 08:45

O faktycznie jest. To już wystarczy. Tyle, że przez Tolkienia na razie nie mam na nic innego czasu ;) A od poniedziałku do roboty.
asiek - Sob 12 Lut, 2011 12:30

praedzio napisał/a:
Kurczę, nie sądziłam, że się tak przywiążę do tego serialu. Bu.

Taaaa... rozstania z ulubionymi serialami bywają bolesne, wiem coś o tym. :cry2:

Wczoraj z przyjemnością - porazniewiemjużktóry :wink: - obejrzałam Obcego decydujące starcie... Ehhhh... lubię tę serię, choć już dzisiaj trąci myszką. :-)

praedzio - Sob 12 Lut, 2011 17:32

Czy to ta z pięknym Michaelem Biehnem? ;) Wieki temu oglądałam... ;)
Fibula - Sob 12 Lut, 2011 18:08

Ta, ta :) . Mam na dvd, ale jak jest w tv, to zawsze choć na chwilę przysiadam ;) .
praedzio - Sob 12 Lut, 2011 18:18

Ja też gdzieś to mam. :mysle: A od telewizorni się odzwyczaiłam, więc nie mam jak obejrzeć. ;) Aż mi się zackniło...

http://www.youtube.com/watch?v=-sWlBvQeois

praedzio - Pią 18 Lut, 2011 17:52

Proszę, proszę... Goście zawitają do TV. ;) Znów o rewelacyjnej porze na TVN-ie. ;)

http://hatak.pl/news/1161...blaga_o_litosc/

praedzio - Pią 18 Lut, 2011 21:02

Łyknęłam dwa odcinki nowego brytyjskiego serialu grozy pt. Bedlam. Całkiem ciekawy. ;)
asiek - Sob 19 Lut, 2011 11:12

praedzio napisał/a:
Łyknęłam dwa odcinki nowego brytyjskiego serialu grozy pt. Bedlam. Całkiem ciekawy.

A to horror, czy SF ? :mysle:

Alicja - Sob 19 Lut, 2011 15:52

trochę tego i trochę tego :wink:
Caitriona - Sob 19 Lut, 2011 22:36

Zastanawiałam się nad tym serialem właśnie... Może i ja luknę w takim razie? :mysle:
Agn - Nie 20 Lut, 2011 11:31

praedzio napisał/a:
Łyknęłam dwa odcinki nowego brytyjskiego serialu grozy pt. Bedlam. Całkiem ciekawy. ;)

Szerzej prosza! O czem to traktuje? Zombiaki? Wampirzaki? Wilkołaki?

Caitriona - Nie 20 Lut, 2011 16:23

Zdaje się, że duchy. Dawny szpital psychiatryczny zamieniono na budynek mieszkalny, zaczynąją się więc dziać rózne dziwne rzeczy.
asiek - Nie 20 Lut, 2011 18:02

Duchy ? :o Hmmm... szkoda, nie przepadami za nimi, wolę wampiory i inne cudaki. :wink:
Agn - Nie 20 Lut, 2011 18:24

Caitriona napisał/a:
Zdaje się, że duchy. Dawny szpital psychiatryczny zamieniono na budynek mieszkalny, zaczynąją się więc dziać rózne dziwne rzeczy.

Ooo... to chyba się zainteresuję. Brytyjski, powiadacie? :mysle:

praedzio - Nie 20 Lut, 2011 19:10

Całkiem przyzwoity, przyznaję. Jego brytyjskość dodaje takiego niezłego smaczku. ;) Niestety, polskiego sosu próżno szukać. :-/
Admete - Nie 20 Lut, 2011 19:16

Jest do pierwszego odcinka.
praedzio - Nie 20 Lut, 2011 19:41

No, nareszcie!
Agn - Nie 20 Lut, 2011 20:01

Na pewno sie zatem zapoznam z Bedlam.

Tymczasem obczaiłam dwa trailerki fantastykowe, żeby pójść do kina i się odprężyć (nawet kosztem kory mózgowej). W kinach teraz zdaje się to nadają. To sobie obejrzę na lighcie...
I am number four
Chyba dla dzieciaków, ale kogo obchodzą detale. Widziałyście opiekuna głównego bohatera? :mrgreen:
A to będzie w maju...
Thor
Na podstawie komiksu Marvela. Ale sobie bożka wynaleźli! Rasowy Skandynaw... Pewnie jakiś Lars czy inszy Sven, ale na komiksowego boga jak wydziergany na zamówienie. :lol:

Admete - Nie 20 Lut, 2011 20:10

Timothy Olyphant :) O!