Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Anaru - Czw 13 Lis, 2008 23:00
Ja czytałam sporo takich cudnych książek ale oglądałam znacznie mniej, nic mi sie nie kojarzy...
Za to tu by mi się skojarzyła jakaś Cartlandowa, gdyby nie to, że fabuła zbyt rozbudowana, a i wątek kurtyzany stanowczo niemoralny
asia90 - Czw 13 Lis, 2008 23:21
To na pewno film z cyklu ekranizacje Cartland - Ghost in Monte Carlo
Anaru - Czw 13 Lis, 2008 23:57
Ooo, może byc
Skądinąd znanymnam dobrze Epelpol wydał
http://www.epelpol.pl/opi...onte-carlo.html
Aczkowleik treść i miejsce wychowania panienki jakby ciut inne
| Cytat: | Paryska arystokratka przejmuje opiekę nad swą młodziutką bratanicą Mistral, która kończy właśnie edukację w klasztorze i wyjeżdża z nią do Monte Carlo. Dziewczyna przeżywa tam liczne perypetie miłosne. Staje się narzędziem zemsty w rękach swojej ciotki. Rosyjski książę, angielski lord czy porywczy radża - któremu z nich ulegnie piękna Mistral? Swietne kostiumy, sceneria i tajemnica. Romans historyczny z wyższej półki na DVD
Polecam nie trzeba znać dobrze angielskiego żeby móc obejrzeć ten wspaniały film |

http://radiozet.allegro.p...?item=437581922
Uhm, krzywo mi sie pisze
BeeMeR - Pią 14 Lis, 2008 10:15
Och, ja trochę pamiętam nawet jakąś cartlandowy romans, w którym był rosyjski a nie angielski książę czy inny utytułowany
Cośtam (chyba próba gwałtu) się na jachcie działo
asia90 - Pią 14 Lis, 2008 11:40
Ghost in Monte Carlo - kurtyzana to właśnie ciotka głównej bohaterki. Obydwie pochodzą ze wsi i w filmie są sceny na wsi. Poza tym że akcja dzieje się w Monte Carlo a nie na wsi to wszystko się zgadza
RaczejRozwazna - Pią 14 Lis, 2008 16:51
Tak tak, to "Duch w Monte Carlo". Rozpoznałam bohaterów na okładce!! I co jest to do kupienia? Pamiętam, że naście lat temu oglądałm to z przyjaciółką i długo żeśmy deliberowały na inteligentny temat 'który "bardziej" - książę, czy ten drugi...' (nie było jeszcze tego forum ) Mam do filmu wybitnie sentymentalny stosunek. Dziewczyny jesteście nieocenione !!!!
Anaru skąd ten cytat - był temat temat poruszany już na forum?
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 01:10
Nie, cytat z Allegro
Wrzuciłam w cytat, bo przekopiowałam z czyjejś aukcji, dałam do niej linka
| RaczejRozwazna napisał/a: | | I co jest to do kupienia? |
W tej chwili po angielsku
http://radiozet.allegro.p...?item=475612567
RaczejRozwazna - Sob 15 Lis, 2008 15:26
Hm, Allegro... Próbowałam się tam zarejstrować, ale trzeba wnieść drobną opłatę i nie wiem jak to zrobić, żeby nie płacić dwa razy tyle za przelew. jak to jest z tą rejstracją??
trifle - Sob 15 Lis, 2008 15:53
Jaką opłatę? Płaci się za rejestrację? Serio? Ja nic takiego nie pamiętam, ale rejestrowałam się już dawno temu...
RaczejRozwazna - Sob 15 Lis, 2008 17:02
To jest jakieś głupia złotówka, tylko trzeba płacić przelewem czy jakoś tak - bez sensu. Mogli to zrobic za pomocą smsa...
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 17:07
Nie, to chyba jako alternatywa dla czekania na kopertę z kodem aktywacyjnym - całkiem za darmo .
