Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 00:02
Admete napisał/a:
Obawiam się, że nas jeszcze mocno zestresują niektóre pomysły Kripke and Co, a zakończenie zostawi tak
W końcu idzie Apokalipsa, nie?
Kurczę wydaje mi się, że tak dużo już pwoiedzieli, a to dopiero drugi odcinek! Czy też Wam się wydaje, że straaasznie dużo się będzie działo?Admete - Sob 27 Wrz, 2008 00:04 Myslę, że w któryms momencie muszą zwolnic. Czwarty odcinek będzie chyba trochę bardziej humorystyczny. A za tydzień dotrzemy do źródeł Spn Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 00:07
Admete napisał/a:
A za tydzień dotrzemy do źródeł Spn
właśnie, właśnie... trailerek: http://pl.youtube.com/watch?v=7O3HshzismAAdmete - Sob 27 Wrz, 2008 00:09 No przecież ja nie wytrzymam do wieczora w piątek...Że też muszę jechać akurat w ten dzień i wrócę dopiero na 21...Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 00:12
Admete napisał/a:
No przecież ja nie wytrzymam do wieczora w piątek...Że też muszę jechać akurat w ten dzień i wrócę dopiero na 21...
Ja dziś to jeszcze jako tako. Może przez to, że w tygodniu mało spałam bo Prison Break oglądałam do późna... To byłam trochę otumaniona. Ale w zeszłym tygodniu to myślałam, że w pracy nie usiedzę Admete - Sob 27 Wrz, 2008 00:13 Co to uzależnienie robi z człowieka Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 00:16 I para zielonych oczu Gunia - Sob 27 Wrz, 2008 10:17 Skończyłam trzecią serię i pierwszy odcinek czwartej. Miodzio. Teraz jeszcze jeden odcinek i mogę się brać za czytanie Was. Admete - Sob 27 Wrz, 2008 10:24 Guniu Stworzyłyśmy monstrum Czuje sie winna, jesli Ci się oceny pogorszą, to Twoi rodzice mnie pogonią Jaki ze mnie pedagog Gunia - Sob 27 Wrz, 2008 10:32
Admete napisał/a:
Guniu Stworzyłyśmy monstrum Czuje sie winna, jesli Ci się oceny pogorszą, to Twoi rodzice mnie pogonią Jaki ze mnie pedagog
Oceny są jak zawsze dobre. Na obecnym etapie w szkole wystarcza pomyślunek i trochę uwagi na lekcjach, więc to co robię w domu nie ma najmniejszego znaczenia. Bardziej bym się martwiła na Twoim miejscu tymi rzeszami ludzi, którzy teraz dobijają się do mnie po serial. Wszystko mi się kojarzy z SPN i ciągle o tym gadam, więc już wszyscy moim znajomi w promieniu 10 km nie mogą się doczekać, aż zobaczą na własne oczy, co jest tak cudowne.Anonymous - Sob 27 Wrz, 2008 11:19 ale miałyście wenę chwilę mnie nie ma a się oczopląsu dostaje tyle postów...Anonymous - Sob 27 Wrz, 2008 11:43
Gunia napisał/a:
Skończyłam trzecią serię i pierwszy odcinek czwartej. Miodzio. Teraz jeszcze jeden odcinek i mogę się brać za czytanie Was.
Lecialam tak samo - ech słodkie czasy rozdziewiczania braci Winchester... Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 12:05
AineNiRigani napisał/a:
rozdziewiczania braci Winchester...
te dwa określenia jakoś razem nie ten....
Guniu to teraz powiedz trochę więcej o wrażeniach - co Ci najbardziej zapadło w pamięć, które odcinki, itp..!Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 12:18 Wywiad z Mishą Collinsem: http://pl.youtube.com/watch?v=nwgUnGs_GdM
bardzo ten - tawet ten teges !!Admete - Sob 27 Wrz, 2008 14:35 Znów bardzo sympatyczny wywiad z Mishą Collinsem - widać, że przemyślał odpowiedzi i brzmi całkiem rozsądnie. Podpisy pod wywiadem mnie rozbawiły "Be scared Misha, be very scared! Nah, we love you" Co do ostatecznego charakteru Castiela. kripke na pewno nie powiedział Collinsowi wszystkiego.Caitriona - Sob 27 Wrz, 2008 16:53 Dobra, jestem uzależniona od Spn i musiałam, MUSIAŁAM, obejrzeć ten odcinek. I mi się podoba tak samo jak pierwszy. Choć faktycznie wyjawnili sporo na samym początku. A to chyba oznacza, ze potem będzie jeszcze lepeij Zapowiada się super sezon!
