To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Admete - Nie 20 Lis, 2016 08:15

Ja byłam z bratanicą, więc musiał być dubbing. Zresztą bez dubbingu była tylko wersja 3D, czyli nie dla mnie.
Deanariell - Nie 20 Lis, 2016 12:59

A ja się chyba wybiorę na wersję 3D z napisami :mysle: , ale pewnie dopiero za tydzień w niedzielę. Chcę zobaczyć te komputerowe efekty specjalne w tym akurat wypadku. ;)
praedzio - Śro 30 Lis, 2016 20:42

Aaaaale się świetnie bawiłam na Fantastycznych zwierzętach!! :love_shower: Kowalski rulez! :mrgreen:
Deanariell - Śro 30 Lis, 2016 20:48

praedzio napisał/a:
świetnie bawiłam na Fantastycznych zwierzętach

Też byłam, w poniedziałek, ale bawiłabym się lepiej, gdybym poszła z Admete - mężowi się średnio podobało (a uprzedzałam! :roll: ), więc głównie spał lub sprawdzał, która godzina :frustracja: , co mnie wkurzało niemiłosiernie. :?

praedzio - Śro 30 Lis, 2016 20:57

Nie wiem, jak można spać na takim filmie.... :thud:
Anaru - Śro 30 Lis, 2016 22:41

Spał :shock:
Admete - Czw 01 Gru, 2016 07:28

Widzisz trzeba było iśc ze mną i Zosią ;)
Joy - Pią 02 Gru, 2016 21:35

,,Fantastyczne zwierzęta" są fantastyczne! To znaczy, jako zagorzała fanka Pottera dostrzegam ich słabe strony, ale absolutnie nie przeszkadzało mi w odbiorze. Ten film to trochę prolog do całej historii, ale liczę, że dostaniemy po prostu, tak jak w HP, ,,historię w puzzlach", jak ja to nazywam.

Queenie i Jacob piekący pączki są uroczy, Newt od razu wzbudza sympatię (chociaż ja akurat lubię Redmayna, więc nie mam z nim problemu). Jedynie Tina w moim odczuciu trochę odstaje. No, ale mają być jeszcze 4 częsci, więc powinna się zrehabilitowac.

Szkoda mi jedynie, że wszystkie ma reżyserować Yates. W rękach kogoś zdolniejszego, z taką obsadą i Rowling jako scenarzystką ten film miałby ogromny potencjał.

Spoiler:
Jedyny pomysł, który mi się nie podobał, to cameo JD. Po co on tam? Jemu jest potrzebna dobra dramatyczna rola, a nie 15 wersja Jacka Sparrowa.

No i cieszę się, że Hufflepuff wreszcie został uhonorowany. W Potterach zawsze mi było szkoda tych ignorowanych uczniów.

:rotfl:

https://www.youtube.com/watch?v=56g1N-_e3Ng

Aha, z ciekawości zerknęłam na strony fanfickowe. Zaczęła się nowa era. :wink:

Deanariell - Sob 03 Gru, 2016 16:24

praedzio napisał/a:
Nie wiem, jak można spać na takim filmie....

Można, jak widać. :rotfl: :-P

Agn - Śro 07 Gru, 2016 21:33

Me serce się raduje, że będą jeszcze 4 części albowiem wróciłam z kina z bananem na obliczu. :love_shower:

Cudnie było znów się zanurzyć w ten świat. Niby na początku kręciłam nosem, że akcja w Stanach, a nie w starej dobrej Anglii, ale niech tam - pasłam oczy na przepięknej scenografii i klimacie. :serce: Eddie Redmayne trochę grał Jacka, znaczy się dobrego człowieka z dziwnymi ruchami ciała. Ale nie wadzi mi to, lubię Eddiego, polubiłam jego Newta. Podobają mi się nawiązania do kanonu nam znanego, muzyka, aktorzy (ile znajomych twarzy! Jon Voight też się załapał, a co! i Samantha Morton była, dawno jej nie widziałam), historia. I ten paskudny smutek - Credence'a (o rany, on miał na imię Kredens!) było mi potwornie żal. I nawet mnie irytowała jedna postać. Wcale nie Tina (choć fakt, dosyć blado wypada przy całej reszcie) - otóż Pani Prezydent. Typowa zakuta pała, tyle że ładniejsza, niż zwyczajowe zakute pały. :roll:
Pomysły na zwierzaki, czułą opiekę Newta nad nimi, chęć ochronienia magicznych stworów przed "milionami najniebezpieczniejszych potworów - ludzi". I cudny dla mnie wątek romantyczny między Queenie (jaka ta aktorka była świetna w tej roli! :serce: ) i Jacobem. Jak to wszystko pięknie na ekranie zagrało - zjawiskowa, magiczna kobieta i mugol-grubasek, który piecze pyszne pączki. I tak strasznie się cieszyłam, gdy weszła do jego piekarni, aaaa! :serce2:
No, zadowolonam. :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 08 Gru, 2016 08:26