Z regulaminu:
Użytkownik w celu uzyskania dostępu do wszystkich usług świadczonych przez Allegro musi dokonać pełnej aktywacji Konta wybierając jeden z dwóch sposobów udostępnianych przez Allegro:
a.List z kodem aktywacji Konta - Użytkownik wypełnia specjalny formularz dostępny na stosownej stronie Allegro, następnie odbiera wysłany pocztą przez QXL na jego adres kontaktowy list z kodem aktywacji i wprowadza ten kod na wskazanej stronie Allegro,
b.Szybka wpłata on-line – w przypadku, gdy Użytkownik posiada rachunek w jednym z banków współpracujących z Allegro i udostępniających tzw. „szybkie płatności” i dokona wpłaty w zdefiniowanej kwocie 1,01 zł, Allegro dokona pełnej aktywacji Konta Użytkownika. Wpłata zostanie w całości zwrócona, zgodnie z wyborem dokonanym przez Użytkownika, na jego rachunek bankowy lub zostanie zaksięgowana na poczet kosztów korzystania z Allegro (na indywidualny rachunek bankowy przypisany do danego Konta).
O to Ci chodziło?
Tamara - Sob 15 Lis, 2008 17:11
Chyba to kiedyś widziałam - główna bohaterka osaczona w luksusowym hotelu przez radżę ucieka po gzymsie przez okno w krynolinie pokazując pończoszki i wpada na przystojnego arystokratę w powozie , a więcej nic nie pamiętam , tyle że był happy end .
Sofijufka - Sob 15 Lis, 2008 17:15
a propos uciekania przez okno - tak bym chciałą, żeby nakręcili "Panienke z okienka"....
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 17:18
| Sofijufka napisał/a: | tak bym chciałą, żeby nakręcili "Panienke z okienka".... |
Kiedyś tam nakręcili....
http://www.filmweb.pl/f85...+z+okienka,1964
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/121978
Sofijufka - Sob 15 Lis, 2008 17:20
no wiem, ale.... nieudane to było, choc ładne... Lubię Raksę, ale Hedwiżka to z niej była.... Kazio tylko jak z ksiązki.... Choć jakby co do czego, to chycba bym czarny charakter - Chamca - wolała...
RaczejRozwazna - Sob 15 Lis, 2008 18:47
| Anaru napisał/a: | Nie, to chyba jako alternatywa dla czekania na kopertę z kodem aktywacyjnym - całkiem za darmo .
Z regulaminu:
Użytkownik w celu uzyskania dostępu do wszystkich usług świadczonych przez Allegro musi dokonać pełnej aktywacji Konta wybierając jeden z dwóch sposobów udostępnianych przez Allegro:
a.List z kodem aktywacji Konta - Użytkownik wypełnia specjalny formularz dostępny na stosownej stronie Allegro, następnie odbiera wysłany pocztą przez QXL na jego adres kontaktowy list z kodem aktywacji i wprowadza ten kod na wskazanej stronie Allegro,
b.Szybka wpłata on-line – w przypadku, gdy Użytkownik posiada rachunek w jednym z banków współpracujących z Allegro i udostępniających tzw. „szybkie płatności” i dokona wpłaty w zdefiniowanej kwocie 1,01 zł, Allegro dokona pełnej aktywacji Konta Użytkownika. Wpłata zostanie w całości zwrócona, zgodnie z wyborem dokonanym przez Użytkownika, na jego rachunek bankowy lub zostanie zaksięgowana na poczet kosztów korzystania z Allegro (na indywidualny rachunek bankowy przypisany do danego Konta).
O to Ci chodziło? |
Tak o to, tylko jakoś nie doczytałam tej pierwszej części regulaminu no to podejdę jeszcze raz i poczekam na tą kopertę...
| Tamara napisał/a: | Chyba to kiedyś widziałam - główna bohaterka osaczona w luksusowym hotelu przez radżę ucieka po gzymsie przez okno w krynolinie pokazując pończoszki i wpada na przystojnego arystokratę w powozie , a więcej nic nie pamiętam , tyle że był happy end . |
to to to!!!
Gosia - Sob 15 Lis, 2008 18:56
Ale to chodzi chyba o pełne konto czyli do kupowania i sprzedawania.
Ja póki co na Allegro nic nie wystawiałam i dlatego nic mi nie wiadomo o wpłatach.
