Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
MiMi - Pią 30 Mar, 2007 22:08
Oglądałam dwa ostatnie odcinki pierwszej serii Horoskopu śmierci. Zanim połapałam się o co chodzi już był koniec pierwszego odcinka. Byłam wtedy w górach z rodziną i znajomymi, bylismy wykończeni zdobywaniem szczytów, więc nie za wiele nie pamiętam. W pamięci utkwiły mi piękne krajobrazy...
Lubie czytać książki sensacyjne i kryminalne. Ostatnio przeczytałam 4 tomy o Bourne'ie. Strasznie się usieszyłam, gdy w tv pokozali film na motywach I tomu. Ale niestety strasznie się rozczarowałam... Za bardzo odmłodzili bohaterów, niektórzy zginęli w I tomie, a w książce giną dopiero w IV... Pozmieniali zbyt wiele jak dla mnie... Może wy znacie jakieś dobre filmy sensacyjne, bez zbyt wielu efektów specjalnych?
Co do PB, to jak na razie interesuję mnie oczy głównego bohatera (takie niebieskie...) i właśnie dla nich mam zamiar obejrzeć tan serial :smile:
praedzio - Pią 30 Mar, 2007 22:15
Mi się bardzo swego czasu podobał Wróg publiczny z Willem Smithem i Gene Hackmanem. Thriller, jak się patrzy!
Mag - Pią 30 Mar, 2007 22:16
| MiMi napisał/a: | | Co do PB, to jak na razie interesuję mnie oczy głównego bohatera (takie niebieskie...) i właśnie dla nich mam zamiar obejrzeć tan serial :smile: |
Witaj w klubie
Admete - Sob 31 Mar, 2007 00:19
Ja lubię Tłumaczkę, choć to chyba nie do końca film sensayjny, ale bardzo dobry - Sean Penn i Nicole Kidman. Ze starszych do moich ulubionych należy Eksplozja http://www.filmweb.pl/Eks...ie,Film,id=5368
Ktoś ogląda Bones? Własnie obejrzałam 3 odcinek - cudny serial. Chemia między głównymi bohaterami niesamowita, rewelacyjne postacie drugoplanowe i świetne dialogi.
BeeMeR - Wto 03 Kwi, 2007 22:05
Skończyłam oglądać Prison Break - sezon 1.
No jak tak można sezon skończyć???? No ja się pytam JAK????? I co dalej?
Teraz będę chyba musiała zobaczyć sezon 2...
praedzio - Wto 03 Kwi, 2007 22:09
I to jest słuszna koncepcja! No, bo przecież chyba nie zamierzasz poprzestać na pierwszej serii? :razz:
BeeMeR - Wto 03 Kwi, 2007 22:21
Teraz to już nie
Ale w trakcie oglądania przemknęło mi to przez głowę :oops: bo to prawie jak więzienna wersja MacGywera i miałam wrażenie, że ciągle tak będą odkładać i odkładać, i zbierać nowych ochotników - a tu się podziało, że hej!
I pokręciło tak, że jest co odplątywać w następnej serii
Admete - Śro 04 Kwi, 2007 14:56
Mnie sie II seria mniej trochę podoba, ale nie twierdze, że jest zła. Niektórzy przedkładają ją nad pierwszą. Co ciekawe w II rozwinięto pewne poboczne postacie i dodano bardzo ciekawe nowe osoby. Sezon II własnie się skończył w Stanach i waham się czy przeczytać na Necie streszczenia ostatnich odcinków czy nie Nadal oglądam Kości - bardzo dobry serial.
MiMi - Śro 04 Kwi, 2007 15:15
A ja, nie oglądając pierwszej serii, obejrzałam 15, 16, 17, 18 i 19 odcinek drugiej. Co chwile kuzynka mi tłumaczyła kto, z kim i dlaczego, ale teraz już jestem pewna, że zobacze inne odcinki... A kuzyn ma już do 21... Tylko ten brak czasu...
praedzio - Śro 04 Kwi, 2007 15:21
| MiMi napisał/a: | | A ja, nie oglądając pierwszej serii, obejrzałam 15, 16, 17, 18 i 19 odcinek drugiej. |
Uuuuu! Ale jazda! Radzę jednak oglądać po kolei. Ja, póki co, zatrzymałam się na 17-tym. A też mam już 21. Tylko ten brak czasu...
Admete - Śro 04 Kwi, 2007 16:06
MiMi niezła jesteś Chociaż muszę przyznać, że czasami oglądałam PB nie przejmując sie kolejnościa odcinków
A tu video z Bones - wykorzystano jedna z moich ulubionych piosenek:
http://www.youtube.com/wa...related&search=
MiMi - Śro 04 Kwi, 2007 16:40
Od dłużeszgo czasu miałam zamiar obejrzeć PB, ale czas mi na to nie pozwalał. Ostatnio byłam na urodzinach u kuzyna (młodszy ode mnie, zaprośił swoich kolegów, z którymi nie miałam o czy gadać...) i obejrzałam sobie z kuzynką te kilka odcinków... Może w przerwie świątecznej obejrzę początek.
