Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
milenaj - Czw 18 Maj, 2017 16:59
No a dzisiaj do mnie dotarło, ńetfilx bierze się za "Wiedźmina"....
Admete - Czw 18 Maj, 2017 18:58
To filmu nie będzie?
http://www.newsweek.pl/ku...uly,410333,1.ht
http://wyborcza.pl/7,1017...eRedirects=true
Deanariell - Czw 18 Maj, 2017 21:10
Kevin Costner na Wiedźmina?! Na szczęście to nie przejdzie. Natomiast Mads Mikkelsen mógłby być, czemu nie, jest dość ciekawym aktorem i ma takie "coś" w sobie, niejednoznaczne, jak Geralt.
Fibula - Czw 18 Maj, 2017 22:13
| praedzio napisał/a: | Oglądam sobie trzeci odcinek Amerykańskich bogów i muszę przyznać, że wizualnie jest to majstersztyk. No, i obsada jest świetna! Już sobie nie wyobrażam innego Cienia, ani Wednesdaya. Pan Nancy (Anansi) też jest baaardzo trafnie obsadzony!
Jako, że to produkcja Starz, to Admete pewnie nie tknie nawet kijem , ale jak ktoś się nie boi odważnych obyczajowych scen, to może zerknąć. Ja na pewno będę oglądać dalej. |
Ja obejrzę, gdy będzie całość. Może najpierw przypomnę sobie książkę, niewiele już pamiętam.
Caitriona - Czw 18 Maj, 2017 22:14
| Fibula napisał/a: | | Ja obejrzę, gdy będzie całość |
Ja tak samo
Admete - Pią 19 Maj, 2017 07:22
Też chyba sobie przypomnę książki.
Agn - Pią 19 Maj, 2017 15:45
| Deanariell napisał/a: | Natomiast Mads Mikkelsen mógłby być, czemu nie, jest dość ciekawym aktorem i ma takie "coś" w sobie, niejednoznaczne, jak Geralt. |
I ma odpowiednio "paskudną" gębę.
Wczoraj obejrzałam Marsjanina. Film mi się podobał, ale uznaję, że jest tylko dobry. Książka podobała mi się szalenie, w filmie przegięli parę razy wbrew książce (np. końcowy Iron Man - no kurde...). Ale oglądało się spoko.
praedzio - Pią 02 Cze, 2017 19:40
Tak dobrze żarło - i zdechło. Netflix skasował Sense8....
Kolejna dobra historia, która nie uzyska zakończenia.
Admete - Pią 02 Cze, 2017 20:14
Szkoda ze względu na osoby, które to oglądały. Mnie się niedługo zaczyna kryminał koreański, w którym gra aktorka z Sense 8.
EDIT: Teraz oglądam sf koreańskie właśnie, ichniejsza kablówka zrobiła - niezbyt często robią, ale im całkiem wyszło. Serial nazywa się Circle.
Agn - Nie 04 Cze, 2017 22:15
Podnieciłam się jak głupia, bo na podstawie Gaimana zrobili serial American gods. Zobaczyłam, że robi Starz i lekko przyhamowałam z radością - Starz zrobiło Spartacusa. Owszem, kiedyś to oglądałam, ale wyrosłam już z tego typu produkcji.
Nie pomyliłam się. Pierwsze 10 minut pierwszego odcinka za mną i już miałam rozbryzgi krwi, oślepianie rozgrzanym mieczem i flaki na wierzchu, a także palenie żywcem na stosie ku czci wikińskiego boga.
Chyba zaraz porzucę ten pomysł i wrócę do swojej koreańszczyzny, bo tam nawet jak zrobią krwawą bitwę, to nie przekraczają granic dobrego smaku i wygląda to zupełnie inaczej.
Edycja: Uffff potem już było lepiej. Wprawdzie nie odpuścili sobie, by także potem błysnąć nagim kobiecym ciałem, ale w książce mgliście pamiętam, że taka scena była. Choć wydaje mi się, że znacznie później niż na samym początku, ale mogę się mylić.
Edycja 2: Urgh i na koniec znowu rozrywanie ludzi.
praedzio - Pon 05 Cze, 2017 05:02
Spokojnie, to pierwszy odcinek był taki krwisty, później jest lepiej. W drugim bodajże chyba jest jeszcze odważna scena łóżkowa (ale zgodna z książką ), a później już się skupiamy na tym, co ważne. Uprzedzałam wcześniej, że to Starz - żeby nie było. Ja oglądam na bieżąco - no, powiedzmy. Znaczy się dobiegłam do piątego odcinka. Gillian Anderson jest świetna w roli bogini Telewizji.