Spoiler:
Dean wyglada super ale on tak zawsze wyglada
Bardzo mi się podobała końcowa rozmowa Deana z aniołkiem, co prawda bez puszystych skrzydełek, ale za to wzbudzającym respekt
Wychodzi na to że Dean ma nadal kłopoty z uznaniem że Bóg istnieje. I ze do roboty wybrał właśnie jego. Sammy łatwiej to akceptuje, ale on już wcześniej wieżył w anioły Panic room Bobby'ego świetny W końcu miał wolny weekend
Meg i agent H. całekim sensownie powrócili na ekran. Naprawdę żal mi było Meg... I nieźle pojechała Samowi z jego ulubionym demonem - nadal ta wersja Ruby mi nie odpowiada, tamta była świetna...
No cóż moje drogie - zbliża się Apokalipsa. Zobaczymy jak oni to rozwiążą.
Admete - Sob 27 Wrz, 2008 16:55
Caitriona napisał/a:
Dean wyglada super, ale on tak zawsze wyglada
Caitri co za głębokie stwierdzenie Dobry odcinek, oj dobry.Caitriona - Sob 27 Wrz, 2008 17:00
Admete napisał/a:
Caitri co za głębokie stwierdzenie
Prawda? Boziu, co ten serial robi z człowiekiem... Gunia - Sob 27 Wrz, 2008 18:31
Harry_the_Cat napisał/a:
Guniu to teraz powiedz trochę więcej o wrażeniach - co Ci najbardziej zapadło w pamięć, które odcinki, itp..!
Więc zdecydowanie - poza braćmi najbardziej podobały mi się duchy. Moje ulubione odcinki to Home, Asylium, Provenance, In My Time of Dying, Faith, Bloodlust, Playthings, Houses of the Holy, Bedtime Stories. Poza tym prawie wszystkie lubię, bo mimo wpadek typu robaki, serial jest naprawdę dobry co jest o tyle zaskakujące, że chyba nie miał zbyt wysokiego budżetu? Świetne jest "Tall Tales" i druga historia z Mistyfikatorem, na króliczej łapce też śmiałam się do łez. Która seria jest najlepsza, to trudno mi powiedzieć, bo przez ten ciąg traktuje je jako całość. Pierwsza była ciekawa, bo nie miałam pojęcia z czym mam do czynienia i każde stworzenie było niespodzianką. Druga była już dość rutynowa, ale były świetne wątki personalne. A na trójce miałam chyba najwięcej śmiechu. Czwórka zapowiada się ciekawie - zwłaszcza te skrzydła anioła pokazane Deanowi były niesamowite.
Jeśli chodzi o postacie drugoplanowe, to uwielbiałam Andy'ego i Ruby, chociaż do jej nowego wcielenia na razie nie mogę się przyzwyczaić. Jestem też fanką łowców duchów - największych frajerów na tej planecie. Uwielbiam ten serial za masę odwołań do klasyki fantasy i rocka, a użycie piosenki "A little dream of me" było genialne, podobnie jak "Oh sweet Lord... of the Rings" i gadki o Yodzie. To chyba na razie tyle. Admete - Sob 27 Wrz, 2008 18:36 Mają coraz mniejszy budżet. Z tego powodu w 3 serii było mniej muzyki rockowej, a to przecież znak rozpoznawczy serialu. Niestety CW nie jest stacja typu NBC albo Fox. Z drugiej strony może to dobrze, bo te duże stacje już by dawno skończyły z serialem. Fox ukatrupił przecież genialny Firefly.
Ten serial jest naprawdę dopracowany scenariuszowo. Kripke chyba ma naprawdę pomysł na całość, tak jak Straczyński miał wizję Babylon 5.praedzio - Sob 27 Wrz, 2008 18:38 La la la... nie czytam spoilerów... la la la...Gunia - Sob 27 Wrz, 2008 18:44
Admete napisał/a:
Mają coraz mniejszy budżet. Z tego powodu w 3 serii było mniej muzyki rockowej, a to przecież znak rozpoznawczy serialu. Niestety CW nie jest stacja typu NBC albo Fox. Z drugiej strony może to dobrze, bo te duże stacje już by dawno skończyły z serialem. Fox ukatrupił przecież genialny Firefly.
Dlatego właśnie jestem pełna podziwu. Przecież to nieduża stacja, pieniądze są małe i nieraz nie mogłam się nadziwić, jak udaje im się zrobić tak porządny jakościowo serial. Kiedy porusza się fantastyczne tematy i siłą rzeczy jest się zmuszonym korzystać z wielu udogodnień dzisiejszej techniki, łatwo stracić nad tym kontrolę i popaść w sztuczność, a niska jakość tanich rozwiązań często kuje w oczy. Tu prawie tego nie ma - prawda i fikcja świetnie się dopełniają tworząc wiarygodny obraz i ludzie, którzy zdołali tego dokonać zasługują na wielkie brawa. Admete - Sob 27 Wrz, 2008 19:01
praedzio napisał/a:
La la la... nie czytam spoilerów... la la la...
Praedzio przeciez Ty jesteś w Warszawie, a ja tam ślę reguralnie róźności praedzio - Sob 27 Wrz, 2008 19:04 Wiesz, ja wolę we wlasnym zakresie sie zaopatrzyc, juz dzis bratu dalam zlecenie. Nie wiem, jak Aragonte...