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 19:03
| Gosia napisał/a: | | Ale to chodzi chyba o pełne konto czyli do kupowania i sprzedawania. |
?
No, chodzi o pełne konto . A jakie jest inne? Niepełne jest póki nie dostaniesz kopertki i nie wpiszesz kodu, potem masz pełne. Opłaty są kiedy wystawiasz (nieduża prowizja od sprzedanych towarów oraz chyba nieduża za wystawienie - raz na miesiąc przysyłają rachunek, ale bieżący stan konta możesz sobie sprawdzić w każdej chwili)
trifle - Sob 15 Lis, 2008 19:14
Niektórzy sprzedający wymagają w swoich aukcjach tylko użytkowników z pełnym kontem, czyli tzw "z kopertką". Bo jak dostaniesz list, wklepiesz kod, to tak jakby Twoje dany były potwierdzone.
Płaci się za wystawianie przedmiotów - takie standardowe - czyli ze zdjęciami, z miniaturką zdjęcia przy tytule aukcji - to jakieś 1,50, nawet mniej. Jeśli uda Ci się coś sprzedać, to allegro pobiera prowizję - to jest jakiś tam procent od kwoty, którą uzyskałaś od kupującego. Ten "dług" wobec allegro (za wystawianie, prowizje od sprzedanych rzeczy) zbiera się na Twoim koncie, trzeba zapłacić jak uzbiera się powyżej 10zł (ale wiadomo, można w każdej chwili, obojętnie ile złotych się tam uzbiera). Nie pamiętam dokładnie jak to jest, ale chyba dopóki się nie ureguluje tego powyżej 10, to nie można nic więcej wystawiać. To jest wszystko w regulaminie.
Allegro jest super
I warto zapytać w swoim banku o internetowy typ konta - ja mam takie, bo i tak wszystkie operacje na koncie robię sobie sama - i tam wszystkie przelewy są za darmo - także przelanie złotówki nie robi problemu z opłatą wynoszącą więcej niż kwota przelewu
Gosia - Sob 15 Lis, 2008 19:21
Nigdy się formalnie nie rejestrowałam poza samym internetem tj.stroną allegro), nigdy nic nie płaciłam, może zapisałam się kiedy to jeszcze nie było wymagane? A kupiłam już sporo książek i płyt i nigdy niczego ode mnie nie wymagano...
Tylko że jak mowilam, nigdy nic nie wystawialam..
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 19:24
Ale masz konto użytkownika Allegro, prawda? Takie normalne?
No to tylko tyle trzeba, nigdzie poza internetem nie musisz nic robić. Ale faktycznie przysyłają do domu kopertę na samiusieńkim początku - to takie potwierdzenie danych czy coś w tym stylu .
Gosia - Sob 15 Lis, 2008 19:25
Nie dostalam zadnej kopertki... A jestem użytkownikiem allegro już z pare lat.
Sprawdzilam - pierwszy moj zakup na allegro to 2003 rok.
Anaru - Sob 15 Lis, 2008 19:27
Hmmm... ja już nie pamiętam ile lat jestem (spooooro)
Ale kopertka chyba była...? Kiedyś tam, na samiutkim początku
Właściwie to pięknego offtopa zrobiłyśmy
Alicja - Sob 15 Lis, 2008 19:35
| Gosia napisał/a: | | Sprawdzilam - pierwszy moj zakup na allegro to 2003 rok. |
z całą pewnością " kopertka" była wtedy, ale znikała po potwierdzeniu danych przez allegro
Calipso - Sob 15 Lis, 2008 19:37
Offtopu cd:
| Anaru napisał/a: | Ale kopertka chyba była...? Kiedyś tam, na samiutkim początku
|
Koperta była,dostałam taką jakieś trzy tygodnie temu.W niej był kod do pełnej aktywacji konta.Rejestrowałam się za darmo(jest taka opcja),stąd kod przesyłany pocztą.Bez niego konto jest niepełne i nie wszystko można kupić,bo coraz więcej jest limitów dla kont bez pełnej aktywacji.
To ja tyle chciałam i sorry za ciąg dalszy
|
|
|