Agn - Pon 05 Cze, 2017 19:58
Ja nie zaglądałam do tego wątku, więc nie widziałam twoich ostrzeżeń, koleżanka z pracy mi powiedziała, że jest serial na podstawie tej książki. No to ochoczo się wzięłam do oglądania. Starz... hmm... hmm... Zobaczę, czy będę kontynuować, czy np. najpierw odświeżę sobie książkę.
praedzio - Pon 17 Lip, 2017 22:11
Nadrobiłam wczoraj trzy odcinki Killjoys. Jak mi brakowało kosmicznych przygodówek! Bracia jeszcze bardziej przystojniejsi , intryga się zagęszcza, a i tak lekko się to ogląda.
praedzio - Sob 22 Lip, 2017 14:08
Przypomnijcie mi, żebym nie oglądała kolejnego odcinka Preachera przed snem. Całą noc śniło mi się, że gonił mnie Święty od Morderców.
A teraz nadgryzam Salvation. Miło znów zobaczyć Santiago Cabrera na małym ekranie.
Caitriona - Nie 23 Lip, 2017 14:43
Ja jeszcze nie ruszyłam drugiego sezonu...
Admete - Wto 01 Sie, 2017 19:08
Aragonte coś wspominała o możliwym obejrzeniu Sense8 ze względu na Bae Doo Nę, która ostatnio widziałyśmy w serialu. Ja nie obejrzę, ale ciekawa jej byłam i poszukałam mv z jej postacią:
https://www.youtube.com/watch?v=hZFIQZ938_k
Aktorka jest rewelacyjna.
Deanariell - Wto 01 Sie, 2017 19:22
| Admete napisał/a: | | ze względu na Bae Doo Nę, która ostatnio widziałyśmy w serialu |
To ta aktorka, co w "Atlasie chmur" grała m.in. Sonmi - też ją lubię, bardzo sympatyczna.
Admete - Wto 01 Sie, 2017 19:24
Tak, tam też grała. Może sobie Atlas chmur przypomnę? Gdzieś go muszę chyba mieć. Wydaje mi się, że miałam dvd...My ją teraz miałyśmy w serialu kryminalnym o korupcji. Miała rewelacyjną postać.
praedzio - Wto 01 Sie, 2017 19:24
Lubię Sun, choć wolę Lito. A ostatnio Wolfgang zaczął u mnie punktować.
W ogóle muszę nadrobić drugą serię Sense8.
Admete - Wto 01 Sie, 2017 19:33
Widzę po fragmentach, ze w Sense 8 miała dość mocną postać. Za co trafiła do więzienia? W Secret Forest grała policjantkę o silnych zasadach moralnych i wielkim sercu.
praedzio - Wto 01 Sie, 2017 19:42
Wzięła winę na siebie za machlojki brata.
W każdym bądź razie dzięki Gromadzie mury więzienia jej nie ograniczają. Wszystkie postaci świetnie się uzupełniają.
Admete - Wto 01 Sie, 2017 19:45
Dzięki za wyjaśnienie. Najwyraźniej jej postać to mistrzyni taekwondo. Szkoda, że nie byłam w stanie obejrzeć Sense8, choćby dla niej, bo ją lubię jako aktorkę. Jak jej wychodził angielski? Koreańczycy miewają z nim problem.
praedzio - Wto 01 Sie, 2017 19:55
| Admete napisał/a: | | Dzięki za wyjaśnienie. Najwyraźniej jej postać to mistrzyni taekwondo. Szkoda, że nie byłam w stanie obejrzeć Sense8, choćby dla niej, bo ją lubię jako aktorkę. Jak jej wychodził angielski? Koreańczycy miewają z nim problem. |
No, gaduła to z niej nie jest.
Admete, jesteś mistrzem w przewijaniu - zawsze możesz oglądać tylko fragmenty z Sun.
Mnie koreański i kenijski wątek najmniej interesował, aczkolwiek same postaci są fajne. Bardziej skupiłam się na wątku amerykańsko-brytyjsko-islandzkim.
Admete - Wto 01 Sie, 2017 20:00
Nie sądzę, żeby przewijanie zdało egzamin w tym przypadku. Filmiki na YT wystarczą Zdaje się, że 3 sezonu nie będzie tylko zakończenie?
praedzio - Wto 01 Sie, 2017 20:12
Tak, niestety.
|
|
|