Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
praedzio - Śro 24 Wrz, 2008 19:32 Kiedy ja skończyłam pierwszy sezon (rok temu!), miałam podobnego doła. Cóż... jest tylko jedno remedium: zapuścić sezon nr 2! nyota - Śro 24 Wrz, 2008 22:12 Ja dzisiaj znowu obejrzałam odcinek sezonu 4 Trochę za głośno nastawiłam i przestraszyłam się tego trzepotu skrzydeł. Muszę przyznać, że fajnie wyglądają, na końcu również. Ich właściciel też niczego sobie.Gunia - Czw 25 Wrz, 2008 20:36 A ja oglądam trójkę (dzięki, Admete ) i na razie więcej mam z tego śmiechu niż strachu. "So much Wilde" mnie zupełnie podbiło. aneby - Czw 25 Wrz, 2008 20:45 Jak mi się nie uda trójki zdobyć to się do którejś z was uśmiechnę
Na razie leci dwójka.Harry_the_Cat - Czw 25 Wrz, 2008 21:18 Odebrałam dziś Origins, ale może mi się dopiero udać wysłać w poniedziałek.
Kasiek, wyślij mi adres na PW to się zatroszczę o nagrodę pocieszenia Cait, odbiór osobisty może być?Gunia - Czw 25 Wrz, 2008 21:18 Odcinek z baśniami Grimmów jest świetny.Calipso - Czw 25 Wrz, 2008 21:20
Gunia napisał/a:
A ja oglądam trójkę
lecisz jak strzała
to ja się przyznam,że od czasu wysłania płytek obejrzałam tylko 4 odcinki i zatrzymałam się na 19x01 kompletnie nie mam czasu na wyspanie się a co dopiero na oglądanie
Praedziu,ślicznie wyglądasz Gunia - Czw 25 Wrz, 2008 21:33
Calipso napisał/a:
Gunia napisał/a:
A ja oglądam trójkę
lecisz jak strzała
to ja się przyznam,że od czasu wysłania płytek obejrzałam tylko 4 odcinki i zatrzymałam się na 19x01 kompletnie nie mam czasu na wyspanie się a co dopiero na oglądanie
Nie ma czegoś takiego jak brak czasu, są tylko inne priorytety, ne c'est pas? Aragonte - Czw 25 Wrz, 2008 21:39
Gunia napisał/a:
Odcinek z baśniami Grimmów jest świetny.
Który to? Jeszcze do niego nie doszłam, nie mam czasu Harry_the_Cat - Czw 25 Wrz, 2008 21:42 3x05 Bedtime Stories, Aragonte.Aragonte - Czw 25 Wrz, 2008 21:53 Aaaa, to ja zawisłam przy czwartym i stoooooję.
Ale obejrzałam pierwszy odcinek IV sezonu - uznałam, że mogę, skoro i tak znam wszelkie możliwe spoilery
Początek faktycznie świetny! Panie przewijające się przez kadr niespecjalnie mnie zaciekawiły, ale Castiel wydaje się interesujący (i wątpię, by te jego skrzydła były czysto białe ). Wyraźnie w centrum jest teraz Dean. Zasadniczo - podobało mi się
No to teraz muszę szybko nadrobić te odcinki z III sezonu Caitriona - Czw 25 Wrz, 2008 22:10
Harry_the_Cat napisał/a:
Cait, odbiór osobisty może być?
Pewnie! Calipso - Czw 25 Wrz, 2008 22:13
Gunia napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak brak czasu, są tylko inne priorytety, ne c'est pas?
słuszne stwierdzenie
teraz prosze o przetłumaczenie końca wypowiedzi Gunia - Czw 25 Wrz, 2008 22:18 To było tylko "czyż nie". Skończyłam się forumować i chyba obejrzę jeszcze z jeden odcinek. Calipso - Czw 25 Wrz, 2008 22:25
Gunia napisał/a:
Skończyłam się forumować i chyba obejrzę jeszcze z jeden odcinek.
ja też znikam,tyle że spać,bo jutro znów pobudka o 5.30 rano aneby - Czw 25 Wrz, 2008 23:00 A ja sobie obejrzę jeszcze jeden, pobudka "dopiero" o 6,15
Za to jutro wieczorem poszaleję, mój men wybywa gdzieś z kumplami
Będę oglądać do oporu Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 07:46 dla niecierpliwych: http://www.surfthechannel...html?aid=230667Admete - Pią 26 Wrz, 2008 13:41 Ja na razie i tak nie mam czasu, wolę obejrzeć na spokojnie.Caitriona - Pią 26 Wrz, 2008 16:30 Oj, cieżka decyzja, ale też teraz nie mam czasu...aneby - Pią 26 Wrz, 2008 20:52 Pobawiłam się trochę photoshopem
Nie mogłam się oprzeć żeby nie wrzucić tych zdjęć Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 22:52 Obejrzałam... jak mogłabym nie?
Podobało mi się mniej niż Powstanie Łazarza, ale np. mężowi bardziej.
Spoilery, oczywiście...
Spoiler:
Ruby całe szczęście była tylko moment i się zmyła bo przestraszyła się Castiela. Grała już nieco lepiej, ale może dlatego, że chyba starała się bardziej naśladować Kastie Cassidy Dalej jej nie lubię.