Obejrzałam kilka tygodni temu. I dziwnie się trochę czuję bo wygląda na to że jestem jedną z bardzo niewielu osób które uważają ten film za mocno średni. Newt miał być taki awkward ale Eddie chyba nieco przesadził. Aczkolwiek oczywiście boli mnie że to mówię bo go uwielbiam miłością czystą. Historia była dla mnie nieco mętna, z jednej strony miałam wrażenie że nic się nie działo, a z drugiej działo się za dużo. Wiem że to nie ma sensu co pisze trochę ale takie miałam wrażenie ;) .
Ale chyba największym zarzutem będzie to że tak naprawdę to nie poczułam więzi z głównymi bohaterami. Kowalski super, Queenie tez fajna, Ale jednak prawie nic o nich nie wiemy . To samo oczywiście jeśli chodzi o główną dwójkę.
No i tak na koniec się jeszcze przyczepie, że nie podobało mi się to że w Stanach magowie mają karę śmierci. Rozumiem że to nawiązanie do innego stanu rzeczywistości za oceanem, ale mimo wszystko nie uważam że było to konieczne.
Najwyraźniej muszę obejrzeć ponownie, bo chyba coś przeoczyłam.

Agn - Pią 09 Gru, 2016 00:25

Widać Azkaban jest tylko jeden.
Przykro mi, Harry, że ci się film nie spodobał, ale dla mnie był bajeczny i tyle. :) Miałam z niego kupę radochy, czego nie dostarczyła mi np. oficjalna kontynuacja książkowa. Rzecz gustu, oczywiście. :)

Harry_the_Cat - Pią 09 Gru, 2016 07:44

Nie to ze sie meczylam w kinie, ale właśnie chyba najbardziej zabolal ten brak uniesienia po wyjściu z sali :(
Admete - Pią 09 Gru, 2016 09:02

Wiesz dlaczego? Bo przy tamtych filmach miałaś serię książek jako zaplecze.
Agn - Pią 09 Gru, 2016 10:22

Ano właśnie. I tam, pomimo pominięcia wielu ważnych spraw, filmy były zrozumiałe i odzwierciedlały to, co już człowiek widział w swojej duszy. A tu jest zupełnie inaczej. Już pomijam, że to nie jest dla młodzieży, nie ma żadnej szkoły etc. :)
Admete - Pią 09 Gru, 2016 10:47

Ja sobie o postaciach poczytałam na jakieś viki ;)
trifle - Pią 09 Gru, 2016 20:23

Ja byłam dzisiaj i myślę, że super! A nie spodziewałam się :mrgreen:
Harry_the_Cat - Pon 12 Gru, 2016 22:21

Poszlam jeszcze raz w weekend, zeby sprawdzic czy moze cos przeoczylam, ale nie. W dalszym ciagu niestety film w miare przecietny.
Eeva - Pon 12 Gru, 2016 22:32

Myśle w sumie tak samo jak Harry. Jak dla mnie słaby film.
Agn - Pon 12 Gru, 2016 23:28

Ooo, Eeva! Tak się cieszę, że cię widzę, że aż ci wybaczam. ;)
Eeva - Wto 13 Gru, 2016 17:19

Poczulam sie przyołana do porządku i postanowiłam trochę się ogarnąć :D
Agn - Wto 13 Gru, 2016 22:48

Wrócisz do nas jakoś bardziej? Brakuje cię na forum. :przytul:
Eeva - Śro 14 Gru, 2016 19:54

Wrócę.Postaram sie powoli wracać :-)
:serce:

Agn - Śro 14 Gru, 2016 23:48

Mam nadzieję! :hug_grupowy:
Caitriona - Wto 17 Sty, 2017 15:17

Obejrzałam "Fantasic Beasts". Podobało mi się, bardzo. Kowalski cudny, urocza Queenie, no i Percival Graves, normalnie nigdy Colin aż tak mi się nie podobał, jak w tym wydaniu.
Bardzo, bardzo podobały mi się wszystkie te magiczne zwierzaki. Za to Newt był jak dla.mnie nieco za bardzo udziwniony, ale i tak go polubiłam. Natomiast kompletnie nijaka była druga siostra, rozmazala mi się w pamięci.