BeeMeR - Śro 04 Kwi, 2007 19:34
na właśnie pracuję nad zdobyciem drugiej serii PB
ale też uważam, że lepiej jest nie omijać odcinków tylko oglądać po kolei - za dużo tam się łączy i wynika z poprzednich działań i poprzednich odcinków
MiMi - Śro 04 Kwi, 2007 21:07
Ja też taki zamiar miałam, ale dostosowałam się do kuzynki. Co do zdobywania odcinków, to mam się dobrze, bo wezmę płyty od kuzyna i obejrzę.
Caitriona - Śro 04 Kwi, 2007 22:47
Właśnie oglądam serię II. Uuu, już na początku ciutkę się dzieje, pomyśleć co będzie dalej
Admete - Czw 05 Kwi, 2007 20:26
Damy - przypominam, że dzis na Polsacie 1 odcinek Kryminalnych zagadek Nowego Jorku, o godz. 21.
Harry_the_Cat - Czw 05 Kwi, 2007 20:32
Widziałam dzis w Empiku PB na DVD - odcinki 1-4 za 19,99.
migotka - Pią 06 Kwi, 2007 09:40
| Caitriona napisał/a: | Właśnie oglądam serię II. Uuu, już na początku ciutkę się dzieje, pomyśleć co będzie dalej |
ja obejrzałam 2 odc. drugiej serii, też mnie ciekawi co tam dalej;) odcinki krótkie więc oglądam przy odpoczynkowej kawulce o ile mogę
Admete - Pią 06 Kwi, 2007 10:13
A ja nadal Kości oglądam i bawia mnie w tym serialu dialogi Pani antropolog nie zna sie na kulturze popularnej, bo wiecznie siedzi w laboratorium i nie ma telewizora, a jej partner agent Boothe wiecznie rzuca jakieś uwagi typu:"Ja jestem Mulder, a ty Scully" I stałą odpowiedzia dr Brennan jest: "I don't know what that means."
Caitriona - Pią 06 Kwi, 2007 11:15
Admete, i jak? Obejrzałaś Kryminalne zagadki NY? Ja tak i niestety ciutkę się rozczarowałam... Ekipa wygląda raczej na policjantów, a nie na naukowców, jakiś taki niesamowicie ponury nastrój panował - zimne wnętrza, szara kolorystyka, główny bohater niesamowicie dołujący... I jakoś ekipa nie wzbudza jakoś zbytniej symaptii. Zobaczę jeszcze za tydzień, ale numerem 1 pozostaje Las Vegas.
Admete - Pią 06 Kwi, 2007 21:53
Odniosłam podobne wrażenie - choć muszę przyznać, że ta chłodna kolorystyka zdjeć pasuje do mrocznego Nowego Jorku Przyjaciółka, która jest wielką fanką Las Vegas, przysłała mi zaraz po emisji odcinka esemesa pełnego rozczarowania. Też dam temu serialowi jeszcze jedną szansę, ale widzę, że ekipa Grissoma rządzi Nie wiem jak to zrobili, ale nawet w 5 serii opowiadane historie są ciekawe, a na dodatek postacie potrafią zaintrygować.
Caitriona - Pią 06 Kwi, 2007 23:18
O, zdecydowanie - Grissom jest fantastyczny (i pomyśleć że kiedyś mnie senerwował...)! Lubię jeszcze Catherine, kapitana Brassa i oczywiście Grega. Jedynie Sara mnie ciutkę czasami wnerwia. Ale jako całość są extra zespołem.
Historie są bardzo ciekawe, fajna muzyka i mam wrażenie ze kamera inaczej trochę pracuje.
No nic, zobaczymy co dalej będzie z tymi Zagadkami NY.
Admete - Sob 07 Kwi, 2007 10:48
Oni maja w LV taka ciepła kolorystykę i często nocne zdjęcia. Do tego taka kiczowata magia miasta pełnego kasyn i neonów
Anonymous - Sob 07 Kwi, 2007 11:52
Ja też początkowo nie lubiłam Nowego Jorku, ale później coraz bardziej zaczęły mi się podobać, na pewno bardziej je lubię niż Miami, choć oczywiście Las Vegas są najlepsze .
MiMi - Sob 07 Kwi, 2007 15:25
Obejrzałam 3 odcinki pierwszej serii PB. Fajnie się zapowiada... Trochę żałuję, że obejrzałam kawałek II serii, bo wiem, o wielu rzeczach, których wtedy nie było wiadomo...
CSI NY też oglądałam i jak na razie bardziej podobają mi się Miami, ale zobaczymy, co będzie dalej.
|
|
|