Ciekawy pomysł z powrotem Meg, Victora i Rona. Śmiesznie, że tłumaczy to wszystko Castiel Meg była dobra - jak zapytała Sama o Ruby, to prawie normalnie klaskałam! Przez moment wydawało się, że gdzieś to trafia, ale coś mi się widzi, że jednak Samowi za bardzo podobają się nowo odkryte moce. Straszna była historia powiedziana przez Victora - świetny aktor, szkoda, że ta postać umarła ...
Bobby IS awsome! I bo Derek na ścianie (Dean też jest zachwycony )
Castiel. Castiel, Castiel, Castiel... Co tu można powiedzieć? R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-A POSTAĆ!
Scena pomiędzy Castielem i Deanem jest baaardzo dobra. Może trochę za dużo odpowiedzi poznajemy tak szybko - nie wiem, czemu, ale myślałam, ze trochę poczekamy na ogłoszenie nadchodzącej apokalipsy, a tu już w odcinku nr. 2.
Ubawiło mnie wspomnienie Autostrady do Nieba, bo dziś zupełnie przypadkiem wspomniałam o tym serialu w rozmowie z mężem. .
Co jeszcze? Podobało mi się to, że Dean dalej kwestionuje istnienie Boga - to wiarygodne w przypadku jego postaci. Tak samo, jak to, że Sam dosyć łatwo akceptuje, to, że to anioł wyciągnął Deana z piekła. Choć w sumie trochę zdziwiło mnie to, że Dean powiedział o swym spotkaniu od razu.
No i ja tam zdecydowanie czuję do Castiela rispekt
No i czy muszę dodawać, że Jensen wyglądał w tym odcinku... Admete - Pią 26 Wrz, 2008 23:41 Też obejrzałam i jestem zachwycona Mnie się ten odcinek podobał tak samo jak pierwszy. Jeśli tak dalej pójdzie, to seria 4 będzie naprawdę dooobra Zwróciłam uwagę na te same rzeczy co Ty, Harry. Bobby is awesome! Bez dwóch zdań. Pomysł z panic room rewelacyjny - Bobby miał po prostu wolny weekend Taaa Castiel - Riella już zdążyła go ochrzcić mianem Angel of Sex A ja stwierdziłam, że fandom stworzy ( niestety! ) nowe slashe. Ciekawe czy aktor zdaje sobie sprawę z tego, w co się wpakował
Spoiler:
Agent - duch rzeczywiście był rewelacyjny, ale Mag też mi się podobała. Pięknie połączyli taki typowy spnowy wątek duchów z głównym wątkiem mitologicznym. Bardzo zgrabnie wyjaśnili jej inny wygląd. Co do chłopaków to Dean jest teraz tym, który ma wątpliwości i zastanawia się nad różnymi sprawami, a Sam stał się tym bardziej bezwzględnym. Rozmowa Deana z Castielem - strzał w 10. Chemia aktorska bardzo duża. Naprawdę podoba mi się taki obrót akcji. Niestety w przyszłym tygodniu jestem na wycieczce szkolnej i wrócę do domu późno...Buuu...wiadomo, co to oznacza.
Dobra ta piosenka na początku, tutaj słowa:
Lonely is the night when you find yourself alone
Your demons come to light and your mind is not your own
Lonely is the night when theres no one left to call
You feel the time is right--(say) the writins on the wall
Its a high time to fight when the walls are closin in
Call it what you like--its time you got to win
Lonely, lonely, lonely--your spirits sinkin down
You find youre not the only stranger in this town
Red lights, green lights, stop n go jive
Headlines, deadlines jammin your mind
You been stealin shots from the side
Let your feelins go for a ride
Theres danger out tonight..the man is on the prowl
Get the dynamite...the boys are set to howl
Lonely is the night when you hear the voices call
Are you ready for a fight--do you wanna take it all
Slowdown, showdown--waitin on line
Showtime, no time for changin your mind
Streets are ringin, march to the sound
Let your secrets follow you down
Somebodys watchin you baby--so much you can do
Nobodys stoppin you baby, from makin it too
One glimpsell show you now baby, what the music can do
One kissll show you now baby--it can happen to you
No more sleepin, wastin our time
Midnight creepins first on our minds
No more lazin round the tv
Youll go crazy--come out with me.
W pierwszym odcinku było AC/DC?Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 23:47 Oglądalność 2 odcinka tez była ok - biorąc pod uwagę, że wczoraj były premierowe odcinki GA i CSI:
Meanwhile on the CW, Smallville had a 2.8/4 and Supernatural a 2.5/4. Last week in these same preliminary metered market numbers, Smallville had a 2.9/5 and Supernatural a 2.7/4, so it looks like both mostly held up versus increased competition.
Obawiam się, że fandom stworzył nowe slashe już po odcinku premierowym...
No cała seria zapowiada się świetnie!
Mój mąż dziś po obejrzeniu spojrzał na nie i mówi: "Ja tak nie mogę, jeden odcinek tygodniowo... Zrób coś z tym..." Admete - Pią 26 Wrz, 2008 23:52 Jasne - zrób coś z tym Niech napisze do kripke, może mu wyśle te odcinki, których jeszcze nie nakręcili Obawiam się, że nas jeszcze mocno zestresują niektóre pomysły Kripke and Co, a zakończenie zostawi tak Aragonte - Pią 26 Wrz, 2008 23:54
Harry_the_Cat napisał/a:
Mój mąż dziś po obejrzeniu spojrzał na nie i mówi: "Ja tak nie mogę, jeden odcinek tygodniowo... Zrób coś z tym..."
Dobre
Ja na razie nie oglądam, niestety ale spoilery czytam